"De allereerste woorden van de Bijbel vertellen ons dat water het medium van energie was voor Gods schepping van de wereld. Kabbalah waterDe schepping was een absolute en pure expressie van God waarbij Hij het water zegende. Met andere woorden: de primordiale wateren waren vrij van alle destructieve en negatieve energie. Geen overstromingen of vloedgolven meer. Vanaf dan kon water alleen nog genezen en helpen. Het koesteren waard dus.", aldus het 'Kabbalah International Center'.

Is gezegend (en vooral zeer duur) Kabbalah water de oplossing voor al onze gezondheidsperikelen? Is Kabbalah water écht geneeskrachtig en vol positieve energie?

Noah's vloed

De organisatie achter het Kabbalah water probeert ons duidelijk te maken dat op het moment van Noah's vloed het negatieve bewustzijn van de mensheid zo intens was geworden dat de hele wereld met de zondvloed werd getroffen. God toonde ons het destructieve potentieel van water. Sinds die tijd is water zowel creatief als destructief, genezend en schadelijk.

Kabbalah water

Kabbalah leert ons dat de macht van het bewustzijn alles kan veranderen. Volgens de organisatie hebben (vele jaren geleden) grote Kabbalisten (waaronder Rav Berg) een wereldse ontdekking gedaan: een uitwisseling van het bewustzijn, gechanneld via Kabbalistische zegeningen en meditaties, de macht om water te laten terugkeren naar zijn primordiale toestand van positieve, genezende energie. Door de kracht van deze meditaties en het bewustzijn van de leden van de stichting is Kabbalah water ontstaan, zodat de wonderbaarlijke zegeningen van herstel en genezing weer ter beschikking staan van de mensheid. Kabbalah water manifesteert de primordiale capaciteit om te helen en te beschermen.

Wetenschappelijk bewijs

De Kabbalistische zegeningen en meditaties die gebruikt zijn voor het maken van Kabbalah water brengen elegante en evenwichtige kristallijne structuren in het water, terwijl het negatieve bewustzijn een averechts effect ontwikkeld. Dit is enorm belangrijk. Kabbalah water is het leven in de oorspronkelijke blauwdruk van informatie voor de moderne wereld. Kabbalah water energy drinkNet zoals bij het eerste moment van de Schepping moet de groei van elk levend organisme deze blauwdruk volgen. Om alle regelgevingen en de metabolische processen van het leven te volgen zou Kabbalah water een uitstekende informatieve zender zijn.

Het Kabbalah International Center vertelt ons verder dat de positieve gezondheidsinformatie wordt gedefinieerd door symmetrie en de hoge energieprijzen, terwijl een lage energie en entropie - zoals statische energie bij tv- of radio-ontvangst - warrige informatie karakteriseren. De toestand van water dat we opnemen in onze lichamen bepaalt de kwaliteit van de informatie die wordt doorgegeven aan ons immuunsysteem, spijsvertering, bloedsomloop, en zelfs aan elke atoom van ons lichaam.

De wetenschappelijke bevindingen omtrent Kabbalah water zouden boeiend en belangrijk zijn. Maar de essentie en het fundament van het Kabbalah water is het bewustzijn beschermen tegen onreinheden, en heel lang geleden zouden alle wateren van de wereld bezield geweest zijn met dit bewustzijn.

Voor meer informatie over het verband tussen bewustzijn en water kan je op wellnessgoods.com (Engelstalig) terecht.

In de praktijk

Een flesje Kabbalah water kost $ 5,00. Zo zou Madonna $ 10.000 per maand besteden aan het gezegende water. Kabbalah water sprayDe spirituele goeroes hebben ook andere bekendheden zoals Jeff Goldblumm, Naomi Campbell, Elisabeth Taylor, Roseanne Barr, Jerry Hall en Mick Jagger voor zich kunnen winnen. Allemaal beroemdheden die niet op een paar honderden dollars moeten kijken.

Wat moeten we denken van de fondsenwerving van deze organisatie? Een cursus kost ongeveer 250 euro, de aankoop van de benodigde accessoires loopt tegen de 2500 euro aan en 'Rabbi' Berg zal u ook nog een exemplaar van de Zohar (mystieke teksten uit de dertiende eeuw waarop hij zijn leer gebaseerd heeft) verkopen voor ruwweg 600 euro.

Heeft het water een verdachte geur van mystieke claims van deze 'spirituele goeroes', en smaakt het er bovendien ook nog sterk naar?

Lampie: Geldklopperij dus.
Op 05-02-2008 7:58:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden