In één van mijn vorige blogs had ik het over bizarre experimenten in de naam van de wetenschap. Deze experimenten komen meestal vanAtoombom op Nagasaki even bizarre wetenschappers. Maar er zijn ook kwaadaardige wetenschappers, de 'Evil Scientists'. Wetenschappers die ons 'Het Kwaad' bezorgden omdat hun wetenschappelijke ontdekkingen niet alleen gebruikt werden ten dienste van de mensheid.

Doorheen de eeuwen hebben wetenschappers grote innovaties aan de wereld van geneeskunde, alchemie, chemie, fysica en andere bijgedragen. Het grootste gedeelte van deze ontdekkingen zijn bijzonder nuttig geweest, maar het muntstuk heeft ook nog een andere kant: sinistere en egoïstische partijen die op de een of andere manier de eigenlijke bedoeling van de wetenschappers verdraaien zodat ze kwaad kunnen scheppen. Een greep uit het aanbod van gevaarlijke individuen...

Dr. J. Robert Oppenheimer

Hij stond aan het hoofd van het Manhattan Project, de eigenlijke groep die verantwoordelijk is voor de verwezenlijking én het gebruik van de atoombom. Dr. Oppenheimer was een briljante kernfysicus maar was vol afschuw over het resultaat van het project. Een medewerker, Victor Weisskopf zei over hem: "Hij leidde het project niet vanuit het hoofdkantoor. Hij was intellectueel en zelfs fysisch aanwezig bij elke beslissende stap. Hij was aanwezig in het laboratorium of in de seminarieruimten toen een nieuw effect werd gemeten of toen een nieuw idee werd opgevat. Het was niet dat hij vele ideeën of suggesties bijdroeg; hij deed dit soms, maar zijn hoofdinvloed kwam uit iets anders. Het was zijn ononderbroken en intense aanwezigheid die een betekenis van directe participatie had in wat wij allemaal veroorzaakten. Het leidde tot die unieke atmosfeer van enthousiasme en uitdaging."

Alfred Nobel

Alfred NobelHij is de ontdekker van het gebruik van nitroglycerine in combinatie met dynamiet. Nobel gaf de wereld de toegang tot de massaproductie van dodelijke explosieven. Zijn ontdekking eiste de dood van zijn eigen broer Emil en verschillende andere medewerkers, net door de toepassing van zijn uitvinding. Later gebruikte hij zijn rijkdom om met het financieren van de jaarlijkse Nobelprijs de aandacht naar zijn persoon af te leiden. Dat lukte niet helemaal want hij kreeg de bijnaam van 'Handelaar in de Dood'.

Trofim Lysenko

Zijn experimenten leidden niet tot massa's doden, maar Lysenklo zorgde er door zijn oneerlijkheid voor dat de Sovjet Unie decennia achterstand TrofimLysenkoopliep op het gebied van wetenschappelijk onderzoek. Lysenko was directeur van het Instituut voor Genetica en specialiseerde zich in landbouwonderzoek. Hij had de gewoonte om enkel de geboekte successen te melden. Zijn resultaten waren gebaseerd op uiterst kleine steekproeven, onnauwkeurige verslagen en het bijna totaal ontbreken van controlegroepen. Er is nooit een dergelijk misbruik in de naam van de wetenschap geweest.
Een citaat van Lysenko: "Een resultaat boek je door precies dat resultaat te boeken. Je kan een bepaald resultaat boeken door enkel gebruik te maken van mensen die het resultaat zullen boeken".

Dr. Jack Kevorkian

Kevorkian is bekend voor het openbaar verdedigen van het recht van een terminale patiënt om zijn leven te beëindigen. Hij zou minstens 130 patiëntenDr. Jack Kevorkian in dit verzoek hebben bijgestaan. Hij werd veroordeeld en volbracht 8 van de 25 jaar cel voor de veroordeling voor tweedegraads moord (vergiftiging van Thomas Youk in 1998). De rechter die hem veroordeelde zei: "U had geen vergunning voor praktijkgeneeskunde toen u deze inbreuk beging en u had de moed om op de nationale televisie de wereld te tonen wat u deed en het rechtssysteem uit te dagen om u tegen te houden. Wel meneer, bij deze wordt u tegengehouden".

Leden van de Tuskegee Study

Gedurende 40 jaar, tussen 1932 en 1972, leidde de Dienst van Volksgezondheid van de VS een experiment op 399 (meestal arme en slecht opgeleide) zwarten in de verschillende stadia van syfilis. Het onderzoek moest gegevens verzamelen over het verloop van de ziekte (zonder enige medische tussenkomst). De onderzoekers wisten van in het begin dat de 'proefkonijnen' de meest nuttigste informatie zouden verLeden van de Tuskegee Studystrekken bij de autopsies zodat alles ondernomen werd om zeker te zijn dat de patiënten nergens anders medische hulp kregen. Het onderzoek werd in 1972 abrupt beëindigd na een publicatie in de Washington Post. Het zou gemakkelijk geweest zijn om dit als een geval van eenvoudig racisme door een openbare instelling te laten veroordelen, maar dat is niet het geval geweest: het project werd enthousiast ontvangen door het Tuskegee Instituut, een historisch zwarte universiteit, en bovendien waren zeer belangrijke onderzoekers en personeelsleden van het project zelf zwart.

Johann Konrad Dippel

Dippel was geboren in Kasteel Frankenstein en wordt genoemd als inspiratie voor de verachtelijke arts in Shelley's boek. Dit is aanvechtbaar, maar het is wel een feit dat deze briljante arts vivisecties uitvoerde. Johann Konrad DippelHij vernietigde bij wijze van experiment een toren met nitroglycerine, maar gebruikte het ook als geneeskrachtig middel. Men vermoedt dat hij gruwelijke experimenten met zogenaamde 'cadavers' uitvoerde. Hoewel de daadwerkelijke details van de experimenten nooit echt zijn bevestigd gaat men ervan uit dat hij probeerde om de ziel van één cadaver in een andere over te brengen. Interessanter was zijn bijdrage tot de wereld: dierlijke olie (de olie van Dippel), een stikstofhoudend bijproduct dat ontstaat na vernietigende distillatie van beenderkool en die als een basisproduct wordt gebruikt in Pruisisch blauw - de (spotgoedkope) blauwe kleurstof die tot deze dag door kunstenaars wordt gebruikt.

Sigmund Rascher

Rascher was een verachtelijke wetenschapper in de concentratiekampenSigmund Rascher van de Nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zijn beruchte medische experimenten in het concentratiekamp van Dachau waren hypothermie-onderzoek waarin 300 'proefkonijnen' tegen hun wil (één derde van hen is omgekomen) moesten deelnemen aan experimenten met malaria en medicijnen. In Dachau ontwikkelde Rascher ook de cyanidecapsules die gemakkelijk - en doelbewust - kapot gebeten kunnen worden. Ironisch genoeg was dit het middel waarmee Himmler (de vriend van Rascher) zelfmoord pleegde.

Joseph Mengele

Joseph MengeleMengele bereikte voornamelijk notoriteit als één van de SS-artsen die bij het aankomen van de transporten van gevangenen bepaalden wie gedood moest worden en wie in aanmerking kwam voor dwangarbeid. Hij deed ook dodelijke proeven op kampbewoners waardoor Mengele de bijnaam 'Engel van de Dood' kreeg. Herhaalde malen doodde hij zonder enige reden gevangenen om hen daarna te kunnen ontleden.

Shiro Ishii

Ishii was een microbioloog en luitenant van Eenheid 731, een biologische oorlogvoeringseenheid van het Japanse Keizerlijke Leger tijdens de Tweede Chinees-Japanse Oorlog. Shiro IshiiHij was geboren in het vroegere Dorp Shibayama van het Sanbu District in de Prefectuur van Chiba en studeerde geneeskunde bij de Keizeruniversiteit van Kyoto. In 1932 begon hij met zijn inleidende experimenten in biologische oorlogvoering als geheim project voor Japanse militairen; in 1936 werd Eenheid 731 gevormd. Ishii bouwde een locatie met meer dan 150 gebouwen over een oppervlakte van meer dan zes vierkante kilometer buiten de stad van Harbin, China. De talrijke wreedheden die Eenheid 731 onder het bevel van Ishii uitvoerde waren vivisectie op levende mensen (met inbegrip van zwangere vrouwen), amputatie van lichaamsdelen om ze daarna vast te maken aan andere delen van het lichaam, bevriezen van lichaamsdelen om necrose (droge gangreen) te kunnen bestuderen, testen van granaten en vlammenwerpers op mensen en het inspuiten van ziektekiemen of bewust besmetten met syfilis en gonorroe (door verkrachting) om de ziekteontwikkeling te bestuderen. Een volledige lijst van deze verschrikkingen kan hier worden gevonden. Ishii werd veroordeeld maar verkreeg immuniteit van de Amerikaanse Overheid aan het eind van de oorlog. Hij ging nooit in de gevangenis voor zijn misdaden en is op de leeftijd van 67 jaar overleden aan keelkanker.

Bill GatesBill Gates

Moet ik nu Bill Gates toevoegen aan deze lijst? Hij is immers de hoofdverantwoordelijke voor het ontstaan van miljoenen computerweduwen en computerweduwnaren. En er is meer te vertellen over Mr. Gates:

Bill Gates echte naam is William Henry Gates III. Laat ons eens alle letters in 'Bill Gates III' omzetten naar ASCII-code:

B=66, I=73, L=76, L=76, G=71, A=65, T=84, E=69, S=83, I=1, I=1, I=1

Tel alle getallen op en je bekomt 666, het getal van het Beest. Toeval waarschijnlijk...

 

Callan: L=76 en niet 66... en dan komt er inderdaad 666 uit.
Op 07-02-2008 10:16:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Broh-Koh Lee:
Callan:

L=76 en niet 66... en dan komt er inderdaad 666 uit.

Aangepast,

Dank voor de oplettendheid.
(bericht gewijzigd op 7-2-2008 12:05:56)
Fruit dan?
Op 07-02-2008 0:05:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: wat een onzin om kevorkian duivels te noemen, de auteur van dit stuk weet duidelijk van geen relativering en heeft maar wat medianamen verzameld om een blogje samen te stellen. Erg jammer.
Op 07-02-2008 15:02:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Radiation:
eoi:

wat een onzin om kevorkian duivels te noemen, de auteur van dit stuk weet duidelijk van geen relativering en heeft maar wat medianamen verzameld om een blogje samen te stellen. Erg jammer.


Dat hij begaan was met terminale patiënten is duidelijk, maar de manier waarop hij hun leven beïndigde is duivels. Of moeten we pijnlijke vergiftiging(en) relativeren?
Ge kunt er uw haar mee kammen!
Op 07-02-2008 15:34:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DaVince: Jammer van het stukje van Bill Gates op die manier kun je achter iedereen wel wat duivels zoeken.
(bericht gewijzigd op 10-2-2008 15:42:33)
Religion, a placebo which causes damage.
Op 09-02-2008 20:37:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden