Het medium Char is al een aantal seizoenen op de Nederlandse televisie en trekt honderdduizenden kijkers.

In de studio ontvangt ze bekende en onbekende Nederlanders om ze vervolgens informatie te geven uit de andere wereld. Contact met gene zijde, ook wel channelen genoemd, is haar core business. De gasten in de studio zijn vrijwel altijd zichtbaar aangedaan door het vermeende contact van Char met overleden partners, familieleden, vrienden en voorouders. Maar de vraag blijft natuurlijk of deze directe communicatie met Engelen echt is of dat televisiekijkend Nederland massaal belazerd wordt....?

Het verleden heeft in ieder geval al bewezen dat er meer zelfbenoemde mediums rondlopen die het niet zo nauw nemen met de goedgelovigheid van de kijker/bezoeker. Een paar jaar geleden werd Robbert van den Broeke nog ontmaskerd als charlatan.

Hij had een programma met Irene Moors waarin hij contact zei te hebben met entiteiten en aliens. Hij viel echter door de mand toen hij op internet het woord 'genverbrander' had gegoogled en verwarde met 'geneverbrander'. Tot op de dag van vandaag wordt hij verguisd door het incident. En doet de nonbelievers hun mening staven dat contact met de doden en buitenaardse beschavingen vooral een commerciële bedoeling heeft. Ook Jomanda heeft het een aantal jaar geleden voor zichzelf flink verpest.

Jarenlang reden er bussen vol naar Tiel om daar genezen te worden van kwalen, ziektes en stoornissen door Jomanda die zei hulp te krijgen van wezens uit de andere dimensie. Echter toen Sylvia Millecam kanker kreeg en op aanraden van het medium geen reguliere medische hulp diende te zoeken en overleed, kreeg zij de wind van voren. Ze wordt hier echter niet voor vervolgd. De vraag is natuurlijk dat als men zegt contact te hebben met gidsen uit de andere wereld waarom deze dan adviseren om geen reguliere medische hulp te zoeken met de dood, voor Sylvia Millecam, tot gevolg. Aan de andere kant zijn er dan ook weer genoeg mensen die zeggen genezen te zijn door Jomanda en haar healings. Maar de vraag blijft of het werkelijk zo is of dat men het graag wil geloven en daardoor zichzelf geneest door de eigen wilskracht en het zelfgenezend vermogen.

Zo ook in het geval van Char. Een, door een auto ongeluk, overleden broer, blijkt aanwezig te zijn in de studio en zegt Char dat de zus de bestuurder van de auto moet vergeven. Tranen, emoties. Mooie televisie, maar de nonbelievers vragen zich af of deze informatie niet reeds gegeven is aan het hardwerkende produktieteam en deze aan het medium heeft doorgegeven. Alsook de naam, datum en overige informatie. Veel meer dan dat zal Char niet doorgeven in het gesprek van hooguit tien minuten. Maar goed, de achtergebleven familieleden zijn er blij mee en kunnen verder met hun verwerkingsproces en de commerciële zenders hebben weer reclametijd kunnen verkopen tegen hoge bedragen. Iedereen blij zou je zeggen.

Maar toch blijft het knagen. Het gevoel dat er meer is tussen hemel en aarde en dat zullen veel van u, lezers, met me eens zijn.

Tuurlijk zijn daar de charlatans, bedriegers en spoonbenders met eigen programmas, maar genoeg mensen die werkelijk verbluffende resultaten halen met channelen, pendelen en noem maar op. Vaak echter gewoon thuis zonder camera's erbij tegen een consult van gemiddeld 50 euro. Alleen ook daar weer blijft de vraag of je krijgt te horen wat je wil horen of dat er daadwerkelijk hogere machten in het spel zijn.

GW is de eerste om het begrip channelen serieus te nemen, maar we vragen ons wel af wat uw ervaringen zijn. Misschien bent u weleens bij Char in de studio geweest en hebt u contact gehad met een dierbare die u verloren bent en gaf zij concrete informatie die zij niet kon weten (hetzij van internet geplukt of informatie die u toch in de brief had gezet naar de produktieleiding?). Laat het ons weten. En uiteraard zijn we ook benieuwd naar andere ervaringen met paragnosten, mediums, pendelaars en overige bemiddelaars tussen hemel en aarde.

Oz: ben benieuwd..
Op 22-02-2008 0:42:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva: Ach, er zullen óngetwijfeld mensen bestaan die wat gevoeliger zijn dan anderen (en genoemde mensen zullen dat ook wel hebben), om emoties, stemmingen en bepaalde menselijke gedragingen wat sneller aan te kunnen voelen, te doorgronden/zien en wanneer je die eigenschap maar lang genoeg traint, kun je met behulp van een aantal 'kunstgrepen' best iets redelijk geloofwaardigs (afhankelijk van de bij het publiek aanwezige scepsis) demonstreren. Maar om zoiets nou een bovennatuurlijke gave of magie te noemen.
Nogmaals, dat een aantal (hooggevoelige) mensen bepaalde emoties (in de vorm van frequenties o.i.d.?) over grote afstand kunnen aanvoelen, komt ook wel vaker voor, ook je onderbewustzijn schijnt een wat meer 'vooruitziende' blik te hebben en (komende) zaken sneller op te kunnen pikken. Maar desondanks kan ik dat niet zien als een 'bovennatuurlijke gave', maar meer een menselijke eigenschap die bij de één wat beter is ontwikkeld dan bij de ander. Zulke mensen schijnen ook gevoeliger voor elektromagnetische straling te zijn dan de gemiddelde mens en bijvoorbeeld drukverschillen in de atmosfeer (bij een dreigend onweer e.d.) aan te voelen, of zelfs last hebben van een mobiele telefoon wanneer ze het tegen hun hoofd houden.
Op 22-02-2008 8:13:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva: En dat deze mensen menen te kunnen communiceren met een 'Hogere Macht' ligt misschien in het feit dat ze een nogal heftig werkende epifyse (pijnappelklier) hebben..?!
http://www.agatentafelen.nl/tafelen/pijnappelklier.html

(bericht gewijzigd op 22-2-2008 8:27:28)
Op 22-02-2008 8:26:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
Lemetje:
Naar een priester die gebedjes voorschrijft om iemand van kanker te genezen daar wordt toch ook niet naar geluisterd? Dan ga je naar een oncoloog voor behandeling. Geestelijke ONDERSTEUNING helpt wel, hoe dan ook.


Het helpt misschien op psychologisch vlak, maar de genezing zal er niet door versnellen:
http://www.nu.nl/news/558014/83/Bidden_helpt_niet_bij_hartoperatie.html

Dat geldt overigens ook voor postief/negatief denken:

artikel:
Positief denken helpt genezing niet
Negatief denken of pessimisme kan je ziek maken, positief denken kan je helpen genezen. Een wijdverspreid geloof, maar wel een dat niet klopt, ontdekten Amerikaanse wetenschappers. "Depressie of positief denken hebben geen invloed op de kans om te sterven aan kanker", schrijft Reuters. De resultaten werden gepubliceerd in het vakblad Cancer.

James Coyne en zijn collega's van de universiteit van Pennsylvania analyseerden de emotionele toestand van 1.093 patiënten die leden aan nek- en hoofdkankers. Tijdens de twee studies stierven 646 patiënten. De analyse toonde aan dat er geen enkel verband bestond tussen de emotionele staat van de patiënt en de overlevingskans, zelfs niet als rekening werd gehouden met geslacht, de grootte van de tumor of de fase waarin de ziekte zich bevond.

"De hoop dat je kanker kan overwinnen door positief te denken is compleet misplaatst", zegt Coyne. Maar dat wil niet zeggen dat het geen nut heeft. "Als kankeratiënten psychotherapie willen volgen of willen deel uitmaken van een steungroep: laat ze doen. De emotionele en sociale voordelen zijn onmiskenbaar. Maar ze moeten niet verwachten dat het hun leven zal verlengen."


(bericht gewijzigd op 22-2-2008 8:35:53)
Op 22-02-2008 8:34:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
BV:

Eva:

En dat deze mensen menen te kunnen communiceren met een 'Hogere Macht' ligt misschien in het feit dat ze een nogal heftig werkende epifyse (pijnappelklier) hebben..?!


Hé Eva, was jij voorheen ook altijd op niburu punt nl te vinden? (logisch dat je daar weg bent . Herinner mij vaagjes een persoonlijk verhaal van jouw (of van een naamgenoot, dat kan ook) aldaar. Zie je dat ook als een ervaring ontstaan door een nogal heftig werkende pijnappelklier?

Heb jij verder een idee wanneer er wel sprake is van een inmenging van een 'hogere macht'? Dus wanneer ervaren wij iets van de 'hogere macht' zonder dat de pijnappelklier zich hierin mengt?


Dat zal ik wel geweest zijn dan..
en ja, ik vermoed dat ten tijde van die ervaringen voor de pijnappelklier en de versterkte aanmaak van hallucingene tryptamines, een bijzonder grote rol was weggelegd; sterker nog, het schijnt zelfs zo te zijn, dat alle religieuze/mystieke ervaringen ontstaan in de zogeheten 'Reli-kwab' of 'GodSpot', die bij de één wat meer ontwikkeld is dan bij de ander.
http://noorderlicht.vpro.nl/afleveringen/2145507/
http://noorderlicht.vpro.nl/afleveringen/2145507/items/5599737/
http://cas.bellarmine.edu/tietjen/images/new_page_2.htm

Maar in hoeverre deze vermogens een (inmiddels in onbruik geraakt) overblijfsel is van eerdere contacten met zo'n "hogere macht" weet ik natuurlijk ook niet, de speculaties zijn echter talrijk. Met name het stukje uit die eerste link van m'n voorgaande post over de kristallen die mogelijk als ontvanger fungeren is wel interessant.
Op 22-02-2008 9:11:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
Lemetje:

De pijnappelklier is ontwikkeld en werkt niet 'heftiger' als bij een ander.
Tja, het is nou eenmaal een feit dat bij sommige mensen de aanmaak van tryptamines iets 'heftiger' is dan bij anderen en dat zijn nou eenmaal de stoffen die zorgen voor het gevoel in contact te staan met engelen, hogere machten, God, gene zijde, lichtstralen en dies meer zij..
Op 22-02-2008 9:15:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
Lemetje:

Waarom moet positief of negatief denken wetenschappelijk worden bewezen? Zoek het ook eens in zezelf; als je ergens voor de volle 100% acher staat lukt het ook, anders kun je het wel schudden.
Hoeveel mensen is het ook daadwerkelijk gelukt om met nieuwjaar te stoppen met roken? Alleen degenen die het ook echt zelf wilden. De rest is gewoon weer begonnen.
Een patient die zich laat behandelen en er van overtuigt is dat hij na de behandeling weer genaezen is zal ook niet meer ziek worden. Iemand die naar een examen gaat vol twijfels zal niet makkelijk slagen. Als de omgeving geen steun geeft heeft iemand het heel moeilijk om iets voor elkaar te krijgen.

Nou vind ik slagen voor een examen van een heel andere orde dan bijvoorbeeld genezen van kanker, Lemetje.
Op 22-02-2008 9:18:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
riek:

de wetenschap doet goed zijn best,
en met resultaat,
als je de reakties van eva leest
wij leven in een wereld die geregeerd wordt door wetenschap
zij stapelen de fouten op,
maar gelukkig noemen ze niet char of jomanda of robert
wetenschappers vallen "nog" niet van hun voetstuk
wie beweert dat er geen andere kontakten mogelijk zijn
dan rechtstreekse, negeert zichzelf
maar,
wat de televisie presenteert,
daar moet je bij mij niet mee afkomen


Nah, zo extreem is Eva niet hoor, maar inderdaad, mijn voorkeur gaat toch uit naar een wat meer wetenschappelijke onderbouwing, óndanks mijn eigen ervaringen. En dat is zeker niet eenvoudig, aangezien het diepe innerlijke kloof veroorzaakt.
Op 22-02-2008 10:16:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:

BV:

Eva:

En dat is zeker niet eenvoudig, aangezien het diepe innerlijke kloof veroorzaakt.


En dat kan ik mij dus voorstellen. Mijn kop wordt er ook wel eens gek van en heb niet eens zo'n mythische/mystieke (of hoe dan ook genoemd) ervaring gehad zoals jij. Ik vind ook dat wetenschap een middel is tot, maar ervaar soms dat er dan maar weinig van het 'God' overblijft, zeker als ik de mens in zijn functioneren beschouw. De één noemt het het kwaad, de andere een spirituele les, ik noem het een trieste realiteit. God is soms in ieder geval ver te zoeken. Ik ben voor mijzelf (onlangs) een hyves gestart om dergelijke gegevens te verzamelen. http://testinggod.hyves.nl. Eigenlijk ben ik op zoek naar het innerlijk voelen van vroeger zonder last van dogma's en of innerlijk conflikt door het, naar mijn idee, toelaten van (nog steeds) beperkte kennis van de wetenschap.


Ah, Testing God, de prachtige BBC-documentaire, destijds uitgezonden door de IKON..
Hmm, toevallig haalde iemand gisteren op een ander forum ook een hyves-discussiegroepje aan en aangezien de wijde wereld klein is, heb ik wel zo'n vermoeden wie je bent.


(bericht gewijzigd op 22-2-2008 11:03:43)
Op 22-02-2008 11:02:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva: Neuh, je bent waarschijnlijk tóch iemand anders dan ik voor ogen had..
Evengoed erg leuk om te zien dat er meer mensen zijn die zich op hetzelfde snijvlak begeven en de wens hebben die twee helften samen te smelten.
Veel succes met jullie hyvesgroepje!
Op 22-02-2008 11:20:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
Cold reading:
Cold reading ("koud lezen" is een door waarzeggers, bij politieverhoren of bij verkoopgesprekken toegepaste methode om, zonder werkelijk iets over de gesprekspartner te weten, bij die gesprekspartner de indruk te wekken dat men wel iets over hem weet.

Om het effect te bereiken kunnen verschillende aanknopingspunten worden gebruikt, die - in combinatie met elkaar - tot verbluffend goede resultaten leiden:

Analyse van het uiterlijk van de gesprekspartner: de gesprekspartner geeft reeds veel informatie over zichzelf prijs onder meer door kleding, lichaamshouding, leeftijd, kapsel, geslacht, accent, sieraden, het al dan niet dragen van een trouwring, het al dan niet hebben van 'werkmanshanden', het voertuig waarin de gesprekspartner rijdt, etc.
Gebruik van gemeenplaatsen: door het doen van algemene uitspraken, die veel mensen van toepassing achten op zichzelf, stijgt het vertrouwen van de gesprekspartner. Voorbeeld: "U vindt het prettig als andere mensen u bewonderen; naar uzelf toe bent u echter vaak nogal kritisch". Zie ook Forer-effect.
Aanbod van een groot aantal opties: worden genoeg algemene suggesties aangereikt zonder dat vooraf wordt aangegeven waarop die betrekking hebben, dan is - statistisch gezien - de kans op een treffer zeer groot. Voorbeeld (van Char): "Een P... ik krijg heel duidelijk een P door... Of een B..." - het is nu aan de gesprekspartner om de (voor- of achter, doop- of meisjes)naam van een familielid te herkennen en te noemen - maar de naam van een andere persoon, een land, topografische plaats of de naam van een ziekte kan natuurlijk ook.
Door observatie van de gesprekspartner, door aanpassing van het verdere gespreksverloop aan de hand van de verkregen antwoorden en door het doen van voor de hand liggende gevolgtrekkingen komt de 'cold reader' heel wat feiten aan de weet, waarvan de gesprekspartner de indruk heeft dat die niet door hemzelf zijn verstrekt.
Op 22-02-2008 18:25:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
marga:

Eva:

BV:

Eva:

En dat deze mensen menen te kunnen communiceren met een 'Hogere Macht' ligt misschien in het feit dat ze een nogal heftig werkende epifyse (pijnappelklier) hebben..?!


Hé Eva, was jij voorheen ook altijd op niburu punt nl te vinden? (logisch dat je daar weg bent . Herinner mij vaagjes een persoonlijk verhaal van jouw (of van een naamgenoot, dat kan ook) aldaar. Zie je dat ook als een ervaring ontstaan door een nogal heftig werkende pijnappelklier?

Heb jij verder een idee wanneer er wel sprake is van een inmenging van een 'hogere macht'? Dus wanneer ervaren wij iets van de 'hogere macht' zonder dat de pijnappelklier zich hierin mengt?


Dat zal ik wel geweest zijn dan..
en ja, ik vermoed dat ten tijde van die ervaringen voor de pijnappelklier en de versterkte aanmaak van hallucingene tryptamines, een bijzonder grote rol was weggelegd; sterker nog, het schijnt zelfs zo te zijn, dat alle religieuze/mystieke ervaringen ontstaan in de zogeheten 'Reli-kwab' of 'GodSpot', die bij de één wat meer ontwikkeld is dan bij de ander.
http://noorderlicht.vpro.nl/afleveringen/2145507/
http://noorderlicht.vpro.nl/afleveringen/2145507/items/5599737/
http://cas.bellarmine.edu/tietjen/images/new_page_2.htm

Maar in hoeverre deze vermogens een (inmiddels in onbruik geraakt) overblijfsel is van eerdere contacten met zo'n "hogere macht" weet ik natuurlijk ook niet, de speculaties zijn echter talrijk. Met name het stukje uit die eerste link van m'n voorgaande post over de kristallen die mogelijk als ontvanger fungeren is wel interessant.Als het lichaam een spiegel is van de geest, zal het lichaam inderdaad fysieke reacties te zien geven. Maar.... als de wetenschap alles (inclusief de geest) aan die aantoonbare reacties hangt, dan vraag ik mij af; wat is de motor van de lichamelijke reacties?

Hormonen..?!
Op 22-02-2008 18:28:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
gast:
En wat stuurt dan de pijnappelklier aan


Tja, Uri Geller en Robbert van den Broeke beweren hun "gaven" van buitenaardsen te hebben ontvangen en Char krijgt ze van de engelen, Jomanda is de Lady of the Light,.....dusseh, take your pick..

(bericht gewijzigd op 22-2-2008 20:29:17)
Nvdr: Quotes aangepast
Op 22-02-2008 20:27:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva: Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die dat denken ja..
Op 22-02-2008 20:54:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
gast:
En wie stuurt die engelen en buitenaardsen aan


Die staan onder supervisie van God, tja, en die zit op zijn/haar beurt weer tussen de oren in de 'Reli-kwab' en zo is het cirkeltje weer rond...
Nvdr: Quotes aangepast
Op 22-02-2008 21:18:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva: Ik heb zo'n vermoeden dat jij het antwood weet, gast..?!
Op 22-02-2008 21:57:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
gast:

Was het maar waar Eva Maar dit soort vragen zijn leuk om te overwegen..
Heb jij een idee hierover?

Laat ik het zo zeggen, ik zou willen dat ik kon geloven..

Op 22-02-2008 22:53:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
Lemetje:


Ik kende 'm al (net zoals vrijwel alle andere pijnappelklier-artikelen die te vinden zijn op het net), maar evengoed bedankt, Lemetje!
Op 23-02-2008 10:11:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
Analo Penetralo:

Jullie geloven echt in dit spel, lachwekkend gewoon. Hoe meer je gelooft in het leven, zintuigen en karma, hoe dieper je in het spel zal gaan. Alles is een illusie en het wordt steeds lachwekkender om toe te kijken hoe het als echt beschouwd wordt.


Oja, hoe kon ik 'm vergeten, 'alles is een illusie' uiteraard,
altijd handig als straks de koters weer beginnen te zeuren rond etenstijd..

Maar goed, je bent niet de enige die er zo over denkt hoor, de psychiatrie ziet 'paranormaliteit' als psychiatrische stoornis die gepaard gaat met hallucinaties.
Al moet er natuurlijk wel onderscheid gemaakt worden tussen hallucinaties en illusies:
artikel:
Er wordt wel een onderscheid gemaakt tussen illusies, wanen en hallucinaties. Een illusie is een verkeerde waarneming van een bestaande prikkel, bijvoorbeeld wanneer je een touw voor een slang aanziet. Een waan is een onlogisch idee of irreële voorstelling, bij voorbeeld wanneer iemand denkt dat ie kan vliegen of meent dat zijn lichaam is vervormd. Een hallucinatie is een zeldzame zintuiglijke ervaring die geen betrekking heeft op de werkelijkheid zoals het zien van wezens of objecten die er niet zijn.

(bericht gewijzigd op 24-2-2008 14:44:05)
Op 24-02-2008 14:28:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva: edit
(bericht gewijzigd op 24-2-2008 14:48:15)
Op 24-02-2008 14:47:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
hoaxiepoax:

Even straight. Als er echt veel mensen paranormaal zouden zijn, dan zouden er GEEN casino's kunnen bestaan. Its as simple as that!


Dat lukt je 2 tot 3 keer en dan wordt je geweerd
Maar daar hoef je niet para voor te zijn, fotografisch geheugen is ook goed, maar ook dan zal je hetzelfde overkomen en met de mannen achter het Casino wil jij geen ruzie (om het maar netjes te zeggen )

Carpe diem homo universalis
(bericht gewijzigd op 25-3-2008 16:37:57)
Carpe diem homo universalis
Op 25-03-2008 16:37:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden