Vega versus de ZonHadden we al zes vermeende piramiden in Visoko, nu blijken deze ook nog een connectie te hebben met de sterrenhemel.

In een zoektocht naar een passende benaming voor de onlangs 'ontdekte' zesde 'piramide' werd blijkbaar een link gevonden met de ster Vega. Zo boven, zo beneden...

Bovendien zou er ook nog een connectie zijn met het wapenschild van de Bosnische koningen.


(Schets van de alignatie van de piramiden op satellietfoto)

Wapenschild van de Bosnische KoningenDe diagonale lijn op de schets hiernaast, een stuk van het Wapenschild van de Bosnische Koningen, verbind de staart van de draak met het hoofd van de draak met een fictieve lijn van 19 graden Noordoost, wat overeenkomt met het werkelijke landschap (zie satellietfoto). Bovendien kronkelt het lichaam van de draak (met slangenlijf) net als de rivier Fojnica.

In de veronderstelling dat de Bosnische piramiden de hemel weerspiegelen, zoals bij de Egyptische piramiden, richt deze lijn zich naar de positie van de ster Vega - als poolster - in 12.000 voor Christus. Heden ten dage - door precessie - is Polaris de Poolster.

De naam Vega is afgeleid uit Arabisch, dat een naar beneden dalende adelaar (nasr al waqi) betekent. Het is de helderste ster van de zomerhemelen, op 25 lichtjaar van de Aarde. Vega heeft een planetarisch systeem dat sterk gelijkt op ons zonnestelsel, als geen andere in het heelal. Dit feit is door astronomen slecht een paar jaar geleden ontdekt.

Volledige Wapenschild

Volgens onze bron, die zijn verhaal ook kenbaar maakte aan Mr. Osmanagic, moeten we dit gegeven vergelijken met een dialoog in de Mahabharata, waar het 'neervallen' of 'neerschieten' van de ster Vega beschreven wordt, om (in 12.000 voor Christus) de Poolster te worden. Meer informatie over dit stukje in het Mahabharata-epos vindt u hier.

De Arabieren en de Indiërs waren in oude tijden al van de beweging van de ster Vega in het firmament op de hoogte. In beide oude manuscripten werd Vega de naar beneden dalende adelaar genoemd om de Poolster te worden.

Het Wapenschild en de satellietfoto zou ons moeten overtuigen van de connectie met de sterrenhemel, omdat in 12.000 voor Christus Vega zich in het Sterrenbeeld Draak bevond.

De eigenaar van deze theorie stelt daarom ook voor om de zuidelijke piramide de naam 'Staart van de Draak' en de noordelijke piramide de naam 'Hoofd van de Draak' te geven.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden