De TV bracht ons alweer een nieuwe episode van Uri Geller's 'de volgende Uri Geller'. Kijkcijferkanon, al schiet het slechts met losse flodders. De waarschuwing waarmee het programma begint dient dan ook hoofdzakelijk voor de groep mensen die gelooft dat de acts écht zijn, in plaats van een goed bedachte en soms ondoorzienbare truuk. Niets mis mee, dat heet entertainment.

In het kader van de don't try this at home-goochelarij viel één artiest behoorlijk op: de Vietnamese Viet-Thanh. Uri Geller maakte zich na afloop zelfs boos over zijn act. 'Onverantwoord om een dergelijke show te brengen,' aldus de aan zijn troon zittende oppertovenaar Geller.
De mentalist in kwestie deed zijn polsslag stoppen terwijl hij een plastic zak over zijn hoofd had. Dat is niet zo best als duizenden kinderen die het programma bekijken in hun kamer Uri'tje gaan spelen.
Aangezien ú volwassen bent vertellen we graag hoe een deel van die truuk werkt. Oftewel: hoe de polsslag te stoppen?

stoppen van de hartslag
stoppen van de hartslag

Net zoals de meeste truuks is het simpel eenmaal je weet hoe het in elkaar zit. Kort en krachtig: Een hard rubberen balletje aan de binnenkant van de elleboog, vastgehouden door een elastiekje of draadje, zorgt ervoor dat de bloedtoevoer van de goochelaar wordt afgesloten als de arm in een hoek van 90° wordt geplooid. Het stoppen duurt een paar seconden, en je moet het ook vooral niet te lang doen, enkele seconden is prima. Huiver en applaus verzekerd.

Het moge duidelijk zijn, wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele ongevallen. Laat Uri u gewaarschuwd hebben!

UPDATE 15-03-2008: Ramana is de winnaar van 'De Nieuwe Uri Geller'. Hij stond in de finale met Rob en Emiel (duo) en Hayashi, maar won toch met 37% van de stemmen de titel.

Clark Kendt:
Johan:

Dit verklaart dat je aan de pols niets meer voelt, maar hoe zit 't dan met de ECG die op z'n borst zit? Is die nep?

ja. net zoals die plastic zak om zijn hoofd waar gewoon nog lucht doorheen kon.

:S
Op 10-02-2008 13:17:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Joep:
henkie:

ommige mensen kunnen er ook op trainen om de hartslag te verzwakt dat je hem niet meer kan waarnemen. Gebeurt in india vooral. alles is een truuk, echte paranormaalheid word maar door een paar mensen met een geestelijke gestoordheid beoefent de rest is gewoon skills en truuks

Echte paranormaalheid wordt volgens mij nauwelijks onderzocht, omdat de 'wereld' is overgenomen door mentalisten nonsens. Dat het daarbij, bij echte paranormaalheid, gaat om een geestelijke gestoordheid vind ik wel een zéér groot vooroordeel.
Op 12-04-2010 14:59:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden