Probeer je dit scenario even voor te stellen: een man heeft geen seks meer met zijn partner, hij gaat niet vreemd en bovendien masturbeert hij niet. Kunnen zijn teelballen ontploffen? Worden zijn zaadleiders zaadlijders? Krijgt hij een lek in zijn reservoir? Is dat wat men noemt 'een druiper'? Om alles samen te vatten: is het niet gevaarlijk om - de constante aanvoer van - spermatozoïden voor een lange tijd op te sluiten en de toegang te onthouden tot de exit?

Anatomie van de penis

 

Om u van een volledig antwoord te kunnen voorzien moeten we beginnen met de verschillende fases van de Amerikaanse onderzoekers Masters en Johnson uit te leggen.

Een artikel van Mieke Mievis in Nina van 23 februari 2008 helpt ons op weg met de vier fases in het seksspel die de heren Masters en Johnson beschrijven: de opwindingsfase, de plateaufase, het orgasme en de herstelfase. Ondertussen weten we ook dat er voor de opwindingsfase nog een kleine, maar erg belangrijke andere fase zit: die van het verlangen. In de fase van het verlangen zijn er geen lichamelijke veranderingen. Het verlangen vormt de basis van alle andere aktiviteiten. Het beleven van de vier fases bij een man is vergelijkbaar met die van de vrouw, al hebben mannen andere fysiologische reacties.

De opwindingsfase

Die fase begint dikwijls met het stijf worden van zijn tepels, al gebeurt dit niet bij iedere man. Daarna krijgt hij willekeurige spiercontracties, kruipen zijn ballen omhoog, krijgt hij contracties in de buik- en tussenribspieren, gaat zijn hart sneller slaan, gaat zijn bloeddruk omhoog, komt zijn penis in erectie en wordt zijn balzak platter.

De plateaufase

Zijn tepels worden verder stijf en zwellen, maar ook dit gebeurt weer niet bij alle mannen. Pas nu krijgt de man zijn seksblos, de roodheid van de huid. De onwillekeurige spierspanning neemt toe, er komen onwillekeurige contracties aan de anus, zijn ademhaling versnelt en zijn hartslag neemt verder toe, soms zelfs tot 175 slagen per minuut. Zijn erectie is nu maximaal en ook zijn balzak is helemaal omhooggetrokken en plakt als het ware tegen het schaambeen. De teelballen nemen met 50% in volume toe en de klieren van Cowper zorgen voor de afscheiding van een aantal druppeltjes slijmerig vocht waar al spermatozoïden inzitten, het beroemde (en soms beruchte) voorvocht.

Synchro Seks

De Cowper-klieren - voor wie het graag precies weet - zitten aan weerszijden van de urinebuis, onder de prostaat. Opgelet: dit is de fase waarin de meeste hartaanvallen gebeuren! Pittig detail hierbij is dat mannen geen hartinfarct krijgen bij 'the lady of the house', maar wel wanneer ze 'het' bij een andere vrouw doen, omdat de opwinding dan groter is zou zijn. Als hij de plateaufase overleeft komt hij in de volgende fase terecht: het hoogtepunt.

Het orgasme

De seksblos is nu maximaal, net als de onwillekeurige spiersamentrekkingen die zelfs overgaan in spasmes. Ook de contracties in de anus gaan stevig door. De ademhaling loopt op en het hart kan nu tot 180 slagen per minuut halen. Het adrenalinegehalte neemt toe waardoor onder meer de pupillen vergroten. Er zijn contracties over de hele lengte van zijn penis, en dan is er... de... uh... ja... ejaculatie!

Ejaculatie

Deze fase duurt bij een man maar heel kort. Algauw komt hij in...

De herstelfase

De tepelerectie verdwijnt, net als de seksblos en de spierspanning. Ademhaling, bloeddruk, harts

celtic:
alibabba:

die foto doet me een beetje denken aan een moskee.

Dan één met een balroom.

(bericht gewijzigd op 3-3-2008 19:29:36)
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 03-03-2008 19:28:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ward Aal:
F.Floor (61):


Er is nog een 2e effekt en dat is dat zowel bloed als eventueel later alsnog uitgestort zaad wel zo zuur is dat het agressiever is dan onverdund zwavelzuur, tieners bv. en dat weet elke dokter.


Dit is waarlijk de GROOTSTE nonsens!!
Heb je enig idee wat onverdund zwavelzuur in je aderen doet?
Het druppelt er gewoon doorheen: het lost je vlees namelijk op als sneeuw voor de zon.

Enne onverdund zwavelzuur bestaat niet: zéér geconcentreerd wel.

Nonsens!
nonsens, en nog eens nonsens.
En dat durf je zo te verspreiden?

Ward

Ps.
Wat zie ik het woord tieners toch vaak in je berichten. Een persoonlijke... ahum... fascinatie?????????

(bericht gewijzigd op 3-3-2008 22:23:32)
Op 03-03-2008 22:21:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivoryke^: Eff schrijftechnische opmerking. Je leidt je blog in met als hoofdonderwerp wat gebeurt er met niet geschoten ( is altijd mis ) zaad. Maar uiteindelijk gaat alleen de inleiding en de afsluiting hierover. Ik had zelf zoiets aan het eind van, is dit alles?

OT: wist ik allemaal lekker ahahahallll
Moeten is een keuze...
Op 04-03-2008 9:22:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Voetnoot:
Rik:

Ik mis in dit verhaal de natte droom.

Probeer je dit scenario even voor te stellen: een man heeft geen seks meer met zijn partner, hij gaat niet vreemd en bovendien masturbeert hij niet.

Tja natte droom past hier ook in.

Een natuurlijk noodventiel?
Op 04-03-2008 21:47:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden