Als één iemand iets ziet vliegen is de algemene diagnose al gauw 'die is gek', als meerder personen gelijktijdig hetzelfde zien vliegen is de algemene diagnose al gauw 'massahysterie'. In het vorige blog "Griezelige gaswolk voor goedgelovigen" liet ik al enkele voorvallen de revue passeren die zich niet zo makkelijk laten rijmen, maar al snel het predikaat 'massahysterie' meekregen. Massahysterie komt, als we de berichten mogen geloven vooral voor op scholen, zo ook onlangs weer in Maleisië. Zag men ze écht vliegen of toch maar een gevalletje massahysterie?

school

( De school in kwestie )

Op zondag 27 januari 2008 zagen meerdere leerlingen van de Sekolah Menengah Sains Dungun (een Maleise kostschool) 'geesten' rondvliegen, zo blijkt uit een artikel van de online krant NST.

"Mijn dochter bleef volhouden dat ze een figuur van een wit geklede vrouw zag rondzweven in haar klaslokaal die op haar afkwam. Mijn dochter voelde een ijzige koude toen de entiteit naderbij kwam en ze begon te gillen", aldus de vader van één van de betrokken getuigen.

Een ander student vertelde dat 'het' kort na samenkomst op zondagmorgen begon toen twee meisjes opeens ongecontroleerd en kennelijk uit angst begonnen te gillen. Toen ook andere scholieren begonnen te gillen werd iedereen terug naar de kamers gezonden.

"Ikzelf kreeg last van mijn buik en hevige hoofdpijn, zo hevig dat ik het bewustzijn verloor, wat er toen gebeurde weet ik niet meer", aldus de scholier Wati. In navolging op het gebeuren sloot het schoolbestuur voor die zondag de schooldeuren. Volgens sommige ouders was het de daaropvolgende maandag niet anders en vielen er weer noodgedwongen lesuren uit. Het schoolbestuur en de lokale autoriteiten bewaren het stilzwijgen en willen geen commentaar op het gebeuren geven.

Wie de vorige blogjes die ik hierboven aanhaalde nog eens doorleest zal al gauw diverse overeenkomsten ontdekken. Nieuw in dit verhaal is de getuigenis van een entiteit...
Of was het toch een mysterieuze gaswolk, of houden we het maar gewoon op massahysterie?

UPDATE 20 maart 2008


Lager school valt ten prooi aan mysterieuze ziekte.

Op 19 maart was een lagere school in Kentucky, USA de klos. In totaal 24 kinderen en volwassen werden naar aanleiding van klachten zoals misselijkheid, huiduitslag en ademshalingsproblemen uit de kleren getrokken en afgespoeld met water en zeep.

Twee leerlingen verkeerden in kritieke toestand totdat het ambulancepersoneel extra zuurstof toediende. De uitbraak vond plaats in slechts één klaslokaal en de oorzaak is onbekend.
Inmiddels zijn alle slachtoffers weer hersteld.

Clark Kendt: raarrr.

:S
Op 11-02-2008 1:33:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: Het kan ook een vorm van vergiftiging zijn, zowel door kinetische stroom als een soort van gas dat hoe dan ook vrijkwam. (kinetische stroom dmv zendmasten of cia speeltjes)
Op 11-02-2008 16:58:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ghislain:
gast:

Of misschien nu we 2012 rap naderen worden we allemaal paranormaal begaaft Wie weet is dit de voorhoede die zich lam schrok

Volgens mij zijn jullie allemaal al lang 'paranormaal begaafd' .....

G.
Op 22-03-2008 23:58:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden