'Giza through the history' is de naam van de internationale conferentie die georganiseerd Logowordt door de universiteit van Caïro, Egypte (faculteit archeologie). Het evenement gaat door van 4 tot 6 maart 2008.

En blijkbaar gaat er niet alleen over de geschiedenis van Giza van gedachten gewisseld worden, want Mr. Osmanagic stuurde alvast zijn (kort) wetenschappelijk document binnen voor de conferentie. Wij hebben een exemplaar van zijn 'Abstract: Similarities and differences between the pyramidal complex in Giza and the Bosnian Valey of the Pyramids' en delen prompt de volledige én vertaalde inhoud ervan met u:

De geometrische eigenschappen van de Bosnische Piramide van de Zon, evenals de topografische en astronomische eigenschappen, zouden met de Grote Piramide van Egypte (Khufu) kunnen worden vergeleken. De laag 'cement', aangebracht over de bovenkant van de steenblokken die de muren van de piramide van Khefren vormen, hebben gelijkenissen met de bouw van de Bosnische Piramide van de Zon.

De perfecte uitlijning van de Bosnische steenstructuren (Piramide van de Zon, de Maan en de Draak) hebben dezelfde noord-zuid/oost-west oriëntatie als de Egyptische piramiden. Alle Bosnische piramiden hebben de vlakke bovenkant bij de top. De rivier Bosna stroom dichtbij het complex. De bodemanalyse toont aan dat de structuren al meer dan 5000 jaar bestaan.

Het harde bewijs van een monumentaal piramidecomplex in centraal Bosnië schudde de globale wetenschappelijke gemeenschap door elkaar omdat het zal vereisen dat een deel van de wereldgeschiedenis wordt herschreven. De hypothese is - die door enkele belangrijke Egyptische, Russische, Britse, Kroatische en Bosnische deskundigen worden bevestigd - dat er minstens vijf piramidale structuren in midden Bosnië bestaan die door menselijke interventie werden gemaakt. Die structuren worden verbonden door een ondergronds tunnelnetwerk. Een gelijkaardig netwerk bestaat er onder de piramide van Djoser in Sakkara.

De ontdekking van de Bosnische Piramiden vereiste een combinatie van klassieke geo-archeologische methodes met de moderne geofysische en andere hightech technologieën. De technologieën omvatten satellietbeelden en topografie, thermische inertieanalyse, geologisch-sedimentaire analyse, geodetisch-topografische countouranalyse, satellietradar en geo-radar analyse, archeologische opgravingen (2005-2007), paleontologie, pedologie en ondergrondse geo-mining- techniekmethodes.

Sam Semir Osmanagich,
Principal Investigator
Januari 2008

Update: Het programma van de conferentie is bekend:

Een website met meer informatie (voor diegene die het Arabisch machtig zijn) vindt u op http://www.fa-arch.cu.edu.eg/.

Update 2: Dr. Alaa Shaheen (Dean of the Faculty of Archeology) laat weten dat Osmanagic's "Abstract" geaccepeerd is voor de Giza conferentie. Sam zal aanwezig zijn.

Lanoe: .. niet eens op de agenda ...

"Wat had je dan verwacht ?

Denk je dat de Egyptische faculteit archeologie er ook maar aan dénkt om een charlatan en bedrieger zoals Osmanagic aan het woord te laten ?

Dat zou nogal een - terechte - neergang zijn !
Ronald."

Dit soort gedrag in de "wetenschap" dat is pas een neergang!!
Iig denkt ie zelf en verschuilt zich niet achter zn zgn kunde, verbondenheid met universiteiten en zgn wetenschappelijke verenigingen
Als hij idd dat is wat je zegt, dan blijkt dat vanzelf wel en heb je het bovenstaande niet nodig.
Eigenlijk zegt dat meer over jou.

Carpe diem homo universalis

(bericht gewijzigd op 7-2-2008 7:52:18)
Carpe diem homo universalis
Op 07-02-2008 7:51:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Radiation: @ Gast/Lanoe:

Misschien helpt dit u met uw zoektocht:

Chairman of the Conference "Giza through History" is Dr. Alaa Eldin Shaheen, Dean of the Faculty of Archaeological, Cairo University.
Ge kunt er uw haar mee kammen!
Op 07-02-2008 9:50:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: "Osmanagic is geen eerbaar man, hij is een charlatan."

Gaan we weer:-)

Moeilijk om van jezelf uit te gaan in de wetenschap
Hm, raar dat nadat GW de officiele spreekbuis van de bosnische pyramides werdt, jij ineens op de proppen kwam?

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 10-02-2008 9:23:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: @ Roland
"'Ineens op de proppen' ? Dat is toeval hoor. Officiële spreekbuis ? Wist ik zelfs niet. GW is een interessant forum. Kan zij niet de spreekbuis worden van iets eerbaars ?"

Tuurlijk, Roland, ik geloof je meteen!:-S

"Kijk, Osmanagic begon zijn circus ondertussen al zo ver terug als october 2005. Tot op de dag van vandaag probeert hij nog steeds iedereen wijs te maken dat o.a. Visocica een 'piramide' is, terwijl er na al die tijd nog steeds nergens een piramide te bespeuren valt. Hij toont ook steeds als logo van zijn 'project' de flanken van Visocica die hem het best uitkomen. Dus als geljk wie na 27 maanden zegt dat Osmanagic een charlatan is, dan strookt dat gewoon met de realiteit.
Het is niet eens een belediging, het is gewoon de waarheid."

Dat is JOU gelijk, JOU realiteit, en eigenlijk niet eens van jou want je papagaait maar wat, bent dr zelf waarschijnlijk niet geweest en kent de beste man niet eens, Roland.

Je papagaait enkel wat de zgn gevestigde wetenschap dr van vind die inmiddels opgegaan is in hun eigen mentale illusie die zij geschapen hebben.

Mooi voorbeeld, De magnetische velden bij de grote stroomkabels zijn niet gevaarlijk voor de gezondheid, zegt die gevestigde wetenschap, diezelfde wetenschap die wel vind dat elk huishoudelijk apparaat maar een gering magnetisch veld mag hebben ivm de volksgezondheid:S

Misschien moeten ze gewoon eens in de boeken duiken en kijken of er op die plek idd ooit sprake was van een beschaving die aan de beschrijving voldoet en dan zal men toch tot een andere conclusie moeten komen.
Ik, jij, de gevestigde wetenschap kunnen van alles bedenken, maar de realiteit haalt het altijd in, Roland:-)

Je bent een perfect voorbeeld van de hedendaagse wetenschap, Roland en mede de reden dat steeds minder mensen er steeds minder waarde aan hechten en zien dat men vaak handeld in eigenbelang (angst voor verlies van baan, aanzicht enz)

Carpe diem homo universalis
(bericht gewijzigd op 10-2-2008 14:15:22)
Carpe diem homo universalis
Op 10-02-2008 14:13:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
hoaxiepoax:

Lanoe, jij bent echt gewoon niet te overtuigen he? Waarom toch die hang naar dit (voor mij althans) bewezen onzin verhaaltje? Vind je het niet zonde van je energie? Ik vind het anders best wel zonde van mijn energie om je te proberen te overtuigen.. Heb je nog steeds niet genoeg aan al die bewezen lulkoek van Osmanagic? Die nep-inscripties? Die nep-voetpaden? Die nep-gangen? Die nep-tegelwerken? Die NEP PIRAMIDES? Nogmaals, ik smul van mysteries, maar dit gaat er bij mij gewoon niet in. Teveel tegen bewijzen. Sterker nog: 0 bewijzen voor een echte piramide.


Ik denk dat je mn antwoorden nog een keer moet lezen.
Ik neig noch naar noch niet naar de pyramides, maar heb ook geen vooroordeel.
De gevestigde wetenschap daarintegen, heb ik niet hoog staan.

De enige hint die ik wel gaf, was eens te kijken of daar ooit een grote gevorderde beschaving was en er in onze geschiedenis iets over te vinden is.

Ik denk dat noch jij noch Roland noch ik ook maar iets kunnen bepalen in deze en alledrie enkel vooroordelen zouden kunnen spuwen, omdat we simpelweg noch tot de materie noch tot de onderzoekers kunnen komen.

Vooroordelen dus en het enige dat ik uit mezelf aan kan voeren is dat er in oude geschriften gesproken werd over een beschaving op die plek die ver gevorderd was, vandaar de hint ook.

Carpe diem homo universalis
(bericht gewijzigd op 11-2-2008 8:01:47)
Carpe diem homo universalis
Op 11-02-2008 8:00:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ward Aal:
Demosthenes:

Charles:

Demosthenes:


Dat geef ik je mee. Dat is idd zo en de wetenschap neigt naar het negeren van die feiten die niet stroken met de theorie.

Onzin.
"De wetenschap" is niets of eigelijk een redelijk abstract en rekbaar begrip, en kan dus ook nergens toe neigen.

Wetenschappers in het algemeen hebben helemaal niet de neiging om feiten die niet stroken met de theorie te negeren.
Ze hebben wel de neiging om pseudowetenschappelijke onzin te negeren. Dat is iets heel anders...


"If the facts don't fit, change the facts" - Albert Einstein.

Er is zelfs een naam voor het verschijnsel naar de neiging niet passend materiaal te negeren. Ik kan er alleen niet opkomen of het zo snel terugvinden maar het is iets waarvoor in wetenschappelijke kringen vaak gewaarschuwd wordt.

Kokervisie?
beroepsblindheid?
misschien gewoon stupiditeit?

Ward
Op 11-02-2008 15:30:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dr. Phil:
hoaxiepoax:

Einstein wist tenminste wel waar hij het over had. Dat wil zeggen, hij heeft ervoor gestudeerd. Lijkt me een nogal belangrijk detail.

Einstein verliet zijn school na één trimester, en vertrok toen om zich bij familie aan te sluiten. In 1895 deed Einstein toelatingsexamen voor de ETH, de Eidgenössische Technische Hochschule (de Zwitserse technische universiteit), maar zakte op de alfavakken.

Einstein was geen allesweter. Soms wordt de beste man ook wat overroepen.
Op 11-02-2008 17:54:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: "Ah, dat ie in Aarau op Maxwell's electromagnetic theory afstudeerde binnen een jaar is niet belangrijk? Dat ie daarna een indrukwekkend proefschrift schreef ook niet?"

Nope, idd, dat was niet belangrijk, dat had ie ook in de bieb kunnen leren, maar zo kreeg hij wel erkenning van de gevestigde wetenschap.
Slim hé:-)

Betreffende het IQ, heeft men niet alleen IQ, maar ook EQ en SQ en de combi van die drie maakt je tot wat je bent en met alleen een hoog IQ kom je er niet, dat weet men tegenwoordig ook, zonder EQ ben je zonder emotie en zonder SQ zonder zelfinzicht.

Hij was getrouwd met zn eigen nicht en was iemand die in Darwins evolutie geloofde (die dacht nml ook dat je je ras zuiver moest houden zo zuiver dat hij en zn kroost enkel nog met familie trouwde met als gevolg dat in de 2e generatie enkel nog doodgeboren en mismaakte kinderen werden geboren), wat de misleiding van het hoge IQ mooi weergeeft, je kunt er nml ook in blijven hangen (mentale illusie).

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 12-02-2008 10:06:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ward Aal:
Charles:


Je herhaalt in andere bewoordingen wat de voorgangers hebben gezegt. Maar dat is gewoon lariekoek. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat "de wetenschap" de neiging hebben om feiten aan de theorie aan te passen. Hier is in het geheel geen bewijs voor.1. Lees Jane Goodall: zij geeft in een van haar boeken duidelijk aan dat haar wordt geadviseerd bepaalde zaken niet te publiceren, omdat dat bepaalde effecten zou hebben. (feit dat chimps soortgenoten afmaakten)
2. Eigen ervaring.
Een universitaire faculteit werkte een jaar lang met gedemineraliseerd water voordat ze erachter kwamen dat de filters niet werkten.
Denk je dat er één onderzoeker is geweest die op grond daarvan het werk van dat jaar heeft overgedaan?
3. Kijk bijvoorbeeld naar de CO2-discussie, die geheel gevoerd wordt op basis van een politiek rapport, en niet op basis van wetenschappelijke feiten.
Een duidelijk geval waarbij de resultaten zijn afgestemd op een van tevoren bepaalde uitkomst.
Daarnaast zijn er vele wetenschappers die hetzij pro, hetzij contra de conclusies zijn mbt. de menselijke invloed op het klimaat. Wetenschappers zijn het dus onderling duidelijk ook niet eens.

Voor mij is dit geen reden om dan maar de hele wetenschap overboord te gooien, wél om er nóg kritischer naar te kijken.
Ward
(bericht gewijzigd op 12-2-2008 15:14:06)
Op 12-02-2008 15:03:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dr. Phil:
hoaxiepoax:

Dr. Phil:

hoaxiepoax:

Einstein wist tenminste wel waar hij het over had. Dat wil zeggen, hij heeft ervoor gestudeerd. Lijkt me een nogal belangrijk detail.

Einstein verliet zijn school na één trimester, en vertrok toen om zich bij familie aan te sluiten. In 1895 deed Einstein toelatingsexamen voor de ETH, de Eidgenössische Technische Hochschule (de Zwitserse technische universiteit), maar zakte op de alfavakken.

Einstein was geen allesweter. Soms wordt de beste man ook wat overroepen.


Ah, dat ie in Aarau op Maxwell's electromagnetic theory afstudeerde binnen een jaar is niet belangrijk? Dat ie daarna een indrukwekkend proefschrift schreef ook niet? Dat ie een IQ had van 170+ speelt ook niet mee? Dat ie geen alleskenner was is evident, hij kon niet alles weten ;-)

Einstein had een IQ van 160, niet van 170. Geen nieuwe hoaxes in het leven roepen.
Op 12-02-2008 15:12:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Broh-Koh Lee:
Gast:

En al een update?
Op welke dag word er dan op dien conferentie door wie over de Bosnische pyramiden gesproken???????

Zeurkous.
zoek gewoon op internet.

Niks beters te doen?
Fruit dan?
Op 14-02-2008 9:45:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ward Aal:
hoaxiepoax:

@ Broh-Koh Lee

Ik vind het anders een hele goeie vraag. GW is toch de spreekbuis van Osmanagic? Dit soort info is waardevol.. Kom joh, doe is aardig en kom met een link als het zo makkeljk te vinden als jij zegt!

Maar hoe kunnen ze dan updeeten als er geen updeetinfo is?
Ik neem aan dat GW geen info achterhoudt.

Nix te vinden op Internet?
Dan zal het er ook wel niet zijn. Moet je waarschijnlijk toch nog ff wachten totdat GW de info krijgt en doorgeeft.
(bericht gewijzigd op 14-2-2008 12:46:16)
Op 14-02-2008 0:46:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Broh-Koh Lee:
hoaxiepoax:

Still waiting.....

Je wachten is beloond
Fruit dan?
Op 26-02-2008 16:13:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt:
Ronald:

Het grappige aan heel die 'Bosnische piramiden'-historie is dat er, na ongeveer 28 maanden zogenaamd 'archeologische opgravingen' nog altijd geen spoor te bekennen is van ..... piramiden !

Ronald.

Ja, duurt lang.

:S
Op 28-02-2008 8:03:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt:
Ronald:
Clark,

Ben je het woord 'verdacht' niet vergeten, tussen 'duurt' en 'lang' ... ?

Ronald.


Nee, daar heb ik jou voor.

:S
Op 28-02-2008 8:09:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Radiation: Ik heb nog altijd hoop dat er toch 'iets' te voorschijn gaat komen, alhoewel mijn overtuiging in 'piramiden' toch op een laag pitje is komen te staan (dank u, Ronald :-)).
Ronald, je haalt inderdaad dingen aan die mij doen twijfelen hebben. Lees wel 'twijfelen': ik ben nog steeds niet overtuigd, in gelijk wat.
Noem me nu maar weer de blinddoekdrager die niet verder dan zijn neus lang is kijkt, maar ik blijf er bij dat er toch 'iets' moet zijn. Niemand gaat toch zijn reputatie op het spel zetten? Of toch? Ik vrees dat ik geen kamp kan kiezen; 'k zal zelf met mijn eigen ogen eens moeten gaan kijken, vrees ik.
Ge kunt er uw haar mee kammen!
Op 28-02-2008 8:54:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt:
Ronald:
Was je er dan nog niet zelf achter gekomen dat heel dat gedoe (al lang) verdacht is ?

Ronald.


Tuurlijk. Verdacht is het zeker. Maar waarom zou ik dat zeggen als jij dat veel beter kan?

:S
Op 28-02-2008 16:48:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden