Van onze digitale samenleving zal over enkele duizenden jaren niets meer terug te vinden zijn. Maar ook de boekdrukkunst is geen garantie tot succesvolle informatieoverdracht over perioden van jaren. Als je wilt dat het bewijs voor je bestaan over duizenden jaren nog tast- en zichtbaar is zul je bijvoorbeeld steen moeten gebruiken. Gelukkig voor ons deed men dat dan ook. Telkens weer vinden we boodschappen en uitingen uit lang vervlogen tijden in steen terug. Helaas voor ons begrijpen we die boodschappen niet altijd en blijven we achter met vraagtekens. Hieronder een beknopte opsomming van enkele van die stenen enigma's... Bij gebrek aan beter staat speculeren vrij.

Saoedi-Arabië staat vooral bekend om olie en verder heel veel woestijn. Maar er is meer. In bijbelse tijden werd het gebied al druk bezocht door allerlei volkeren. Sommige van die volkeren lieten sporen na die tot op de dag van vandaag tot de verbeelding spreken. Wat dacht u bijvoorbeeld van de 'stenen van Rajajil' een Midden-Oosten evenknie van het beroemde Stonehenge.Aan de rand van de Nafud-woestijn vinden we in een keurige cirkel van 50 groepen van gemiddeld 5 rechtop geplaatste stenen. De stenen hebben een gemiddelde lengte van ongeveer 3 meter en lijken gericht op de zonsopkomst en -ondergang. Datering wijst uit dat de stenen al meer dan 5.000 jaar op die plek staan. In die reeds lang vervlogen tijd was Nafud geen woestijn maar een weelderig begroeid gebied. Lokale legenden zeggen dat de stenengroep een verloren en door God gestrafte stam is. Taalkundig kan men Rajajil linken aan het moderne Arabische woord 'rijal' wat zoveel als 'mens' betekend. Allemaal goed en wel maar in feite weten de wetenschappers niet wie de stenen geplaatst heeft en waarom of wanneer. Heeft de cirkel een astronomische of religieuze betekenis?

ohio steen

Amerika, Ohio. In 1978 vond Charles Smith een opvallend bewerkte steen op zijn boerderij. Het lijkt erop dat de steen als gietmal is bedoeld. Maar in feite is dat pure speculatie. Niemand weet wie de steen gemaakt heeft of waarom... laat staan wanneer. Suggesties?

steen

Nieuw Mexico. Een steen met 216 ongeïdentificeerde inscripties roept de nodige vraagtekens op. Sommige menen dat het om de 10 geboden gaat en anderen zien er een schatkaart in. In feite weten we het niet. David Allen Deal (schrijver van Discovery of Ancient America) denkt dat het om een oude Hebreeuwse inscripties gaat die gedateerd kunnen worden op ongeveer 107 voor Christus. Enfin, mocht u goed zijn in ontcijferen....

Als uitsmijter nog even een bericht uit China. Het plaatje en tekst zeggen voldoende lijkt me. ( Let op, het gaat om een niet-bevestigd bericht.)


Broh-Koh Lee: http://en.wikipedia.org/wiki/Georgia_Guidestones

Ook leuke steentjes.

Wat zouden ze daar voor "wetenschappelijke" theorieën over hebben over een paar duizend jaar?
Fruit dan?
Op 21-02-2008 11:52:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivory^: goeie vraag idd
Op 21-02-2008 0:22:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:

???

Op 22-02-2008 15:14:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:
Steph:

ziet er naar uit dat Ganzfeld de winnaar is....


neen hoor samen sterk, toch komen de tekens op de steen niet 100% overeen. blijft dus een raadseltje
Op 22-02-2008 18:12:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden