Waar blijft nou die Fitnafilm van Geert Wilders? Ik weet niet hoe u er over denkt, maar bij ons staan al weken de borrelnootjes en een goed glas klaar voor de première van deze film. In deze donkere tijden waar gerelicapten hand in hand met hersenloze politiek correcte lieden in sneltreinvaart denkramen dicht timmeren kan de film van Wilders een verademing zijn. Wat mij betreft zou er een hele filmreeks mogen komen die eens kritisch naar Christen-fundi's, milieu-maffiosi en andere onderdrukkers van de vrije geest kijken.

( Allemaal hetzelfde doel: gedachtenlozen voor hun karretje spannen door andermans visie te verbieden. )

Onlangs kwam minister Hirsch Ballin met het voorstel om het woord 'Allochtoon' te schrappen. "Misschien moeten we maar eens van het hele woordgebruik af, want het creëert een valse tegenstelling", zei Ballin. Een griezelig voorstel dat George Orwell al beschreef in zijn boek '1984' waar het regime het volk telkens 'Nieuwspraakwoorden' oplegt. 'Dubbelplus belachelijk schier misdunk 'zou Orwell in Nieuwspraakbewoording zeggen.

Aan de overkant van de Noordzee voert men in Engeland een hetze tegen 'knorretje', u weet wel, het varkentje Piglet waar beertje Winnie the Poeh zo graag mee optrok. het varkentje is natuurlijk niet 'halal' en moet om de gevoelens van de Islamitische bevolking te sparen maar verdwijnen. En als men toch bezig is moet ook het sprookje van de drie biggetjes maar gelijk van de scholen verdwijnen.

In Nederland dacht de Fortis-bank ook mee met de gevoelens van de Moslimgemeenschap en onder het mom van "niet voldoen aan de eisen die de multiculturele samenleving aan ons stelt" verdween spaarvarken Knorbert als aanmoedigingscadeau voor jeugdige spaarders. Dat het verdienen aan rente ook niet halal is schijnt bij de Fortis dan weer geen reden te zijn om aan de multikul te doen. Gek he.

Het zijn allemaal voorbeelden van hersenloze politieke correctheid en religieuze waan. We spreken er allemaal schande van als gelovigen in Afghanistan eeuwenoude Boeddhabeelden kapot schieten, maar hier in Europa zwijgen we als men al dan niet gewenste onderdelen en woorden uit onze cultuur willen gummen.

Respect is een hol woord dat staat voor éénrichtingsverkeer. Uit respect voor vegetariërs bijvoorbeeld blinderen slagers hun ramen niet. Dat Hindoes de koe als heilig dier beschouwen is voor onze bio-industrie geen reden om te stoppen. Begrijpelijk natuurlijk want respect moet je afdwingen en afdwingen doet de één net iets beter dan de ander.


( Als we echt multicultureel zijn en voor diversiteit, hoe kunnen we dan Joden, Tokkies, Nazi’s en noem maar op dan buiten sluiten? Is iedereen dan niet gelijk? )

Meer en meer raken we verstrikt tussen politieke systemen die u het liefst willen chippen, afluisteren, observeren en controleren, en gerelicapten die u hun waarheid koste wat het kost door de strot willen duwen. Wie er wat van zegt haalt zich de politiek correcte hersenlozen op de hals die met het grootste gemak labeltjes als ´fascist´ rondstrooien om monddoodheid te garanderen.

Het begint een angstige mode te worden dat ideologieën alles wat niet in hun straatje past te verbieden/uit te bannen of te vernietigen. Zo had de SGP onder leiding van Bas van der Vlies het liefst gezien dat de slaapverwekkende pornoklassieker 'Deep Throat' onder het stof bleef liggen dan een TV-première doormaken. Natuurlijk kan men redetwisten over de smakeloosheid van de film, maar feit is en blijft dat het een onderdeel van onze cultuur is.

Trek de lijn eens door. Als het aan gerelicapten en hun handlangers zou liggen verdwenen vandaag nog bijvoorbeeld de boeken van Sitchin over de Annunaki uit de schappen. Zou iedere theorie die niet in overeenstemming is met die van 'De Schepper' uit de handel genomen worden. Websites zoals Grenswetenschap.nl zouden hun deuren kunnen sluiten wegens verspreiden van informatie die niet in overeenstemming met ´de leer´ is. Wicca's zouden weer naar de brandstapel gaan en nudisten zweepslagen krijgen. Kunst zou door een cultuurkamer beoordeeld worden en op zondag alles weer potdicht. Onze historie zou herschreven worden en alles en iedereen die zich niet aan de heersende doctrine conformeert zou als subjectief element gebrandmerkt worden.

Niet kiezen niet delen.

Het gaat niet om het grote gelijk of het aanhangen van een politieke/religieuze stroming, het gaat om de vrijheid van de geest en de vrijheid van de mens om zelf na te denken en zelf keuzes te maken. Kiezen en nadenken gaat het best als er kennis is. En kennis mag, in welke vorm dan ook, NÓÓIT onderdrukt worden. De grootste gruwel van elke despoot is een volk dat individuele keuzes kan maken en toegang heeft tot elke vorm van informatie.

Wie zelf nadenkt hoeft niet te volgen.

Wij onderschrijven de visie van Ken Wilber, die u hier nog eens haarfijn kunt nalezen en hopelijk ook doet.

 

Broh-Koh Lee: Ik ken IDFA, Fatwa, kwikfit, Nefit, Fitness, maar
wat is een Fitna-film?

edit: ai, da's de titel dus ("beproeving" .....
't is al laat..
(bericht gewijzigd op 1-3-2008 0:50:47)
Fruit dan?
Op 01-03-2008 0:23:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: onderdrukken van meningen en visies hoezeer ze misschien ook tegen de persoonlijke borst stuiten is ontoelaatbaar.

Dat de film van Wilders misschien olie op het vuur is mag geen argument zijn.. dat balkenende bang is voor de gevolgen voor 'onze jongens' in Afghanistan is een non argument.

Als balkenende en bibberkabinet zich niet zo had laten ringeloren door Amerikanen en hun kruis/olierooftocht zaten 'onze jongens' gewoon te klaverjassen op de veluwe (zoals het hoort)

Gooi de denkramen open en laat het maar waaien en stormen.
Op 01-03-2008 0:28:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ward Aal: Wilders is 'Dubbelplus belachelijk schier misdunk '

Ward
Op 01-03-2008 0:30:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Voetnoot: Leuk gezelschap.
Zou een interessante discussie kunnen opleveren, zo samen.


(bericht gewijzigd op 1-3-2008 0:47:04)
Op 01-03-2008 0:45:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt:
Voetnoot:


Leuk gezelschap.
Zou een interessante discussie kunnen opleveren, zo samen.Die kerel met zijn klein snorretje ontbreekt.

:S
Op 01-03-2008 0:55:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: Heerlijk artikel, zal het ff doorlinken naar:http://www.vrijspreker.nl/vs/
'Don't forget rule number 6'
Op 01-03-2008 7:18:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
rob:


Je hebt mensen die vrijheid van meningsuiting en demokratie willen inperken: Balkenende en consorten.

Je hebt mensen die misbruik maken van vrijheid van meningsuiting en demokratie: Wilders.

Het zou me niet verbazen dat Balkenende en Wilders bewust samenwerken, om onze vrijheid van meningsuiting en demokratie om zeep te helpen.

Het lijkt er in ieder geval wel op dat vele dingen worden gebruikt om beperkingen op te leggen. Hoe ver zal dit gaan?
'Don't forget rule number 6'
Op 01-03-2008 8:46:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
mika2002: De islam zal de teugels strak houden tot in lengte van dagen, zo is het al eeuwen gegaan en dat bevalt ze goed.
Op 01-03-2008 9:56:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: hu hu moest dit nou?

Voedt het nou gewoon niet.
Behandel hem als de dorpsgek (of hofnar? ) die hij is:-)
In dat opzicht kunnen WIJ nu een voorbeeld aan de moslims in Nederland (kijk maar eens op hun forums) nemen, zij nemen het niet meer serieus en behandelen Wilders voor de dorpsgek die hij is, gewoon laten bleren maar verder niet voeden.

Zie enkel de verbanden tussen Wilders de Israelische ambassade/ de Mossad en zijn voormalige rechterhand die van de Mossad afkomstig is en je weet waar je mee te maken hebt.

http://www.ekudos.nl/artikel/59107/geert_wilders_dubieuze_contacten_met_israel_voor_wie_werkt_geert_wilders_nu_eigenlijk
Carpe diem homo universalis
(bericht gewijzigd op 1-3-2008 10:18:04)
Carpe diem homo universalis
Op 01-03-2008 10:14:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dr. Phil:
denisdemenis:

Ik ben het volkomen met je eens Lanoe, dit onderwerp op deze wijze gebracht, heeft geen enkele zin.

Tenzij meteen weten waar je aan toe bent.
Op 01-03-2008 0:14:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:
Lanoe:

hu hu moest dit nou?

Voedt het nou gewoon niet.
Behandel hem als de dorpsgek (of hofnar? ) die hij is:-)Als we iedereen met wie we het oneens zijn als dorpsgek gaan behandelen zijn we geen haar beter dan Wilders. Jij hebt duidelijk niet de stelling van Wilber gelezen:

....En wat er dan natuurlijk gebeurt is dat ze gewoon volkomen intolerant worden ten opzichte van diegenen die het niet met hen eens zijn. Ze weten dat ze een nobel standpunt hebben, wat ze gedeeltelijk zeker hebben, maar omdat ze niet begrijpen hoe ze daar gekomen zijn, proberen ze hun visie gewoon iedereen door de strot te duwen. Iedereen is gelijk! Geen enkel moreel standpunt is beter dan een ander! En daar belanden we in een venijnige intolerantie uit naam van tolerantie, in censuur uit naam van mededogen. En in arrogante betweterige geestelijke terreur en een hersenloze politieke correctheid – een stelletje elitaire personen die alle andere vormen van elitarisme proberen uit te bannen.
Op 01-03-2008 13:17:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
Ganzfeld:

Lanoe:

hu hu moest dit nou?

Voedt het nou gewoon niet.
Behandel hem als de dorpsgek (of hofnar? ) die hij is:-)Als we iedereen met wie we het oneens zijn als dorpsgek gaan behandelen zijn we geen haar beter dan Wilders. Jij hebt duidelijk niet de stelling van Wilber gelezen:

....En wat er dan natuurlijk gebeurt is dat ze gewoon volkomen intolerant worden ten opzichte van diegenen die het niet met hen eens zijn. Ze weten dat ze een nobel standpunt hebben, wat ze gedeeltelijk zeker hebben, maar omdat ze niet begrijpen hoe ze daar gekomen zijn, proberen ze hun visie gewoon iedereen door de strot te duwen. Iedereen is gelijk! Geen enkel moreel standpunt is beter dan een ander! En daar belanden we in een venijnige intolerantie uit naam van tolerantie, in censuur uit naam van mededogen. En in arrogante betweterige geestelijke terreur en een hersenloze politieke correctheid – een stelletje elitaire personen die alle andere vormen van elitarisme proberen uit te bannen.A. Heb ik dan ook totaal niets met Wilber.
B. Wilders is niets nieuws onder de zon, hadden we indertijd zo omgegaan met Hitler dan had hij nooit geen macht gehad.

Dus gewoon oude achterhaalde retoriek en we weten allemaal al hoe het verdergaat.

We hebben het dus al geprobeert, het is oude poep en het werkte niet (los van het feit of mensen het als goed of slecht zien (goed is bv de snelwegen, der volkswagen, maar minder zijn de doden enz).
Het is gewoon dezelfde oude vorm van nationalisme, niets nieuws dus en dat weet men in Den Haag ook en die werken dan ook graag mee (Balkenende zn hypocriete gelul past juist precies in het straatje van Wilders en dat weten ze alle2)

Carpe diem homo universalis
(bericht gewijzigd op 1-3-2008 13:28:02)
Carpe diem homo universalis
Op 01-03-2008 13:27:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Broh-Koh Lee:
Wilber:

"....En wat er dan natuurlijk gebeurt is dat ze gewoon volkomen intolerant worden ten opzichte van diegenen die het niet met hen eens zijn. Ze weten dat ze een nobel standpunt hebben, wat ze gedeeltelijk zeker hebben, maar omdat ze niet begrijpen hoe ze daar gekomen zijn, proberen ze hun visie gewoon iedereen door de strot te duwen. Iedereen is gelijk! Geen enkel moreel standpunt is beter dan een ander! En daar belanden we in een venijnige intolerantie uit naam van tolerantie, in censuur uit naam van mededogen. En in arrogante betweterige geestelijke terreur en een hersenloze politieke correctheid – een stelletje elitaire personen die alle andere vormen van elitarisme proberen uit te bannen."


En precies dat verschijnsel is helaas ook op dit forum terug te vinden.
Het door de strot douwen van een mening, met alle negatieve, persoonlijk gerichte uitlatingen eromheen.
Blijkbaar zeer menselijk.

Mooi omschreven trouwens.
Fruit dan?
Op 01-03-2008 13:28:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:
Lanoe:


A. Heb ik dan ook totaal niets met Wilber.De meeste mensen die vast zitten in hun eigen gelijk hebben dat niet. Vreemd.. ik had jou als een holistisch iemand ingeschat die los kon denken van persoonlijke voorkeuren.
Op 01-03-2008 13:32:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:
Lanoe:


B. Wilders is niets nieuws onder de zon, hadden we indertijd zo omgegaan met Hitler dan had hij nooit geen macht gehad.

Carpe diem homo localis


Als als als... als we iedereen met afwijkende visie in het negeerkot douwen was er ook geen boeddha, Jezus, Gandi, Mandela, ML King en Lanoe. het 1 bestaat niet zonder het ander.
(bericht gewijzigd op 1-3-2008 13:38:35)
Op 01-03-2008 13:37:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
maximusmax: Waar het in de kern om ging, gaat en zal blijven gaan, is dat wij langzaam maar zeker, stukje bij beetje, onze eigen verworven vrijheden, onze democratie, ons vrije woord, onze waarden, normen en alles wat verder in dit verlichte straatje past aan het verkwanselen zijn aan de Islamitische parasieten hier. De zelfislamisering van ons eerst zo trotse volk gaat reeds weer een versnelling hoger, er wordt weer doorgeschakeld door het Kabinet van nu, hiervoor onder de sluiers van politiek correcte multikul, nu onder de burka van Angst. En volkomen terecht want bang mogen we niet maar moeten we wel zijn. Bang voor onze toekomst en voor u. Want als alle mannen en vrouwen van Halal, en ook u, zeer gematigde en hoogopgeleide volledig geintegreerde correct Nederlands sprekende Moslim(a), nu tezamen eerlijk toegeven dat u allen er een geheime agenda op na houdt, geen Moslim uitgezonderd, namelijk wereldheerschappij, de wereld als islamitische totaalstaat, Sharia overal, Mohammed als wereldheerser, het islamitisch imperialisme als enig en heilig doel, dan weten wij werkelijk wat wij aan u hebben en wat uw inbreng was en zal zijn binnen onze cultuur en maatschappij. Maar wij zullen u dat niet toestaan, dat is mijn vurig verlangen, uw eigen vuur, uw bommen, uw dood en verderf ten spijt! Maar ter onze schande en gelukkig voor u, zijn zij die het hier voor ons en u bepalen helaas wel ontzettend bang. Deze bange wezels zullen er dan ook mede debet aan zijn dat de kinderen van onze kinderen het Islamitisch zullen gaan beheersen als hun eerste taal. Dan hebben de kinderen van uw kinderen het hier voor het zeggen en zullen onze kinderen Wilders eren als held in het ondergronds verzet. Uw kinderen zouden hem nu het liefst doorklieven met het zwaard. Daarom, medelanders van Haram, kijk wat verder dan het nu en het net hierna en ben dapper. Sta niet toe dat even na het net hierna de Sharia zal bepalen wat wij wel en niet mogen doen. Zie en kijk met inzicht, capituleer niet. U bepaalt
Op 01-03-2008 19:22:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dr. Phil:
denisdemenis:

Ik kan mij niet onttrekken aan de indruk dat www.grenswetenschap wat trekjes van www.nujij.nl gaat krijgen. Gefeliciteerd redactie met dit behaalde succes.

Indrukken kunnen fout zijn.
Op 01-03-2008 19:52:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
Ganzfeld:

Lanoe:


A. Heb ik dan ook totaal niets met Wilber.De meeste mensen die vast zitten in hun eigen gelijk hebben dat niet. Vreemd.. ik had jou als een holistisch iemand ingeschat die los kon denken van persoonlijke voorkeuren.


Of ik gelijk heb is niet zo relevant, maar ik heb gewoon niets met de beste man, maar ook niets tegen hem (vriend van me leest hem bv wel veel), ieder zo zn weg en zn leraar denk ik dan maar

"Als als als... als we iedereen met afwijkende visie in het negeerkot douwen was er ook geen boeddha, Jezus, Gandi, Mandela, ML King en Lanoe. het 1 bestaat niet zonder het ander."

Ow, hij mag roepen wat ie wil hoor (ik woon zelfs bij hem in de buurt en ik hoor hem ook wel aan, maar zal dan met een glimlach weglopen en eenieder met enig intellectueel nivo (waar ik dan weer niet bij hoor doet hetzelfde, maar nee, Balkenende voed het wel weer even en die is toch ook niet dom.
Wat is dan zijn motivatie?
Ik probeer het grote spel te zien.
Hadden we dat toen gedaan.....dus laten we er nu iig van geleerd hebben

Carpe diem homo universalis
(bericht gewijzigd op 1-3-2008 21:38:23)
Carpe diem homo universalis
Op 01-03-2008 21:35:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
maximusmax: Waar is deze indruk op gebaseerd?
De zeaugenaamde reaguurders van GeenStijl hebben behalve een zeer irritante schrijfstijl een bedenkelijk reactieniveau dat meer neigt naar schreeuwen dan naar denken en in ieder geval niet overeenstemt met het door GeenStijl zelf gestelde gegeven dat 70% van hun bezoekers een hogere opleiding heeft genoten.
Op 01-03-2008 21:56:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dr. Phil: Wilders en Israël
Wilders heeft in de afgelopen vijfentwintig jaar, naar eigen zeggen, zo'n veertig maal Israël bezocht, waar hij o.a. Ariel Sharon en Ehud Olmert ontmoet heeft en contacten met de Mossad onderhoudt.

Oorspronkelijk wilde Wilders verhuizen naar de Joodse staat omdat hij vond dat je daar nog 'kon werken voor je geld'. Wilders werkte aldaar in broodfabrieken en een moshav, om met zijn verdiende geld rond te reizen in Israël en omliggende landen. Langzaamaan is hij van Israël gaan houden, of zoals Wilders het zelf in 2003 in een verkiezingstoespraak in Tel Aviv verwoordde: ‘Vele interessante landen in deze regio heb ik de afgelopen jaren bezocht: van Syrië tot Egypte, van Tunesië tot Turkije en van Cyprus tot Iran, maar nergens heb ik dat speciale gevoel van verbondenheid dat ik steeds weer krijg als ik op het Ben Goerion-airport voet op Israëlische bodem zet.’

VVD-Kamerleden die Wilders als fractiegenoot hebben meegemaakt, omschrijven hem niet alleen als ‘een vriend van Israël’, maar ook als een pleitbezorger voor de Joodse staat. ‘Hij heeft een heel groot hart voor Israël én de politieke belangen van dat land’, aldus John Manheim, die met Wilders campagne voor de VVD voerde in Tel Aviv en omstreken, en voorzitter is van het Centrum Informatie en Documentatie over Israël (CIDI) in Den Haag.

Inmiddels heeft Wilders een indrukwekkende lijst Kamervragen waarin hij Israël verdedigt en buurlanden van Israël aanvalt. Meerdere VVD’ers verdenken Wilders ervan dat hij Kamervragen liet insteken door de Israëlische ambassade in Nederland, die op steenworp afstand van de Tweede Kamer ligt. Wilders heeft dat altijd ontkend.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Geert_Wilders
Op 01-03-2008 22:44:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:
Lanoe:


Ik probeer het grote spel te zien.

Carpe diem homo localis


Goed zo! Blijven proberen zou ik zeggen, ooit zal het je wel lukken.
Op 01-03-2008 22:50:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt: Undercover in een moskee:

deel 1:

deel 2:

deel 3:

deel 4:

deel 5:

deel 6:


:S
Op 02-03-2008 0:23:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ward Aal:
Dr. Phil:

Wilders en Israël

....
Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Geert_Wilders

Past in het totaalplaatje van de firma Liszt & Bedrogg Inc.® ......
Op naar een clash met de Islamitische wereld?

God, of wie dan ook, behoede.

(bericht gewijzigd op 2-3-2008 0:36:30)
Op 02-03-2008 0:36:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt:
N. van Gisteren:

Past in het totaalplaatje van de firma Liszt & Bedrogg Inc.® ......
Op naar een clash met de Islamitische wereld?

Ja, Wilders is alleszins goed op weg om de boel te laten escaleren. Tjah, dan is er wel meteen duidelijkheid over de gemoederen die nu slechts sluimeren.

:S
Op 02-03-2008 0:38:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
maximusmax:
Oz:

@maximusmax

Kan je één probleem noemen waar wij Nederlanders mee te maken hebben en waar de hele moslim gemeenschap in NL voor verantwoordelijk is? Vertel is wie heeft jou zoveel kwaad gedaan?

Gaat het niet om, wie mij kwaad heeft gedaan, het gaat om de toekomst die onvergelijkbaar zal zijn met het heden dat wij nu kennen.
Als dit zo doorgaat tenminste. Het probleem heet Islam.
Gebruik je verrekijker, laten we zeggen 50-60 jaar na nu.
Dat wat nu niet wordt gestopt (de islamisering van Nederland en West-Europa) zal dan niet meer te stoppen zijn. Wij krijgen te weinig kinderen en zij teveel. 1,4 tegenover 3,5. Wet van de grootte aantallen. Wil jij terug naar de middeleeuwen? De kinderen van je kinderen? Denk het niet. Democratie kan hier de Sharia brengen. We hoeven alleen maar te wachten totdat zij in de meerderheid zijn, in sommige grote steden is dat nu al het geval! Wilders wil dat stoppen, anderen blijven liever politiek correct geblindoekt, blijven multikul verkopen en draaien de zaken op een abjecte manier totaal om.
Het kabinet is bang voor het heden en het net hierna maar wat deze bepalers pas echte zorgen zou moeten baren is de tijd daarna. Want de kansen zijn reeel dat dan andersdenkenden het hier bepalen. Onderwerping? Nooit! Wordt wakker en laat je niet in slaap sussen, dat wordt een slechte droom, zeg maar rustig een nachtmerrie.
Op 02-03-2008 0:46:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
maximusmax:
gast999:

maximusmax:

(niets nuttigs)

neem je pilletjes en ga lekker op stormfront met je vriendjes praten, daar waar iedereen het met jou eens is...

ga jij wachten en als eerste in de rij staan om bekeerd te worden later als je groot maar onverstandig bent geworden
Op 02-03-2008 1:08:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:
Clark Kendt:

Undercover in een moskee:

deel 1:

deel 2:

deel 3:

deel 4:

deel 5:

deel 6:


:S


Volgens mij kan Wilders fillumpie daar niet tegenop.
Dank voor de linkjes.... wakker worden doe je het best met sterke koffie.
Op 02-03-2008 1:17:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
maximusmax:
gast999:

maximusmax:

(niets nuttigs)

neem je pilletjes en ga lekker op stormfront met je vriendjes praten, daar waar iedereen het met jou eens is...

Stormfront, kende het niet, toch maar even gegoogeld. Het feit dat je het aandurft mij meteen weg te zetten in de ultra rechtse en racistische hoek doet me verdriet en is des te meer bewijs dat goedpraters en met de mantel der liefde bedekkers als jij problemen niet willen herkennen en erkennen zodat deze steeds groter en onbeheersbaar worden. Doe jij ook je roze bril eens af en wees geen cultuurbarbaar. Er is nog hoop al zie ik met teveel van mensen als jij geen redding. Ik ben niet fascistisch, de Islam is dat. Ik predik geen geweld, de Islam doet dat. Blijkbaar kun je wel lezen, lees eens wat mijnheer oogklep.
Op 02-03-2008 1:24:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:
gast999:

neem je pilletjes en ga lekker op stormfront met je vriendjes praten, daar waar iedereen het met jou eens is...


@ Maximusmax..joh, als een hersenloze een discussie wil stoppen roept 'ie altijd zoiets als "Hitler" "Nazi", "fascist" of zoals in dit geval "Stormfront". Had de auteur van bovenstaande stuk ook al goed gezien... Lanoe zou zeggen.. negeren die dorpsgek :-)
Op 02-03-2008 1:39:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dr. Phil:
gast999:

neem je pilletjes en ga lekker op stormfront met je vriendjes praten, daar waar iedereen het met jou eens is...

Yall need help
Op 02-03-2008 1:43:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
dodeca:

Aha het is alweer morgah dus tijd voor weer een uit de koran:

009.005
YUSUFALI: But when the forbidden months are past, then fight and slay the Pagans wherever ye find them, an seize them, beleaguer them, and lie in wait for them in every stratagem (of war); but if they repent, and establish regular prayers and practise regular charity, then open the way for them: for Allah is Oft-forgiving, Most Merciful.


Enige tijd later stelde God Abraham op de proef. ‘Abraham!’ zei hij. ‘Ik luister,’ antwoordde Abraham. 2 ‘Roep je zoon, je enige, van wie je zoveel houdt, Isaak, en ga met hem naar het gebied waarin de Moria ligt. Daar moet je hem offeren op een berg die ik je wijzen zal.’

Dus vernietig de stad maar maak niets buit, zodat u niet Israëls eigen kamp aan de vernietiging prijsgeeft en Israël in het ongeluk stort. 19 Al het zilver en goud en alle voorwerpen van koper, brons en ijzer zijn aan de HEER gewijd; alles gaat naar de schatkamer van de HEER.

Uhm en wat moet "onze heer" met koper, brons en ijzer?

De Israëlieten lieten de stad met alles wat erin was in vlammen opgaan; alleen het zilver en goud en de koperen, bronzen en ijzeren voorwerpen brachten ze in de schatkamer van het heiligdom van de HEER.

Israël doodde de soldaten van Ai tot er niemand meer over was, 23 maar de koning van Ai namen ze levend gevangen en ze brachten hem naar Jozua. 24 Zo doodde Israël alle soldaten van Ai op de akkers en in de woestijn waar ze Israël hadden achtervolgd; ze werden omgebracht tot de laatste man. Daarna ging Israël opnieuw naar Ai en doodde er de rest van de bevolking. 25 Er stierven op die dag twaalfduizend mannen en vrouwen uit Ai, 26 want Jozua hield zijn zwaard uitgestrekt totdat alle inwoners van Ai waren gedood.

Zomaar een paar leuke passages uit de bijbel en zo kun je dat met elk religieus boek wel doen.
Is het niet van belang voor ons te ontdekken wie er nu eigenlijk oorlog heeft met elkaar (al meer dan 10.000 jaar!)?
(bericht gewijzigd op 2-3-2008 9:18:01)
Carpe diem homo universalis
Op 02-03-2008 9:15:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
mika2002: @mike,klopt het is van de gekke dat de islam alleen regeert met harde hand...en wie niet luisteren wil moet voelen!
Op 02-03-2008 11:41:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
mika2002: De mensheid is beter af zonder geloof...altijd makelijk om een ander voor je te laten denken en er als een schaap achteraan hobbelen.
Op 02-03-2008 11:56:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dr. Phil:
mika2002:

De mensheid is beter af zonder geloof...altijd makelijk om een ander voor je te laten denken en er als een schaap achteraan hobbelen.

Onzin. Bij écht geloof volg je jezelf. Enige waar men dient in te geloven is zichzelf. Maatschappij wordt bestiert door angst en onzekerheid. Dáár moet men tegenop kunnen.
Op 02-03-2008 0:02:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
Tetzmol:

En da's nou het geheim. De God in de bijbel, koran etc. is niets meer dan de demiurg, de blinde Samaël die geen anderen naast of boven zich duldt. Kortom een verblinde domme Godheid die zich niet bewust is dat ie ook maar een schepsel is.
De ware God heeft geen naam, omdat er niemand voor hem/haar/het was om er een naam aan te geven. Die God is liefde en hoeft zijn/haar macht niet te laten gelden met onderdrukking en machtswellust.
De boedhisten begrijpen wel waar ik het over heb evenals de gnostici onder ons. Laat je hart niet vullen met haat want je hart zal een verdroogde, genadeloze woestijn worden.

Tetzmol.


:-)

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 02-03-2008 0:14:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
maximusmax: Beste Gast999, voor Wilders zijn PVV begon dacht ik al over deze zaken zoals ik er nu nog steeds over denk. Ik denk er zo al jaren over. Mag ik je vragen, heb je met de Moslims met wie jij contacten hebt een professionele of een vriendschappelijke verhouding? In beide gevallen ben jij al half op je weg je Hadj. Vraag deze mensen is vriendelijk wat in hun ogen een kafir is en of deze evenveel respect verdiend als een Moslim. Verlang een eerlijk en Koranwaardig antwoord. Verder wil ik je vragen de dingen in een wat groter verband te zien dan jouw persoonlijke belevingswereld en wat verder te denken dan jouw waan de dag. Check
Wat is je mening daarover, plaats mijn verhaal in dit verband en leg mij dan is uit waarom wij ons geen zorgen hoeven te maken over de toekomst van het vrije West-Europa. Vooral niet kritsch worden en tolerant blijven denken.
Op 02-03-2008 20:39:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ward Aal: Mogelijk verbod op FITNA-film van Wilders volgens de Televaag:
http://www.telegraaf.nl/binnenland/3450706/_Mogelijk_verbod_Wildersfilm__.html

Als niets meer helpt hebben we de oude vertrouwde censuur nog.
Ikke niet zien, ikke geen probleem hebben.

Ward.
Op 03-03-2008 10:01:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
maximusmax: [quote=Oz]
@maximusmax

Waarom wil jij voor de grote massa beslissen wat goed en fout is? Wat is het verschil tussen jou en mohammed die je zo lief hebt? Als jou kinderen straks hun vrede en geluk in de islam zullen vinden wat is het probleem dan? In plaats van jezelf allerlei psychisch gestoorde angsten aan te praten zou je misschien kunnen werken aan vrede in jezelf...Wat heeft Hitler voor jou bereikt wat jij ook wilt bereiken? oke laten we alle moslims vergassen. Geef een oplossing aub quote]

Beste Oz, ik zal hier verder niet al te diep op ingaan omdat een zinnig antwoord op onzinnige stellingen meer vraagt dan het aantal beschikbare tekens te tikken hier. Maar mag ik je vragen 40-50 jaar vooruit te denken en als je dan niet meer mocht leven je te verplaatsen in jonge mensen die je kent. Ben jij bereid je eigen identiteit in te leveren, ben jij bereid je onvrijwillig (lees onder zware druk en dwang) te bekeren tot de Islam, ben je bereid onze rechtstaat in te ruilen voor de Sharia, ben jij bereid de democratische grondbeginselen in te ruilen voor beginselen die zwaar neigen naar fascisme, ben jij bereid als je hiertoe allemaal bereid bent andersdenkenden (lees niet Moslims) te gaan zien als minderwaardige mensen en ben jij bereid homosexualiteit strafbaar te stellen met de doodstraf als ultiem gevolg, ben jij bereid je vriendin of vrouw te zien als minderwaardig en ben jij bereid het toe te staan dat een verkrachte vrouw straf verdient. Als je daartoe allemaal wel of niet bereid bent bereid je dan in ieder geval op een grote omwenteling die wij gedeeltelijk nog allemaal mee gaan maken. De oplossing? Beseffen wie jij bent en wie wij zijn, in welke cultuur wij leven en hoe wij hier gekomen zijn bezien vanuit historisch oogpunt en het niet toe willen staan dat wij langzaam maar zeker weer worden teruggeworpen naar de middeleeuwen. Als iedereen dat nu is beseft en dat niet meteen in racistische/fascistische/rechts-extremistische context plaatst dan is er hoop.
Op 03-03-2008 21:24:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Ik ben niet bereid om mijn identiteit op te geven, ik zal me ook never nooit niet van mijn leven een geloof aan laten praten, zelf niet in oorlogstijd. Ik ben immers een eenling en geen kuddebeest en ik zal me daarom ook eeuwig blijven verzetten tegen een ieder die mij een geloof aan probeerd te praten(jehova's aan de deur schop ik immers ook gewoon weg, zet het vrede en geluk maar in de voortuin neer en verlaat dan met zeer haastige spoed mijn erf).

Ik ben tevens van mening dat een ieder zelf mag bepalen welk geloof hij of zij aanhangt.

We zitten hier geloof ik met de 3e en zelfs 4e generaties allochtonen van islamitische komaf waarvan er zich weer een hele berg uiteindelijk met een autochtoon hebben verenigd. Een vermenging dus.
Daar komen uiteraard kinderen van(wat men vroeger halfbloed-mensen noemen). Dat wordt ouder en gaat bijvoorbeeld weer een relatie aan met een negroïde persoon. Daar komen ook weer kinderen van. Die worden weer ouder en gaat weer met een chinees een relatie aan enzo enzo.

Een paar honderd jaar verder bestaat er eigenlijk dus geen onderscheid tussen allochtoon en autochtoon en een nieuw ras is geboren, iets wat overigens valt onder de evolutie der mensheid.

Wat meneer Wilders wil is vrijwel onmogelijk en hij scheert alles te veel over een kant.
Bepaalde angsten zijn begrijpelijk, maar de natuur is onbegrijpelijk voor mensen(en trekt altijd aan het langste eind), dus ook de evolutie van de mens wat een gewoon natuurproces is.

Bourka in het zwembad:
Dit is in principe te verbieden, alleen moet je dan alle andere kleding vormen ook verbieden en alleen toestaan dat men alleen in een normale zwembroek het water in mag (uitzondering is diploma zwemmen) en gooi het dan op hygiënne netzoals bijvoorbeeld Frankrijk. In landen zoals Frankrijk mag je dus ook niet op diverse campings met een zwemshort het water in en alleen met een normale zwembroek/badpak. In dit geval is het dus geen discriminatie
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 03-03-2008 22:16:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Vervolg:

Anderzijds verdenk ik het klootjes-kabinet Balkenende ervan dat ze er alles aan zullen doen om Wilders uit de kamer te werken.
Ze maken van een mug een olifant en doen er alles aan om het volk bang te maken.
Wat zijn nou duizend demonstranten? Dat is niks. Onze jongens in Afganistan hebben er toch zelf voor gekozen om beroepsmilitair te worden. En ja bij een beroep als beroepsmilitair horen eenmaal risico's. Eigen schuld, dikke lul en had je maar geen beroepsmilitair moeten worden.
Allemaal bangmakerij van Balkenende.

Overigens denk ik dat de film van Wilders nieteens in premiere gaat.
Ik ken me geen een enkele omroep bedenken die die film op het scherm wil tonen en zodra Wilders zijn film online zet, wordt die site toch wel direct uit de lucht gehaald door hackers.

Conclusie: Een storm in een glas water dus.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 03-03-2008 22:28:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ward Aal: Sterkte Maximus, het lijkt me niet makkelijk om met zo'n angstbeeld over je medeburgers te moeten leven.
Ik ben waarschijnlijk te naïef om je standpunt te kunnen zien en te delen.

Ward.
Op 04-03-2008 7:59:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Ben niet bang voor de man die zijn woede ventileerd en niet meer heeft dat een stok en stenen.

Ben bang voor de man die zijn woede niet laat zien, omdat ie weet dat ie de macht heeft en ons allemaal in 1x weg kan vagen (ok, 2/3e dan, want hij wil wel nog wat slaafjes overhouden )

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 04-03-2008 10:18:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
Ganzfeld:


....En wat er dan natuurlijk gebeurt is dat ze gewoon volkomen intolerant worden ten opzichte van diegenen die het niet met hen eens zijn. Ze weten dat ze een nobel standpunt hebben, wat ze gedeeltelijk zeker hebben, maar omdat ze niet begrijpen hoe ze daar gekomen zijn, proberen ze hun visie gewoon iedereen door de strot te duwen. Iedereen is gelijk! Geen enkel moreel standpunt is beter dan een ander! En daar belanden we in een venijnige intolerantie uit naam van tolerantie, in censuur uit naam van mededogen. En in arrogante betweterige geestelijke terreur en een hersenloze politieke correctheid – een stelletje elitaire personen die alle andere vormen van elitarisme proberen uit te bannen.Wilber spreekt hier over de 2 extreme.
Aan de ene kant de zgn elite en aan de andere kan de zgn wat hun dan noemen extremisten/terroristen/rechtse partijen enz, maar er zijn ook de mensen van de gulden middenweg (zoals Wilber in dit stukje het geheel overziet, dus hij is waarschijnlijk ook 1 van die mensen en ik weet niet of hij hier ook op wijst, want ik heb niet echt iets gelezen van hem).

Die mensen die enkel wijzen op het gevaar en de andere uitgangspunten van mensen als Hitler of Wilders (bekijk de rest van zijn programma eens, zonder het gedoe over de moslims en hoe rieel zijn de dingen die hij schreeuwt, een marrokaan heeft een dubbel paspoort omdat men dat in marroko wil en blijft in marroko geregistreerd staan wat hij ook doet, als Wilders dat ECHT had gewild weet hij ook wel dat ie dan eerst met marroko moet praten ) gaan als er zoiemand als Hitler of Wilders onderweg is.
Men noemt ze ook wel de intellectuele, maar dat vind ik ook niet helemaal kloppen, want die mensen gaan juist ook op hun gevoel af (een combi dus).
De intellectueel heeft nml de neiging tot rationaliseren en zal het gevaar proberen weg te rationaliseren (wij hier in het westen doen dat nml al een heel tijdje).

Maar daar gaat het bij mij niet eens om.........
(bericht gewijzigd op 4-3-2008 10:36:13)
Carpe diem homo universalis
Op 04-03-2008 10:33:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:
Lanoe:

.....dus hij is waarschijnlijk ook 1 van die mensen en ik weet niet of hij hier ook op wijst, want ik heb niet echt iets gelezen van hem.


Niet gelezen (laat staan begrepen) en tot een mening.
How typical.
Op 04-03-2008 10:44:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Dit is wat mij bezig houdt met Wilders:

http://www.ekudos.nl/artikel/59107/geert_wilders_dubieuze_contacten_met_israel_voor_wie_werkt_geert_wilders_nu_eigenlijk

En bedenk dan dat zijn site in Amerika wordt gehoust en door wie wordt de site gehoust alwaar de zgn dreiging van al-qaida vandaan kwam, jep wederom een Amerikaan.

http://www.ekudos.nl/artikel/67501/al_qaeda_geeft_opdracht_moord_geert_wilders

Maar niemand die daar eens vragen over steld, ook Balkenende niet en waarom mocht men niet verder onderzoeken naar de contacten tussen Wilders en de Israelische ambassade.

Hebben Balkenende en Wilders dan toch iets gemeen?
Werken zij voor hetzelfde baasje en is Wilders niet meer dan een black op?

Carpe diem homo universalis
(bericht gewijzigd op 4-3-2008 10:57:45)
Carpe diem homo universalis
Op 04-03-2008 10:50:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
Ganzfeld:

Lanoe:

.....dus hij is waarschijnlijk ook 1 van die mensen en ik weet niet of hij hier ook op wijst, want ik heb niet echt iets gelezen van hem.


Niet gelezen (laat staan begrepen) en tot een mening.
How typical.


Daarom gaf ik dat eerlijk aan en heb ik geen oordeel over de beste man, maar als ik die vriend van mij hoor zit het wel oké.
Iedere gefundeerde kritische noot op dit systeem is bij mij welkom en ik kan alleen maar uitgaan van het stukje dat jij dicteerde.

Relax, Ganzfeld, ik heb het idee dat je je aangevallen voelt en dat is iig niet mijn bedoeling.

Ik ken Wilber niet en kan dus ok geen oordeel vormen over hem, want ik ken zijn materie niet, maar wie weet ergens in de toekomst.

Het moet maar net op mijn pad komen

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 04-03-2008 10:55:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: gnif, wel grappig dat als ik aan Wilders denk ik nog steeds het plaatje voor me krijg dat hij rustig een cd uit stond te zoeken in de plaatstelijke Free record shop toen nog zonder bewaking enz.
Hij houd dus oa van klassiek

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 04-03-2008 11:03:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
Lanoe:

Ganzfeld:

Lanoe:

.....dus hij is waarschijnlijk ook 1 van die mensen en ik weet niet of hij hier ook op wijst, want ik heb niet echt iets gelezen van hem.


Niet gelezen (laat staan begrepen) en tot een mening.
How typical.


Daarom gaf ik dat eerlijk aan en heb ik geen oordeel over de beste man, maar als ik die vriend van mij hoor zit het wel oké.
Iedere gefundeerde kritische noot op dit systeem is bij mij welkom en ik kan alleen maar uitgaan van het stukje dat jij dicteerde.

Relax, Ganzfeld, ik heb het idee dat je je aangevallen voelt en dat is iig niet mijn bedoeling.

Ik ken Wilber niet en kan dus ok geen oordeel vormen over hem, want ik ken zijn materie niet, maar wie weet ergens in de toekomst?

Het moet maar net op mijn pad komen

Carpe diem homo universalis

Carpe diem homo universalis
Op 04-03-2008 11:04:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Timmy:
Lanoe:

gnif, wel grappig dat als ik aan Wilders denk ik nog steeds het plaatje voor me krijg dat hij rustig een cd uit stond te zoeken in de plaatstelijke Free record shop toen nog zonder bewaking enz.
Hij houd dus oa van klassiek

Carpe diem homo universalis

Hij lijkt ook op een klassieke componist.
(bericht gewijzigd op 4-3-2008 11:04:56)
Op 04-03-2008 11:04:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
K Pêr.:

Lanoe:

gnif, wel grappig dat als ik aan Wilders denk ik nog steeds het plaatje voor me krijg dat hij rustig een cd uit stond te zoeken in de plaatstelijke Free record shop toen nog zonder bewaking enz.
Hij houd dus oa van klassiek

Carpe diem homo universalis

Hij lijkt ook op een klassieke componist.


idd:-)

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 04-03-2008 11:06:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Voetnoot:
boro:

nederlandse moslima:

beste nederlanders,

Dat de film uitkomt kan de meeste moslims niet schelen hiervan worden wij aleen meer geloviger en weten we hoe dat de ongelovigen zijn!! ik als puur nederlandse met gewoon een nederlandse achtergrond ben moslima en ben trots hierop. en vind dat we iedere geloof moeten respecteren ben gek op balkenende!!ga zo door jonge man.....wilders zijn doel is dat de moslims achteruit gaan met met deze aankomende film gaat het zojuist vooruit! kom maar op met die film..


Beste Moslima, er is geen enkele religie die gerespecteerd zou dienen te worden want allen vormen zij een definitieve afscheiding tussen groepen mensen welke zich daarna in naam van hun let wel "DODE" god naar het leven staan.

Bovendien, hoe zou je het vinden als jouw ALLAH jou heeft gevormd uit een genetisch gemanipuleerde aap met als doel hem in slavernij te dienen ?


Boro, Boro toch, zoals jij je reactie op deze moslima geeft, zou ik bijna denken dat je ook een gelovige bent.
Geen enkele religie,
jouw Allah,
een "dode" god.....

Welk geloofssysteem hang jij aan? En hoe tolerant is dat naar andere mensen, ongeacht afkomst, geloof, uiterlijk, en meer van die dingen?

Het BORO-budurisme?

Op 04-03-2008 15:26:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: "Boro, Boro toch, zoals jij je reactie op deze moslima geeft, zou ik bijna denken dat je ook een gelovige bent.
Geen enkele religie,
jouw Allah,
een "dode" god.....

Welk geloofssysteem hang jij aan? En hoe tolerant is dat naar andere mensen, ongeacht afkomst, geloof, uiterlijk, en meer van die dingen?

Het BORO-budurisme?"

Nou, ik denk dat ik daar wel een antwoord op heb nml:

We zijn allemaal mens cq homo sapiens, zo worden we geboren en dat is DE gemeenschappelijke deler.

Dan komen we onder invloed van deze realiteit en gaan we onszelf of anderen defineren ons tot iets uit deze realiteit en dat kan moslim, jood maar ook atheist zijn, maar wat altijd blijft is dat we mens zijn.

Nu is het voor mij zo dat al van de bovengenoemde dingen wat mij betreft oké zijn, zolang het niets afdoet aan het mens zijn en dan kom je al snel bij hele simpele dingen als; wat gij niet wilt dat u geschiet doe dat ook een ander niet, gij zult niet stelen enz
Wat je al dan niet aan geloof of religie kunt verbinden maar wat mij betreft gewone menselijk is.

Kunnen we ipv maar steeds naar de verschillen te kijken misschien ook naar onze overeenkomsten kijken zoals ik hierboven al aangeef doormiddel van de gemeenschappelijke deler, misschien komen we er dan ook achter dat onze geloven religie vele overeenkomsten hebben en het zelfs wel eens heel goed mogelijk kan zijn dat ze allemaal aan dezelfde bron ontsprongen zijn en als dat zo is dan was er dus ooit een tijd dat wij, de mens wel, 1 waren.

Is dan niet de essentiele vraag, waar de verdeling begon en hoe dat kwam, door wie of wat en waarom?

Carpe diem homo universalis

(bericht gewijzigd op 4-3-2008 16:37:47)
Carpe diem homo universalis
Op 04-03-2008 16:35:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:
nederlandse moslima:

beste nederlanders,

Dat de film uitkomt kan de meeste moslims niet schelen hiervan worden wij aleen meer geloviger en weten we hoe dat de ongelovigen zijn!! ik als puur nederlandse met gewoon een nederlandse achtergrond ben moslima en ben trots hierop. en vind dat we iedere geloof moeten respecteren ben gek op balkenende!!ga zo door jonge man.....wilders zijn doel is dat de moslims achteruit gaan met met deze aankomende film gaat het zojuist vooruit! kom maar op met die film..


Lieve Moslima,

Alle grote religies zijn in wezen intolerant want zij implicieren het wij/zij denken. Daar staan ideologien tegenover die ook weer intolerant zijn. Wilders is in mijn ogen net zo onverdraagzaam als de Imans die van leer trekken tegen de kafir (ongelovige) en zijn verdorven zeden. Beide impliceren de wijsheid in pacht te hebben en proberen dat anderen op te dringen.

Van mij mag iedereen geloven in God, Ferrari, Marx, Allah en zelfs Hitler, zolang men zich maar niet gaat verenigen om te pogen de wereld naar hun denkbeelden te zetten.

De kruistochten, de mosliminvasie die in Wenen werd gestopt, de Spaanse burgeroorlog en noem maar op... Allemaal verspilt bloed en vergotenvan leed door lieden die zich lieten leiden door hun geloof of overtuiging dat zij BETER zijn.
Tewijl denkenbeter te zijn juist iets is wat je slechter maakt. Toch?

Op 04-03-2008 16:40:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: "beste nederlanders,

Dat de film uitkomt kan de meeste moslims niet schelen hiervan worden wij aleen meer geloviger en weten we hoe dat de ongelovigen zijn!! ik als puur nederlandse met gewoon een nederlandse achtergrond ben moslima en ben trots hierop. en vind dat we iedere geloof moeten respecteren ben gek op balkenende!!ga zo door jonge man.....wilders zijn doel is dat de moslims achteruit gaan met met deze aankomende film gaat het zojuist vooruit! kom maar op met die film.."

Ik zie mezelf niet als "Nederlander" maar ziel in incarnatie en deze hele planeet is de speelgrond die ik heb gekregen in dit leven

Ik ben blij dat je het zo ziet, maar heb wel een kleine kanttekening betreffende je opmerking over Balkenende en je niet echt door hebt welk vies spelletje er gespeeld wordt, want in de achterkamertjes lachen Wilders EN Balkenende zich dood.
Wilders brengt de film uit en om het goed te doen en de aandacht er nog eens extra op te richten en de polarisatie nog verder te bevorderen doet Balkenende er nog een schepje bovenop, terwijl hij echt wel weet wat ie dan doet.

Wat denk je dat er gebeurt was als de Nederlandse politiek een keer gelachen had om wat de dorpsgek van de 2e kamer weer eens een van zn ongenuanceerde uitspraken doet, het heel makkelijk weerlegt hadden en gewoon weer verder waren gegaan?

Wat ie schreeuwt is zo makkelijk te weerleggen.
Voorbeeld?:dubbel paspoort.

Wilders roept dat dat niet kan en dat dat moet veranderen.
In het geval van een marrokaan is dat dan niet echt fair, want hij heeft daar niets over te zeggen, kan zn paspoort in de fik zetten maar blijft in marokko geregistreerd staan als marokkaan.

Had Wilders dat ECHT gewild, dan heeft hij echt wel het politieke inzicht om te weten dat ie daarvoor bij de marokkaanse koning en politici moet zijn en hij niet bij de marokkanen alhier moet zijn, want die hebben die macht niet.

En dan is er niemand in de 2e kamer die dat kan bedenken?
Niemand die hem dat zegt?
(bericht gewijzigd op 5-3-2008 9:34:47)
Carpe diem homo universalis
Op 04-03-2008 16:49:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Voetnoot: Wij????????
Spreek alleen in meervoud als je het zeker weet.
Houd het anders bij jezelf.
Op 05-03-2008 11:44:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: "ff simpel houden.
let's go to the middle east and act the same way the islam do in NL
you're dead before finished speach"

Hahaha, ja dan ontbreekt het ons westerlingen zwaar aan ballen, zonder de bescherming van onze westerse baasjes waar we ons afhankelijk van hebben gemaakt.

Misschien eens de hoogste tijd om daarover na te denken, want onze baasje redden het ook niet lang meer....ben benieuwt of sommige mensen dan nog zo'n uitgesproken mening hebben

Dr komt natuurlijk de dag dat men door onze westerse bubbel heenprikt.

Carpe diem homo universalis
(bericht gewijzigd op 5-3-2008 14:29:55)
Carpe diem homo universalis
Op 05-03-2008 14:27:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Broh-Koh Lee: Verknipt, Boro...

Enig historisch besef?
Kolonialisme?

En omdat jij nu eenmaal een negatieve ervaring in een streng Islamitisch land hebt gehad is elke moslim hetzelfde.

Fruit dan?
Op 05-03-2008 16:49:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: Ik kom regelmatig moslims tegen en maak zo nu en dan een praatje met iemand. Nog nooit 1 onvertogen woord gehoord, allemaal vriendelijke mensen. Over geloofszaken praten ze graag, vaak wordt de nadruk op de overeenkomsten tussen de islam en het christendom gelegd, en die zijn ruim voor handen. Helaas wordt in onze maatschappij vooral de nadruk gelegd op de verschillen en worden de extreme gevallen opgeblazen tot gigantische proporties. Dat verkoopt lekker en voor geld doen we alles toch? De commerciële religie hebben we van de USA overgenomen, dat is pas een gevaarlijke: het recht van de sterkste, ofwel terug naar af, je weet wel, geen beschaving. Niet erg hoor, geen beschaving, zolang er geen wapens zijn is dat niet erg.....
'Don't forget rule number 6'
Op 06-03-2008 7:20:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
JArl-Vider:

Na het lezen van vele reacties op dit item het volgende: Het heeft alle schijn dat hier een kloof aanwezig is tussen Jong (onervaren) en ouder (ervaren).De ouderen schijnen in meerderheid islamitische landen bezocht te hebben, en geven de indruk hun kennis hierover te willen delen. Nu zou ik niet direct willen sugeren dat de verwarde maar moet gaan knikkeren, doch lees en luister eens goed.
Dhr.F.Floor heeft aan de helft van zijn hoofd al meer hersens dan u allen.Wees stil en luister,en als u het niet begrijpt vraag het dan.
Uit vele reacties lijkt het of men de boodschapper over de kling wil jagen.Zo ook met Dhr Wilders en zijn tot dusver nogniet gepubliceerde film Fitna. Zoveel ophef over de hele (Islamitische)wereld, terwijl geen dezer mensen iets weet over de inhoud... Hibris, Dwaas en bovenal Onverdraagzaam. Dhr,Wilders trek de lijn...en tracht een ingesukkelde publiek hardhandig wakker te schudden.De Koran predict geen verdraagzaamheid jegens ongelovige,en toont in de geschiedenis sporadische momenten van verdraagzaamheid jegens andere geloven.
@Borro
Heb met veel genot je stukjes over de Borobudur gelezen...je zit op een goed spoor.. Java speelt een belangrijke rol in de menselijke ontwikkeling, maar de materie is zeer moeilijk toegankelijk.neem eens een kijkje op www.bocksaga.de hierin kun je het volgende voor meeste mensen niet acceptabele plaatje vinden:
De mens is afkomstig uit een fokprogramma om 'goed'(God) te maken, en is een kruising tussen een primaat en een hoefachtige (Bock) alwaar de rechte rug,koppigheid en intelligentie vandaan komt.
Het lijkt wel of we terug zijn bij af.


Het oude is geweest en moet nu plaats maken voor hen nieuwe.
Hoe het daar gaat daar kunnen wij weinig aan doen, we kunnen hier enkel een voorbeeld stellen, dat je wel met meerdere culturen/religies samen kunt leven.

Heb hen lief, maar niet hun denken

Carpe diem homo universalis
(bericht gewijzigd op 6-3-2008 9:19:31)
Carpe diem homo universalis
Op 06-03-2008 9:16:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Timmy: Televisiezenders willen Fitna niet uitzenden.
(bericht gewijzigd op 6-3-2008 10:24:56)
Op 06-03-2008 10:24:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Timmy:
boro:
religie (welke dan ook) is repeterend liegen en geloven is niet weten !!

Religie is een staat van opperste verbinding met je omgeving. Dat sommige mensen leugenachtig omgaan daarmee en machtshierarchieen nodig hebben staat los van de potentiele waarde van religie.
(bericht gewijzigd op 6-3-2008 13:52:44)
Op 06-03-2008 13:52:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ward Aal:
boro:

religie (welke dan ook) is repeterend liegen en geloven is niet weten !!

Dus jij weet ook niet,
Spreken is zilver, zwijgen is goud.
ps.
Ik heb nog nooit problemen met buitenlanders gehad, van welke religie dan ook.
En ik word er doodziek van om door enkele persoonlijk geraakten als naïef in de hoek te worden gezet. Wat zegt dit veel over die angstverspreiders, zoals de Maximusmaxies en Boro'tjes!!

Alle moslims stelen,
alle moslims bedriegen
alle mislims staan voor de Jihad,
alle moslims zien een homo het liefst onderaan een hoge flat.

Wat een ontzettende kortzichtigheid bij elkaar op deze pagina: de persoonlijke frustraties druipen er vanaf.
Zullen we het maar op splinters en héle grote balken houden?
Doe trouwens geen moeite om op mij te reageren. Ik heb deze pagina wel gehad!

Op naar ander nieuws, en wat meer respectvollere reacties.

Ward
(bericht gewijzigd op 6-3-2008 14:52:14)
Op 06-03-2008 14:06:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Timmy:
boro:
Dat was aanvankelijk ook de enige reden dat ik me ooit op een site /forum als dit heb gewaagd doch het zal waarschijnlijk ook dezelfde reden zijn die me ervan zal doen afstandnemen want NIEMAND schijnt dit te willen weten.

100 keer hetzelfde zeggen gaat vervelen.
(bericht gewijzigd op 6-3-2008 15:02:38)
Op 06-03-2008 15:02:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Op 06-03-2008 15:16:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivoryke^: @ boro
(even vooropgesteld, ik stel je bijdrage aan deze site zelf op prijs maar...)

Stel nou, dat samen met jou, een halve volksstam dezelfde mening als jij deelt, en dat op dezelfde manier brengt als dat jij doet, in hoeverre zou dat dan nog verschillen met de religies die jou zo tegenstaan? Denk daar maar is over na.
Moeten is een keuze...
Op 06-03-2008 15:19:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Voetnoot:
boro:In het geval (I.D.) beslist niet voor mij
Ik wilde niets zien, het was simpelweg daar !!
Iedere gen-bioloog weet dat het is gebeurd maar men durft zich niet uit te spreken ondertussen werken ze allemaal doodleuk mee aan een nieuw toekomstig genetisch gemanipuleerd ras !!
god en satan slapen dus kennelijk op één kussen.

capice !!


Ik snap én begrijp je helemaal(, los van wat ik ervan vind). Dat is het punt niet.
Het ging mij meer om dit
"Het Forer-effect

06-03-2008: Het is een kronkel van onze hersenen: we zien vaak wat we willen zien; we horen wat we willen horen.... "

Ieder zijn eigen (geloofs)systeem.....
Op 06-03-2008 15:26:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Voetnoot: wie zou deze keer het laatste woord hebben?
Op 06-03-2008 16:03:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: "Ik weet dat ik een gefragmenteerd deeltje ben van een groot geheel en slechts een klein deeltje van de kosmische waarheid in me draag.
Eén deeltje daarvan is dat ik 100% zeker weet dat wij een genetisch gemanipuleerd ras zijn met een hersendefect en dat wilde ik graag hier met anderen delen om daarmee samen dan te kunnen helen !"

Dan zul je je dus ook met de moslims moeten helen.
Duidelijk heb jij wat littekens, maar ook zij hebben hun littekens.

Enkel door de dialoog kunnen we die helen, niet door hen of wie dan ook uit te sluiten, want zoals je al zegt, wij zijn 1.

Hang niet teveel aan Nostradamus, hij was een (onbewuste) lakei voor het blauwe bloed (annunaki, illuminati of hoe je ze ook uit wil schelden, maw de 7 meesters van de duisternis zoals ze in de pre duviliaanse tijd werden genoemd) die zwaar misbruik van hem maakte en dat nog steeds doen tot op de dag van vandaag (zie bv de 2e WO).

Zijn de moslims (hoewel ook onbewust) nu net niet 1 van de krachten en ik denk zelfs een van de essentiele krachten, die tegenwicht bieden tegen het blauwe bloed?
Als dat tegenwicht er niet was, had het blauwe bloed dan niet allang de macht kunnen grijpen en staan de moslims dat nu niet juist in de weg?

Is er daarom zo'n hetse gaande tegen ze zoals de Joden in de 2e WO, die ook enkel gebruikt werden door het blauwe bloed om hun zgn beloofde land te krijgen, nml Israel.
Werden indertijd daarom die schepen (onder duitse vlag) met Joden naar palestina afgevoerd om daar de weg vrij te maken en die dat niet wilden en dus de visie van het blauwe bloed niet deelde werden vernietigt.

Hoe verhard zou jij zijn na een halve eeuw terrorisme, want zo begon het stichten van Israel, gewoon keiharde terror op de Palestijnen en geld dat niet voor het merendeel van de moslimlanden in het midden-oosten, contineue inmenging van de westerse grootmachten, maar ook China en Japan?
Hoe zou jij dan geworden zijn en ben jij dan nog onder de indruk van een verhanging enz?

CDHU
(bericht gewijzigd op 6-3-2008 16:11:57)
Carpe diem homo universalis
Op 06-03-2008 16:09:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Voetnoot:

boro:

Ik hou ook van jullie jongens en meisjes

Hou je ook van mij als ik een Moslim was?

Nu begin je een tikkeltje naast het potje te piesen, Boro. Niet zo consequent als ik bovenstaande teksten van je lees over onze Moslim-vrienden.
Op 06-03-2008 16:48:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Voetnoot:
boro:

Voetnoot:

boro:

Ik hou ook van jullie jongens en meisjes

Hou je ook van mij als ik een Moslim was?

Nu begin je een tikkeltje naast het potje te piesen, Boro. Niet zo consequent als ik bovenstaande teksten van je lees over onze Moslim-vrienden.


EEhhhh maar natuurlijk hou ik ook van jou knul ook als je moslim bent maar je moet mijn balletjes niet afsnijden als ik in de borobudur een plaatje vind wat zegt dat niet ALLAH maar een zootje cultuurpiraten ons ooit in elkaar heeft geknutseld .

knufff van boroke


Waar komt die angst in je toch vandaan, kerel?
Kijk eens diep in jezelf, en niet naar anderen.

Knufff terug van voednood
(bericht gewijzigd op 6-3-2008 18:00:31)
Op 06-03-2008 17:59:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Voetnoot: Ik ben ooit beroofd in voormalig Zaïre, door soldaten. Ik heb gezien hoe een jongen werd aangepakt die beschuldigd werd van stelen.
Moet ik nu een hekel hebben aan elke neger die mijn pad kruist, vanwege het gedrag van een paar soldaten of het achterliggende regime (Mobutu, in die tijd)?

Nog eens, waar komt je angst vandaan, Boroke?
Op 06-03-2008 18:43:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
boro:

Dan zul je je dus ook met de moslims moeten helen.
Duidelijk heb jij wat littekens, maar ook zij hebben hun littekens.

Je zult eerst moeten willen toegeven dat je een hersendefect hebt en
ALLAH is nu eenmaal de grootste der scheppers en dus valt hij en zijn volk buiten de prijzen !

Dus als jij dan even de dialoog start zie ik op een afstandje toe hoe je ondersteboven aan een boom wordt opgehangen en hoe je balletjes worden verwijderd OK.

hehehe


Valt wel mee, ik leef nog steeds, maar ben me ook bewust van het proces en dat dat niet 1,2,3 zal gebeuren en dat ik niet de enige ben, maar enkel een van de vele druppels die een stroompje gaan vormen, zodat dat stroompje zich langzaam kan ontwikkelen tot een stroom en hopelijk uiteindelijk een tsunami van liefde en mededogen.

Ik weet dat dat veel tijd kost en weet ook dat je begrip moet leren hebben voor zowel jou kant als de kant van de moslims.

Ik geloof dat het enige wapen tegen haat en onbegrip Liefde en Mededogen is

Ook al zou ik dan in het proces geofferd worden, dan draag ik pas echt en met trots mijn martelaarschap en dan heb ik iig gedaan wat ik kon voor Liefde en Mededogen

Mn vriendin kijkt geregeld op Ogrish (parently advisory bij deze site, dus als iemand wil gaan kijken ) en ik heb er ook veel op rond gekeken en ja, wat je daar ziet is niet altijd even leuk, maar elke keer als ik keek kon ik me niet aan de indruk ontrekken dat het allemaal geboren wordt uit een mix van onwetenheid en een lange tijd van verharding, zoals wij in het westen ook op onze manier onwetend zijn in de zin dat we doorgeschoten zijn, zo doorgeschoten dat we inmiddels 2/3e van de wereld beneden de standaard behoefte laten leven (eten, drinken, onderdak en onderwijs) om onze westerse luchtbel in stand te houden.

Educatie is 1 van de belangrijkste zaken betreffende vele van de moslimlanden.
Wij zijn gewoon met het net enz, dat ontbreekt daar nog, stel je voor dat zij.......
(bericht gewijzigd op 6-3-2008 22:45:31)
Carpe diem homo universalis
Op 06-03-2008 22:34:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: diezelfde mogelijkheden hadden.
Dan hebben ze veel makkelijker toegang tot zaken die wij hier nu al weten, maar bij hen ontbreken, waarom ze nu zo ongenuanceerd over komen.
Zij roepen bv vaak dat het de Joden zijn, maar het ontbreekt hen aan de kennis dat ook de Joden enkel misbruikt zijn door een klein ziek groepje dat zich als vanalles uitgeeft zolang het hun doel/doelen maar dient.

Ik ben zelf nu bezig om dat dus voor elkaar te boksen en zulke video's op het net te krijgen met arabische ondertitels, zodat die verspreid kunnen worden op sites in Iran, Irak, Turkije, Marroko, Indonesie en Jordanie.

Laat hen zien dat ze door hetzelfde blauwe bloed worden onderdrukt als wij en dat het blauwe bloed ook beide als hun slaven ziet en ons enkel tegen elkaar opzet om hun doelen te verwerkelijken

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 06-03-2008 22:44:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: @ Boro
Ik denk dat Mirakels en orakels van Micheal Tsarion wel wat voor jou is en vragen mbt bv de tijd van de genetische manipulatie kan beanwoorden.
Volgens hem was het zo'n vijftig duizend jaar geleden net na de 1e vloed en kwamen toen onze boze meesters, die daar dan ook de oorzaak van waren.
Later, zo'n 10 á 12.000 jaar geleden kwam de oorlog van de goden waar wederom een grote catastrofe plaats vond, toen zij oorlog kregen met hun 1e creatie, de lemuriers.

Tuurlijk heeft Micheal Tsarion de waarheid niet in pacht maar ik denk dat hij mensen wel in de goede richting laat kijken.

Nu is de vraag: Heb je bittorent?

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 07-03-2008 8:21:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: @ Boro

Duidelijk

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 07-03-2008 16:51:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
randell:
boro:

Voetnoot:

Ik ben ooit beroofd in voormalig Zaïre, door soldaten. Ik heb gezien hoe een jongen werd aangepakt die beschuldigd werd van stelen.
Moet ik nu een hekel hebben aan elke neger die mijn pad kruist, vanwege het gedrag van een paar soldaten of het achterliggende regime (Mobutu, in die tijd)?

Nog eens, waar komt je angst vandaan, Boroke?

Ik begrijp je vraag beste
Het is niet de angst voor mezelf maar ik maak me juist zorgen over de gehele mensheid in zijn huidige hoedanigheid. (knip)Maar het is wel jouw angst of zorg! Precies dat is de sleutel tot vallen of opstaan.

Heb zelf heel duidelijke lessen mogen ervaren m.b.t. paranoïde angsten. Juist in de kritieke situaties werden mijn angsten bevestigd met alle rampspoed van dien.
Heb dit waargenomen als een lastig te bevatten causaal verband dat zich op instinctniveau afspeeld.
Verduidelijkt met dit simpele voorbeeld; een hond ruikt je angst en gaat daarom juist bijten. Zou je in staat zijn de hond liefdevol tegemoet te treden dan heb je in het geheel niks te duchten.

In principe heb je met de bevolkingen nauwelijks te maken maar zoveel meer met je zelf. Als je de wereld niet kunt veranderen verander dan zelf.
Op 07-03-2008 18:50:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
randell:
boro:

Mag ik je nu dan zeggen dat het de steeds toenemende angst van mijn medemens en de daaraan verbonden destructieve wanhoopssprongen zijn welke ik massaal waarneem en welke uiteraard ook onvermijdelijk zijn uitwerking heeft op mijn gestel(dheid) want het spreekwoord luidt immers waar je mee omgaat wordt je mee besmet.


Door je geesteshouding laat je één en ander op je gestel uitwerken.
Mijn reaktie is bedoeld om aan te geven dat ieder mens de mogelijkheid heeft om aan zijn/haar (psychisch) immuunsysteem te werken.

boro:

Bovendien is er maar drie maanden voor nodig om deze angst definitief in ons genetisch gestel te vereeuwigen.
Zie drilperiode millitaire dienst.


Je hoort me niet zeggen dat het eenvoudig is om de condities in het eigen systeem te wijzigen, maar gedachten als definitieve vereeuwiging zijn een vorm van zelfsuggestie.

boro:

Dus als antwoord op je vraag, ja ik voel ook angst maar ik heb hem opgepikt uit ons collectief bewustzijn.


Komt op mij over alsof je de confrontatie met jezelf niet wilt aangaan.
Op 07-03-2008 20:56:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
randell:
boro:

je wilt me uit m'n tent lokken beste
vertel me eens eerlijk waarom wil je dat zo graag ?
wil je een spiegeltje een hevige story die je leed kan verzachten of waarmee je je boven de materie kunt verheffen misschien ?
Ik heb er genoeg voor je maar vertel ons eerst eens wat meer over jouw lessen omtrent je paranoide angsten dan ga ik straks wat verder in op de causaliteit van dit onderwerp en wat er gebeuren kan als deze psychische spanning wordt opgelost.
Want angst komt immers niet alleen mijn vriend haar tegenpool krijg je daar gelijk ook gratis bij want god schiep immers ALLES in paren.Van mij mag je gerust in je tent blijven hoor. De ene mens vermaakt zich met een avond zappen voor de teevee, een ander gaat misschien hinkstapspringen. Wat ik doe is mijn tijd verdrijven met snuffelen en af en toe reageren op grenswetenschap. Hier vind ik tenslotte veel van mijn interesses terug.

Sommige reakties prikkelen me voldoende om te reageren. Gebeurt eigenlijk vrij impulsief.

Je vragen zeggen vooral veel over jouw gedachten.

Heb weinig zin om met hele verhalen uit te wijdden over mijn toenmalige paranoïde angsten. Ben er slechts over begonnen om aan te geven dat het inzicht omtrent het instinct-niveau niet zomaar uit de lucht is gegrepen. Het is doorleefd en ik ben nu sneller in staat mezelf te corrigeren naar mijn diepere verlangen.

Vrede in jezelf is iets wat je kunt louteren en bewaken. Ik kan er ook voor kiezen om niet in vrede te gaan.

Dat ik je met zulke bespiegelingen lastig val is een stukje idealisme, voor mijn part ijdelheid.
Op 07-03-2008 22:01:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
randell:
boro:


mag ik uit jouw mond de tegenpool van angst eens horen ?
en wat bedoel je met instinct en instinct-niveau ?Dat mag, al valt het me op dat je erg op de dualiteit of het cyclische van het bestaan gericht bent. Zelf ga ik vooral van de eenheid der verschijnselen uit.

De tegenpool van angst zie ik vooral als vertrouwen.
Wat ik bedoel met instinct en instinct-niveau is nog best lastig te verwoorden maar je kunt dan vooral denken aan onbewuste, vaak dierlijke of primitieve gedragspatronen.
Op 07-03-2008 22:52:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
boro:

vervolgens wordt het spel gespeeld en van elk spel word geregistreerd
wat de inzet was, wie er meespeelde, wie wanneer winnaar of verliezer was en of er misschien ook werd valsgespeeld enz.
Alles wordt geregistreerd en opgeslagen in die-GENEN en als erflast gewoon weer overgedragen aan het nageslacht en dit noemen we dan "IN-TO-IT-ion" oftewel instinct en dit is dus de som van de erflastige goed/fout oordelen van je voorouders vallende onder de noemer KARMA

but i'm not affraid of the boogieman
he can only bring me to the point of res(e)t !!

game over please ......

u kunt weer inzetten....


The boogieman houdt je wel bezig.
Waarom hou je je anders bezig met dat ding in indonesie?

Die woorden kloppen ook niet met wat je zegt betreffende de moslims, dan maakte je dat ook niets uit en zou je daar gewoon gaan wonen cq de confrontatie aangaan.
In dat geval zijn de moslims jou boogieman

Kheb het idee dat je jezelf verstopt achter je rationalisatie, zo van ik weet dat toch al allemaal en dr is toch niets aan te doen dus ontslaat dat mij van alle verantwoordelijkheid in dat opzicht, maar dat is mijn bescheide mening en niet bedoelt om jou aan te vallen.

Carpe diem homo universalis
(bericht gewijzigd op 9-3-2008 9:39:31)
Carpe diem homo universalis
Op 09-03-2008 9:38:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
randell:
boro:


Het is echter geen wantrouwen wat in mij leeft want je kunt namelijk ook vertrouwen hebben in het feit dat er een negatieve gebeurtenis zal kunnen plaatsvinden waaraan voor jouw persoonlijk dan niet direct een angstreflex is gekoppeld maar waarvan je weet dat wanneer deze gebeurtenis zal plaatsvinden dit gepaard zal gaan met enorme panische angsten waaraan je op dat moment zelf ook uiteraard aan onderhevig zal zijn.
Het betreft hier uiteraard 2012 waarvan iedereen aankondigt dat er gigantische natuurrampen gaan plaatsvinden http://video.google.com/videoplay?docid=-8563360212096107936&hl=nl
maar waarvan de mogelijke gevolgen let op "angstvallig" door iedereen worden verzwegen en met positieve "tegenpoligheid" wordt afgedekt.


Dus als ik het goed begrijp speel je hier geen mindgame met jezelf?

In iedergeval dankjewel voor de link. Had zijn site wel eens eerder bezocht maar was toen deze voortreffelijke video niet tegengekomen.
(bericht gewijzigd op 9-3-2008 14:19:54)
Op 09-03-2008 13:58:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
boro:

Kijk Lanoe,

Als je inzet bijvoorbeeld Maitreya is dan krijg je als hongerige ziel ook steeds spelletjes aangereikt in het jasje van Maitreya.

Ik heb hier een spelletje of beter gezegd wat casino-spelregels in het jasje van Maitreya. (afkomstig uit dat "ding" op Java hehehe)Je noemt jezelf Lanoe/leerling en bent geinteresseerd in de leringen van Maitreya so, leg me zijn hier uitgebeelde casino-spelregels eens uit !

let the games beginUhm, dit berust op een misvatting
Wat van Maitreya is is van Maitreya en wat van mij is van mij.
Ik ben noch zijn leerling als hij de mijne
Tis een leuke vent, maar wat hij doet denkt en zegt is voor hem.
Ik ben idd een Lanoe, maar enkel tot mn zelf en mn zelf is mijn enige leraar.
Dit is een hoog goed binnen het occulte, jou waarheid is niet de mijne als andersom ook niet, dus ook voor Maitreya geld dat en hij kent die regels ook.
Voor vragen aan hem moet je bij hem zijn.

Mijn visie over borbodur of hoe het mag heten ken je en die is niet hetzelfde als de jouwe, maar dat is met het bovenstaande in je achterhoofd dus niet erg, ieder zijn weg en ieder zijn lering.

Ik verwijs naar Maitreya en zn zooitje enkel omdat het een blauwdruk is, voor dat wat ik voor ogen heb en het feit dat hij geen volgelingen wil (zoals ook Krishnamurti, waar ik persoonlijk meer mee heb), geen nieuwe religie en juist de bovenstaande occulte regels kent.
Juist wijst op de eenheid in verscheidenheid enz, maar Maitreya zelf, nee, daar kan ik niets mee.

Kzie het ook niet als een spel maar MIJN weg naar ZELFkennis

Carpe diem homo universalis
(bericht gewijzigd op 9-3-2008 14:14:50)
Carpe diem homo universalis
Op 09-03-2008 14:10:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
randell: Noggus dan, dus als ik het goed begrijp speel je hier geen mindgame met jezelf?
Op 09-03-2008 15:40:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
randell:
boro:

Schiet hier in NL een Christen neer om wat voor reden dan ook
en je krijgt slechts een beknopte vermelding in de locale krant.
De moordenaar krijgt twee jaar cel en van de nabestaanden hoor je weinig tot niets, je komt ze hooguit misschien nog eens keer tegen bij Char, Yomanda of een EO programma o.i.d.

Now, schiet in het midden-oosten een Islamiet aan flarden
de moordenaar krijgt de hele familie en daar weer de familie van en al hun vrienden en bekenden plus ALLAH achter zijn reet en men zal pas rusten als de laatste druppel bloed uit de moordenaar is opgedroogd.

enuuh vuurwapens zijn daar hetzelfde als hier onze huissleutel !

So meneer Wilders,
laat maar eens zien wat jij ons hierover te melden hebt.
We hoeven echter geen realistische propaganda meer te verwachten anders wordt Wilders door de politiek als dood beschouwd en wellicht zal er iemand opstaan die den Haag daar graag een handje bij wil helpen gelijk onze Pim.


boro:

so wake up,
Luister naar Wilders en geef hem op zijn minst een kans !!

boro:

Niks slachtoffer druiloor JIJ wordt het slachtoffer straks !!


Zomaar wat quotes die op mij overkomen als ondersteuning van angst, paniek en haatzaaiierij. Je voedt het vijanddenken, de hevige emoties en dan...?

Logisch dat je je dan zorgen maakt over wat er geoogst gaat worden.

Slechts de zelfconfrontatie aangaan, dwz de vijand in jezelf zoeken kan een oplossing bieden. Gevoelens van haat en vervreemding bij jezelf onder de loep nemen. Iedereen heeft de vrije keuze om eigen gevoelens, reakties, denkwijzen, karaktereigenschappen enz. te wijzigen naar eigen inzicht. Een blogje verderop laat zien hoe we zelfs in staat zijn leeuwen en tijgers tot onze geliefden te maken! Uitdaging?

Dus Boro, als je d'r moe van wordt dat je de bal steeds teruggekaatst ziet worden, wat let je om daar dan eerst zelf eens mee op te houden?

(bericht gewijzigd op 9-3-2008 18:13:21)
Op 09-03-2008 18:10:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
randell:
boro:

Ik krijg niet de indruk dat je de stof allemaal in zijn juiste vorm binnenkrijgt Randell

Ik neem even je voorbeeld van de leeuw en de domme wolf in schaapskleren de mens, want .......

wat ga je de leeuw voeren beste Randell !!

rijst misschien ??


Is dus niet mijn voorbeeld makker, je moet me geen woorden in de mond leggen die ik niet heb gezegd.

Verder ben ik heel duidelijk geweest, het probleem is niet buiten jezelf dus hou op met het telkens buiten jezelf te zoeken.

Groeten, je schaap in wolfskleren. De juiste vorm, tssss.....
Op 09-03-2008 18:52:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
randell:
boro:

randell:

boro:

Ik krijg niet de indruk dat je de stof allemaal in zijn juiste vorm binnenkrijgt Randell

Ik neem even je voorbeeld van de leeuw en de domme wolf in schaapskleren de mens, want .......

wat ga je de leeuw voeren beste Randell !!

rijst misschien ??


Is dus niet mijn voorbeeld makker, je moet me geen woorden in de mond leggen die ik niet heb gezegd.

Verder ben ik heel duidelijk geweest, het probleem is niet buiten jezelf dus hou op met het telkens buiten jezelf te zoeken.

Groeten, je schaap in wolfskleren. De juiste vorm, tssss.....


Is wel jouw voorbeeld Randell !!Je rukt de boel bezwaarlijk uit z'n verband.

Ik geef aan dat de mens zoveel vermogen in zich heeft om zelfs door leeuwen en tijgers geliefd te worden. Dat lukt nooit en te nimmer door je vijandig op te stellen.

Met de suggestie bedoel ik vooral te zeggen dat onze killersinstincten overwonnen kunnen worden. Als dat zelfs mogelijk blijkt dan moeten normale betrekkingen met onze naasten toch zeker ook wel kunnen?

Verder heb ik het geen moment gehad over een domme wolf in schaapskleren. Is geheel jouw toevoeging.
Op 09-03-2008 19:23:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
randell:
boro:


Je mag van mij alles gaan overwinnen, ik hoopte enkel maar op een gelijkspel zodat we de spelleider, het spel en de gebleken zinloosheid van de toegepaste taktieken van de spelers eens zouden kunnen bespreken. Jij bevindt je echter kennelijk nog midden in het spel,
zelfreflecterende kunsten maken was het toch ?
Staaltje vakwerk wat je hier laat zien.

Kun je beter evenals bij leeuwen gewoon bij uit de buurt blijven.

sorry dat ik je gestoord heb.En toen dwong ook jij het nodige respect af...
Dus laat dat sorry maar achterwege en voel je liever welkom.
Op 09-03-2008 21:17:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
randell:
boro:

welkom waarom ?
Om aan je psychologische experimenten mee te werken ?
Nee dank je..........

We hebben het hier over het al dan niet gegronde gedrag van Wilders.
Die heeft zijn onderzoek gedaan en het zal Nederland weer eens niet zijn om iedereen die de kop boven het maaiveld uitsteekt neer te maaien. Ik probeer hier aan de hand van wat eigen ervaringsverhalen en wat uitleg over religieuze spelletjes voor te leggen wat de gevaren zouden kunnen zijn en jawel hoor de zijs wordt direct weer tevoorschijn getoverd. Sorry maar ik ben geen gras !
en uuh van leeuwen ga je dood, dit is een onbeschreven wet...
en uuh van Mohammed ga je als ongelovige ook dood doch dit is echter wel een beschreven wet !!

Het staat er weer op en iedereen kan ermee doen wat hij/zij wil.en uuh van het navolgen van "sterke" angst- en haatzaaiende zogenaamde leiders ga je ook dood.
en uuh van te veel roken ga je ook dood.
en uuh van allerlei ziektes ga je ook dood.
en uuh van bedolven raken onder instortende gebouwen ga je ook dood.
en uuh van ouderdom ga je ook dood.
en uuh van onvoorzichtig rijgedrag ga je ook dood.
en uuh van zwaar giftige paddestoelen ga je ook dood.
en uuh van elektrokutie ga je ook dood.
en uuh van radioaktiviteit ga je ook dood.

en uuh 't is nou opeens weer net of we helemaal niet gediscusieerd hebben. Raar.
Op 09-03-2008 22:56:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Volgens mij kan Wilders beter zelf een bourka dragen, ziet er niet uit dat peenhaar. Hij lijkt wel een clown.
Ik snap niet dat er mensen zijn en metname JP en zijn vriendjes die daar nog zo serieus op in gaan terwijl je dergelijke Wilders uitspraken niet serieus kan nemen, zo'n onrealistisch beeld schept Wilders.

Als JP en zijn cornuiten er zich niet mee hadden bemoeid hadden de gevolgen al veel minder erg geweest.

Wilders heeft wel gelijk met het feit dat JP en zijn vriendjes lafbekken zijn.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 10-03-2008 1:51:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: "Je bent eigenlijk best wel een misselijkmakend mannetje Boro. "

Uhm, vrouwtje in dit geval

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 10-03-2008 10:03:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Voetnoot: Het wordt me een stuk duidelijker nu, Boro.
Bah. Misselijkmakend, inderdaad.

Tezmol:

Ga even lekker elders de discussies verzieken met je giftige tong. En denk na voordat je je beerput weer eens opentrekt.

Geheel mee eens!
(bericht gewijzigd op 10-3-2008 10:38:35)
Op 10-03-2008 10:35:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Voetnoot:
boro:

Niet ik scheer alle mensen over één kam
de Koran scheert alle mensen over één kam.


Zoals ik al vaker beweerd heb: intelligentie en slimheid hebben NIETS met elkaar te maken.
Kijk maar eens hoe dom intelligente mensen kunnen redeneren. En het allerdomste is: ze geloven het nog zelf ook.
Op 10-03-2008 11:17:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
randell:
boro:

Randell
Het gaat hem hier niet over jou of mij, Wilders is landsbelang !


Waarmee je zegt dat jij geen verantwoordelijkheid wenst te dragen voor het feit dat je hier met de vaderlandse vlag staat te zwaaien?

boro:

Het is niet de angst voor mezelf maar ik maak me juist zorgen over de gehele mensheid in zijn huidige hoedanigheid.

(knip)

That's what's on my mind en geloof me ik heb de mens lief !


En daaruit volgt dat je die mensheid naar weer een volgende oorlog mag ophitsen? Als dat je liefde voor je medemens voorstelt dan zijn we uitgepraat.

P.S.: Blijf het vooral buiten jezelf zoeken, schiet lekker op.
Op 10-03-2008 11:52:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Ik heb al eerder een soortgelijke discussie gehad met Boro (toen nog onder een andere naam) en ik denk dat het weinig nut heeft.

Kdenk dat zowel Boro als ik (ik zal voor mezelf spreken) iedr zo in onze eigen fase zitten (zoals eenieder) en heb geleerd dat het juist van belang is dat te respecteren en niet zo zwaar meer te wegen wie nu de zgn "waarheid" in pacht heeft, maar elkaar aan te horen en zowel naar de overeenkomsten als de verschillen van onze hypotheses te kijken zonder daar een verwachting bij te hebben richting Boro of andersom, maar te respecteren dat we verschillen, maar ook te zien waar wel elkaar raken en misschien wel aanvullen.

Als dat zonder al teveel persoonlijk gedoe lukt, dan komen we ergens denk ik.
Het gaat vaak de soep in, heb ik uit eigen ervaring geleerd wanneer het persoonlijk wordt en dat is dus belangrijk om te voorkomen denk ik.

Alice Ann Bailey heeft het daar ook over in dr werk betreffende het groepswerk (zoals wij incarneren vaak binnen wat wij hier dan noemen familie en binnen die groep evolueren totdat we een bepaald punt hebben bereikt).

Carpe diem homo universalis
(bericht gewijzigd op 10-3-2008 13:22:04)
Carpe diem homo universalis
Op 10-03-2008 13:10:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
boro:

Het is haast niet meer mogelijk om niet persoonlijk te worden want bijna iedereen hier zoekt een schuldige waarop hun complexen, frustratie's en angsten op af kunnen worden gereageerd,
Zodra men maar een negatief woord denkt te hebben gevonden wordt de trekker overgehaald en wordt de rest van de woorden achteloos in de wind geslagen. Het draait hem hier dan kennelijk ook niet meer om een eventuele waarheid te achterhalen maar gewoon om hoogmoedig geschiet zonder inhoud.
Naar mijn mening heb ik hier zeer nuttige informatie gedeponeerd voor diegene die bereid zijn te kijken doch zelfs de zichzelf opminded en grenswetenschappelijk vooruitstrevende achtende redactie sluit nu kennelijk ook de luiken voor wat er momenteel allemaal aan de hand is. Zo jammer in een tijd waar het zo vreselijk hard nodig is om tot elkaar te komen en samen te zien door wie en wat het steeds in onze geschiedenis zover heeft kunnen komen.

nogmaals zo jammer.....Vind je het niet raar dat het allemaal aan de andere ligt?
Voor mij is dat altijd het punt om me terug te trekken en eens even wat zelfreflectie toe te passen.

Dit is niet de 1e keer dat je dit conflict hebt, misschien eens nadenken over een andere benadering?

Kweet het niet hoor, spreek enkel uit eigen ervaring en het is ook een soort van bevrijding, de erkenning dat je zelf ook in een evoluerend proces zit en dat het jou (zoals eenieder) ook ontbreekt aan het totaal plaatje en we daarom ALLEMAAL enkel kunnen gissen (tot aan de zgn "wetenschap" toe )

Daardoor plaats je jezelf ook in persepectief en het is me ook niet helemaal ontgaan dat ik dat zo nu en dan ook bij jou zie (dus ik denk dat je je er zelf ook wel bewust van bent en ermee bezig bent

Carpe diem homo universalis
(bericht gewijzigd op 10-3-2008 13:48:08)
Carpe diem homo universalis
Op 10-03-2008 13:46:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Voetnoot: Willen jullie je aub rechten op de discussie, en NIET op elkaar.
Daar zitten wij niet echt op te wachten.

(bericht gewijzigd op 10-3-2008 13:55:07)
Op 10-03-2008 13:55:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
denisdemenis:

Ik kan mij voorstellen dat mensen door de stroom berichtgeving via de media een beetje de weg kwijtgeraakt zijn ten aanzien van het onderwerp "Islam". Maar wij hebben allemaal op de middelbare school gezeten en geschiedenisles gekregen. En uiteraard gingen die lessen ook over Zuid-Europa en de toenmalige overheersing van het Middellandse zeegebied door "de Moren". In die geschiedenislessen werd de nadruk gelegd op het feit dat de godsdienst van "de moren" weliswaar de Islam was, maar dat de overwonnen volkeren hun eigen godsdienst mochten houden. En dit feit werd met nadruk genoemd omdat wij christenen helemaal niet zo verdraagzaam waren.
Ik onderschrijf volledig wat Oz in de bovenstaande post naar voren brengt: de Islam is van oudsher een zeer verdraagzame godsdienst als wij deze godsdienst vergelijken met het voormalige Christendom (dankzij de ontkerkelijking van de laaste tientallen jaren is een up-to-date vergelijking niet meer mogelijk).


Ook in India was dat zo, tot....de Engelse kwamen (en gaat het niet altijd zo, belgisch congo, Rwanda en nu Kenia weer, allemaal gevechten gebasseerd op de verdeling van de oude europese overheersers).
Maw overal waar het blauwe bloed komt, verdeel (het volk) en heers. Komt jullie dat niet bekend voor?

Carpe diem homo universalis
(bericht gewijzigd op 11-3-2008 10:01:21)
Carpe diem homo universalis
Op 11-03-2008 10:00:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: "Aan de andere kant kun je je afvragen of het verstandig is om het onder het tapijt te vegen en de deur voor gelukszoekers gewoon open te laten staan met het gevaar dat minderheden tot meerderheden kunnen uitgroeien en ons straks hun wetten op kunnen leggen."

Dus zolang wij de "meerderheid" vormen en de regels bepalen is het oké en omdat we een "meerderheid" zijn hebben minderheden niets te zeggen?

En dat werkt ook 2 kanten op want dat is precies de andere kant op ook de Palestijnen overkomen indertijd met Israel en als je het verleden bestudeerd zie je dat dat keer op keer in moslimlanden is gebeurten en nu bijten ze terug, maar zij mogen dat dan niet?
Het westen heeft zich contineu gemengd in de politiek van die landen en de mensen aan de macht geholpen die hun doelen het beste dienden en hoe diegene over het land regeerde en wat ie zijn mensen allemaal aandeed dat was niet relevant (zoals Saddam Hoessein), totdat zo iemand doorkrijgt dat het westen een dubbele agenda heeft en zich los probeert te maken, dan is dat ineens wel van belang?

Komt dit niet juist daaruit voort, het feit dat wij denken dat wij het allemaal wel weten en zo onze wil opleggen aan de "minderheden" en is het niet logisch dat dat tot het punt leidt dat die "minderheden" in opstand komen?
Nu is dat nog allemaal nog wat ongenuanceerd, maar ook daar is nu tv en begint het net steeds meer grip te krijgen op de mensen daar en worden daardoor steeds genuanceerder in hun kritiek (al jazeera bv).
En dr zijn al mensen die daar een handje bij helpen

Is dat nu niet net 1 van de ziektes van de mensheid op dit moment?
Dat we ons ergens along the way hebben LATEN verdelen, terwijl we weten dat we allemaal 1 zijn, op dezelfde planeet waar we toch echt met elkaar opgescheept zitten.
Ge of verbonden zijn aan deze planeet en waarschijnlijk dus ook hier zijn om iets te doen met de huidige toestand in deze realiteit/planeet?

(bericht gewijzigd op 11-3-2008 16:43:38)
Carpe diem homo universalis
Op 11-03-2008 16:33:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Laten we ons liever bezig houden met wie of wat ons verdeelt en waarom?
Wie of wat ligt er toch steeds aan de oorsprong van al die conflicten?
En nog het belangrijkste, wie leiden er (ons) tot synthese en wie probeert ons steeds te verdelen!!!

Kijk dan nog eens naar India voordat de Engelse daar kwamen en tijdens en na hun bezetting (daarvoor leefden de Moslims en de Hindoes (wat niet eens een naam is maar de engelse verzonnen hebben!) gewoon in vrede samen, idem in alle andere landen waar het blauwe bloed zich liet en nog steeds laat zien verdelen zij het volk en hitsen die tegen elkaar op, zodat zij kunnen heersen.

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 11-03-2008 16:39:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: @ Boro

Vind je niet dat het psychotisch aan begint te doen?
Je zit helemaal vast met Borbodur en onderscheidt je inmiddels dan ook niet meer van de moslim die denkt dat de Qo'ran het enige boek is met antwoorden, zoals de Christen met zn Bijbel, of de Jood met zn Thora.
Net zo min als dat voor hun boeken geld, geld dat denk ik ook voor Borbodur.
Je gaat er naar mijn mening zelfs zo diep in dat derde je niet volgen en ziet naar mijn mening soms ook dingen die andere dr echt niet in zien (zoals die andere met hun boeken).

Misschien eens een tijdje loslaten?

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 12-03-2008 9:15:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
boro:

@redactie

Ik zie dat de GW kleuters-schoolleiding haar ban betreffende mijn persoontje heeft opgeheven doch jongens dat had je nu echt niet hoeven doen. Je had beter een cursus begrijpend lezen kunnen nemen evenals de meesten hier op dit Wildersblog.

dus nog maar eens een keer ter afsluiting..........

knip)
"En nu ga ik dan op jullie aller vriendelijke verzoek maar afstand nemen van reactie's op dit forum en mij in alle stilte richten op mensen als Siegfried Bok die terdege onderzoek hebben gedaan naar wat er leeft in de mens van vandaag en waarom dat zo is.Succes, als je wat interessants vind laat je dat dan nog wel ff horen?

Carpe diem homo universalis (het ga je goed)
Carpe diem homo universalis
Op 19-03-2008 11:35:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Voetnoot: Ik heb nog maar 2 minuten gezien door de trage downloadtijd.
Wat een hoopje nix. Veel oude wijn in een nieuw zakje.
Op Youtube vind je zo honderden filmpjes die verder gaan. En toch vindt Nederland het nodig om alléén maar daar mee bezig te zijn.
Wat een ophef om totaal niks.

Nee dan dit: paparazzi.nl.......
Dan héb je het tenminste nog ergens over. ;-D
(bericht gewijzigd op 28-3-2008 14:34:47)
Op 28-03-2008 14:34:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dr. Phil:
Voetnoot:

Nee dan dit: paparazzi.nl.......
Dan héb je het tenminste nog ergens over. ;-D

404 not found

(bericht gewijzigd op 28-3-2008 14:38:57)
Op 28-03-2008 14:38:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Voetnoot:
gast:

Voetnoot:

Nee dan dit: paparazzi.nl.......
Dan héb je het tenminste nog ergens over. ;-D

404 not found


sorry, foutje:
www.paparazzia.nl
;-)
Nvdr: Niet spammen, graag.
Op 28-03-2008 14:55:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Wat een kutfilm zeg. 16 minuten en toen was tie al afgelopen

Verders voegt het nilks nieuws toe.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 28-03-2008 23:18:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Was dat een verassing?

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 29-03-2008 13:32:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Broh-Koh Lee:
Lanoe:

Was dat een verassing?

Carpe diem homo universalis

Als verrassing een verassing?
Fruit dan?
Op 29-03-2008 20:49:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Edmund:
Broh-Koh Lee:

Lanoe:

Was dat een verassing?

Carpe diem homo universalis

Als verrassing een verassing?

Humor met een geurtje.
Op 29-03-2008 21:44:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Draakje:

Hahaha prachtig !
(bericht gewijzigd op 5-4-2008 13:19:13)
Op 05-04-2008 13:19:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Nederland is allang geen democatie meer, maar begint steeds meer op een politiestaat te lijken, zeg maar gerust een dictatuur.

Toch vraag ik me af hoe het toch mogelijk is dat de meeste Nederlanders die tovernaarsleerling geloven, na 3 voorgaande kabinetten Balkenende had men toch wakker moeten worden, toch kreeg het CDA de meeste stemmen.
De rijken onder ons stemmen CDA of VVD en van allochtonen is bekend dat ze op de PVDA(partij van de allochtonen) stemmen.
Ik ken me niet voorstellen dat Nederland zoveel rijken mensen heeft, het telt immers veel meer arme mensen waarmij ik mij moeilijk kan voorstellen dat al die arme op de PVDA stemmen, ze snijden zich zelf diep in de vingers.

Ik krijg het gevoel dat er flink gefraudeerd is toen tijdens de verkiezingen, denk aan de stemmachines die in opspraak zijn gekomen.

Ik ken me niet voorstellen dat er nog zoveel mensen zijn geweest die op die vervelende majonettepop(want meer is jp niet) gestemd hebben.

Anderzijds is het juist goed dat jp en zijn cornuiten alles naar de klote helpt.
Om een nieuwe maatschappij op te bouwen moet de oude eerst worden afgebroken en juist in het laatste is het huidige kabinet kampioen. Het is alleen jammer dat er zoveel mensen de dupe zijn hiervan.

En Wilders had er verstandiger aan gedaan om met die film te stoppen.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 06-04-2008 19:18:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Geert Wilders en vrienden?:

http://zapruder.nl/forums/viewthread/10451/

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 09-04-2008 7:33:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Carpe diem homo universalis
Op 12-04-2008 8:55:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
dangerous:

dit is onzin lanoe
er zijn hier in europa nauwelijks christenen te vinden
en wie zegt dat het stukje met die joodse militairen ook wel joden waren
ik mis in het filmpje de mishandelingen van vrouwen


Het filmpje gaat over de bijbel, alwaar het Joodse, Christelijke, katholieke enz geloof op gebasseerd zijn (en de Islam, maar dat vergeet men ff voor het gemak), zoals alle religie's gebasseerd zijn op dezelfde bron, alwaar ineens een boze god kwam (????) die ons ging straffen enz ofterwel de oude god uit het oude testament (het oude testament is het verhaal van Atlantis zei een wijze ooit ), de god die Jezus in het nieuwe testament ook afwijst.
Laten we ons gezamelijk (moslims, christenen, joden, hindoes, boeddhisten enz enz) eens afvragen wie die oude god nu eigenlijk was en waarom kwam die ineens de universele god vervangen waar we altijd al gewoon mee in vrede konden leven, die ons niet strafte, die niet zei; Gij zult niet doden, om vervolgens enkele bladzijdes verder ons op te dragen alles en iedereen te VERMOORDEN (incl, vrouwen kinderen tot aan het vee!!)??????
Rare god, die god van het oude testament, zouden de galliers dan zeggen

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 14-04-2008 10:14:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
Dreemer:

Duh:iets met appels en peren vergelijken...

Zodra Christenhonden zichzelf op gaan blazen in bussen, klitorissen gaan wegsnijden, homo's op gaan knopen en in hun kerken gaan hitsen dat ongelovigen honden zijn ben ik het met je eens en tot die tijd dus lekker niet.

Theve been there and done that....


Yep, zij zijn inmiddels wat geavancieerder/genuanceerder maar niet anders dan een extreem rechtse moslim

Carpe diem homo universalis
(bericht gewijzigd op 14-4-2008 17:32:49)
Carpe diem homo universalis
Op 14-04-2008 17:31:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
RF:
Duh:iets met appels en peren vergelijken...

Zodra Christenhonden zichzelf op gaan blazen in bussen, klitorissen gaan wegsnijden, homo's op gaan knopen en in hun kerken gaan hitsen dat ongelovigen honden zijn ben ik het met je eens en tot die tijd dus lekker niet.

zeker nog nooit van SGP/RPF en consorten gehoord, en dan zijn dat zelfs nog redelijk ruimdenkende splintergroepen, maar iedereen kent ook de jehovagetuigen, en nog een stapje verder, de rehoboth-gemeente, in belgie verboden omdat ze oa dode baby's dmv gebed weer "op konden wekken", tenminste dat probeerden ze (en niet 1 a 2 keer)

mormonen, jezus christus en de heiligen der laatste dagen, enz enz... sommige van die groepen zijn zelfs nog traditioneler dan de islam, een moslim mag een auto rijden, mormonen niet

en om het verhaal helemaal om te draaien, welk geloof vermoord hun eigen president omdat die vrede wou sluiten? jawel, de joden.

waar 2 vechten hebben 2 schuld
(bericht gewijzigd op 14-4-2008 18:21:47)
blaat het niet dan schaapt het niet
Op 14-04-2008 18:21:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: "jawel, de joden."

Nee, een groepje dat elk jasje (jood, moslim, christen, "wetenschapper", democraat, republiekein enz) aantrekt zolang hun doelen maar bereikt worden.

Met uitspraken als deze is het makkelijk je weg te zetten als anti-semmiet en dan verlies jij je draagkracht.

Joden zijn net zoals wij, maar ook zij hebben last van het bovenstaande groepje en vergeet de 2 wo niet, de gewone jood is toen zwaar misbruikt en nog steeds (want dat groepje houdt het trauma gaande, maar dat heeft dan weer met het fragmenteren van de psyche van de mens te maken).
Ze hadden de keuze, gaskamer of op de boot naar Palestina (en dan nog niet allemaal, maar maar 1 stroming van het jodendom, die die via de vaders bloedlijn werken).

Nuances, nuances

Carpe diem homo universalis
(bericht gewijzigd op 15-4-2008 10:50:21)
Carpe diem homo universalis
Op 15-04-2008 10:49:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
Ron B.:

Lanoe:

"jawel, de joden."

Nee, een groepje dat elk jasje (jood, moslim, christen, "wetenschapper", democraat, republiekein enz) aantrekt zolang hun doelen maar bereikt worden.

Met uitspraken als deze is het makkelijk je weg te zetten als anti-semmiet en dan verlies jij je draagkracht.

Joden zijn net zoals wij, maar ook zij hebben last van het bovenstaande groepje en vergeet de 2 wo niet, de gewone jood is toen zwaar misbruikt en nog steeds (want dat groepje houdt het trauma gaande, maar dat heeft dan weer met het fragmenteren van de psyche van de mens te maken).
Ze hadden de keuze, gaskamer of op de boot naar Palestina (en dan nog niet allemaal, maar maar 1 stroming van het jodendom, die die via de vaders bloedlijn werken).

Nuances, nuances

Carpe diem homo universalis

de nuance die jij nou net mist, in de hokjesgeest waarin wilders ons ook zo graag wil laten denken is wat jij nou ook net zo goed doet, mij opmerking over "joden" ging minder ver dan de jouwe en vraag mij ook af welke opmerking nou genuanceerder is

mijn punt: niemand is heilig, en zeker de zelfverklaard heiligen niet, allemaal, ook die atheisten die zichzelf zo veel beter vinden omdat ze atheist zijn, niemand!


Tuurlijk, khoef jou niet te vertellen hoe ik over heilige huisjes denk , ben ik meteen met je eens, maar het gaat mij meer om dit gevaar:

"Met uitspraken als deze is het makkelijk je weg te zetten als anti-semmiet en dan verlies jij je draagkracht."

Denk aan Greta Duisenberg, H.P. Blavatsky enz.

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 15-04-2008 21:41:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: @ Ron

Goed punt!!
Zit ik vaker over na te denken.
Als je dit allemaal weet, kun je dan nog wel verder zoals eerder?
Het brengt naar mijn mening idd ook een verantwoording mee, zonder jezelf natuurlijk te zien als de alwetende die het wel ff allemaal uitlegt aan het klootjesvolk.
Daar komt nog bij; Hoe breng je zulke diepzinnige ingewikkelde materie waar mensen eigenlijk liever niet aan denken, zonder ook weer niet het beeld van een zgn utopia te scheppen.

Ingewikkeld, ingewikkeld.....(diepe zucht), maar je kunt iig je best doen en ja dan ga je ook geregeld je hoofd stoten zoals ik hier weleens tentoon spreidt

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 17-04-2008 13:18:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden