In 1988 deed zich bij het kleine plaatsje Bishopville (South Carolina) iets uitzonderlijks voor dat de plaatselijke gemoederen nog steeds bezig lijkt te houden. In het plaatselijke Scape Ore moeras gebeurde iets zeer vreemds. Op 29 juni 1988 had de toen 17-jarige Christopher Davis een ongewenste ontmoeting met wat sindsdien “The Lizard Man of Scape Ore Swamp” genoemd wordt.

Toen Christopher in de buurt van het moeras een lekke band kreeg was er eerst niets aan de hand. Maar dat veranderde snel toen hij iets achter zich hoorde. Toen hij omkeek zag hij een ruim 2 meter lang reptielachtig wezen naar hem toe komen rennen. Gelukkig net klaar met het verwisselen van de lekke band springt Christopher in de auto en rijdt weg. Het wezen laat het er echter niet bij zitten en springt op het dak van de auto, waarna Christopher hem probeert kwijt te raken door heel erg heen en weer te slingeren. Uiteindelijk thuis lijkt het wezen verdwenen te zijn, maar één van zijn spiegels is ernstig beschadigd en het dak van de auto zit vol diepe krassen.(het originele artikel uit 1988)

In de weken daarop komen er meerdere meldingen binnen van mensen die denken de lizardman gezien te hebben. Ook vindt de plaatselijke politie bij het moeras 3-tenige voetafdrukken van ongeveer 35 centimeter lang, en worden er op meerdere auto's vergelijkbare krassen gevonden als ook op Christopher's auto gevonden waren. Biologen onderzochten de voetafdrukken, waar een afgietsel van gemaakt was, maar konden niet zeggen van welk dier het zou kunnen zijn. Ondanks de vele meldingen en fysieke bewijzen wordt de zaak niet doorverwezen naar de FBI, en verdwijnt het hele gebeuren langzaam uit het nieuws.

Het Heden...

Dat was even in het kort wat er die zomer gebeurde rond het plaatsje Bishopville, SC. Maar nu bijna 20 jaar later is het onderwerp weer in het nieuws. Eind februari 2008 lijkt het monster opnieuw op te duiken. Weer zijn er beschadigingen aan auto's die verdacht veel doen denken aan de berichten uit 1988, en de link wordt door de plaatselijke bewoners dan ook al snel gelegd.

Op dit punt is er verder nog weinig bekend over het gebeuren, en het is nu nog afwachten of ook dit incident het begin is van een reeks vreemde gebeurtenissen. Wat er wel gezegd kan worden is dat het gebeurde maar al te echt lijkt te zijn, vooral als de videobeelden echt zouden blijken.

Bronnen/Meer info? (engels)

Lizard Man's legend continues (video)

"Lizard Man" returns?

The Lizard Man of Scape Ore Swamp

Lizard Man of South Carolina

-->
mika2002: De plaatselijke autospuiter trekt z'n lizardpak uit en zit er weer warmpjes bij!
Op 03-03-2008 13:44:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Broh-Koh Lee: Wel raar, om zo'n stuk metaal van links naar rechts te gaan afknabbelen. (zie foto's auto)
Fruit dan?
Op 03-03-2008 14:24:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DaVince: Grappig een grote hagedis met een auto-fetish.
Religion, a placebo which causes damage.
Op 04-03-2008 0:24:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivoryke^: Mss wel gwn een cluppiej tieners die ook is wat geinigs op het net hebben gevonden... tune in on april first voor de grote ontknoping.

Zou wel tof zijn als et een keer geen hoax was trouwens.
Moeten is een keuze...
Op 04-03-2008 13:07:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden