Lange Frans die zich net als ons met grenswetenschappelijke aangelegenheden bezig houdt, vindt dat er over wildplassen kamervragen gesteld moeten worden. Wildplassen, urineren in en op andere plaatsen dan een toilet, is verboden en levert een boete van 75 €uro op. We nemen aan dat Frans Frederiks het hier niet mee eens is en wildplassen wél vindt kunnen.

Wildplassen moet kunnen; soms kan het niet eens anders. Er zit wel een addertje onder het gras. Stel je voor dat wildplassen zonder enige kanttekening legaal wordt, dan krijgen we op veel plaatsen het 'Amsterdams steegje op zaterdagavond'-effect. Dat betekent dat het gaat stinken omdat (hoofdzakelijk) mannen over elkaars resten heen urineren. Honden zijn ook bekend met dit fenomeen.

Lange Frans
Lange Frans
( Lange Frans, linksonder )

De geur die wildplassen kan opleveren was dan ook een van de belangrijkste motieven om het verbod in het leven te roepen. Dat en de vele jonge joligen die in een dronken bui tegen huis of voordeur van willekeurige mensen aan staan te plassen. Men heeft het gebied waarin wildplassen verboden is gelukkig beperkt tot de bebouwde kom, dus in de vrije natuur is het toegelaten. In een bos of park binnen de bebouwde kom niet.

Maar... soms moet iemand nu eenmaal dringend plassen en is er geen toilet in de buurt. Te lang ophouden is slecht voor de nieren en sowieso is eindeloos de zure urine binnenhouden onmogelijk. In de natuur, of langs de weg, tegen een boom plassen waar niemand anders tegen zal wateren levert geen vervelende geur op, maar is evengoed verboden. Dat klopt dus niet. Het kan vast niet de bedoeling zijn dat de wet volgen zorgt voor lichamelijke problemen.

Ik maak het Lange Frans eenvoudig door een voorzetje te geven tot een wetswijzigingsvoorstel (scrabble). Wildplassen blijft verboden, maar dan wel onder bepaalde condities die ter plaatse door een agent vastgesteld moeten worden. Betekent dat de diender moet nadenken waar hij eerder slechts pen en bon hoefde te trekken.
De wilde plasser dient natuurlijk een plaats uit te zoeken waar hij geen stukken naakt vlees laat zien, om de goede orde en zeden te bewaren. Er mag ook niet gewildplast worden op locaties waar anderen hem voor zijn geweest, om geuroverlast te vermijden. Wildplassen tegen andermans bezit of in iemands tuin is evenzo not done.

Maar tegen een boom, of in een steegje waar niemand je voor is geweest en waar je niemand tot last bent en slechts uit hoge nood een primaire levensfunctionaliteit uitoefent? Moet kunnen! Of plassen in een zwembad te tolereren valt blijft dan weer een heikel punt.

Update 19-3-2008: Wildbraken is in België ook al verboden. Niet plots ziek worden, of dat kan je duur te staan komen.

Update 19-4-2008: Wildplassen kan soms duur zijn. Tijdens het betrappen controleert de politie ook op onbetaalde boetes. Deze man mocht er 1280 euro voor ophoesten

Uw mening, wildplassen moet kunnen?
Stemmers: 149 (13%)
Stemmers: 739 (66%)
Stemmers: 130 (12%)
Stemmers: 22 (2%)
Stemmers: 85 (8%)
Dr. Phil: Leuk, een stemmasjien.
Ik ging voor 'Ja, onder bepaalde voorwaarden'
Op 16-02-2008 11:28:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt: Ik weet nu nog steeds niet of Lange Frans GW-reaguurder is.

:S
Op 16-02-2008 0:12:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt: Lekkere manier om boetes uit te schrijven. Overal wildplassen kan niet, maar altijd iedereen pakken gaat ook te ver. Dat is alleen maar goed om het volgend politiebal te sponsoren.
(bericht gewijzigd op 16-2-2008 14:42:42)
Op 16-02-2008 14:42:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paps: Badmeester: "Uw zoon is het zwembad uitgestuurd omdat hij in het zwembad geplast heeft."

Moeder: Belachelijk! Dat doet bijna iedereen!"

Badmeester: "Maar niet vanaf de hoge duikplank.."

(bericht gewijzigd op 16-2-2008 17:10:21)
Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 16-02-2008 17:10:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: Als mensen beter zouden eten en meer zouden drinken had je al 90% van de vervuiling uit de urine gehaald en kon je net als voordat mensen op hoopjes gingen wonen en in de straat geul pisten waarna deze geulen overdekt werden en riolen werden genoemd gewoon je behoefte in de natuur doen, probleem van het wild pissen is niet het pissen maar de ophoping ervan en als iedereen in steegjes zou mogen pissen kon je over een jaar de stegen gaan overdekken en anders heb je een 2e pest.
Op 18-02-2008 15:15:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivory^:
hoaxiepoax:

Gewoon alcohol verbieden, probleem is dan voor 90% opgelost.. Mensen die gedronken hebben kunnen hun plas nooit ophouden.


Oh? Heb ik anders nooit last van...
Op 18-02-2008 23:12:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden