Bij sommige mensen is het zo dat, als je ze tegenkomt, je een boost krijgt. Er zijn mensen die zo vol sprankelende energie zitten dat je een graantje van hun energetisch zijn kunt meepikken. Aan de andere kant bestaan er mensen die je leegzuigen en hun aanwezigheid zorgt voor Hapvermoeidheid, tot uitputting aan toe. Energievampieren.

Energievampieren zijn er in alle vormen en maten; van de klagerige partner, de aan ziek zijn verslaafde tante tot de naar zelfbevestiging zoekende vader of schoonvader. Hoe het zich ook manifesteert, het zijn mensen die op een niet zo gezonde manier omgaan met de situaties om zich heen. Doorgaans gedragen ze zich alsof de wereld tegen hen is en hebben energievampieren een fotografisch geheugen wat betreft de narigheid die hen is overkomen.


Er zijn verschillende types van energievampieren. De drama-queen die van iedere stoeprand een dodelijke klif maakt, de zondebok-zoeker die de oorzaken van problemen eenzijdig buiten zichzelf zoekt, en dan is er nog de charmeur die graag in het middelpunt van de belangstelling staat. Met welk type vampier je ook te maken hebt, het staat je vrij weg te lopen. Een andere optie is je beschermen tegen hun zuigende capaciteiten, met als risico dat de energievampier in kwestie je geen leuk persoon zal vinden.

Herken de vampier

De makkelijkste manier om te weten of je met een energievampier te maken hebt is afgaan op je gevoel. Als je erop let is het snel duidelijk of je uitgezogen wordt of niet. Het gevoel maakt zich soms kenbaar door een beklemmende druk in de borst. Als je moe wordt na een gesprek of telefoonconversatie dan weet je ook dat het raak is. Hoofdpijn, of het gevoel bespeeld te zijn, kunnen ook tot indicaties zijn.

Vampierenbescherming

Als je in een situatie staat waarin iemand je ongewenst domineert of de energie uit je zuigt, dan is het belangrijk op de ademhaling te letten. Rustig en geconcentreerd ademen is in vele oude geschriften en tradities belangrijk, van de soetra's en yoga tot karate. Het moment tussen uitademen en inademen wordt als belangrijk meditatief moment beschouwd.

In contact staan met de eigen innerlijke kracht - en daar is weinig wetenschap naar gedaan - is ook belangrijk verweer tegen een energievampier. Wanneer de baas van op het werk naar je toe komt en je aanspreekt op iets, dan bestaat de kans dat je nare onderdanige gevoelens zult voelen. Een simpele instant-visualisatie waarop je bovenaan de Mount-Everest staat en de wereld aan je voeten ligt kan je innerlijk gevoel helemaal veranderen. Verbeelding laat je toe uit opgebouwde innerlijke kracht en positieve gevoelens uit het verleden te putten.

Voor een ander is het misschien makkelijker om een vampierenschild te visualiseren. Een omringend energieveld dat de negatieve of uitputtende werking van de tegenpersoon doet weerkaatsen. Trek dus gewoon een spreekwoordelijke muur rond jezelf op.

Wie het nóg meer in de alternatieve hoek wil zoeken een bad nemen met daarin 7 witte anjers, grof zout en ammoniak. Volgens omo-obatala werkt dit tegen energievampieren, maar dan alleen als het ritueel op vrijdag geschiedt.

paps: Meditatie is als een bloedtransfusie...?Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 23-03-2008 0:08:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dr. Phil:
Struikelaar:

Dit is zeker een waarheid als een koe. Ik ben twee jaar lang leeggezogen door zo'n persoon. Inmiddels kan het me niets meer schelen dat ze op haar ondergang afstormt.

Ik heb er ook ervaring mee. Het is zelfs vaak zo dat energievampieren de ander ervan beschuldigen een energievampier te zijn.
(bericht gewijzigd op 23-3-2008 11:01:47)
Op 23-03-2008 11:01:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paps: Vreemd genoeg wordt dit niet gezien als iets wetenschappelijks maar is het in onze beleving wél waar......

Ik denk dat ons materialistische denken hier geen antwoord op heeft. Menselijke energie is al moeilijk te meten (Ik ben in een 125 watt steming..?) en het leegzuigen al helemaal niet... (Die zuigt me met 15 Ampere leeg...?) maar wie weet wordt de energie van de menselijke interactie wel eens gedefinieerd en is het te meten in waarden als "toevoegend en inspirerend" of "opzuigend en deprimerend".

Voor mij is het een feit dat sommige mensen je oppeppen en sommige je leegzuigen. Het verschil zet hem wat mij betreft in een positieve levensopvatting of een negatieve levensopvatting.

Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 23-03-2008 0:47:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic: Praat me er niet van. Ik word al moe als ik er aan denk.Al die leegzuigers.
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 23-03-2008 0:52:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
christal: ook ik herken het, ik had een relatie met een "leegzuiger". Vlak aan het einde van relatie kon ik niet meer naast hem zitten zonder me ontzettend moe te voelen worden.(en soms ernstige hoofdpijn erbij)
Toch is het heel belangrijk voor me geweest om dat te mogen ervaren.Ten eerste om in te zien dat ik mijn "eigen" kracht heb weggegeven aan een ander.En ook om nu te ervaren hoe het is om in mijn eigen kracht te staan met een partner die naast me staat.

x christal
Op 23-03-2008 18:49:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt:
christal:

En ook om nu te ervaren hoe het is om in mijn eigen kracht te staan met een partner die naast me staat.

x christal

Ik ook van jou.

:S
Op 23-03-2008 19:24:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Whyme: Komt me bekend voor, zo'n energievampier. Ik word al helemaal kriebelig als ze bij me in de buurt is, laat staan als ze tegen me praat, brrrr..
pluk de nacht, slapen kan altijd nog.
Op 23-03-2008 19:47:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dr. Phil:
Whyme:

Komt me bekend voor, zo'n energievampier. Ik word al helemaal kriebelig als ze bij me in de buurt is, laat staan als ze tegen me praat, brrrr..

Buurvrouw?
Op 23-03-2008 20:37:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Whyme:
Dr. Phil:

Whyme:

Komt me bekend voor, zo'n energievampier. Ik word al helemaal kriebelig als ze bij me in de buurt is, laat staan als ze tegen me praat, brrrr..

Buurvrouw?

Nee, iemand uit mijn klas.. Gelukkig zit ik er niet de hele tijd bij, maar als zelfvertrouwen een temperatuur zou hebben dan zou de hare 0 graden Kelvin hebben, brrr..
pluk de nacht, slapen kan altijd nog.
Op 23-03-2008 20:42:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dr. Phil:
energie vampier:

oh ja dit artikel heb ik al eerder gelezen op GW

Waar?

(bericht gewijzigd op 23-3-2008 23:42:44)
Op 23-03-2008 23:42:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
RF:
agent 327:

Maar nergens staat Hoe energievampieren kunnen stoppen met zuigen.
Dat lijkt mij ook heel belangrijk voor ze.

het is een kwestie van geven en nemen, als je niets geeft dan neem je niets en omgekeerd. sommige mensen kunnen gigantisch veel aandacht vragen, en het onvoorwaardelijk geven van die aandacht is al een eerste fout, zo leren de "vampiers" dat ze krijgen. zie het als een zwaar verwend schoothondje, oplaatst is die de baas en zal je bijten als hij geen koekje krijgt of als je m niet aait.

wat je zelf kan doen? veel mensen weten niet dat ze energievampier zijn, de enkelen die het wel weten maken er misbruik van of leren het zichzelf af. als je je er niet van bewust bent is het moeilijk af te leren, zodra je dat wel weet dan kan je het jezelf afleren, ontspanningsoefeningen en meditatie zijn een mogelijkheid maar eigenlijk gaat het erom jezelf te leren kennen. hier schuilt ook meteen het grootste gevaar, velen die zich hiervan bewust worden gaan het juist gebruiken inplaats van afleren

hoe weer je zo'n vampier af? geen aandacht geven, probeer de rollen om te keren, want vaak is er een soort van rollenspel gaande. eigenlijk altijd heb je een gever en een nemer, houd op met (alleen maar) geven, zo simpel is het. dan kunnen er twee dingen gebeuren: er ontstaat een wisselwerking van geven en nemen onderling wat meestal een goed iets is, dan ontstaat er een soort balans. wat ook kan is dat de "vampier" een andere gever gaat zoeken, en dit zie je niet alleen onder werknemers/werkgevers, maar nog veel vaker in personlijke relaties. dit kan varieren van gewone gezonde relaties met gewoon 1 dominanter persoon, tot relaties waarin de ene persoon volledig overheerst word door de ander...
(bericht gewijzigd op 24-3-2008 18:29:23)
blaat het niet dan schaapt het niet
Op 24-03-2008 18:29:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paps: Ik zag net nog even het optreden van Paul Potts in Britain's got talent.

Pure kippenvel, elke keer weer als ik die man op dat moment hoor zingen krijg ik kippenvel, tranen in mijn ogen en ben ik diep, diep onder de indruk.... volledig ontroerd.

Die man gooit er zo ongelooflijk veel energie uit op dat moment.... het is ongehoord. De finale zong hij dit lied ook en toen had het gek genoeg maar 10% van de lading die hij in de eerste ronde er uit gooide...

Maar die eerste keer.... wauw... zelfs die dame in de jury had de tranen in haar ogen en dat heb je niet zo maar eventjes.

Dit was geen energievampier maar een energiedonateur. Op volle en ongekende kracht. Zeldzaam mooi. Het is niet voor niks dat zo veel mensen hierdoor werden gegrepen. Niet omdat ze opera zo mooi vinden, maar om de pure en heftige emotie die er uit knalde....
(bericht gewijzigd op 24-3-2008 23:32:22)
Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 24-03-2008 23:26:58 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lampie:
agent 327:

Maar nergens staat Hoe energievampieren kunnen stoppen met zuigen.
Dat lijkt mij ook heel belangrijk voor ze.


Ik denk het inzien dat ze energievampier zijn is een grote stap in de goede richting.
Op 25-03-2008 8:16:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Whyme:
Bramsan:

Whyme:

Dr. Phil:

Whyme:

Komt me bekend voor, zo'n energievampier. Ik word al helemaal kriebelig als ze bij me in de buurt is, laat staan als ze tegen me praat, brrrr..

Buurvrouw?

Nee, iemand uit mijn klas.. Gelukkig zit ik er niet de hele tijd bij, maar als zelfvertrouwen een temperatuur zou hebben dan zou de hare 0 graden Kelvin hebben, brrr..


volgens mij kan zo iemand jou ook energie terug geven als jij zo iemand een beetje gerust kan stellen en helpt zijn onzekerheid te verminderen??!!

is het niet zo dat in veel gevallen wanneer JIJ iets storends ervaart bij de ander, de werkelijke oorzaak in jezelf ligt en dat je juist ZELF de veroorzaker bent van het gevoel 'leeggezogen' te worden (omdat je het tot iets persoonlijk maakt)??

(natuurlijk gaat deze stelling niet altijd op)


Deze stelling kan goed opgaan, ik word best wel nerveus bij haar want ik wil haar niet kwetsen, en dat kost best wel veel moeite want zelfs het kleinste grapje wordt als belediging opgevat, en dan gaat ze nog meer denken dat we slecht over haar denken.. En dat zuigt je energie weg, alsof er een grote bloedzuiger op je zit

pluk de nacht, slapen kan altijd nog.
Op 25-03-2008 0:07:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio: Dit soort blogs verdienen wat mij betreft een herhaling op GW!!!
En zo zijn er nog talloze die best opnieuw bovenaan mogen komen...IDEE?????
Op 21-08-2009 16:23:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paps: Dit is inderdaad een hele leuke....

Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 21-08-2009 16:30:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maan: Ook bij dit soort vampiers kan knoflook daadwerkelijk helpen.
The Lost History of Man: http://www.talc.site88.net
Op 21-08-2009 18:59:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden