Een rondvraag bij meer dan 3000 studenten van de Gentse universiteit en de Arteveldehogeschool, beide in België, toont aan dat negen op de tien studenten last heeft van psychische ongemakken tijdens de examenperiode. CM (Christelijke Mutualiteit) laat in het gratis Magazine Pasuit van februari 2008 weten dat acht op de tien jongeren medicatie (lees: pillen) neemt om deze ongemakken te verhelpen.

Uit deze studie blijkt dat 57% zich oververmoeid voelt, 47% prikkelbaarder is dan anders, 33% last heeft van hoofdpijn en 30% heeft slaapstoornissen.

17% van de studenten slikt tijdens de examenperiode dagelijks of meerdere keren per week medicijnen, 63% slikt zelden. Van diegenen die vertrouwen op medicatie neemt 56% vitamine- of mineralenpreparaten, 30% neemt pijnstillers en 26% neemt concentratieverhogende middelen.

eoi: Gek he, als jongeren de hele dag door energy drinks achterover slaan.
Al die artificiele energie die het lichaam krijgt juist wanneer het lichaam signalen geeft moe te zijn, en ouders geven allang het goede voorbeeld al niet meer, die zijn te druk met 'werken' dus die domme kinderen denken; als je moe bent neem je toch een energy drink, opgelost ....
En ondertussen putten ze hun lichamen uit, 100 euro wedden dat de reguliere wetenschap daar pas over 5 jaar + - achter gaat komen? En dan komt het op sbs ala afkicken van energy drinks met sterren en geeft de politiek verboden af energy drinks aan kinderen te verkopen, in mijn tijd waren deze drinks al voor 18 jaar en ouder nu drinken 13 jarige kinderen het de hele dag door zelfs savonds, maar over 5 jaar gaan mensen dan op sites janken dat de regering hun vrijheid weer wil inperken
Op 17-02-2008 3:06:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: Tja, na jarenlange indoctrinatie n de gevangenissen die we scholen noemen, onder begeleiding van mensen die niet met opvoeden bezig zijn maar met geld verdienen, kunnen er wel wat spanningen ontstaan.
'Don't forget rule number 6'
Op 17-02-2008 7:13:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: wat wel goed is aan vis is het omega3 meervoudig onverzadigd vetzuur, dat zit in algen en deze worden door vissen gegeten, eet daarom geregeld vette vis en niet de gekweekte maar de gevangen vis.
Op 18-02-2008 15:16:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: Het is niet wat de mond in gaat dat goed of slecht is voor de mens, maar wat eruit komt.
'Don't forget rule number 6'
Op 19-02-2008 8:10:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden