Sinds een tijd bestaat de website hoehetmoet.nl. Daarop kunnen pubers vanaf 16 jaar aan de hand van tekst en beeld leren hoe ze moeten seksen met elkaar. Didactisch omgaan met anale seks, beffen, pijpen en speeltjes; alles wordt er bij naam en toenaam genoemd.
Op de EO was er de serie 40 dagen zonder seks. Zeven jongeren werden gevolgd tijdens het strijden tegen lust en begeerte. In het programma zien we dat ze het moeilijk hebben en het hebben van seks op jonge leeftijd gewoon is. Het stereotype in wording van de uitgaande jeugd, pijpen voor een breezertje, wordt erin bevestigd. Het beeld van een seksueel losgeslagen jeugd waarin gangbangs niet onbestaand zijn, lijkt verankerd.

Hoehetmoet.nl

Om te kijken hoe ontspoord de jeugd écht is besloot hoehetmoet.nl een enquête er tegenaan te gooien. Een onderzoek over 500 jongeren tussen 15 en 25 jaar. Daaruit bleek dat jongeren lang niet zo losbandig zijn als vaak wordt gedacht. "De meeste jongeren beginnen gemiddeld net voor hun zeventiende jaar met seks en duiken niet zomaar met elkaar in bed. Het grootste deel van de jongeren, 62%, gaat voor het eerst met iemand naar bed toen er sprake was van een relatie."

Conclusie onder een kleine doelgroep is dus dat het allemaal niet erg is. Volgens hoehetmoet.nl is het volstrekt normaal dat 38% van een groep jongeren wél rond copuleert in en buiten een relatie. De gemiddelde jongere begint op zijn 16e met de geslachtsdaad en dat is prima.
Een dergelijke interpretatie van het onderzoek - hoe weinigzeggend een onderzoek op 500 mensen ook is - lijkt me op zijn minst een signaal van losse normen. Daarnaast moet je bij het bezoeken van hoehetmoet.nl aangeven ouder te zijn dan 16 jaar; (ervan uitgaand dat de jeugd luistert naar wat de computer zegt) vallen de 13, 14 en 15-jarigen volledig buiten de boot.

40 Dagen zonder seks

Jongeren krijgen tegenwoordig per generatie veel meer seksuele invloeden binnen, dat is een feit. Waar ik 16 jaar geleden mijn natuurlijke nieuwsgierigheid moest temperen met de vieze boekjes die ik uit mijn vaders nachtkastje leende, en met mozaiekbeeld van het canalplus (later werd dat gescrambled) waarvoor ik stilletjes 's nachts opstond, kan ieder kind en puber tegenwoordig los op hoehetmoet.nl (mild) en een youporn.com (hardcore). Het zal u vast niet ontgaan zijn dat het internet bulkt van de porno. Kinderen en jongeren zijn nieuwsgierig, het spek ligt dus vlakbij de kat.

Veel onderzoek is er niet over, maar toch vraag ik me af hoe het vroeger was. Waren de jongeren pakweg 50 of 100 jaar vromer dan nu? Er was alleszins minder seksuele input maar dat betekent niet dat het de mens ontbrak aan lust. Kortom: was het vroeger beter? Of houdt u zelf ook van de vele vormen van vrije liefde en vindt u de huidige tijden daarvoor veel geschikter?

Vroeger was het beter?
Stemmers: 202 (28%)
Stemmers: 191 (26%)
Stemmers: 335 (46%)
Dr. Phil: Vroegah
(bericht gewijzigd op 14-3-2008 17:26:46)
Op 14-03-2008 17:26:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus: Nu sex is altijd beter dan vroeger.
En nog wat voor later bewaren.
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 15-03-2008 5:59:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden