De eigenaar van een kleine Duitse computerfirma heeft drie niet-rokende werknemers ontslagen omdat zij de rust bedreigden door te vragen om een rookvrije werkomgeving.

De manager van het 10 koppige IT-bedrijfje in Buesum vertelde de verslaggever van de Hamburger Morgenpost dat hij het trio had ontslagen omdat het feit dat zij niet rookten ontregelingen veroorzaakten op de werkvloer.

Duitsland heeft op 1 januari een verbod uitgevaardigd  tegen het roken in cafés en restaurants, maar werknemers van kleine bedrijfjes mogen nog steeds roken op hun werkplek.Manager Thomas vertelde de verslaggever “Ik kan me niet bezig houden met oproerkraaiers. We hangen non-stop aan de telefoon en het is gewoon makkelijker om tijdens het werk te roken. Iedereen ageert tegenwoordig tegen rokers; het is tijd voor een tegenaanval. Ik zal vanaf nu enkel nog rokers in dienst nemen.

Dilettante Emme: Laat ze maar doen, onder hun tientjes. Kunnen ze elkaar lekker kapotroken. MIj niet gelaten. Hoe minder gerook, hoe luider gejuich vanuit m'n longen. Ban de stinkstok uit resto én werkplek, en laat rokers maar genieten in een rookhuis - zoals het oorspronkelijk gebeurde. Nu nog m'n auto het roken afleren... :-)
Op 26-01-2008 5:02:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: Ik ben zelf tegen roken, maar kan de actie wel waarderen! Niet overal regels voor alsjeblieft! Mensen kunnen onderling ook wel dingen regelen. Straks wordt er nog geregeld wanneer en hoeveel je mag ademhalen (CO2!) of winden laten (methaan!).
'Don't forget rule number 6'
Op 26-01-2008 6:59:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt:
Dilettante Emme:

Laat ze maar doen, onder hun tientjes. Kunnen ze elkaar lekker kapotroken. MIj niet gelaten. Hoe minder gerook, hoe luider gejuich vanuit m'n longen. Ban de stinkstok uit resto én werkplek, en laat rokers maar genieten in een rookhuis - zoals het oorspronkelijk gebeurde. Nu nog m'n auto het roken afleren... :-)

grappig dat mensen met principes daarin selectief zijn. awoe sigaret, leve mijn eigen kleine hummer die stukken erger is.
(bericht gewijzigd op 26-1-2008 9:50:37)
Op 26-01-2008 9:50:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus:
Dirk:

Dit bericht uit Duitsland is een broodje aap-verhaal. Dat werd twee weken geleden al bekend. Het is nergens in ee krant terug te vinden in Duitsland. De situatie is dan ook compleet uit de duim gezogen, omdat werknemers in Duitsland net zoveel recht hebben op een rookvrije werkplek als wij hier in Nederland. Als het bericht waar was geweest hadden de drie ontslagen werknemers direct hun baas voor de rechter kunnen dagen. Daarvan is niets bekend.


Voor een broodje aap nogal veel hits:
http://www.google.nl/search?hl=nl&newwindow=1&safe=off&q=nichtraucher+entlassen&btnG=Zoeken&meta=lr%3Dlang_de%7Clang_en%7Clang_nl
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 26-01-2008 14:40:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus: Sorry, ik moet wat vaker op F5 drukken...
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 26-01-2008 17:56:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivory^: Ik vind et wel een goeie actie, als et echt zo gegaan is dan. Tis ook een beetje onzin als zo'n klein bedrijfje voor meer dan 50% van zn werknemers rook-voorzieningen moet gaan treffen omdat de rest het er niet mee eens is.

En inderdaad, de weg wordt vrijgemaakt voor andere bemoeizuchtige regels. Als ze dan nu ook eens auto-rijden binnen de bebouwde kom gingen verbieden, scheelt dat ook weer een hoop gezondheidsklachten. Langs de snelweg loop of fiets ik toch niet En het scheelt ook nog is een aantal verkeersongevallen per jaar.
Op 20-02-2008 9:58:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden