De wetenschappelijke ontwikkelingen volgen elkaar in een rap tempo op. Inmiddels heeft men een sensor ontwikkeld die niet te onderscheiden is van een haar en metingen kan doen die bloedafname e.d. overbodig maakt.

Om bepaalde ziektes en condities te behandelen is het belangrijk om gedurende een langere periode frequent specifieke metingen te verrichten. Denk hierbij aan ziektes zoals diabetes, chemotherapie, hormonale metingen bij vruchtbaarheidsonderzoeken en zwangerschap.

Biosensors worden al enkele decennia gebruikt maar de meeste onderzoeken worden nog uitgevoerd met behulp van afgenomen lichaamsvloeistoffen. Een nadeel hiervan is dat de metingen niet vaak genoeg kunnen worden gedaan.

Hier heeft men wat op gevonden; de Sencil. Het is een vorm van technologie die op een minimale invasieve manier (men prikt dus gewoon een haar in de arm) over een periode van 1-3 maanden metingen verricht. Het Sencil Systeem (een patent hiervoor is aangevraagd) bestaat uit een extern afleesapparaat en een biosensor.

De biosensor bestaat uit een optische vezel, die in de huid van de patiënt wordt geplaatst. Het subcutane deel analyseert de lichaamssappen en het resultaat kan met het externe leesapparaat worden uitgelezen.

Onder deze link naar het Alfred E. Mann Institute kunt u de Sencil in werking zien. Een aanrader.

celtic: De wetenschap gaat inerdaad erg snel.
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 09-02-2008 9:49:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden