Het gaat niet goed met de wereld waarin we leven. Zover was u waarschijnlijk ook al wel gekomen, ???maar het blijkt erger dan verwacht te zijn: volgens een Brits onderzoek eten, vrijen en slapen de 6,6 miljard bewoners van de Aarde hoe langer hoe minder.

Veel mensen kieperen tegenwoordig een maaltijd binnen de 15 minuten naar binnen. Voor het vrijen heeft één op zes nog amper 10 minuten nodig. De echt snelle wippers klaren de klus in 2 minuten, al moeten ze ons toch eens uitleggen hoe je dat 'klaarspeelt'. Slapen doen we ook al minder dan vroeger. Oorzaak?

Volgens een artikel in het weekblad Visie (Nr. 6 van 22 februari 2008) zouden mensen meer status halen door 10 uur op de werkplek te blijven 'rondhangen'. Peter Heirman vertelt er met een kwinkslag dat je met eten, vrijen en slapen geen respect meer afdwingt.

"Iedereen doet met zijn tijd natuurlijk wat hij wil. Maar je kunt niet alles willen. Jezelf 10 uur per dag afjakkeren, 's avonds nog eens een halfuurtje rollebollen met man- of vrouwlief en dan de volgende dag fris en monter voor de dag komen na een snelle hap."

"Kiezen is verliezen", schrijft Heirman. "Ik heb absoluut niets tegen hard werken, maar het moet toch nog een beetje plezant blijven. Te veel werken en daardoor je geliefde op 'droog zaad' zetten, dat is pas onredelijk. Een beetje stimulans is blijkbaar nodig."

Er bestaan al maaltijdcheques en cultuurcheques. Misschien kan er wel nog eentje bij: de lingeriebon. Laten we maar eens een voorbeeld nemen aan "Schoenen Torfs". Daar kregen alle vrouwelijke werknemers (bij Torfs is dat de overgrote meerderheid) vorig jaar van de Sint een lingeriebon. Qua gezinsvriendelijkheid kan dat tellen.

Een beetje langer tafelen, een beetje (veel voor sommigen) langer vrijen en een beetje langer slapen. De arbeidsvreugde kan er alleen maar op vooruitgaan. En ja, wij horen u al komen: de vastentijd... Wel: wacht tot na Pasen, of ook niet. Jaag u vooral niet op!

Oz: Alles draait om geld, de economie MOET toch groein of niet?! Anders kunnen we nooit meer eten, slapen en neuken. pfff
Dus werken is heel erg belangrijk. Tot dat je in je sterfbed ligt en jezelf gaat afvragen waar je al die 50 jaar voor hebt gewerkt???

vroeger werkte men om te overleven, nu leeft men om te werken.

Op 29-02-2008 0:27:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden