Er zijn grenswetenschappelijke auteurs van wie je ongezien een boek kan kopen en er toch zeker van kan zijn een aanwinst in handen te hebben. Graham Hancock is bijvoorbeeld zo een auteur. Eigenlijk is alles wat deze doortastende auteur heeft geschreven het lezen meer dan waard. Onlangs stuitte ik op zijn boek 'Het Oermysterie' en zonder verdere kennis van de inhoud te nemen ging ik onmiddellijk tot aanschaf over. Ik heb er absoluut geen spijt van gekregen en ben weer heel wat nieuwe inzichten rijker.


Gelukkig schreven onze collega's van theosofie.info al in 2007 een keurige recensie over 'het Oermysterie' die u hier kunt nalezen zodat ik hier de gelegenheid krijg om wat dieper op de materie zelf in te gaan. Voor wie haast heeft hieronder nog even superkort de strekking van het boek:

In die honderdduizenden jaren dat de anatomisch moderne mens bestaat gebeurt er, als we de aanwijzingen mogen geloven, bar weinig. En dan ruwweg 40.000 tot 50.000 jaar geleden begint diezelfde anatomisch moderne mens opeens de meest tot de verbeelding sprekende grotschilderingen te maken. Welke boodschap zit er in die schilderingen verpakt en welke betekenis heeft dat voor de huidige mens ?Hancock duikt in de mysteries van de prehistorische grotschilderingen die men van Europa tot Afrika kan terug vinden. In de eerste 300 pagina's weet Hancock goed te onderbouwen dat de kunstenaars van deze oervorm van graffiti onder invloed waren van hallucinogene middelen. Zijn persoonlijke ervaring op dat vlak en het werk van David Lewis-Williams vormen de basis voor een revolutionaire zienswijze over de bedoelingen en betekenissen achter de prehistorische rotsschilderingen.

De resterende 400 pagina's besteedt Hancock onder anderen aan zijn eigen zoektocht, 'geesten', het fenomeen van 'UFO ontvoeringen', elfjes, de belangrijke rol van sjamanen en de overheersende conclusie dat er wel degelijk andere werelden zijn. De mens heeft echter soms een duwtje nodig hebben om die werelden te kunnen zien en wellicht ook het boek van Hancock om het te kunnen begrijpen. Ver gezocht? Zeker niet, voor wie graag puzzelstukjes op hun plaats ziet vallen is dit een geweldig boek. Hancock weet zijn verhalen zeer goed te onderbouwen en zijn boek bevat wat dat betreft voldoende serieuze wetenschappelijke bronnen en bruikbare verwijzingen.

Andere werelden?

Sjamanen en moderne psychonauten die via hallucinogene middelen of traditionele trance-dansen in 'hogere sferen' komen blijken vaak dezelfde ervaringen te ondergaan. Ze zien of ervaren eerst geometrische lichtende patronen die als een soort caleidoscoop in elkaar overvloeien. Ze 'zien' vervolgens vreemde wezens die opvallende gelijkenissen vertonen met wat science fiction liefhebbers 'aliens' zouden noemen. De lichtwezens, de grey's, de op bidsprinkhanen of insecten gelijkende wezens blijken dwars door alle tijden en culturen heen 'gezien' te worden. Deze (licht?) wezens, soms half mens half dier, bieden de psychonaut meestal een 'helpende hand' maar dat gaat soms ook gepaard met ongemakken. Sjamanen en psychonauten beschrijven ‘doorboord of ontvleesd’ te worden en soms plaatsen die wezens 'kristallen' in hun lichaam. Maar ook het gevoel belangrijke 'kennis' ontvangen te hebben vormt een belangrijk onderdeel.

Volgens onderzoek zijn er in Amerika minstens 4 miljoen mensen die menen door buitenaardsen ontvoerd te zijn. Hun verhalen vertonen enorme overeenkomsten met die van de oude sjamanen en moderne psychonauten. Opgetild of meegenomen worden door lichten/stralen naar schotels, ovalen, 'ruimteschepen'. Wezens ontmoeten die overeenkomen met het soort waar de ouden over spreken en wij moderne mensen populair 'aliens' noemen. In beide gevallen zeggen de wezens geen kwaad in de zin te hebben maar doorboren/onderzoeken/openen op soms pijnlijke wijze het ‘lichaam’ van de 'ontvoerden'. Soms plaatsen zij 'apparaatjes' in het lichaam. Ook hier lijken de 'wezens' opvallend vaak 'kennis' te willen delen.

Natuurlijk ga ik met bovenstaande schandelijk kort door de bocht en doe ik het 600 pagina’s tellend werk van Hancock zwaar onrecht aan. Maar de strekking van het verhaal blijft wel staan.

Deze werelden zijn gewoonlijk onzichtbaar voor ons en onze instrumenten wanneer wij in normale bewustzijnstoestand verkeren. Maar even waarschijnlijk als de theorie dat deze werelden 'alleen in onze geest' bestaan is het dat zij in werkelijkheid 'buiten ons' en op zichzelf bestaan. We hoeven alleen maar de ontvangstmogelijkheden van onze hersenen te veranderen, om ze te begrijpen en ermee te communiceren. (zie: Strassman, DMT de geestmolecule )

Afbeeldingen uit de prehistorie, mondiale etnografische beschrijvingen van de ervaringen van sjamanen, uitkomsten van moderne psychonauten, mythen over elfen en andere bovennatuurlijke wezens en verslagen van door 'ufo's ontvoerde' lieden vertellen in wezen allemaal hetzelfde verhaal met dezelfde terugkerende ingrediënten. Misschien moeten we accepteren dat er anderen werelden zijn waar we in onze normale staat van bewustzijn geen weet van hebben. Maar zodra we in een andere staat van bewustzijn komen (toevallig via natuurlijke weg, via middelen zoals Di-Methyl-Tryptamine of trance) krijgen we allemaal kennelijk dezelfde vreemde wereld en haar bewoners te zien. En dat kennelijk al duizenden jaren lang.In het boek van Hancock komen de ideeën van Carl Gustav Jung de ontdekkingen van wiskundige en UFO onderzoeker Vallee en het baanbrekende werk van onder anderen de psycholoog Mack die duizenden mensen onderzocht die zeiden door 'buitenaardsen' ontvoerd te zijn allemaal samen. Maar ook verhalen uit de oude folklore over 'kabouters', 'elfjes' blijken opvallend goed te passen in de rode draad die Hancock ons schetst. Wie eenmaal in het gedachten spoor van de auteur zit herkent opeens overal hetzelfde patroon.

Ter herinnering nog even de visie van Jacques Vallee die als kritisch wetenschapper het fenomeen UFO’s jarenlang onderzocht. Vallee zei in zijn eindconclusie teleurgesteld te zijn als UFO’s inderdaad ruimteschepen blijken te zijn. Volgens Vallée zijn UFO’s waarschijnlijk “vensters” naar andere dimensies, gemanipuleerd door intelligente, vaak speelse, altijd raadselachtige wezens die we nog niet begrijpen. ( een interview met Vallee hier )

Mythen en wetenschap geven elkaar voorzichtig een hand maar omhelzen elkaar nog niet.

Onze huidige materialistisch deterministische kijk op de zaken om ons heen laten geen ruimte voor het bestaan van 'andere werelden' naast die van ons. Iedereen die zegt in de 'andere werelden' terecht gekomen te zijn heeft aan wanen geleden. Hersenspinsels. Maar pas op. De moderne wetenschap heeft geen enkel bewijs dat het in die gevallen inderdaad slechts om hersenspinsels ging. En de wetenschap heeft al helemaal geen idee waarom al die verslagen en getuigenissen (nieuw of oud) van die andere werelden zo griezelig vaak op details overeenkomen.

Zou bij ieder mens diezelfde beelden genetisch ingebakken zijn en komen die pas vrij bij een veranderende staat van bewustzijn? Zelfs als dat zo zou zijn waar komen die universele beelden dan vandaan? Ligt het antwoord in ons DNA besloten zoals sommige, zoals Jeremy Narby denken?

De kwantum fysica heeft geen moeite met het idee van 'andere werelden' of dimensies en houdt het goed voor mogelijk om daartussen te reizen. Deze tak van wetenschap is er al lang achter dat de werkelijkheid zoals zich die aan u ontvouwt slechts een interpretatie is. En dat sluit nauw aan op de overleveringen uit religies of van de mythologieën die continu beweren dat er 'andere werelden' zijn. De deur daartussen zwaait naar beide kanten open, de vele duizenden verslagen van UFO's en andere entiteiten in onze wereld wijzen daarop. En zelfs in onze huidige tijd komen we nog soms 'kaboutertjes' tegen (check dit nieuwsbericht met video)


Wie denkt met deze beknopte beschrijving wel voldoende te weten komt bedrogen uit. Hancock bewaart het lekkerste voor het laatst en ik ga het niet verklappen.

En aldus.

Het boek 'Oermysterie' zal voor veel mensen een eye-opener zijn en voor sommige mensen zelfs heel herkenbaar. Voor de die-hard wetenschappers en zij die geloven dat vreemde wezens, UFO's en dergelijke uit onze eigen werkelijkheid en de ruimte komen komt het boek hard aan en zal het paradigma een flinke schop krijgen. Voor mij is het boek en met name de daarin vermelde onderzoeken en historische beschrijvingen een bron van inspiratie.

Ik kan iedereen die iets zinnigs wil zeggen over UFO's, hun eigen vreemde ervaringen een plek willen geven of de wereld beter wil begrijpen het boek aanraden. Het opent voor vele geheel nieuwe inzichten zou alleen al in dat opzicht wel eens een heel belangrijk boek kunnen worden. Aanrader dus.

Het Oermysterie, ontmoetingen met de oude leermeesters van de mensheid.
700 pagina's incl. noten en bronnen en illustraties (waarvan sommige in kleur)
Graham Hancock, uitgeverij Tirion.
ISBN 9043908541

Bovenstaande afbeeldingen uit het boek zijn overgenomen met toestemming van uitgeverij Tirion en vallen onder auteursrecht.

Ja Horus: "Ik kan iedereen die iets zinnigs wil zeggen over UFO's, hun eigen vreemde ervaringen een plek willen geven of de wereld beter wil begrijpen het boek aanraden." Ik wil er wel wat zinnigs over zeggen, maar dat mag ik niet...
"Maar zodra we in een andere staat van bewustzijn komen (toevallig via natuurlijke weg, via middelen zoals Di-Methyl-Tryptamine of trance) krijgen we allemaal kennelijk dezelfde vreemde wereld en haar bewoners te zien."
Zo'n ervaringskundigheid doet al gauw een tientje per (eko)gram.
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 21-03-2008 1:51:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ghislain: Uit het artikel ;

'Volgens onderzoek zijn er in Amerika minstens 4 miljoen mensen die menen door buitenaardsen ontvoerd te zijn'.

'En de wetenschap heeft al helemaal geen idee waarom al die verslagen en getuigenissen (nieuw of oud) van die andere werelden zo griezelig vaak op details overeenkomen'.
Dat de 'verslagen' van al die 'ontvoerden' dikwijls tot in detail overeenkomen kan niet anders. Al deze mensen zijn gewoon 'copy-cats' ; als er eentje begint te fantaseren over een 'ontvoering', dun zullen er snel nog een heleboel volgen. Gewoon eventjes de verhaaltjes in de krantjes lezen en binnen de week hebben we een paar nieuwe gevallen van 'ontvoering'.

Het opvallende in deze zaak is dat elke ontvoerde, stuk voor stuk, 'terugkomt'. Ah ja, ze moeten hun verhaaltje toch kunnen doen zeker .....

Brave buitenaardsen zeg, brengen iedereen netjes terug .....

G.
Op 21-03-2008 8:03:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Hmm, raar, heel wat paddo's, trips enz gehad, maar gelukkig nog nooit een grey tegengekomen.
Maar ik was dan ook niet bang en had geen angst
En nu zal zo'n grey ook wel aanvoelen dat ie bij mij niet moet zijn, want dan krijgt ie een zwart en een blauw oog.
Het zijn de mierenmensen waar de indianen het over hebben die onder de grond leven bij de lizard mensen.
Nope, uit mn buurt blijven dus, zij zijn ons als we op dit pad door gaan, ergens in de toekomst.

Hun meesters zijn niet de mijne

Mijn ervaringen waren gelukkig positief en als het ongezellig werd dan kwam mn hulpje, wat nooit een vaste vorm had, maar altijd hetzelfde aanvoelde en ik zo herkende.
Maar heb het wel altijd op hallicunatie's gehouden.
Iets te vaak gezien dat mensen doorflipte en dachten dat ze een gids hadden of weet ik veel wat.
Je begeeft je dan in het land van Mara (astraal/dreamland) en daar is heel wat begoocheling/illusie.

Ken uwen zelf, is mij geleerd

Carpe diem homo universalis
(bericht gewijzigd op 21-3-2008 8:35:46)
Carpe diem homo universalis
Op 21-03-2008 8:30:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivoryke^: Go bert, Go bert, Go bert! Maarre zeker interresant boek... ga ik opschrijven!
Moeten is een keuze...
Op 21-03-2008 9:06:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dr. Phil:
Ghislain:

Het opvallende in deze zaak is dat elke ontvoerde, stuk voor stuk, 'terugkomt'. Ah ja, ze moeten hun verhaaltje toch kunnen doen zeker .

Hoe zou je weten wie niet terugkomt?
Op 21-03-2008 0:16:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dr. Phil:
Deva:

Ja , wel een leuke visie , maare ik geloof echt niet dat je van te trippen intelligenter zou worden, je ziet en ervaart vanalles tof, maar je geheugen stompt ervan af, denk je niet ?

tof? De keren dat ik getript heb waren zeker niet tof. Je gaat door een dalletje heen hoor.
Op 21-03-2008 0:47:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
KC: Die Gnome is freaky man!

I like!

Maar ik raad iedereen n om ook is Dan Burisch te kijken online. Zijn verhaal past hier keurig tussen..

David Wilcock vat het één en ander samen:
http://video.google.com/videoplay?docid=-4951448613711060908 (ook over je derde oog en DMT. Verhelderend!)

Dan Burrisch verteld:
http://video.google.nl/videoplay?docid=-401824297513952563

(bericht gewijzigd op 21-3-2008 12:49:46)
Ik ben omdat 'ik' is. 'Ik' heeft nooit niks en is voor altijd.
Op 21-03-2008 0:49:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: Ipv wat emotioneel gekrakeel even terug naar grenswetenschappen:

Antropoloog Eduardo Luna bezocht jaren 80 diverse Z.Amerikaanse indianen stammen. Zij zeggen al hun wijsheden over medicinale planten en dergelijk gekregen te hebben door inname van Ayahuasca .

B. Shanon, hoogleraar psychologie hebreeuwse Univ. Jeruzalem. Komt tot dezelfde conclusie en zegt dat de stammen in Ayahuasca "het enige pad naar kennis' vinden.
Dit komt overeen met natuurvolkeren uit Afrika die zeggen wijsheid uit hun trancetoestanden te krijgen.

Francis Crick (bioloog en nobelprijswinnar) ontdekte de structuur van DNA toen hij onder invloed van LSD was.

Jeremy Narby denkt ook dat de trippen hebben geleidt dat de natuurvolkeren een grotere kennis hebben gekregen van de medicinale planten en wereld om hen heen.

Antropologe Angelica Gebhart-Sayer bracht lange tijd door bij de Z Amerikaanse Shipibo conibo indianen. Ook zij zegt dat onder invloed zijnde sjamanen op een of andere manier uit de chaotische trippen belangrijke informatie kunnen houden die tot heil van de stam leiden.

Neurobioloog Dennis McKenna (ja broertje van Terence) beschrijft in The Invisible landscape het idee dat:

Informatie ligt opgeslagen in het neurogenetisch materiaal dat mogelijk toegankelijk wordt door tryptaminen (DMT). Dus in mensen taal: bevat ins DNA informatie en kan die 'gelezen'worden na gebruik van DMT?

Kortom kiers maar: Of al die natuurvolkeren en bollebozen zoals hierboven hebben gelijk.
Of...De visie van Deva is geldig?

Ik kies voor de eerste optie.
Op 21-03-2008 13:59:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:
Erik:

@ganzfeld
Ik herhaal:
Ik denk dat er in onze hersenen een overdaad aan beelden en geluiden rondzingt. Een bepaald filter haalt daar wat zinnigs uit. Ons huidige filter geeft ons de meeste kans op overleven. Een trip is een ander filter.


Dat is mooi dat jij dat denkt. Je komt tegenwoordig toch al zo weinig mensen tegen die denken. Maar kan je je gedachten ook onderbouwen?
Op 21-03-2008 16:36:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
aya: Fantastisch boek! Soms wat langdradig omdat ik vind dat Hancock teveel bezig is met een overdaad aan bewijzen om de gevestigde orde te overtuigen en ik was al overtuigd. Ik had ook graag gezien dat hij meer zijn eigen conclusies er in verwerkt had maar aan de andere kant geeft hij nu wel een heel rationeel beeld weer van feiten zonder dat het zweverig/vaag wordt.

Nog even voor de kortzichtige mensen onder ons, die denken dat we hier te maken hebben met kennis verkregen door schadelijke drugs! Paddo's, Ayahuasca zijn geen drugs! En kun je niet onder deze noemer hangen.

1. Het is niet verslavend
2. Het is niet schadelijk (ja behalve dan die gekken die al een draadje los hadden en uit het raam sprongen)
3. Het is geen verdovend middel, het is bewustzijns verruimend
4. etc

En dan nog iets er zijn niet altijd "drugs" nodig om in trance te raken en de beelden en ervaring die men krijgt zijn geen hallucinaties.

Net als het beeld dat wij hebben als het woord drugs valt, zo zijn hallucinaties geen hersenspinsels die voortkomen uit onze creatieve geest. Want hoe verklaar je dat mensen die Ayahuasca drinken allemaal dezelfde geometrische patronen zien en allemaal te maken krijgen met dezelfde mythische wezens, ook al hebben deze mensen een andere cultuur of achtergrond.

Hier moet ik wel een kant tekening bij maken want als men de stof DMT extraheert uit de plant die het bevat dan zijn de beelden die men ziet meer gekleurd door zijn of haar cultuur of achtergrond.

Grappig toch? Voor mij nog een bewijs dat medicijnen verkregen uit de natuur schadelijk zijn op de lange duur en dat als men de gehele plant neemt men, mits het goed wordt toegepast, geen bijwerkingen ondervindt.


(bericht gewijzigd op 21-3-2008 19:01:30)
Op 21-03-2008 18:59:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gebakken Plasse: Vergeet Carlos Castaneda niet
Op 21-03-2008 19:07:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
boerentrien:

Deva:

Waarom wordt er steeds maar geinsinueerd dat die oermensen , paddo's en/of andere planten drugs namen ?
Daar ligt hem nou juist de hele kwestie waarom die hele probleem zo mysterieus blijft (en je eeuwig kan blijven boekjes schrijven hierover ( money money , kassa, kassa ...)
Die oermensen , die vanuit het Lemurische tijdperk afstammen ( en helemaal geen miljoenen jaren oude zijn,maar hooguit enkele tienduizend jaren ) leefden met de GODEN en moesten HELEMAAl NIET aan de paddo's .De aardefrekwenties waren toen anders dan nu en ook het open - bewustzijn waarin zij verkeerden .Sjamanen waren er toen helemaal niet en sjamanisme , dat is een degenerativerschijnsel van een zoekende mens naar het goddelijke , die zijn weg terug naar huis zoekt en maar niet vindt .


Ik neig zelf meer naar jouw verklaring, maar ja, da's weer zo lastig "wetenschappelijk" te bewijzen Misschien is het gewoon een mix van beide, wie weet.Hmwoahmwhouh, ik heb daar ooit iets over geschreven en aangezien men soms moest migreren naar andere gebieden en dus andere dieren en planten, dat die dan ook "getest" moesten worden en dat zo first contact is ontstaan met psychodelische planten en dus andere realiteiten (al dan niet echt).
Iemand had die taak en is zo in contact gekomen met die andere realiteiten en maakte de rest er ook bewust van, alleen denk ik dan niet in de zin van goden van boven maar van de natuurgoden.
Wij waren nog zeer primitief (bij het dierlijke af) toen die zgn goden uit de lucht kwamen vallen dat ze ons een update moesten geven om ons uberhaubt iets te laten doen, daar waren we nog te primitief voor.

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 21-03-2008 19:08:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
aya: Toen Eva at van de boom der kennis (misschien wel letterlijk, toen zij at van de kruiden/"drugs" werden wij verbannen uit het paradijs!
Op 22-03-2008 0:11:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ghislain:
aya:

Toen Eva at van de boom der kennis (misschien wel letterlijk, toen zij at van de kruiden/"drugs" werden wij verbannen uit het paradijs!


'Eva' en 'het paradijs' zijn Bijbelse verzinsels, onzin dus.

G.
Op 22-03-2008 13:46:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
Ghislain:

aya:

Toen Eva at van de boom der kennis (misschien wel letterlijk, toen zij at van de kruiden/"drugs" werden wij verbannen uit het paradijs!


'Eva' en 'het paradijs' zijn Bijbelse verzinsels, onzin dus.

G.


'Eva' en 'het paradijs' zijn NAAR MIJN MENING Bijbelse verzinsels, VOOR MIJ onzin dus.

Zo kan het ook en dan hou je het bij jezelf, maar dat is niet je bedoeling, je moet provoceren , onrust stoken, chaos crieeren, daarvoor wordt je tenslotte betaald

Carpe diem homo universalis
(bericht gewijzigd op 22-3-2008 13:55:50)
Carpe diem homo universalis
Op 22-03-2008 13:54:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
Ghislain:

aya:

Toen Eva at van de boom der kennis (misschien wel letterlijk, toen zij at van de kruiden/"drugs" werden wij verbannen uit het paradijs!


'Eva' en 'het paradijs' zijn Bijbelse verzinsels, onzin dus.

Lees dat verhaal eens goed, net zolang tot je het gaat begrijpen. er gaat een wereld voor je open......

G.

'Don't forget rule number 6'
Op 22-03-2008 16:54:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
RF:
Ghislain:

aya:

Toen Eva at van de boom der kennis (misschien wel letterlijk, toen zij at van de kruiden/"drugs" werden wij verbannen uit het paradijs!


'Eva' en 'het paradijs' zijn Bijbelse verzinsels, onzin dus.

G.

bewijs wil ik zien, bewijs het
stelletje complotdenkers hier allemaal, zelfs de bijbel is niet eens meer heilig...
(bericht gewijzigd op 22-3-2008 17:05:31)
blaat het niet dan schaapt het niet
Op 22-03-2008 17:05:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
aya:

Toen Eva at van de boom der kennis (misschien wel letterlijk, toen zij at van de kruiden/"drugs" werden wij verbannen uit het paradijs!Ah, ik dacht dat het de Kundalini-Slang was, die Eva een hapje uit haar pijnappelklier wilde laten eten.

Maar dat komt geloof ik zo'n beetje op hetzelfde neer..
Op 22-03-2008 21:33:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ghislain:
Lanoe:

Ghislain:

aya:

Toen Eva at van de boom der kennis (misschien wel letterlijk, toen zij at van de kruiden/"drugs" werden wij verbannen uit het paradijs!


'Eva' en 'het paradijs' zijn Bijbelse verzinsels, onzin dus.

G.


'Eva' en 'het paradijs' zijn NAAR MIJN MENING Bijbelse verzinsels, VOOR MIJ onzin dus.

Zo kan het ook en dan hou je het bij jezelf, maar dat is niet je bedoeling, je moet provoceren , onrust stoken, chaos crieeren, daarvoor wordt je tenslotte betaald

Carpe diem homo universalis

'.. provoceren , onrust stoken, chaos crieeren ...'

Nee hoor ;

'Toen Eva at van de boom der kennis (misschien wel letterlijk, toen zij at van de kruiden/"drugs" werden wij verbannen uit het paradijs!'

Zulke uitspraken zijn onvoorstelbaar belachelijk in onze huidige geavanceerde maatschappij en getuigen van een enorme naïviteit.

G.
Op 23-03-2008 0:03:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ghislain:
Ron Brandstichter:

Ghislain:

aya:

Toen Eva at van de boom der kennis (misschien wel letterlijk, toen zij at van de kruiden/"drugs" werden wij verbannen uit het paradijs!


'Eva' en 'het paradijs' zijn Bijbelse verzinsels, onzin dus.

G.

bewijs wil ik zien, bewijs het
stelletje complotdenkers hier allemaal, zelfs de bijbel is niet eens meer heilig...

De Bijbel is helemaal niet heilig en heeft nu al sinds ongeveer 2 millenia miljarden mensen misleid. In het 'licht' van de Bijbel en het Christendom werden door de eeuwen heen honderdduizenden mensen vervolgd en erger, kijk maar naar o.a. de Middeleeuwse Inquisitie die opereerde onder het mom van het Heilige Kruis. Maar ook andere 'godsdiensten' maakten honderdduizenden slachtoffers. In feite maakten de diverse godsdiensten minstens evenveel slachtoffers als de oorlogen die de mens al uitgevochten heeft, oorlogen die dikwijls als inzet juist één of andere 'godsdienst' hadden.

G.
Op 23-03-2008 0:12:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
Ghislain:
Zulke uitspraken zijn onvoorstelbaar belachelijk in onze huidige geavanceerde maatschappij en getuigen van een enorme naïviteit.

G.


O jee, en Eva schijnt niet de enige geweest te zijn..

NU.nl - Wetenschap:
'Mozes aan geestverruimende middelen'
Uitgegeven: 4 maart 2008 14:28
Laatst gewijzigd: 4 maart 2008 14:38

JERUZALEM - Toen de bijbelse figuur Mozes de tien geboden kreeg van God moet hij onder invloed zijn geweest van geestverruimende middelen. Dat beweert een Israëlische onderzoeker in een deze week gepubliceerde studie.

Israëlieten gebruikten in bijbelse tijden hallucinogene plantenextracten voor religieuze doeleinden en dat zette professor Benny Shanon van de Hebrew University of Jerusalem naar eigen zeggen op het spoor van zijn ontdekking.

"Bij Mozes op de berg Sinaï ging het niet om een bovennatuurlijk kosmische gebeurtenis of een legende die ik niet geloof, maar vermoedelijk om een gebeurtenis die Mozes en het volk van Israël overkwam terwijl ze onder invloed van narcotica verkeerden", aldus Shanon in een artikel in het Britse wetenschappelijke tijdschrift Time and Mind.

Klassiek fenomeen

"De Bijbel stelt dat mensen geluid zien, en dat is een klassiek fenomeen", stelt de onderzoeker. Hij zegt in zijn studie dat er in het Amazonegebied door toediening van drugs vergelijkbare religieuze belevingen worden opgewekt bij mensen, waarbij ze "muziek zien".

De professor in de cognitieve psychologie zegt zelf sensaties te hebben gevoeld die overeenkomen met de in de Bijbel beschreven gebeurtenissen, terwijl hij onder invloed verkeerde van ayahuasca, een krachtige psychotropische plant in het Amazonegebied.

(c) ANP

(bericht gewijzigd op 23-3-2008 0:38:48)
Op 23-03-2008 0:30:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ghislain:
Eva:

Ghislain:
Zulke uitspraken zijn onvoorstelbaar belachelijk in onze huidige geavanceerde maatschappij en getuigen van een enorme naïviteit.

G.


O jee, en Eva schijnt niet de enige geweest te zijn..

NU.nl - Wetenschap:
'Mozes aan geestverruimende middelen'
Uitgegeven: 4 maart 2008 14:28
Laatst gewijzigd: 4 maart 2008 14:38

JERUZALEM - Toen de bijbelse figuur Mozes de tien geboden kreeg van God moet hij onder invloed zijn geweest van geestverruimende middelen. Dat beweert een Israëlische onderzoeker in een deze week gepubliceerde studie.

Israëlieten gebruikten in bijbelse tijden hallucinogene plantenextracten voor religieuze doeleinden en dat zette professor Benny Shanon van de Hebrew University of Jerusalem naar eigen zeggen op het spoor van zijn ontdekking.

"Bij Mozes op de berg Sinaï ging het niet om een bovennatuurlijk kosmische gebeurtenis of een legende die ik niet geloof, maar vermoedelijk om een gebeurtenis die Mozes en het volk van Israël overkwam terwijl ze onder invloed van narcotica verkeerden", aldus Shanon in een artikel in het Britse wetenschappelijke tijdschrift Time and Mind.

Klassiek fenomeen

"De Bijbel stelt dat mensen geluid zien, en dat is een klassiek fenomeen", stelt de onderzoeker. Hij zegt in zijn studie dat er in het Amazonegebied door toediening van drugs vergelijkbare religieuze belevingen worden opgewekt bij mensen, waarbij ze "muziek zien".

De professor in de cognitieve psychologie zegt zelf sensaties te hebben gevoeld die overeenkomen met de in de Bijbel beschreven gebeurtenissen, terwijl hij onder invloed verkeerde van ayahuasca, een krachtige psychotropische plant in het Amazonegebied.

(c) ANP'...Mozes en het volk van Israël overkwam terwijl ze onder invloed van narcotica verkeerden...'

Een heel volk onder invloed van narcotica ? Komaan zeg.

Verzinsels ja, symboliek.

G.
Op 23-03-2008 0:54:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
Ghislain:

'...Mozes en het volk van Israël overkwam terwijl ze onder invloed van narcotica verkeerden...'

Een heel volk onder invloed van narcotica ? Komaan zeg.

Verzinsels ja, symboliek.

G.


Tja, ik beweer het niet, Ghislaine, maar ene professor Benny Shanon http://pluto.huji.ac.il/~bshanon/ . En hij is overigens niet de enige wetenschapper die tot soortgelijke conclusies is gekomen.

Ook interessant is de recente ondekking van kristallijne bolletjes, oftewel 'brainsand' in de epifyse (= pijnappelklier, de producent van DMT, dimethyltryptamine), waarvan de aanwezige hoeveel (en grootte) van persoon tot persoon verschilt.
Het 'brainsand' fungeert overigens als antenne voor het opvangen van electro-magnetische straling.

(bericht gewijzigd op 23-3-2008 2:19:20)
Op 23-03-2008 1:09:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva: En als we het geheel ontdoen van symboliek en zweverigheid, blijven alleen nog feiten over:

artikel:
De rol van de pijnappelklier in mystieke ervaringen

Projectvoorstel door Dr. Saskia Bosman, biologe.

Onze pijnappelklier (epifyse), een klein orgaan in het centrum van het brein, staat in de neurowetenschappen bekend als een hormoonklier die een scala aan hormonen produceert, die gereguleerd worden door onder andere de licht-donker (dag-nacht) cyclus. De hormonen zijn serotonine, melatonine, DMT (dimethyltryptamine), 5meo-DMT (5-methoxy-dimethyltryptamine) en pinoline.1-5 Oude spirituele tradities zoals Yoga en Tantra beschouwen de pijnappelklier als een “kosmische antenne” via welke wij in contact staan met een diepere, mystieke realiteit. De wetenschap heeft aanwijzingen dat de pijnappelklier inderdaad een rol speelt in mystieke (oftewel transcendentale), paranormale en hallucinatoire ervaringen, omdat sommige van haar hormonen psychoactief zijn.


(bericht gewijzigd op 23-3-2008 1:22:39)
Op 23-03-2008 1:21:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva: @Ghislaine, ik ben een uitermate nuchter, sceptisch en rationeel denkend mens. Een aantal spontane en nogal heftige 'mystieke/gods/buitenaardse/hallucinerende/verlichtende' ervaringen door lichaamseigen DMT, hebben mijn leven echter volledig op z'n kop gezet en ben ik min of meer gedwongen te moeten gaan inzien, dat niet alles is, zoals ik altijd had gedacht en zoals ik - door mijn nuchtere, sceptische, rationeel denkende ouders - met de paplepel ingegoten heb gekregen. Gelukkig heb ik inmiddels een tweetal psychiaters (uit de reguliere psychiatrie) om mij heen, die dergelijke DMT-hallucinaties erkennen en niet wijten aan een 'ziek brein', maar als een verruimde staat van bewustzijn beschouwen.
(bericht gewijzigd op 23-3-2008 2:09:54)
Op 23-03-2008 2:06:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ghislain: Aan Eva (toch niet dé Eva hé ? grapje ...),

je schreef ;

'Onze pijnappelklier (epifyse), een klein orgaan in het centrum van het brein, staat in de neurowetenschappen bekend als een hormoonklier die een scala aan hormonen produceert, die gereguleerd worden door onder andere de licht-donker (dag-nacht) cyclus. De hormonen zijn serotonine, melatonine, DMT (dimethyltryptamine), 5meo-DMT (5-methoxy-dimethyltryptamine) en pinoline. Oude spirituele tradities zoals Yoga en Tantra beschouwen de pijnappelklier als een “kosmische antenne” via welke wij in contact staan met een diepere, mystieke realiteit'.

Ik zie de 'kosmische antenne' als een receptor voor externe factoren die in de loop van de evolutie van de mens, als dier in de woeste natuur vol levensbedreigende omstandigheden, op scherp gesteld werd. Naargelang de levensomstandigheden, bv. duisternis, worden bepaalde hormonen geproduceerd. Duisternis (nacht) impliceert meer gevaar, omdat men minder goed ziet. Er wordt een hormoon geproduceerd waardoor de mens (en andere dieren) zich zal terugtrekken in de (iets meer) veilige 'geborgenheid' van een grot of een hoge boom. Als je op straat wandelt en je wordt bedreigd door een grote hond, zal door de prikkels van deze externe factor in je pijnappelklier een hormoon (meer) geactiveerd worden en je aansporen het op een lopen te zetten, om je 'overlevingskansen' te vergroten. Deze instincten stammen alle uit ons nog niet zo ver verleden als kwetsbaar dier tussen andere dieren.

Ik ben er persoonlijk van overtuigd dat de meeste ''mystieke/gods/buitenaardse/hallucinerende/verlichtende' ervaringen' beleefd worden onder invloed van één of andere agens en/of door bepaalde lichte, tijdelijke, niet-ziekelijke 'afwijkingen' in de hersenen, bv. onder invloed van stress die bepaalde grenzen overschrijdt.

G.


(bericht gewijzigd op 23-3-2008 9:28:27)
Op 23-03-2008 9:27:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
Ghislain:
Ik ben er persoonlijk van overtuigd dat de meeste ''mystieke/gods/buitenaardse/hallucinerende/verlichtende' ervaringen' beleefd worden onder invloed van één of andere agens en/of door bepaalde lichte, tijdelijke, niet-ziekelijke 'afwijkingen' in de hersenen, bv. onder invloed van stress die bepaalde grenzen overschrijdt.

G.


Neuh, 'Eva' is vier jaar geleden overgebleven uit de, pak 'm beet, 30 nicknames die ik gebruikte..

Ah, dus tóch een 'overgeleverd pré-historisch relikwie, die een paar eeuwen te laat geboren is' (zoals één van mijn gekkendokters mij onlangs noemde) en wiens "gaven" in het huidige moderne maatschappij geen enkele functie meer hebben, maar slechts tot belemmering tot deelname aan het maatschappelijke leven leiden.

En m'n Kundalini-ervaringen zullen dan ook wel humbug zijn:
http://www.xs4all.nl/~robvd/kundalini/

*zucht*
Het had zo mooi kunnen zijn en ach ja, misschien kan ik ermee op de kermis...
(maar soms is een Ghislaine nodig om weer even bij les te blijven)

(bericht gewijzigd op 23-3-2008 10:51:50)
Op 23-03-2008 9:55:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva: En soms is er een Bramsan nodig voor de egomassage met relativeringsboost..

(bericht gewijzigd op 23-3-2008 19:03:19)
Op 23-03-2008 15:05:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
aya:
Ghislain:


'Toen Eva at van de boom der kennis (misschien wel letterlijk, toen zij at van de kruiden/"drugs" werden wij verbannen uit het paradijs!'

Zulke uitspraken zijn onvoorstelbaar belachelijk in onze huidige geavanceerde maatschappij en getuigen van een enorme naïviteit.

G.


Lees de bijbel als een sprookjes boek met hier en daar wijsheden en dan klinkt het al wat minder belachelijk!

Maar jouw mening staat al vast en is totaal opgebouwd op los zand!

Haha... als je in het donker loopt maak je hormonen aan die... bla bla... sorry hoor maar dat klinkt pas echt naief!

Op 23-03-2008 15:15:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
Ghislain:
Ik ben er persoonlijk van overtuigd dat de meeste ''mystieke/gods/buitenaardse/hallucinerende/verlichtende' ervaringen' beleefd worden onder invloed van één of andere agens en/of door bepaalde lichte, tijdelijke, niet-ziekelijke 'afwijkingen' in de hersenen, bv. onder invloed van stress die bepaalde grenzen overschrijdt.

G.


Yep, dat is inderdaad exact hetzelfde als wat ik beweer en de agens (= werkzame (chemische) stof) is namelijk DMT:

Wikipedia:
Dimethyltryptamine, ook bekend als DMT is een indol-alkaloïde met een moleculaire structuur verwant aan de neurotransmitter serotonine. De stof wordt van nature aangemaakt door een breed scala aan organismen, waaronder de mens. De functie van de stof is tot dusver niet duidelijk, al blijkt uit onderzoek dat DMT mogelijk een rol speelt bij schizofrenie, bijna-doodervaringen en visueel dromen. DMT heeft psychoactieve eigenschappen en kan worden gerookt, geïnjecteerd, gesnoven of (gecombineerd met stoffen die orale opname mogelijk maken, zie ayahuasca) oraal toegediend worden. DMT behoort tot de hallucinogene en entheogene (grieks, de godheid binnenin opwekkende) drugs.


(bericht gewijzigd op 23-3-2008 23:07:45)
Op 23-03-2008 22:59:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ghislain:
aya:

Ghislain:


'Toen Eva at van de boom der kennis (misschien wel letterlijk, toen zij at van de kruiden/"drugs" werden wij verbannen uit het paradijs!'

Zulke uitspraken zijn onvoorstelbaar belachelijk in onze huidige geavanceerde maatschappij en getuigen van een enorme naïviteit.

G.


Lees de bijbel als een sprookjes boek met hier en daar wijsheden en dan klinkt het al wat minder belachelijk!

Maar jouw mening staat al vast en is totaal opgebouwd op los zand!

Haha... als je in het donker loopt maak je hormonen aan die... bla bla... sorry hoor maar dat klinkt pas echt naief!


Als Bijbel-aanhanger klinkt dat in jou oortjes natuurlijk naïef ... Bijbel-aanhangers hebben dan ook geen enkele voeling met evolutie.
Trouwens, vergeleken met de miljarden jaren evolutie van honderduizenden soorten planten en dieren op onze planeet, zijn de armzalige paar duizend jaar fantasie in de Bijbel onvoorstelbaar saai .....

G.
Op 23-03-2008 23:07:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva: Eehrrmm, volgens mij wordt er juist beweerd (door o.a. aya, professor Shanon en vele, vele anderen) dat de Bijbel een sprookjesboek is, dat is voortgekomen uit hallucinatoire ervaringen.

Dat zou jou toch juist als muziek in de oren moeten klinken, Ghislaine..


(bericht gewijzigd op 23-3-2008 23:20:51)
Op 23-03-2008 23:13:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ghislain:
Eva:

Eehrrmm, volgens mij wordt er juist beweerd (door o.a. aya, professor Shanon en vele, vele anderen) dat de Bijbel een sprookjesboek is, dat is voortgekomen uit hallucinatoire ervaringen.

Dat zou jou toch juist als muziek in de oren moeten klinken, Ghislaine..


Ik weet wat je bedoelt, maar dat de complete Bijbel het resultaat is van hallucinatoire ervaringen, vind ik sterk overdreven.

Voor mij blijft de Bijbel vooral een knap staaltje van symboliek. Daarvoor heb je geen hallucinogenen nodig hoor !

G.
Op 23-03-2008 23:38:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
Ghislain:

Eva:

Eehrrmm, volgens mij wordt er juist beweerd (door o.a. aya, professor Shanon en vele, vele anderen) dat de Bijbel een sprookjesboek is, dat is voortgekomen uit hallucinatoire ervaringen.

Dat zou jou toch juist als muziek in de oren moeten klinken, Ghislaine..


Ik weet wat je bedoelt, maar dat de complete Bijbel het resultaat is van hallucinatoire ervaringen, vind ik sterk overdreven.

Voor mij blijft de Bijbel vooral een knap staaltje van symboliek. Daarvoor heb je geen hallucinogenen nodig hoor !

G.


De complete Bijbel vast niet, daar zijn waarschijnlijk meer "machtige" mensenhanden aan te pas gekomen..
Maar daar waar men in direct contact met 'God' heeft gestaan en 'boodschappen' ontving, lijken de beweringen over hallucogenen bijzonder plausibel te zijn. Temeer het gebruik van dergelijke hallucogenen bij religieuze ceremonies heel gebruikelijk was in de oudheid. En zoals je waarschijnlijk weet, trekt door het vrijkomen van natuurlijk DMT (aangemaakt door de pijnappelklier) een heel scala aan arche-types, symboliek, geometrische patronen, hogere machten, licht, etc., etc., aan het (geestes)oog voorbij. Hoe dat werkt bij DMT uit externe bron weet ik persoonlijk niet, maar de ervaringen schijnen eender te zijn.
Op 23-03-2008 23:52:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
markje:

als de bijbel is onstaan dankzij drugs is het wel raar dat diezelfde bijbel het gebuik ervan verbied


Tja, misschien omdat ze willen verhinderen dat de mens direct contact met "God" kan maken, dus zonder tussenkomst van het kerkelijke patriarchaat..

De Slang die Eva's Kundalini deed opstijgen om haar een hapje van haar pijnappelklier uit haar 'Boom der Kennis' te laten 'eten', wordt door de Bijbel immers ook gezien als het Kwaad.

Maar goed, dit zijn uiteraard allemaal maar speculaties, hele lekkere en uiterst krokante weliswaar, maar desalniettemin bijzonder luchtig gebakken..
(bericht gewijzigd op 24-3-2008 0:05:22)
Op 24-03-2008 0:02:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva: edit
(bericht gewijzigd op 24-3-2008 1:07:30)
Op 24-03-2008 0:24:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
RF:
Ghislain:

Ron Brandstichter:

Ghislain:

aya:

Toen Eva at van de boom der kennis (misschien wel letterlijk, toen zij at van de kruiden/"drugs" werden wij verbannen uit het paradijs!


'Eva' en 'het paradijs' zijn Bijbelse verzinsels, onzin dus.

G.

bewijs wil ik zien, bewijs het
stelletje complotdenkers hier allemaal, zelfs de bijbel is niet eens meer heilig...

De Bijbel is helemaal niet heilig en heeft nu al sinds ongeveer 2 millenia miljarden mensen misleid. In het 'licht' van de Bijbel en het Christendom werden door de eeuwen heen honderdduizenden mensen vervolgd en erger, kijk maar naar o.a. de Middeleeuwse Inquisitie die opereerde onder het mom van het Heilige Kruis. Maar ook andere 'godsdiensten' maakten honderdduizenden slachtoffers. In feite maakten de diverse godsdiensten minstens evenveel slachtoffers als de oorlogen die de mens al uitgevochten heeft, oorlogen die dikwijls als inzet juist één of andere 'godsdienst' hadden.

G.


wat je daar roept is jouw mening, ik wil bewijs zien voor die beweringen van jouw, je kan zomaar wel vanalles hier gaan roepen, maar voordat je er erg in hebt begin je te vertellen dat er piramides in bosnie staan en dat 911 door bush gepleegd is...

dat jij vind dat dat zo is is prima, maar toon het maar eens aan!
ik heb geen zin in een eindeloze discussie met iemand die allemaal praatjes van nietszeggende pseudowetenschappers herhaalt zonder dat te kunnen onderbouwen!

kon het niet laten, sorry
(bericht gewijzigd op 24-3-2008 17:57:03)
blaat het niet dan schaapt het niet
Op 24-03-2008 17:57:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ghislain:
Ron Brandstichter:

Ghislain:

Ron Brandstichter:

Ghislain:

aya:

Toen Eva at van de boom der kennis (misschien wel letterlijk, toen zij at van de kruiden/"drugs" werden wij verbannen uit het paradijs!


'Eva' en 'het paradijs' zijn Bijbelse verzinsels, onzin dus.

G.

bewijs wil ik zien, bewijs het
stelletje complotdenkers hier allemaal, zelfs de bijbel is niet eens meer heilig...

De Bijbel is helemaal niet heilig en heeft nu al sinds ongeveer 2 millenia miljarden mensen misleid. In het 'licht' van de Bijbel en het Christendom werden door de eeuwen heen honderdduizenden mensen vervolgd en erger, kijk maar naar o.a. de Middeleeuwse Inquisitie die opereerde onder het mom van het Heilige Kruis. Maar ook andere 'godsdiensten' maakten honderdduizenden slachtoffers. In feite maakten de diverse godsdiensten minstens evenveel slachtoffers als de oorlogen die de mens al uitgevochten heeft, oorlogen die dikwijls als inzet juist één of andere 'godsdienst' hadden.

G.


wat je daar roept is jouw mening, ik wil bewijs zien voor die beweringen van jouw, je kan zomaar wel vanalles hier gaan roepen, maar voordat je er erg in hebt begin je te vertellen dat er piramides in bosnie staan en dat 911 door bush gepleegd is...

dat jij vind dat dat zo is is prima, maar toon het maar eens aan!
ik heb geen zin in een eindeloze discussie met iemand die allemaal praatjes van nietszeggende pseudowetenschappers herhaalt zonder dat te kunnen onderbouwen!

kon het niet laten, sorry


Dat talloze oorlogen onder het mom van 'godsdienst' uitgevochten werden is een alom bekend gegeven, en kan ik moeiteloos aantonen (bv. de 'kruis'tochten).

Wat jij zéker niet kunt aantonen, is het 'bestaan' van 'Eva' en het 'paradijs'.

Degene die niets kan onderbouwen, ben jij.

G.
Op 24-03-2008 23:25:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
aya:
Eva:

markje:

als de bijbel is onstaan dankzij drugs is het wel raar dat diezelfde bijbel het gebuik ervan verbied


Tja, misschien omdat ze willen verhinderen dat de mens direct contact met "God" kan maken, dus zonder tussenkomst van het kerkelijke patriarchaat..

De Slang die Eva's Kundalini deed opstijgen om haar een hapje van haar pijnappelklier uit haar 'Boom der Kennis' te laten 'eten', wordt door de Bijbel immers ook gezien als het Kwaad.

Maar goed, dit zijn uiteraard allemaal maar speculaties, hele lekkere en uiterst krokante weliswaar, maar desalniettemin bijzonder luchtig gebakken..


) Mooi gesproken Eva! Heb je nog meer van die speculatie koekies? Prachtig!!

Dat jij deze ervaringen hebt gehad zonder externe middelen is heel bijzonder maar ook niet makkelijk om mee om te gaan. Ik zelf heb het opgezocht maar ik zou mijn geen raad weten als zoiets spontaan gebeurt.

Het kunnen duiden van de beelden die ik zag toen ik Ayahuasca dronk is niet makkelijk! Het is absoluut gekleurd door mijn achtergrond maar het feit dat je niet alleen bent en dat je te maken hebt met entiteiten/goden/aliens is waar!

(bericht gewijzigd op 24-3-2008 23:46:32)
Op 24-03-2008 23:34:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
aya:


) Mooi gesproken Eva! Heb je nog meer van die speculatie koekies? Prachtig!!

Dat jij deze ervaringen hebt gehad zonder externe middelen is heel bijzonder maar ook niet makkelijk om mee om te gaan. Ik zelf heb het opgezocht maar ik zou mijn geen raad weten als zoiets spontaan gebeurt.Wanneer je een dergelijk intense ervaring totaal onverwachts, spontaan en onvoorbereid overkomt (terwijl je je voorheen nog nooit in Kundalini, pijnappelklier, DMT, verlichting, etc., etc. verdiept had), weet je niet waar je het zoeken moet van verwarring, twijfel en angst (temeer de lichamelijke verschijnselen en hallucinaties vreselijk heftig, pijnlijk en met niks anders te vergelijken zijn). Het heeft me dan ook jaren (12) gekost om er achter te komen wát het was en ermee in het reine te komen (wat me door m'n sceptische en soms zelfs cynische houding, veel moeite heeft gekost).

Er zullen ongetwijfeld mensen zijn, voor wie het allemaal een peuleschilletje is en het proces door training en meditatie kunnen reguleren en onder controle kunnen houden; waarschijnlijk zal ik daar dan ook niet aan ontkomen (en wordt me zelfs geadviseerd door m'n hulpverleners), aangezien het me nu reeds driemaal (spontaan) is overkomen en de immense energie die erbij vrijkomt, op den duur schade aan hersencellen en interne organen kan veroorzaken.

(bericht gewijzigd op 25-3-2008 0:49:16)
Op 24-03-2008 23:59:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva: Maar goed, wat Graham Hancock in zijn boek meedeelt, is natuurlijk niet geheel nieuw (al weet ik niet wat het 'lekkerste is dat tot het laatst bewaart blijft', aangezien ik het boek niet gelezen heb); anderen waren al tot soortgelijke conclusies gekomen:

http://www.kronosworld.nl/DMT.htm

(bericht gewijzigd op 25-3-2008 0:24:38)
Op 25-03-2008 0:20:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
aya:
Eva:

Maar goed, wat Graham Hancock in zijn boek meedeelt, is natuurlijk niet geheel nieuw (al weet ik niet wat het 'lekkerste is dat tot het laatst bewaart blijft', aangezien ik het boek niet gelezen heb); anderen waren al tot soortgelijke conclusies gekomen:

http://www.kronosworld.nl/DMT.htmHet boek is zeker de moeite waard om te lezen maar dat lekkers blijft wel tot het laatst bewaart!

Je kan je vermoedens hebben maar wat kunnen de westerse onderzoekers nou nog meer ontdekken. Die indianen hebben al eeuwen onderzoek gedaan... ja lache en toch denken wij westerlingen dat we het beter weten!!

Of die ervaringen schadelijk zijn weet ik niet! Zelf heb ik het omgekeerde ervaren. Tijdens de trips ging ik vaak door een hel maar als het uitgewerkt was voelde ik mij beter dan ervoor! maargoed ik kon me voorbereiden en het geheel controleren, dus Eva wie weet een goed idee om dat ook op die manier te doen. Persoonlijk vond ik het pretig dat er bij die keren een sjamaan aanwezig was die rook in mijn gezicht blies en ondertussen oude indianen deuntjes zong!
Op 25-03-2008 11:55:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
RF:
Ghislain:

Ron Brandstichter:

Ghislain:

Ron Brandstichter:

Ghislain:

'Eva' en 'het paradijs' zijn Bijbelse verzinsels, onzin dus.

G.

bewijs wil ik zien, bewijs het
stelletje complotdenkers hier allemaal, zelfs de bijbel is niet eens meer heilig...

De Bijbel is helemaal niet heilig en heeft nu al sinds ongeveer 2 millenia miljarden mensen misleid. In het 'licht' van de Bijbel en het Christendom werden door de eeuwen heen honderdduizenden mensen vervolgd en erger, kijk maar naar o.a. de Middeleeuwse Inquisitie die opereerde onder het mom van het Heilige Kruis. Maar ook andere 'godsdiensten' maakten honderdduizenden slachtoffers. In feite maakten de diverse godsdiensten minstens evenveel slachtoffers als de oorlogen die de mens al uitgevochten heeft, oorlogen die dikwijls als inzet juist één of andere 'godsdienst' hadden.

G.


wat je daar roept is jouw mening, ik wil bewijs zien voor die beweringen van jouw, je kan zomaar wel vanalles hier gaan roepen, maar voordat je er erg in hebt begin je te vertellen dat er piramides in bosnie staan en dat 911 door bush gepleegd is...

dat jij vind dat dat zo is is prima, maar toon het maar eens aan!
ik heb geen zin in een eindeloze discussie met iemand die allemaal praatjes van nietszeggende pseudowetenschappers herhaalt zonder dat te kunnen onderbouwen!

kon het niet laten, sorry


Dat talloze oorlogen onder het mom van 'godsdienst' uitgevochten werden is een alom bekend gegeven, en kan ik moeiteloos aantonen (bv. de 'kruis'tochten).

Wat jij zéker niet kunt aantonen, is het 'bestaan' van 'Eva' en het 'paradijs'.

Degene die niets kan onderbouwen, ben jij.

G.

nu ga ik heel flauw doen:
bewijs jij maar eens dat ze niet bestaan hebben!

niet dat ik het niet met je eens ben, maar dit is wat jij ook de hele tijd doet, vanalles roepen en zeggen dat wij dan maar het tegendeel aan moeten tonen, maar zelf kan je dat evenmin

(bericht gewijzigd op 25-3-2008 18:35:18)
blaat het niet dan schaapt het niet
Op 25-03-2008 18:35:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
RF: btw, in "the journey of man" word met redelijke zekerheid aangetoond dat alle tegenwoordig levende mensen van 1 stam afstammen. als we allemaal van 1 oerstamboom afstammen, dan kan het ook bijna niet anders dan dat daar een soort oer-eva was waarvan alle mensen hedentendage afstammen...

bewijzen dat eva (de persoon in de bijbel) bestond is nogal moeilijk, voor zover we weten was er toen nog geen schrift, dus zal er ook geen geschreven history van zijn, de vraag is daamee nog ontkracht of bewezen, aangezien er geen data van bekend is.

in zo'n geval zegt gebrek aan bewijs dan ook heel erg weinig, want je zoekt dan eigenlijk bewijs uit een tijdperk waarvan gewoon geen geschriften zijn waaruit je de naam zou kunnen halen ter refenentie.

/offtopic
(bericht gewijzigd op 25-3-2008 18:48:17)
blaat het niet dan schaapt het niet
Op 25-03-2008 18:48:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Eva staat gewoon voor, En Vele Andere.

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 26-03-2008 8:01:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
aya:
Bramsan:

@aya... rookblazende shamaan? heb je zo'n sessie in zuidamerika
ondergaan?

Blueberry Ayahuasca Clipja ben net een paar weken terug uit de amazone en heb daar met verschillende sjamanen Ayahuasca gedronken! Het clipje is trouwens mooi gemaakt... kan me die film nog herrinneren maar dat waren noord-amerika indianen maar ach het komt in de buurt.

Het boek van Graham heb ik gelijk gelezen toen het uit kwam en het heeft er voor gezorgd dat ik die kant ben op gegaan! Maar ik had er meer van verwacht. Ik verwachte dat die ayahuasca sessies al mijn vragen zou beantwoorden... haha helaas! Niet dat er meer vragen bijkwamen nee het was heilzaam, zowel geestelijk als lichamelijk.

Maar het het is bijna onmogelijk om in woorden over te brengen wat zo'n sessie met je doet! Iedereen die ik daar sprak is bekend met de kracht van Ayahuasca maar het is heel erg confronterend en daarom kiest niet iedereen ervoor om Aya te drinken!

Tja in mijn ogen is het triest om te zien dat iedereen de oude manier van leven verlaat en eerder kiest voor wat wij al jaren hebben en niet echt gelukkig van zijn geworden, want zonder die spirituele begeleiding voelen we we ons bij tijd en wijlen diep ongelukkig en doelloos. Maargoed dat is de tijd waar in we leven!

Is dat de duivel? Of ontbreekt die begeleidingen (uitzonderingen daar gelaten) omdat we al doen wat van de mens verwacht wordt??
Op 26-03-2008 21:19:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
aya: Besef dat je met al je kennis nog steeds niks weet! Gooi je arrogantie overboord en vertrouw op kracht die verborgen ligt in wat ons voed. Ayahuasca is de de moeder der moeders ook al twijvel je aan haar gelijk je ontkomt er niet aan zodra je het goedje tot je neemt.

Met paddo's heb ik minder ervaring maar de uitwerking is soortgelijk!
Op 27-03-2008 1:15:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Dit blogje smaakt naar meer, heb het boek net besteld
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 27-03-2008 2:25:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: "Van psychedelicata weet ik niks en laat dat liever aan mensen met 3 meter aan straflijst over"

Wat heeft die straflijst ermee te maken en wat is een straflijst (strafblad)?
Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 27-03-2008 9:42:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
Lanoe:

"Van psychedelicata weet ik niks en laat dat liever aan mensen met 3 meter aan straflijst over"

Wat heeft die straflijst ermee te maken en wat is een straflijst (strafblad)?
Carpe diem homo universalis


Ik weet niet van wie die uitspraak "Van psychedelicata weet ik niks en laat dat liever aan mensen met 3 meter aan straflijst over" is......maar dat zou dan betekenen, dat ik voorgoed de bajes in zou moeten ofzo..?! :-S
Op 27-03-2008 0:27:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: Hallo

Wie kan mij helpen aan DMT (synthetisch) ??

Dank u.

Op 27-03-2008 16:11:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
Ron B.:

Eva:

Lanoe:

"Van psychedelicata weet ik niks en laat dat liever aan mensen met 3 meter aan straflijst over"

Wat heeft die straflijst ermee te maken en wat is een straflijst (strafblad)?
Carpe diem homo universalis


Ik weet niet van wie die uitspraak "Van psychedelicata weet ik niks en laat dat liever aan mensen met 3 meter aan straflijst over" is......maar dat zou dan betekenen, dat ik voorgoed de bajes in zou moeten ofzo..?! :-S


verdorie, dan moet ik dus nog heel wat uitvreten voordat ik morgen naar de smartshop zweef


Straflijst....pfffff...

Ja jee, kan ík het helpen dat het af en toe, in nogal fikse hoeveelheden, spontaan uit m'n bolletje lekt..

Op 27-03-2008 21:49:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
dodeca:

Hancock maar ook Bauval heb ik van het begin af aan van mijn lijst afgeschrapt. (trouwens er staan er nog maar heel weinig op mijn lijst, maar dat was hullie al wel duidelijk)

Het zijn perfecte afleiders.Geldt dat ook voor Rick Strassman, dodeca..?!
Op 28-05-2008 8:41:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
dodeca:
Ik zal eens navragen eva ik ken iemand die het gehele circuit prachtig uiteen kan zetten.


Leuk. 'k Ben benieuwd wat hij/zij te melden heeft.
Op 29-05-2008 10:28:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
Bramsan:

enneuh kristallen? toch niet in de vorm van schedels hè?Wellicht wordt dit bedoeld..?!

artikel:
De aanwezigheid in de pijnappelklier van kristallijne bolletjes (brain sand) in de grootte van 100-300nm. Deze kristallen blijken te bestaan uit calciet, apetiet en magnetiet. De eerste twee stoffen komen voor in botweefsel. Magnetiet is een ijzerhoudend kristal met magnetische eigenschappen. Lange tijd is gedacht dat de aanwezigheid van de hoeveelheid kristallen verband houdt met de ouderdom, maar recent onderzoek aan hersenen van alle leeftijden heeft hiervoor geen bewijs geleverd. De hoeveelheid en grootte van dit brain sand kan van persoon tot persoon verschillen.
De kristallen zijn piëzo-electrisch. Dit betekent dat er onder mechanische druk een electrisch veld ontstaat. Dit vormt wellicht een verklaring van de reactie van de pijnappelklier op geluid, aangezien geluid drukgolven (drukfluctuaties) veroorzaakt op de kristallen. Een andere eigenschap is het dubbel brekend zijn van deze kristallen.
Op 30-05-2008 15:56:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden