Iedere morgen wordt u wakker in een beschaafde wereld, tenminste dat is het idee dat u al vanaf kinds af aan is meegegeven. We spreken over 'onze' beschaving alsof we het ideaal bereikt hebben van een wereld waarin we in vrede en samenwerking met onze medemens leven. Beschaving, en het woord zegt het al, betekent dat onze 'ruwe of barbaarse kanten' zijn weg geschaafd en we in harmonie werken aan de schone kunsten, wetenschap en een betere wereld. Welnu, vandaag wordt u wakker in een onbeschaafde wereld en hopelijk blijft u even wakker want alleen dan kunt u aan de beschaving meewerken.( komen eerlijke en integere mensen aan de top? )

Bijna alle beschavingen, ja ook die van ons, zijn in feite creaties van psychopaten. Keizers, koningen, priesters, politieke of militaire leiders hebben onze wereld vorm gegeven op een manier die hen het beste uitkwam. Beschavingen zijn gebouwd op de fundamenten van uitbuiting, onderdrukking, slavernij en oorlogen. Dat laatste is een eufemisme voor legale massamoord. Van Karel de Grote tot Julius Ceasar en van Dzjengis Khan tot George Bush het spelletje is altijd hetzelfde.

1) creëer door leugens en indoctrinatie een leger van gecontroleerde en systematische massamoordenaars.

2) Gebruik dat leger om grote groepen mensen te onderdrukken en neem de controle over hun arbeidspotentieel en pluk hun economische en culturele vruchten.

3) Gebruik de winsten om nog meer mensen te indoctrineren door meer schrijvers, priesters en andere PR mensen voor je te laten werken en herhaal stap 1.

In de ontwikkeling van beschavingen hebben de psychopaten altijd een leidinggevende rol gehad omdat zij zonder morele bezwaren of geweten kunnen liegen, kwetsen en complete volkeren kunnen laten lijden. Sla de geschiedenisboeken er maar op na. Over Nero, Pol Pot, Stalin, Napoleon en noem maar op kan men zeggen wat men wilt maar allen sliepen ze 's nachts rustig en vroegen zich nooit in gewetensnood af waar ze mee bezig waren. Het stamhoofd dat als allereerste succesvol een legertje van geïndoctrineerde massamoordenaars aan zich wist te binden was vrijwel zeker een psychopaat die er plezier in had duidelijk overwicht te hebben over de niet-psychopaten. Sindsdien heersen de psychopaten en u bent de klos.

Sommige mensen menen dat het gewoon in de menselijke aard ligt om oorlogen te voeren en elkaar af te slachten of te onderdrukken, maar is dat ook zo?

Brigadier Generaal Samuel Lyman Atwood Marshall (SLAM voor vrienden) schokte de militaire wereld in 1947 met zijn beweringen dat slechts minder dan 25% van de soldaten in de gevechtszone van de tweede wereldoorlog zijn wapen afvuurde (1). In de jaren '50 bleek dat iets meer dan 50% van de Amerikaanse soldaten in de frontlinies van de Korea-oorlog de wapens afvuurden (2). Gedurende de Vietnam oorlog gebruikte maar liefst 84 % van de soldaten hun wapens tijdens gevechtshandelingen (3). Natuurlijk zijn statistieken en zeker uit de militaire koker niet geheel betrouwbaar. Zo is bekend dat Amerikaanse soldaten in Vietnam om in de gunst van hun psychopathische leidinggevenden (bijvoorbeeld een generaal Westmoreland) te komen meer vijandelijke slachtoffers opgaven dan er in werkelijkheid gestorven waren.

Maar psychologische onderzoeken wijzen ook in de richting dat de mens in principe geen zin heeft in het afslachten van medemensen. Globaal wijzen historische onderzoeken uit dat minder dan 4% van de soldaten verantwoordelijk is voor de helft van de slachtingen. (Onder vrouwelijke soldaten is dat ongeveer 1%.) Het merendeel van de soldaten in de frontlinies vuren liever niet gericht op hun medemensen. Toch zijn ze zeker niet laf. Met gevaar voor eigen leven redden ze gevallen collega's of voeren andere heldhaftige taken uit.

Psychologen gaan ervan uit dat de 4% 'killer' een product zijn van genetische invloeden en ervaringen uit de jeugd. Het profiel van de ultieme soldaat is volgens Amerikaans onderzoek: niet de eerst geborene, ontbeert sociale emoties, raakte in de jeugd veelvuldig betrokken bij gevechten, heeft voorkeur voor contact sporten, komt uit midden of boven modale gezinnen, is extrovert, heeft boven gemiddelde intelligentie en een voorkeur voor zwarte humor. Verder onderzoek lijkt te suggereren dat een gewelddadige aanleg erfelijk is.


Het grootste probleem van psychopaten is hoe anderen zo gek te krijgen om voor 'de goede zaak te vechten, te werken en/of zelfs te sterven'. Een hiërarchisch model is een uitstekende manier gebleken voor een psychopaat om te overleven en te heersen. Hoe hoger je in het systeem komt hoe meer niet-psychopaten er naar je moeten luisteren. En hoe dichter bij de top van de piramide hoe meer greep op de indoctrinatie en de regelgeving (die altijd voor de onderlagen gelden maar zelden tot nooit voor de bovenlagen.) Regeringen bestaan uit en zijn gevormd door, zoals de historie telkens laat zien, grotendeels psychopaten.

psychopaat
( alles wat u wilde weten over de psychopaat )

Willens en wetens zenden ze soldaten naar de slachtvelden en beliegen iedereen dat het voor een 'goede zaak' is. Als het gloeiend fout gaat en het volk gaat morren komen er krokodillentranen. Kijk bijvoorbeeld nog maar eens naar de massamoord op de 8.000 moslims in Srebrenica onder toeziend oog van de Nederlandse soldaten. Een zaak die dankzij draaikonterij is verdoezeld en met krokodillentranen is getroost. 'Wir haben es nicht gewuβt' is de eeuwige mantra dat de psychopaat gebruikt als het tij zich tegen hem keerde.

Beschavingen krijgen vorm door psychopaten en op kleinere schaal zien we diezelfde ontwikkeling terug bij bedrijven. Zie bijvoorbeeld hier het uitputtende blog over 'Managers en Macht' waar terecht wordt gewezen op de gevaren van de 'industrial psychopath' en hun creaties in de vorm van grote bedrijven (zie ook BV de Wereld).

In het boek 'Political Ponerology' van Andrzej Lobaczewski vinden we een verklaring waarom psychopaten volop genieten van hun tekortkomingen om zelfs in een niet gewelddadige omgeving de competitie aan te gaan om hogerop te komen. Volgens Lobaczewski is dat omdat ze geheel vrij en onbevangen kunnen liegen om hun doelen te bereiken. Zonder blikken of blozen en het gevoel van schaamte of spijt verspreiden ze de hardste leugens om hun doelen te bereiken. Regeringen, militaire complexen en bedrijfsleven zijn zo ingericht dat de psychopaat altijd in het voordeel is. Het is nu eenmaal oneindig makkelijker om te liegen en te manipuleren dan op eerlijke en integere manier de doelen te bereiken.

De grootste angst van de psychopaat is om ontmaskerd te worden. En ontmaskering komt door bewustwording. Steeds meer mensen zien tegenwoordig door de ware aard van regeringen, bedrijven en defensie heen. In de afgelopen decennia zijn de grote leugens waarvoor mensen stierven en onder leden afgebrokkeld. Het Nationaal Socialisme, het Communisme, de kerk zijn al ontmaskerd, en nu in toenemender mate ook de democratie en het kapitalisme. Maar ook kleinere leugens zoals de 'war on terror' beginnen scheuren te vertonen. Steeds meer mensen gaan kritisch nadenken en de door psychopaten geleide media ondervinden steeds meer concurrentie van de door hen zo verfoeide 'burgerjournalistiek'.

We hebben de kennis om de psychopaat te herkennen en we zijn wakker genoeg om niet meer in de vaak dodelijke leugens te trappen. Het is nu zaak om wat met deze inzichten te doen. Focus op wat mensen verbindt en neem weg wat hen verdeelt. Zeg nee tegen ideologieën en zet gewoon de mens en zijn omgeving centraal. Laten we wel zijn, uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde, in rust en vrede leven in harmonie met onze omgeving en natuurlijk ook onszelf. Na achtduizend jaar, waarbij iedere denkbare ideologie, staatsvorm of beschavingvorm van zijn voetstuk is gevallen, is het misschien eens tijd om aan een échte beschaving te werken.

(1) Samuel Lyman Atwood Marshal, Men Against Fire.
(2) S. L. A. Marshall’s Men Against Fire:New Evidence Regarding Fire Ratios. John Whiteclay Chambers PDF
(3) Athena's Dance Card: Men Against Fire in Vietnam.

Ivory^: Mooi stukje
Op 14-02-2008 2:43:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: Applaus!
Maar laten we onze natuur volgen, niet persee willen verbeteren, dat leidt zelden tot echte verbetering. De natuur is mooier dan wij ooit kunnen bevatten.
'Don't forget rule number 6'
Op 14-02-2008 8:06:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: idd uiteindelijk willen we ten finale een huisje ergens in het groen met een watertje wat kippen en moestuintje... lekker beetje je ding doen en de zon onder zien gaan met diegene die je lief hebt...

(gaat staatslot kopen)

Op 14-02-2008 9:05:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
Ganzfeld:

idd uiteindelijk willen we ten finale een huisje ergens in het groen met een watertje wat kippen en moestuintje... lekker beetje je ding doen en de zon onder zien gaan met diegene die je lief hebt...

(gaat staatslot kopen)

Meestal komen er dan vanzelf meer;-)
'Don't forget rule number 6'
Op 14-02-2008 9:10:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: De grootste angst van de psychopaat is om ontmaskerd te worden:

Heb ik hier al wat over geschreven (laatste reaktie van mij):

http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?grens=1369#reactie28030

http://www.ekudos.nl/artikel/59414/de_achillespees_van_de_debunksites_en_de_mainstream_media

Doe dat dan!

Carpe diem homo universalis

(bericht gewijzigd op 14-2-2008 9:44:20)
Carpe diem homo universalis
Op 14-02-2008 9:42:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivory^:
Ringding:

Ganzfeld:

idd uiteindelijk willen we ten finale een huisje ergens in het groen met een watertje wat kippen en moestuintje... lekker beetje je ding doen en de zon onder zien gaan met diegene die je lief hebt...

(gaat staatslot kopen)


Inderdaad, prachtig... Amen!

(gaat ook maar een staatslot kopen... (zie je wel, geld maakt wél gelukkig...))


Sluit zich er ook bij aan, maar dan zonder et staatslot
Op 14-02-2008 11:11:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: goede blog, maar toch gaat bijna iedereen straks weer naar de stembus.. gaat u ook niet?
Op 14-02-2008 0:13:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Broh-Koh Lee: stemmen?
Wasda?
Fruit dan?
Op 14-02-2008 0:22:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
eoi:

goede blog, maar toch gaat bijna iedereen straks weer naar de stembus.. gaat u ook niet?

Nee, ik ga niet. Ik kan niet meedoen aan zelfbedrog.
Ik zou ook graag willen bepalen wat er met meijn belastinggeld gebert, maar die mogelijkheid bestaat helaas niet. Geen belasting betalen betekent uiteindelijk opgesloten worden, dus ik weet ook niet wat ik daarmee aanmoet.
'Don't forget rule number 6'
Op 14-02-2008 0:24:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:
eoi:

goede blog, maar toch gaat bijna iedereen straks weer naar de stembus.. gaat u ook niet?


Wie z'n stem weggeeft heeft zelf niets meer te zeggen.

Op 14-02-2008 15:09:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
randell:
Ganzfeld:

eoi:

goede blog, maar toch gaat bijna iedereen straks weer naar de stembus.. gaat u ook niet?


Wie z'n stem weggeeft heeft zelf niets meer te zeggen.


Wie stemt heeft ook niks te zeggen en is medeplichtig aan het in stand houden van de schijnvertoning.
Op 14-02-2008 15:55:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:
randell:

Ganzfeld:

eoi:

goede blog, maar toch gaat bijna iedereen straks weer naar de stembus.. gaat u ook niet?


Wie z'n stem weggeeft heeft zelf niets meer te zeggen.


Wie stemt heeft ook niks te zeggen en is medeplichtig aan het in stand houden van de schijnvertoning.Tis een paradox he...
Stem blanco dan maar..... is dat wat?
Op 14-02-2008 16:49:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi:
Ganzfeld:

randell:

Ganzfeld:

eoi:

goede blog, maar toch gaat bijna iedereen straks weer naar de stembus.. gaat u ook niet?


Wie z'n stem weggeeft heeft zelf niets meer te zeggen.


Wie stemt heeft ook niks te zeggen en is medeplichtig aan het in stand houden van de schijnvertoning.Tis een paradox he...
Stem blanco dan maar..... is dat wat?

Het is beiden waar, je hebt niks te zeggen als je niet stemt en als je stemt heb je ook niks te zeggen, dat is de grap van het stemmen. Je staat altijd buitenspel en bent altijd de schuldige van wat de psychoten weer gaan uitvreten in hun ambtstermijn.

De politiek wordt als het ware dus de burger opgelegd.
Grappig genoeg is het al zo dat menig burger meteen roept "ga dan in een hutje op de hei wonen als het je niet zint" wanneer je aangeeft niks met politiek te doen te willen.

Ik zeg altijd maar zo.. Vroeger stond er een hek om den haag, nu we menselijker zijn geworden geven we die gekken het idee dat ze normaal zijn en komen ze op tv.. denk aan hilbrand nawijn, het is al met al een hekloos asylum die politiek, gewoon negeren die boel en laat een kleine groep demente oude mensen maar naar het gemeentehuis strompelen om op hun ouders favoriete partij te stemmen. Maak gewoon de mens om je heen bewust van de wanpraktijk en verder lest je enkel de hoop dat ze niet te gemanipuleerd zijn geraakt door de tv.
Op 14-02-2008 17:11:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
randell:
Ganzfeld:

randell:

Ganzfeld:

eoi:

goede blog, maar toch gaat bijna iedereen straks weer naar de stembus.. gaat u ook niet?


Wie z'n stem weggeeft heeft zelf niets meer te zeggen.


Wie stemt heeft ook niks te zeggen en is medeplichtig aan het in stand houden van de schijnvertoning.Tis een paradox he...
Stem blanco dan maar..... is dat wat?


Nee, dan ben je nog steeds in hun corrupte energiesfeer aktief.
Het meest efficiënt lijkt me dat je ze de rug toekeert. (Zoals ze dat in wezen met jou ook doen.)
Het is ermee zoals die van Loesje; "stel er is oorlog en niemand gaat er naar toe..."
Met een dergelijke distantiëring zul je misschien al snel de hete adem van de hordes opportunisten in je nek voelen maar dat mag je dan weer als een goede oefening voor je psychisch immuunsysteem beschouwen.

In ieder mens huist een koning die waarlijk regeren kan. Waarom zou je je eigen regeren verzaken en aan het geboefte overlaten?

Op 14-02-2008 23:56:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
Loppe:

Lanoe:

De grootste angst van de psychopaat is om ontmaskerd te worden:

Heb ik hier al wat over geschreven (laatste reaktie van mij):

http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?grens=1369#reactie28030

http://www.ekudos.nl/artikel/59414/de_achillespees_van_de_debunksites_en_de_mainstream_media

Doe dat dan!

Carpe diem homo universalis


Ik heb me altijd afgevraagd af jij er geen was?


Je bent niet de enige
Vaak is het angst voor het onbekende.
Ik leid een zeer teruggetrokken leven en heb niet zoveel met het persoonlijke van de mens en vind het geheel belangrijker
Dat vinden de meeste mensen "vreemd" en dat vind ik oké.
Zo hou ik die mensen op afstand en de mensen die daar doorheen kijken die komen vanzelf, of ik herken hen

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 15-02-2008 0:11:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
boro:


Be-schaving is ooit begonnen vanuit een staat van pure perfectie.
Elke menselijke be-schaaf beweging deed en doet nog steeds de perfectie krul voor krul versplinteren in een massale gefragmenteerde schizofrene paranoide legpuzzel.

Kijk, dat is nog eens mooi kort gezegd. Ook hier zie je dat de blijkbaar onstuitbare drang van de mens meer schade aanricht dan goed doet. Hoe intelligent we ook zijn, we zullen nooit in staat zijn de natuur te verbeteren. Die gaat namelijk al wat langer mee dan het beestje mens.
'Don't forget rule number 6'
Op 15-02-2008 7:55:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
Loppe:

Lanoe:

Je bent niet de enige
Vaak is het angst voor het onbekende.
Ik leid een zeer teruggetrokken leven en heb niet zoveel met het persoonlijke van de mens en vind het geheel belangrijker
Dat vinden de meeste mensen "vreemd" en dat vind ik oké.
Zo hou ik die mensen op afstand en de mensen die daar doorheen kijken die komen vanzelf, of ik herken hen

Carpe diem homo universalis

Zou het niet beter zijn dan voor het geheel van de mens moest je wat meer buitenkomen?


Zo hou ik die mensen op afstand en de mensen die daar doorheen kijken die komen vanzelf, of ik herken hen

Carpe diem homo universalis
(bericht gewijzigd op 15-2-2008 15:50:51)
Carpe diem homo universalis
Op 15-02-2008 15:49:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi:
randell:

Nee, dan ben je nog steeds in hun corrupte energiesfeer aktief.
Het meest efficiënt lijkt me dat je ze de rug toekeert. (Zoals ze dat in wezen met jou ook doen.)
Het is ermee zoals die van Loesje; "stel er is oorlog en niemand gaat er naar toe..."
Met een dergelijke distantiëring zul je misschien al snel de hete adem van de hordes opportunisten in je nek voelen maar dat mag je dan weer als een goede oefening voor je psychisch immuunsysteem beschouwen.

In ieder mens huist een koning die waarlijk regeren kan. Waarom zou je je eigen regeren verzaken en aan het geboefte overlaten?

Mooi gezegd.
Op 15-02-2008 16:06:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Oz: Ik heb een voorstel.. Waarom vormen jullie niet een politieke partij? Alle alles beter wetende, eerlijke, rechtvaardige grenswetenschappers bij elkaar. De tegenstanders zijn geen beesten uit een ander planeet die veel slimmer zijn dan jullie.. het gaat erom wie de massa achter zich krijgt. Aangezien figuren waar jullie elke dag commentaar op leveren de massa in hun macht hebben, zijn jullie de dombo's en zij de slimmeriken. Maar hoe komt het dat jullie je slimmer voordoen dan zij? En toch denken de meeste bezoekers, grenswetenschappers dat zij de bewuste zielen op deze planeet zijn en de waarheid beter kennen dan geen ander. Jullie weten geen shit. toch zijn het zij die over jullie regeren en jullie leven bepalen. En wat jullie doen is vanuit je luie stoel kritiek leveren op alles wat zo leugenachtig is en vooral roepen dat je niet moet gaan stemmen. Wat moeten we dan?
oo jaa het heeft toch geen zin bla bla bla

Alleen kakkerlakken praten zo. Only the strong survive he?
Op 16-02-2008 1:14:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
Oz:

Ik heb een voorstel.. Waarom vormen jullie niet een politieke partij? Alle alles beter wetende, eerlijke, rechtvaardige grenswetenschappers bij elkaar. De tegenstanders zijn geen beesten uit een ander planeet die veel slimmer zijn dan jullie.. het gaat erom wie de massa achter zich krijgt. Aangezien figuren waar jullie elke dag commentaar op leveren de massa in hun macht hebben, zijn jullie de dombo's en zij de slimmeriken. Maar hoe komt het dat jullie je slimmer voordoen dan zij? En toch denken de meeste bezoekers, grenswetenschappers dat zij de bewuste zielen op deze planeet zijn en de waarheid beter kennen dan geen ander. Jullie weten geen shit. toch zijn het zij die over jullie regeren en jullie leven bepalen. En wat jullie doen is vanuit je luie stoel kritiek leveren op alles wat zo leugenachtig is en vooral roepen dat je niet moet gaan stemmen. Wat moeten we dan?
oo jaa het heeft toch geen zin bla bla bla

Alleen kakkerlakken praten zo. Only the strong survive he?

Beste Oz: er is geen jij en wij, we zijn allemaal lezers, met in die zin dezelfde "status". Als je hier dus "jullie" schrijft, lijkt het alsof er verschil is tussen jou en de andere lezers. Dit verschil is er niet in die zin.
Jouw idee van het oprichten van een politieke partij stuit op grote bezwaren: wanneer een dergelijke partij groot zou worden en daarmee volgens de regels evenredig veel macht zou krijgen, dan zou, wanneer deze partij de zaken belangrijk anders wil dan de machthebbers achter de schermen, deze partij bij voorbaat al onderuit gehaald worden, hetzij door negatieve propaganda, danwel door verkiezingsfraude. Als laatste redmiddel wordt ook moord niet geschuwd (Pim Fortuyn). Omdat vele beseffen dat voor een vrediger wereld de geweldloze weg de enig juiste is, kan men zich niet begeven op de weg die tot meer geweld leidt. Geweld bestaat in fysieke vorm, maar ook in psychologische en politieke vorm.
(bericht gewijzigd op 16-2-2008 4:08:17)
'Don't forget rule number 6'
Op 16-02-2008 3:35:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Oz:
Gerard:

Beste Oz: er is geen jij en wij, we zijn allemaal lezers, met in die zin dezelfde "status". Als je hier dus "jullie" schrijft, lijkt het alsof er verschil is tussen jou en de andere lezers. Dit verschil is er niet in die zin.
Jouw idee van het oprichten van een politieke partij stuit op grote bezwaren: wanneer een dergelijke partij groot zou worden en daarmee volgens de regels evenredig veel macht zou krijgen, dan zou, wanneer deze partij de zaken belangrijk anders wil dan de machthebbers achter de schermen, deze partij bij voorbaat al onderuit gehaald worden, hetzij door negatieve propaganda, danwel door verkiezingsfraude. Als laatste redmiddel wordt ook moord niet geschuwd (Pim Fortuyn). Omdat vele beseffen dat voor een vrediger wereld de geweldloze weg de enig juiste is, kan men zich niet begeven op de weg die tot meer geweld leidt. Geweld bestaat in fysieke vorm, maar ook in psychologische en politieke vorm.


Ik ben ik, en jij bent jij. Verplicht me aub niet om altijd bij 'jullie' te horen. Natuurlijk zijn we allemaal lezers? Maar niet elk lezer heeft dezelfde gedachte. De meeste mensen hier menen te weten hoe het allemaal zit. Maar ik verwonder me hoe het toch komt dat juist dit soort mensen die eigenlijk zich profileren als zijnde 'grenswetenschappers, waarheid kenners, rechtvaardigen' eigenlijk het meest laffe en zwakste soort zijn van het menselijke geslacht.Omdat jullie voorouders die alles zo goed wisten ook zo laf waren en zich zelf in tenten en grotten verstopten om vandaar uit te praten hoe slecht en dombewust de rest van de wereld is, zijn jullie nu in de minderheid. Mensen geven, hebben de macht zelf uit handen gegeven. Maar om vervolgens een filosofie aan te hangen die alles beter weet maar denkt niks er aan te kunnen veranderen, kan ik alleen maar als laf betitelen.
Je neemt verliezers als je voorbeeld. Vindt je het gek dat je er niet in geloofd? Pim was een looser, geen verstand van politiek niks, maar een popijopi
Op 16-02-2008 9:49:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:
dangerous:

nee pim was te eerlijk om een goede politicus te zijn
ik zou een partij oprichten die voor de arbeiders is (echt voor de arbeider niet zoals pvda)
maar ik ben een denker, niet een doener


voila in MP3 voor u
http://viadrina.euv-frankfurt-o.de/~juso-hsg/lieder/mp3/inter_nl.mp3
Op 16-02-2008 0:19:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Sorry, maar ik vind dit nu echt het westerse gemauw.
Hij/zij krijgt meer dan mij en dat vind ik niet eerlijk!

Dr zijn mensen en die hebben niets, nog geen schoon water, zien hun kinderen voor hun ogen sterven, zitten midden in een oorlog omdat er nu toevallig olie onder de grond zit in hun land, zodat wij ons leven in weelde kunnen blijven leven (onderdak, onderwijs, eten en drinken, voor het geval we het kwijt zijn, die auto, dvd-speler en de pc waar ik dit op intik enz zijn luxe weten jullie dat nog?)

Het is niet enkel de directeur, de president die wat minder kan verdienen, het zijn WIJ, die deze toestand maar door laten gaan.
Het zijn WIJ die die verandering zullen moeten brengen.
Het zijn WIJ die aan moeten geven dat we deze zieke situatie niet langer meer tolereren.
Het zijn WIJ die onze leiders tot verantwoording moeten roepen voor de huidige toestand in de wereld.
Elke keer als WIJ daarin verzaken zijn we medeverantwoordelijk voor het in stand houden van deze toestanden.

En wat doen WIJ?
Juist ja, als een stel verwende kinderen zijn we bang dat een ander meer krijgt.

Shame on you, westerns, time to get out of our selfcreated bubble.

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 17-02-2008 9:39:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
marga:

ver**** je hebt gelijk Lanoe! Vrijwillig uit deze draaimolen stappen is de enige oplossing. Geen geringe taak lijkt me.


Ik zei dan ook niet dat het makkelijk is

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 17-02-2008 0:46:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: Geen geringe taak? Het is makkelijk dan in afrika wonen hoor.
Op 17-02-2008 0:48:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: Ik leef naar mijn denkbeelden ja, ik ga nooit uit ik drink geen alcohol meer ik rook en blow niet meer eet vaak fruit ben de grotere helft van de dag buiten ik kijk amper tot geen tv luister nooit radio lees geen kranten heb geen telefoon ook geen mobiel en doe niet aan huisje boompje beestje, ik versier geen vrouwen (dat vind ik bespelen en daar doe ik niet aan) Ik gooi nooit troep op de straat en ruim geregeld troep dat 2 meter naast een prullenbak ligt op, ik houd deuren open voor mensen en zeg mensen altijd gedag, spreek met 2 woorden en zeg u tegen ouderen, ik leef niet in een tijd-hokje waar alles snel snel ingedeelt moet worden, ik hang niet rond met mijn eigen leeftijd welk opgaat in entertainment ik ga liever op een bankje zitten naast een oude van dagen om te luisteren naar hun verhaal, ik kom steeds vaker ouderen tegen die het heel goed met mij kunnen vinden.
Mischien ben ik daarom dan een freak of nature voor deze generatie, een gek mischien dat ik al die "lol" niet wil, dat ik niet een mindset heb van "je leeft maar één keer dus je moet zoveel mogelijk doen" Ik heb karakter en eer en zou nooit iets willen doen dat de natuur en dieren schaad, dan ben ik maar een gek voor hun. Ik ben vrij voor mezelf en hun zijn gebonden en geleefd door de media zoals iemand op tv een keer zei tegen iemand die op een dag spontaan naar china was gaan lopen, mensen vonden dat gek. Ik heb dat ook weleens gedaan, niet helemaal naar china maar geregeld van appelscha naar heerenveen.
Dat is zon 60 kilometer en dat liep ik dan gewoon door omstandigheden, Mischien is dat gek voor sommigen, voor mij is het vrij zijn dat soort dingen te doen, anderen roepen meteen "dat kan niet! want ik werk!" of "ik heb het druk" waar werk je dan aan, mensen werken nergens aan. Het is een grote grap.
En de tvhost zei dus tegen de man die naar china was gewandeld;
"Hoe is dat nou, want wij worden geleefd door de media, is dat geen kloof?, wat was het mooiste?" waarop de man zei "de mensen"

Op 17-02-2008 14:06:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: Dat wil ik eigenlijk even uitdiepen, die mensen want die mensen zie je niet op tv, tv is steeds vaker 100% geacteerd namelijk. En ik kan dat zo doorprikken omdat ik zelf drama lessen heb gehad ooit.
Neem nu die show van uri geller waar een man zat die zei dat hij zijn vingers had gebrand, dat was 100% geacteerd dat hoor ik direct.
Die hele show is een grote scam eigenlijk het is allemaal psychologisch en entertainment, dat henkjan smits het presenteerd zegt al genoeg.
Het is een circus en mensen geloven er in alsof het wonderen zijn.

Die wereld wil ik van weg, die neppe entertain me mentaliteit.

Als je op straat loopt, de plek waar de overheid je het minst wilt zien eigenlijk, je kunt beter achter je pc zitten want dan loop je ze niet voor de voeten in hun plannen, want verbaal (vrijheid van meningsuiting ) kun je nog zoveel roepen effect heeft het in materie echt niet als je tegenover een leger aan bewapenden van de macht staat.
Maar goed als je dus op straat loopt kom je echte mensen tegen, ik bedoel niet de mensen die over hun problemen praten maar de mensen die over hun leven praten, want dagelijkse problemen zijn ook maar een afgietsel van hoe men geleefd wordt.
Daarom praat ik liever met oude van dagen omdat zij nog echte vrijheid hadden, echte normen hadden en echte waardes hadden, geen plastic gelul of tijdgebrek.
Een tijdje terug luisterde ik naar een oude man die stenen tilde op een terrein waar iemand zijn levenswerk had neergezet in de vorm van stenen bouwwerken in een boslandschap, alsof je door een inca tempel liep prachtig. Die oude man kende de man die dat had opgezet maar die persoon was door een ongeluk aan huis gebonden.
De oude man die dat vertelde werkte toch nog door aan het gebied en had prachtige bewoordingen, zo vertelde hij over de avonturen van deze 2e man en hij noemde het ongeluk van deze een diabolisme , ik voelde me levend om naar de verhalen van deze man te luisteren.
Echte mensen zonder schmink.
Op 17-02-2008 14:17:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: @marga bedankt het is niet moeilijk hoor, net als met stoppen met roken, dat doe je niet door te minderen of juist de stof die je verslaafd maakt in een minder schadelijk middel door te blijven innemen..
Stoppen met roken doe je door te stoppen met roken, je bent verslaafd aan de nicotine dus moet je stoppen met inname van nicotine.
Als op een dag alle nicotine uit sigaretten en tabak zou verdwijnen stopte de hele wereld binnen diezelfde dag nog met roken.

En zo is het met alles, er zitten addertjes onder het gras, er zijn hele studies vooraf gegaan aan die hele commerciele wereld waarin ons dingen worden aangeboden oftewel aangepraat.
Dit houd nergens op, dit is op de radio op de tv in de krant in het voedsel overal en in elk van deze honderden dimensies zoals bij het voedsel in de ingrediënten, in de manier waarop voedsel in de supermarkt is opgesteld, de kleuren van de verpakking, de reclame leuzen en hoe dit gebracht wordt, de verscheidenheid de toevoegingen en het gespeel met prijzen/aanbiedingen.
Dus om echt vrij te zijn zul je inderdaad wel moeten stoppen met de verslavende stof nemen die je bind aan deze commerciele "i want to be made" wereld. En het lijkt veel moeilijker dan het is want het enige wat je nodig hebt om dit te doen is de keuze ermee te stoppen.

Terug naar die opmerking op tv "wij worden geleefd door de media"
Het nieuws, de krant. wanneer je er opuit trekt en onder de mensen komt, de echte mensen hoor je altijd andere verhalen.. echte verhalen die mensen aangaan, en dat is het echte leven, dat is echte vrijheid, niet beinvloed door dogma's en doctrines, al wordt dit steeds schaarser maar ik ben er achter dat juist die oude van dagen die gevochten hebben in de oorlog, tegen de id pas en de fascistische regeerzucht, en nu het leven overzien.. en zeggen "het leven dat is hier en nu" deze mensen hebben meer te vertellen dan welke expert op tv of in de krant ook, en meer wijsheid dan de succesvolste parlementair.
Op 17-02-2008 14:27:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: Ik vind het wel erg jammer voor al die honderdduizenden kinderen die nu psychisch worden verkracht, maar er is niks wat ik kan doen, iig nog niet.
Op 17-02-2008 14:29:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: Manipulatie is geen keuze.
Op 17-02-2008 16:24:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: Ik zat er laatst aan te denken een soort van kunstwerk te maken van allemaal fotos van blije mensen die op tv geldprijzen winnen en lachen en mensen die spelshows presenteren en lachen, iig zoveel mogelijk lachende mensen en daar meteen naast fotos van halfdode kinderen in afrika. Lijkt mij een mooi contrast.
Op 17-02-2008 17:12:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Beschaving, wanneer is dat?

http://www.ekudos.nl/artikel/81221/onze_%E2%80%9Cgoden%E2%80%9D_kort_verhaal

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 22-04-2008 7:26:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden