Op GW klappen we zo nu en dan uit de biecht wat betreft goocheltruuks, illusionisme en mentalisme. Dat doen we omdat een bepaald deel van het grenswetenschappelijk publiek ten onrechte denkt dat het om paranormale stunts gaat, zelfs al doen de tovenaars in kwestie daar zelf afstand van.
Dit keer verklaren we een Criss Angel-witz waarvan 'believers' dachten dat het om een echte levitatie ging.

Mogelijk heeft u de stunt van Criss Angel uit het tweede seizoen van zijn programma Mindfreak al eens op televisie of YouTube gezien, het is geen recente act. Indrukwekkend was het dan weer wel, je ziet Criss Angel op het dak van een gebouw staan om vervolgens over een gapende diepte te zweven naar een dak aan de overkant.

Criss Angel vliegt

Knappe prestatie als je beschouwt dat er geen acteurs worden gebruikt, er niet met cameratruuks wordt gewerkt en alles what you see is what you get is. Althans, als we Criss Angel mogen geloven, en dat doen we beter niet.
Ontleding op onderstaande video toont aan dat het publiek bestaat uit acteurs, er draden zijn weggeretoucheerd, achtergronden zijn toegevoegd en het geheel een niet zo naadloos aan elkaar gemonteerde opvoering is.


( De originele truuk )


( De verklaring )
Oz: Blijft stok stijf vliegen. Waarom geen koprol tijdens het vliegen?
Op 22-02-2008 0:32:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
mika2002: Bruine bonen met ui?
Op 22-02-2008 0:58:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden