Gezeteld Het vaticaanop de bank knip ik de TV aan op het RTL4-nieuws. De katholieke kerk gaat met zijn tijd mee, tettert het uit de beeldbuis.
Niet verkeerd zou je zeggen, dus om mijn nieuwsgierigheid te bevredigen wacht ik tot het onderwerp de revue passeert.

"Zwemmen in het geld is een van de hoofdzonden," klinkt het, "het zou u wel eens duur komen te staan in het hiernamaals."
Kan ik even opgelucht ademhalen; Paradijs, here I come!

De zeven hoofdzonden moet u niet verwarren met de 10 geboden die Mozes volgens de mythe van God ontving in de Sinaï-woestijn op de berg Horeb. De zeven hoofdzonden hebben ook niets te maken met de doodszonde. Ze zijn sinds de vierde eeuw al ruw op schrift gezet door geestelijken. Paus Gregorius de 1ste stelde ze officieel vast op een lijst. De zeven hoofdzonden zijn ijdelheid, hebzucht, lust, jaloezie, gulzigheid, woede en luiheid. Begaan we één van deze zonden, dan zou de hel wel eens heel dichtbij kunnen komen volgens de christelijke leer.

Wat voor een impact deze hoofdzonden kunnen hebben is beschreven in de La Divina Commedia, het belangrijkste werk van Dante Alighieri uit de 14de eeuw. Maar als u niet van zware klassieke stukken houdt kunt u ze ook vinden in de film Zeven met in de hoofdrollen Brad Pitt en Morgan Freeman, waar een seriemoordenaar (Kevin Spacey) deze zeven hoofdzonden afloopt ten koste van zijn slachtoffers.

vaticaan

De lijst van de zeven hoofdzonden wordt nu gemoderniseerd. De tijd verandert nu eenmaal, dus ook de zonden. De zondenlijst is nu als volgt: vervuiling, drugs, abortus, zelfverrijking, genetische manipulatie, pedofilie en sociaal onrecht.
De wereld verandert en we hebben niet meer te maken met persoonlijke zonden. Onze zonden zouden nu op maatschappelijk en op globaal niveau gevolgen kunnen hebben, aldus de woordvoeders van het Vaticaan. Het is daarom tijd dat de mens aangesproken wordt en hij weet dat zijn individuele gedrag gevolgen kan hebben voor anderen in de wereld.

Om er zeker van te zijn dat niemand aan de hemelpoort staat met het excuus “ik wist het niet” krijgen alle katholieke geestelijken een omscholing over de hoofdzonden om de gelovige medemens goed te kunnen informeren. Als u naar het paradijs wilt, zou u deze lijst maar beter goed in u oren knopen. Anders zou het hiernamaals individueel wel eens niet zo prettig kunnen zijn. Of zou daar ook Globalistisch afgerekend worden?

Tja, ik had het kunnen weten. Teleurgesteld doe ik de TV weer uit, pak de stapel kranten, doe ze netjes apart in een plastic tas voor de papiercontainer, zoals ik dat altijd al doe...

vaticaan

Gerard: Waarom zou iemand zich iets moeten aantrekken van wat het vaticaan zegt? Onwetendheid is de voedingsbodem voor macht.
'Don't forget rule number 6'
Op 14-03-2008 5:46:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic: Het enigste waar ze goed in zijn is angst kweken. Een voedings bodem voor hun eigen duistere kweek vijver.
(bericht gewijzigd op 14-3-2008 7:52:36)
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 14-03-2008 7:52:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus:
En alsof het niet genoeg is, blijven de 'oude' zonden evengoed geldig:
http://dcist.com/2008/03/10/pope_to_bring_s.php
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 14-03-2008 11:34:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dr. Phil:
Loppe:

celtic:

Het enigste waar ze goed in zijn is angst kweken. Een voedings bodem voor hun eigen duistere kweek vijver.

Jij hebt toch een vrije wil?

Slechts de illusie van vrije wil (geloof ik)
Op 14-03-2008 0:48:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
mika2002: Het vaticaan heeft zoveel poen dat het 300 jaar wereldhonger kan voorkomen...eerst eens in het eigen straatje kijken!!!
Op 14-03-2008 14:05:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden