Dit ware verhaal over een hechte vriendschap tussen mens en dier begint als een kleine leeuw door twee jonge mannen wordt ontdekt in een dierenwinkel.

Christian werd op jonge leeftijd bij zijn ouders weggehaald en te koop gezet in een dierenwinkel in Londen.

De ouders van Christian verblijven in een dierentuin in Ilfracombe. Zijn vader komt oorspronkelijk uit diergaarde Blijdorp in Rotterdam, zijn moeder uit een dierentuin in Jerusalem.

Twee mannen, Anthony Bourke en John Rendall vonden hem daar en het was liefde op het eerste gezicht. Ze schraapten al hun geld bij elkaar en namen de kleine leeuw mee naar huis toen hij nog maar een paar weken oud was. Ze noemden hem Christian.

Tony en John deden al het mogelijke om Christian het beste te geven dat binnen hun mogelijkheden lag. Tussen de leeuw en de mannen groeide opmerkelijke band. Christian was en is een bijzondere leeuw en duidelijk erg intelligent. Hij benadert zowel dieren als mensen op een zachtaardige en liefdevolle manier.Terwijl hij groeide bleek dat Christian een grotere ruimte nodig dan Tony en John hem konden geven. Dank zij een toevallige ontmoeting met Bill Travers (die een rol heeft gespeeld in de film “Borne free”) kwamen zij op het idee om Christian vrij te laten in Afrika.

Bill Travers nam contact op met de in Afrika wonende George Adamson om het project op te zetten. Ze kwamen op het idee om documentaire te maken om alles te financieren. Het is uiteindelijk een ontwapenende film geworden, waarin zijn intelligentie en levenslust van Christian duidelijk naar voren komt. De bijgevoegde foto’s komen uit deze documentaire.

Toen Christian uiteindelijk in Afrika aankwam liet George hem kennis laten maken met Boy, de leeuw die figureerde in de film “Born Free”. Boy was al eerder losgelaten in het wild, maar is zijn band met George nooit kwijtgeraakt.


Christian en Boy werden uiteindelijk beste vrienden, en binnen een jaar tijd leefde Christian als een wilde leeuw.

Na een jaar vertrokken Tony en John naar Afrika om Christian te bezoeken. Ondanks een jaar van aanpassingen aan het leven in het wild met alle strubbelingen van dien, bleek dat de relatie tussen Christian en zijn menselijke vrienden even sterk was als voorheen.

Sterker nog, dankzij hun sterke band met Christian werden Tony en John ook door andere leeuwen in de groep geaccepteerd.

Van het verhaal van Christian is zowel een boek als een film uitgebracht.

Hieronder twee trailers van de documentaire. Let bij de tweede deel op de verbazing van Christian als hij zijn menselijke vrienden ontdekt.

"...we are not much different in fact to many other forms of animal life; and it is because of subtle human conditioning
-- not the actual facts --that we are raised to believe there is a wide gap between what is human and what is animal."

--Gareth Patterson, Last of the Free (1994)

Bron: Christian The Lion - A True Story


Gerelateerd aan deze publicatie:
Lampie: Ontroerend.
Op 04-03-2008 8:01:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic: Echt bijzonder.
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 04-03-2008 13:02:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivoryke^: Sjonge... wat een muziekje derbij ook zeg...
Moeten is een keuze...
Op 04-03-2008 13:11:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Timmy: hondroerend.
(bericht gewijzigd op 4-3-2008 13:21:45)
Op 04-03-2008 13:21:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
NewDayNL: Waanzinnig, zukke successtories over (wilde) dieren

Kanzi, de bonobo
http://en.wikipedia.org/wiki/Kanzi

The White Wale (errrg jammer trouwens dat deze vrijwel niet meer te vinden is!)
http://www.echoworld.com/B03/B0309/B0309PiF.htm

Als evolutionair denk ik sowieso dat we veel te veel voorbij gaan aan het - hoewel meer rudimentair - (zelf)bewustzijn van "lagere" levensvormen. Van dolfijnen, mensapen en olifanten is al aangetoond dat ze het 'zelf' kennen. Daar zou de Partij voor de Dieren eens op moeten insteken.

Richard
Het was altijd groter dan we dachten dat het was
Op 10-03-2008 10:36:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden