Foxnews kwam op 30 januari met het volgende bericht. Voor uw gemak hebben we het bericht in het Nederlands vertaald;

Westland, een firma in vleesverpakking in Californië, werd onlangs verboden om schoolmaaltijden te leveren, hangende een onderzoek in dierenmishandeling.

Een undercover opgenomen video in het toeleverende slachthuis toonde schokkende beelden van medewerkers die zwakke melkkoeien fors mishandelden. Er is toegezegd dat adequate acties zullen worden genomen indien blijkt dat de wetten op voedselveiligheid en dierenmishandeling zijn geschonden.

De video toont dat koeien die gewond waren of te zwak om te lopen door de medewerkers werden geschopt, geslagen en op andere vreselijke manieren werden mishandeld om ze het slachthuis in te loodsen.

Deze praktijken zijn niet alleen onmenselijk, maar kunnen er ook de oorzaak van zijn dat geïnfecteerd vlees aan de voedselketen wordt toegevoegd. Zwakke koeien hebben namelijk 58% meer kans om ziektes als E.coli en salmonella onder de leden te hebben. Ziektes waar honderden Amerikanen per jaar aan overlijden.

Er werd gesteld dat er geen direct gevaar bestaat voor de volksgezondheid, maar tot het onderzoek is afgerond mag het bedrijf geen vlees leveren.


Het betrokken bedrijf, Westland, is een belangrijke leverancier van het USDA programma, dat vlees levert aan behoeftige families, ouderen en schoolkinderen. In de jaren 2004/2005 werd Westland genomineerd als leverancier van het jaar en heeft vlees geleverd aan scholen in 36 staten.

De video die op 30 januari jl. is afgegeven bij “The Humane Society of the United States” is het resultaat van een 6 weken durende undercover operatie.

Het toont het schoppen van de koeien door de werknemers van het slachthuis. Ook werden de koeien geramd met een vorkheftruck terwijl ze het uitschreeuwden van de pijn.
Of dat nog niet genoeg was werden de koeien in de ogen gestoken en met elektrische schokken bewerkt.
In één scene spuit een medewerker met hoge druk water in de neus van een koe, wat door de “Human Society” werd omschreven als een vorm van dieren “waterboarding", een vorm van marteling dat verdrinking simuleert.

De wettelijke verordening van Californië staat over het algemeen niet toe dat zwakke dieren worden mishandeld, zoals het wegslepen van koeien aan kettingen of het gebruik van een vorklifttruck. De wet adviseert om zwakke en zieke dieren buiten de voedselketen te houden omdat ze een hoger risico geven op E-coli en salmonella besmetting of BSE omdat zij zichzelf onderschijten en hun immuunsysteem vaak zwak is.

Westland heeft naar aanleiding van de video twee medewerkers ontslagen en de toezichthouder op non-actief gezet. Het bedrijf verklaart: “We zijn geschokt, bedroefd en ziek van de beelden die we vandaag hebben gezien. De zaken zijn stilgelegd totdat we alle medewerkers hierop hebben aangesproken en er zeker van kunnen zijn dat dit soort activiteiten nooit meer zullen plaatsvinden in ons bedrijf”.

De mishandeling van zwakke koeien is alarmerend voor de Amerikaanse consumenten, omdat 95% van de mensen vlees eet. Er moet duidelijkheid komen hoe het voedsel behandeld wordt. Ook al geven zwakke koeien een gezonde indruk, ze kunnen gevaarlijke pathogenen bevatten.

Tot zover het krantenartikel.


Wat in het voorgaande artikel opvalt is dat men zich meer zorgen maakt over de veiligheid van het biefstukje op het bord dan over de humane behandeling van de leverancier van dit biefstukje. Zijn we als mens al zo ver gezonken dat we geen respect meer kunnen opbrengen voor dieren? In de huidige maatschappij worden luxeartikelen, zoals auto’s en computers beter behandeld dan levende wezens.

Ghandi heeft ooit eens gezegd “De beschaving van een maatschappij kan men aflezen aan de manier waarop deze haar dieren behandeld”.

Ward Aal: Walgelijk inderdaad!
Ik vraag me af hoe "Animaner" Nederland is.

Ward
(bericht gewijzigd op 7-2-2008 0:27:12)
Op 07-02-2008 0:23:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Broh-Koh Lee: Animaner????

Hoe bak je dat?

(bericht gewijzigd op 7-2-2008 0:34:31)
Fruit dan?
Op 07-02-2008 0:29:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ward Aal:
Broh-Koh Lee:

Animaner????
Hoe bak je dat?


Animaner, als in humaner?
Verzin maar je eigen definitie, zolang die maar respectvol is naar onze mededieren.

Ward
(bericht gewijzigd op 7-2-2008 11:49:56)
Op 07-02-2008 0:32:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt:
Ward Aal:

<br><br><br>
Broh-Koh Lee:
<br>Animaner????<br><br>Hoe bak je dat?
<br>
<br>Animaner, als in humaner?<br><br>Verzin maar je eigen definitie, zolang die maar respectvol is naar onze mededieren.<br><br>Ward

Heb je't koud? Met al je br'ren?

:S
Op 07-02-2008 2:09:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Constantia Oomen: 0
Zolang er slachthuizen zijn, zullen er oorlogen zijn. Leo Tolstoj
Op 07-02-2008 8:36:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
mika2002: @gast nou ben ik het zeer zeker eens dat alle dieren met respect moeten worden behandelt...maar er zijn wel degelijk dieren die moorden voor hun eigen haggie..neem nou de leeuw die dood alle welpen van een ander mannetje als hij een roedel heeft overgenomen dusssss.
Op 07-02-2008 0:24:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Broh-Koh Lee:
gast:

Ringding:

Een vegetatier zal ik nooit worden ben ik bang. Maar ik ben het wel met iedereen hier volledig eens dat dergelijke zaken gewoon echt NIET kunnen!

Ik heb het hier al vaker gezegd. Iedereen is gelijkwaardig, maar niet gelijk. Deze mensen bewijzen op deze videobeelden onomstotelijk dat ze mens af zijn en zichzelf tot het dierenrijk kunnen rekenen.


Beledig het dierenRIJK niet Ik ken geen dieren die hun omgeving uitmoorden, jij??

Zelfs dieren die soortgenoten afmaken...
Chimps.

(Lees Jane Goodall)
Fruit dan?
Op 07-02-2008 17:13:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Hm, uit eigen ervaring weet ik dat je visie als je dat werk dagelijks doet veranderd.
Kheb zelf in mijn jeugd snachts kippen geladen/gelost/geent en naarmate de krassen op je polsen vermeerdere, je voor de 3e keer in je oog gescheten bent en de kippen erg hun best doen wederom een stukje vel van je hand te knijpen (want ze zijn dan wel gekapt, dus pikken kan niet meer, maar bijten nog wel) dan heeft ieder mens zo zijn punt van tolerantie, maar dat eindigt dan toch wel.

Dus makkelijk oordelen vanachter je pc, maar ik zou eenieder hier na een weekje wel eens willen zien.
Kweet niet wat er op het filmpje te zien is want ik hou dr niet van om daar naar te kijken (genoeg gezien en niet alleen met dieren
Maar wil wel ff deze kanttekening maken omdat ik het dus uit eigen ervaring weet, dat je visie kan veranderen.

Nu, zet ik een vlieg nog netjes buiten en spinnen laat ik helemaal met rust (gnif, hoef ik die vlieg niet meer buiten te zetten

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 07-02-2008 17:30:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt:
Bramsan:
wij zouden beter moeten weten... nee we weten beter maar we zijn blijkbaar beestachtiger dan welk elk ander schepsel op aarde...

Heb je al eens goed bekeken hoe een leeuw zijn prooi doodt? Ik zie anders ook geen verdoving. In het geval van dieren doden, zonder mishandeling, zie ik geen problemen. Dieren doden elkaar ook, zo werkt het. Dat we door onze grote mensenpopulatie teveel dieren eten dan beschikbaar, dat is weer iets anders.

'we' zijn niet beestachtiger dan welke soort ook. Sommige zijn dat, anderen niet. Ik probeer toch te blijven geloven in basale goedheid van de mens.

:S
Op 08-02-2008 2:51:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt:
boro:
wij hebben immers allemaal ook een beest in ons nietwaar beste leeuwtjes, rammetjes, kreeftjes, visjes enz......

weegschalen, boogschutters, maagden.

:S
Op 08-02-2008 3:47:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ward Aal: Wat Gij niet wilt dat U geschiedt,
Doe dat ook een ander niet.

Oog om oog,
Tand om tand.
Brengt de wereld,
Over de rand.

Ward
Op 08-02-2008 14:41:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
Bramsan:

Lanoe:

Hm, uit eigen ervaring weet ik dat je visie als je dat werk dagelijks doet veranderd.
Kheb
zelf in mijn jeugd snachts kippen geladen/gelost/geent en naarmate de
krassen op je polsen vermeerdere, je voor de 3e keer in je oog
gescheten bent en de kippen erg hun best doen wederom een stukje vel
van je hand te knijpen (want ze zijn dan wel gekapt, dus pikken kan
niet meer, maar bijten nog wel) dan heeft ieder mens zo zijn punt van
tolerantie, maar dat eindigt dan toch wel.

Dus makkelijk oordelen vanachter je pc, maar ik zou eenieder hier na een weekje wel eens willen zien.


werkelijk Lanoe?? dus doordat die kippen die je vastgreep en in bakken 'deponeerde/gooien' oid, vond je jezelf gerechtvaardigd om deze kippen er in te smijten??

wat bedoel je te zeggen? in hoeverre werdt je minder tolerant?

zoiets?


(vraag me af hoe 'tolerant' dergelijk werk kunt doen?)

die vergelijkingen dat dieren elkaar ook zinloos doden (om zo onze daden te rechtvaardigen) vind ik werkelijk nergens op slaan..

wij zouden beter moeten weten... nee we weten beter maar we zijn blijkbaar beestachtiger dan welk elk ander schepsel op aarde...


Ik doe het werk gewoon niet meer en wat er op dat filmpje staat is idd niets schokkends meer voor mij.
Kheb dr vanalles gezien en gelukkig ben ik tot dat punt nooit gekomen, maar evengoed ben ik er niet trots op, maar kdenk dat in die tijd de kippen beter af waren bij mij dan mensen ( voor mij waren mensen indertijd toch allemaal al dood maar besefte het niet), bij de kippen probeerde ik te voorkomen dat ze me krabte, onder poepte of een velletje grepen en verder als de zgn opvoedkundige tik ben ik nooit gekomen (aangepast op het kippetje natuurlijk ) zodat ze me gewoon niet konden krabben, onder schijten of een velletje dr tussen knijpen.

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 08-02-2008 16:43:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Ow, ja, dat wou ik wel nog ff zeggen betreffende het filmpje.
De meeste mensen zijn in de illusie dat ze scharreleieren kopen omdat die kipvriendelijker zijn (en dan bedoel ik de "scharrelkippen" zoals in het filmpje, niet die echt buiten lekker vrij rond kunnen lopen), maar indertijd ben ik keihard uit die illusie gehaald, want buiten mensen die zo omgaan met die kippen zoals de zieke boer op het filmpje, pikken die kippen elkaar ook dood, omdat er veel teveel in zo'n grote stal staan en dat wat naar het instinct van die kippen teveel is en zwak, pikken en krabben (vergeet nooit hun poten, die nagels zijn vlijmscherp!) ze zelf dood.
And it ain't a pretty site:-(
Khoop dat je nu genoeg weet, want je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat het iets is waar ik niet trots op ben, maar zoals ik al zei, indertijd wou je me als mens al helemaal niet kennen


Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 08-02-2008 16:51:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
Ringding:

boro:

Ringding:

boro:

wij hebben immers allemaal ook een beest in ons nietwaar


Nee, niet allemaal. Velen wel, maar sommigen zijn echt mensen. "Alle mensen zijn gelijkwaardig, maar niet gelijk" (Maconniek)


Gnif, Ook?

Carpe diem homo universalis


Hoewel ik een waterdrager ben is bij mij het dierlijke aspect vrij eenvoudig los te peuteren en ik ben ervan overtuigd dat dit bij iedereen onder de juiste omstandigheden ook zo is.

"Alle mensen zjn gelijk-waardig maar niet gelijk"

Jezus verhaalde hierover dat wij (als gelijke materie) strijden om de materie die zijn gelijke niet kent.
Dit maakt ons allemaal knettergek maar is helaas wel de garantie of motor achter het perpetuum mobile voor het eeuwige leven.


Exact! Grandioos!
Boro, behoor je ook aan een loge toe?

Carpe diem homo universalis
Op 11-02-2008 10:26:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Jaha, je antwoorden doen me echt aan iemand uit een loge denken, zo tactisch en vol van nuances, dus eigenlijk kan ik juist hetzelfde vragen, maar laat verder maar geen zin in jou gekissebis (zoek daar maar een vriendin voor:-))

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 11-02-2008 13:35:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
Ringding:

Lanoe:

Jaha, je antwoorden doen me echt aan iemand uit een loge denken, zo tactisch en vol van nuances, dus eigenlijk kan ik juist hetzelfde vragen, maar laat verder maar geen zin in jou gekissebis (zoek daar maar een vriendin voor:-))

Carpe diem homo universalis


Zo, een spellingscontrole en even je eigen post teruglezen zouden wonderen doen.

Lanoe, jij zal nooit en te nimmer ook maar in de buurt van een loge kunnen komen. Dus doe nu niet alsof je ook maar een greintje verstand hebt van wat er zich daarbinnen gebeurt.

Bovendien, ik heb niet beweert dat ikzelf lid ben.

En wil je alsjeblieft mijn vrouw hierbuiten laten.


"Zo, een spellingscontrole en even je eigen post teruglezen zouden wonderen doen."

Terug lezen doe ik elke keer als ik wat geplaatst heb en ik heb schijt aan de spelling, het gaat mij om de communicatie en dat die goed verloopt, of dat nu met d of met dt is dat boeit me niet.
Wederom is het wel weer een zielige reaktie bij gebrek aan beter, maar oké, ik verwacht al niet anders van je:-)
"Bovendien, ik heb niet beweert dat ikzelf lid ben."

"Boro, behoor je ook aan een loge toe?"

Zielig hoor, het snel veranderen, maar helaas gaat dat niet bij de quotes, ringelding, dus val je helaas ook door de mand ( en dat beschuldigt mij van liegen, je laat mn kont nog lachen jij).

"Lanoe, jij zal nooit en te nimmer ook maar in de buurt van een loge kunnen komen. Dus doe nu niet alsof je ook maar een greintje verstand hebt van wat er zich daarbinnen gebeurt."

Waarom zou ik dat willen?
Ik ga liever uit van mezelf:-)

"(zoek daar maar een vriendin voor:-))", waren mijn woorden (zonder edit! ) en wat heeft dat precies met jou vrouw te maken?

Ik denk dat je zelf die connectie hebt gelegd in jou hoofdje, gnif wat aan zich wel iets zegt, maar dat hou ik idd voor me uit respect voor je vrouw, zij moet tenslotte met jou leven:-)

Carpe diem homo universalis
(bericht gewijzigd op 11-2-2008 23:59:42)
Carpe diem homo universalis
Op 11-02-2008 23:57:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt: Heren, heren, heren... Mag het een onsje minder?

Offtopic reacties die in de zeepkist ook geen toegevoegde waarde hebben worden 'geminimaliseerd'.
(bericht gewijzigd op 12-2-2008 13:36:11)
Op 12-02-2008 13:36:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dr. Phil: Gebeuren mishandelingen niet zowat overal? Dat veeboeren ruw omgaan met hun dieren is geen geheim, door te aaien zorg je er niet voor dat een koe gaat wandelen.

Dichter bij huis. Ik kan me herinneren dat de belgische dierenrechtenbeweging GAIA met de verborgen camera gruwelijke misstanden registreerde. Een hoop ophef, maar of er iets is veranderd betwijfel ik.
Op 12-02-2008 13:45:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
Dr. Phil:

Gebeuren mishandelingen niet zowat overal? Dat veeboeren ruw omgaan met hun dieren is geen geheim, door te aaien zorg je er niet voor dat een koe gaat wandelen.

Dichter bij huis. Ik kan me herinneren dat de belgische dierenrechtenbeweging GAIA met de verborgen camera gruwelijke misstanden registreerde. Een hoop ophef, maar of er iets is veranderd betwijfel ik.


Het is denk ik alleen voor te stellen als je zelf ook daadwerkelijk zulk werk hebt gedaan.
Pijn is pijn en in zijn onwetendheid kan een dier je ontzettend pijn doen en is het moeilijk dan niet te reageren en hoe langer je het werk doet des te meer je eraan gewend raakt (dan bedoel ik de mishandelingen).

Beste optie dus: Doe zulk werk gewoon niet en zouden we dat allemaal doen, dan werk je ook nog mee aan het beperken van onze overconsumptie (ik schaam me soms als ik in onze groene bak kijk en zie hoeveel eten we in 2 weken weer weg hebben gegooid )

Carpe diem homo universalis
(bericht gewijzigd op 12-2-2008 13:56:22)
Carpe diem homo universalis
Op 12-02-2008 13:55:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dr. Phil:
Lanoe:

Dr. Phil:

Gebeuren mishandelingen niet zowat overal? Dat veeboeren ruw omgaan met hun dieren is geen geheim, door te aaien zorg je er niet voor dat een koe gaat wandelen.

Dichter bij huis. Ik kan me herinneren dat de belgische dierenrechtenbeweging GAIA met de verborgen camera gruwelijke misstanden registreerde. Een hoop ophef, maar of er iets is veranderd betwijfel ik.


Het is denk ik alleen voor te stellen als je zelf ook daadwerkelijk zulk werk hebt gedaan.
Pijn is pijn en in zijn onwetendheid kan een dier je ontzettend pijn doen en is het moeilijk dan niet te reageren en hoe langer je het werk doet des te meer je eraan gewend raakt (dan bedoel ik de mishandelingen).

Beste optie dus: Doe zulk werk gewoon niet en zouden we dat allemaal doen, dan werk je ook nog mee aan het beperken van onze overconsumptie (ik schaam me soms als ik in onze groene bak kijk en zie hoeveel eten we in 2 weken weer weg hebben gegooid )

Carpe diem homo universalis

Mee eens, alleen toont het wel aan dat iedereen er op een bepaalde manier aan meehelpt. Om eerlijk te zijn denk ik totáál niet na over hoe een lap koe op mijn bord is gekomen. Varken eet ik niet omwille van mijn geloof, maar in al de rest zet ik graag de tanden. Om het smakelijk te houden hoef ik niet te weten dat het beest 'diervriendelijk' met een pin door de kop te hameren om het leven is gekomen. Ik ga niet demonstreren aan de slachthuizen en aan de weinige demonstraties aan de poort van de slachthuizen te zien ben ik daar niet de enige in.
Op 12-02-2008 14:08:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: @ Redaxie

"Waarom dan niet eerder ingegrepen?
Of getuigde dat wel van respect?
Doe dat dan wel consequent, zo komt het over alsof jullie meten met 2 maten."

Daar gaat het mij om.
Tuurlijk, daar waar er 2 strijden zijn er 2 schuld (zelfs ik ;P) en zoals jullie laatste reactie, die had ik dan ook meteen geaccepteerd, maar soms wordt de ene gecorigeerd, terwijl de ander hetzelfde gedrag vertoont en daar niets mee gedaan wordt.
Dat vind ik dan niet fair, maar ik zeg al dat vind IK niet fair

Ik zal iig mn best doen niet meer in zulke situatie's verzeilt te raken en dat deed ik al, maar ook ik ga nog weleens lekker op mn bekkie

Ow en geboden boven mn bed?
Ik denk dat dat mijn seksleven geen goed zal doen
Carpe diem homo universalis
(bericht gewijzigd op 12-2-2008 14:15:03)
Nvdr: Het is niet altijd meteen duidelijk welke richting een gesprek uit gaat. Eén keer offtopic is niet erg, maar het kan ook verzanden. In dat geval kan er met terugwerkende kracht worden gemodereerd. Daarnaast zijn de reacties wel nog zichtbaar, je moet alleen een extra klikje doen.
Carpe diem homo universalis
Op 12-02-2008 14:12:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: "Redaxie: Niemand mopperde, maar ook zonder gemopper van lezers vragen we om een beetje respect voor de mede-GW-gebruikers"

Daar ging het toch om?
Dit is dan ook wel een erg off topic antwoord
Dan kun je niet de een daar wel op wijzen en de ander niet, toch?
Dat was mijn punt naar de redaxie toe.
Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 12-02-2008 16:44:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt: Blijven we aan de gang?

:S
Op 12-02-2008 16:55:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: nee, in de gang, ben behang af aan het steken

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 12-02-2008 17:11:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
vosje: als dat is hoe mensen met dieren omgaan
ben ik geen mens!
If time doesn't matter, distance also won't.
Op 07-02-2009 19:02:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
vosje:

als dat is hoe mensen met dieren omgaan
ben ik geen mens!

tsja, wat lanoe ook zegt, ik denk ook dat je eerst eens een tijdje in dat soort werk gezeten moet hebben om in te zien dat bepaalde dingen gewoon niet (gemakkelijk) anders kunnen, en dat andere zaken niets te maken hebben met een slechte slager, boer of wat dan ook...

ik ben op het platteland opgegroeid en heb heel veel tijd op de boerderij doorgebracht, en dan zie je bepaalde zaken zonder dat het verknipt word tot een paar minuten videootje met alleen de erge stukken.
zo is een bepaald "soort" vee die door melkerijen eerst uitgemolken worden, en daarna weer drooggelegd waardoor de dieren zwaar vermageren en er letterlijk flink ziek uit kunnen zien, dit komt echter door hoe de industrieele melkerijen met deze dieren omgaan.
zodra een dier deze zware belasting niet meer aankan dan word hij afgedankt, en komt heel vaak bij een ander soort boerderij terecht waar de dieren weer fit en gezond gemaakt worden door extra krachtvoer te geven, veel verzorging enz.
echter als zo'n koe te ver heen is dan is het een kostenoverweging over hoeveel zo'n dier waard is en of behandeling nog zin heeft, zoniet dan gaat het dier naar een slagerij, en dan pas zie je deze beelden gemaakt worden...

de slagerij kan er vaak heel erg weinig aan doen dat die dieren meer dood dan levend aangeleverd worden, net zoals de boeren die deze dieren een 2de kans geven, zelfs al weten ze dat een groot deel van deze dieren het niet zal halen...
het jammere is dat juist deze partijen er op aangekeken worden, terwijl het probleem al veel eerder in de keten begint, en daar doet men niets aan...

let wel ik wil dit zeker niet goed praten, maar ik zie wel vaak dat de dierenliefhebbers eigenlijk feitelijk geen weet hebben van de ware problematiek die er speelt.
dat dieren als industrie behandeld worden is ook 1 van de grote fouten, maar kijk ook eens naar ziekenhuizen en rusthuizen, die op vergelijkbare manier met mensen omgaan.
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 07-02-2009 19:35:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: We moeten gewoon proberen onze consumptie te beperken. Waarom moeten we iedere dag een stukje vlees? Verder is respect voor al dat leeft wel op z'n plaats, wij nemen als mensen teveel als vanzelfsprekend aan zonder te beseffen wat er achter bijvoorbeeld die biefstuk schuilgaat.
Zoals ik al eens aanhaalde heb ik vroeger ook een tijdje in Canada gewoond. Daar was het jagen iets heel gewoons, ik ben ook wezen jagen met een paar leden van de blackfoot indians. Ze schoten trouwens voortreffelijk en doodden hun prooi met één schot in de kop of 't hart. Maar het mooiste kwam 's avonds bij de maaltijd, daarbij zeiden ze geen dank aan God, maar aan hun prooi die ze dankten z'n leven te hebben gegeven voor hun familie. Da's pas respect, iets wat wij zijn vergeten omdat ons stukje vlees voorverpakt en onherkenbaar voor ons klaar ligt in het schap.

Tetzmol.
(bericht gewijzigd op 7-2-2009 19:52:21)
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 07-02-2009 19:51:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lemetje: Ik lust op zijn tijd best een lekker en goed stuk vlees, dus probeer ik ook om een zo diervriendelijk mogelijk stuk te vinden.
Dat valt niet mee. Gelukkig heeft mijn slager sinds kort varkensvlees van GEGARANDEERT scharrelvarken en dat proef en ruik je! Niet geel van de mais of geen vislucht van de vismeel die ze te vreten krijgen. Ouderwets varkensvlees. Nu nog de runderen en de kippen en, en, en.
Het feit dat de dieren zo beestachtig behandeld worden ligt aan het feit dat de mens(het slachthuis) binnen een bepaalde tijd zoveel dieren geslacht moet hebben om aan een bepaalde vraag te voldoen anders wordt er te weinig verdient met alle gevolgen van dien. Dat de dieren het niet willen en kunnen snappen vind ik niet gek. Ik zou ook niet vrijwillig naar het slachthuis gaan. Daarbij ruiken zij de dood die daar rondwaart. Daar moet je echt zijn, hoor! Te gekke ervaring! Eenmalig! Dieren zijn niet gek of achterlijk!
Alleen de mens is zo'n schaap dat hij alles slikt wat hem voorgehouden wordt en waarbij verteld wordt dat het goed en veilig is. Zonder te vragen! Uitzonderingen daargelaten.

ps; ik ben ook boos!
Op 07-02-2009 20:38:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
lemetje:


Het feit dat de dieren zo beestachtig behandeld worden ligt aan het feit dat de mens(het slachthuis) binnen een bepaalde tijd zoveel dieren geslacht moet hebben om aan een bepaalde vraag te voldoen anders wordt er te weinig verdient met alle gevolgen van dien.

ps; ik ben ook boos!

niet waar, lees mijn betoog nog eens door, de problemen beginnen veel eerder in de keten, maar de enige die er op aangekeken word is de slager, en dat is absoluut onterecht...

dat men constant in een onwerkbaar tempo moet werken om aan de vraag te voldoen is ook onzin, het is gewoon net als elk bedrijf een kwestie van vraag en aanbod, meer vraag meer inkoop en dus meer personeel, kan je niet aan de vraag voldoen dan heb je daar ergens een fout mee gemaakt, door bijvoorbeeld te weinig personeel in te huren, en net als elk bedrijf zal een slager ook gewoon met deze marktwerking meegaan (hoe macaber dat soms ook is)

en het feit dat je boos bent heeft misschien wel enige invloed om je beoordelingsvermogen, het slachthuis is echt niet de boeman hoor
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 08-02-2009 13:56:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lindaatje: Ha Dan,
groetjes van hyvesvriendinnetje Liesbeth van Hyves
Dan Bekkering:

Bramsan:

Voor de volledigheid...

niet voor gevoelige kijkers:

EARTHLINGS is a feature length documentary about humanity's absolute dependence on animals (for pets, food, clothing, entertainment, and scientific research) but also illustrates our complete disrespect for these so-called "non-human providers." The film is narrated by Academy Award nominee Joaquin Phoenix (GLADIATOR) and features music by the critically acclaimed platinum artist Moby.

Earthlings - part 1 of 3Kom naar mijn Hyves

http://www.hyves.nl/hyves/6660409/Earthlings/
en
http://partyfortheanimals1.hyves.nl/

Global uprising for Animalrights.

Met vriendelijke groet,

Dan Bekkering.

CAUTE - Behoedzaamheid
Op 08-02-2009 16:29:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lindaatje: In april komt het boek uit van H.C. Moolenburgh, "dieren als spiegel van de ziel". Ik ben heel benieuwd wat de dokter hierin beweert over dieren. Naar mijn bescheiden inziens hebben dieren een heilige taak op aarde. Zij vormen inderdaad een spiegel .... Geef je als mens onvoorwaardelijke liefde aan een dier, dan krijg je dat van een dier onvoorwaardelijk terug; van een mens in de meeste gevallen niet. En al dat vreselijks wat dieren wordt aangedaan; ik snap er werkelijk helemaal niets van....dan maar aan de champignon en tofu en alle produkten uit bijv.China boycotten (ultimo barbaorum). Ik hoop dat in God's Heilige rechtbank, ook een dier aanwezig is.

name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="
type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/yt]

en alle liefs van mijn Daisytje voor GW

name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="
type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/yt]
(bericht gewijzigd op 8-2-2009 22:53:19)
CAUTE - Behoedzaamheid
Op 08-02-2009 16:35:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden