Op 22 januari 2008 heeft de Federal Reserve in Amerika de rente verlaagd. Dat deden ze om een recessie af te wenden, want het gaat niet goed met de Amerikaanse economie. De ingreep van de Federal Reserve maakt nog maar eens duidelijk dat ons economisch systeem een kunstmatig opgetrokken gedrocht is dat u en ik met hypotheken, leningen en ander lekkers in de klauwen probeert te houden.

De greep van het monster wordt zwakker, het beestje is oud. Om dat extra te benadrukken verwijs ik u graag door naar de U.S. National Debt Clock. Daar ziet u de Amerikaanse staatsschuld. Dit gaat natuurlijk ook ons aan. U hebt het vast al gemerkt: Europa is afhankelijk van Amerika. De Amerikaanse staatsschuld is een groot getal dat dagelijks met 1,45 miljard dollar toeneemt. Renteverlaging - dames en heren - is een leuk idee als je een druppel vallend op weg naar een gloeiende plaat bent.

De Amerikaanse staatschuld staat momenteel op:

Amerikaanse staatsschuld

Druk maar op F5 als u het niet gelooft. The only way is up...
Voor de liefhebbers nog een informatief filmpje over hoe het ook alweer precies zat met geld, ook wel bekend als het verhaal van een crimineel leugenachtig gebeuren dat om werd gezet naar legale wetten die uiteindelijk een must voor een maatschappij werden.
Veel kijkplezier.

Clark Kendt: 9.194.669.681.793,55 dollar.

Dat is veel.

:S
Op 22-01-2008 21:42:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden