"Op zoek naar het bovennatuurlijke (1)" is de titel van een oud Chinees boekwerk van onder andere Gan Bao dat zijn oorsprong vond tussen 317 - 420 na Chr. Het bestaat uit meerdere oude geschriften en latere aanvullingen. Sinds een jaar of 10 is er een goede vertaling van deze oriëntaalse versie van Forteaanse zaken voor handen. En wat blijkt, vreemde verhalen over 'entiteiten' en 'UFO's' die de aarde bezoeken zijn niet alleen voorbehouden aan onze moderne tijden of westerse wereld.

( Rare jongens die Chinezen, toen ook al )

In de periode dat 'de drie koningen' ( Wei, Shu en Wu. 222-280 na Chr.) regeerde over het Chinese rijk schreven de ouden een verslag over een 'entiteit' die was verschenen aan een groep spelende kinderen. Het wezen werd beschreven als ongeveer 1,30 m. lang, gekleed in blauw en het zou glimmende ogen hebben gehad.

Kinderen, nieuwsgierig als ze zijn, omringden het 'wezen' en vroegen het de hemd van het lijf. "ik kom niet van Aarde" zou het wezen gezegd hebben om toe te voegen dat het van Mars kwam. Vervolgens schetste de entiteit de toekomst.

"De staat van de drie koningen zal niet lang meer stand houden, in de toekomst zal de wereld toekomen aan de Sima-familie". De kinderen schrokken toch wel van deze vreemde tijding en gingen snel hun ouders halen. Toen ook de volwassen kwamen nam het wezen beleefd afscheid, kromp ineen en sprong hoog in de lucht. De mensen zagen hoe een 'lange witte zijden sjaal" hoog in de lucht verdween.

Vier jaar later stortte het drie koningenschap in elkaar en was het de Sima-familie die het uiteengevallen China herenigde, precies zoals het 'Marsmannentje' voorspeld had.

Er is meer.

Onder Keizer Yao in een tijdperk zo'n 4.000 jaar geleden zou men een 'luchtschip' hebben zien zweven boven de 'west zee' (tegenwoordig Bohai zee.) Het vreemde schip zou volgens de verslagen meerder lichten hebben en aan boord zouden wezen te zien zijn geweest met 'hoeden' op er 'groeide witte veren' uit hun lichaam. En hoewel de entiteiten geen vleugels hadden konden ze toch vliegen aldus het rapport.Er is meer.

In het 12de jaar van Keizer Kanxi (1672) vond er een opmerkelijk incident plaats. Mensen zouden een 'man met zwart gezicht' gezien hebben die snel door de lucht vloog. Zijn lichaam bestond uit flitsende rode lichten alsof het in brand stond. Toen gezagdragers het verhaal te horen kregen spoedden zij zich naar de plek om nog net de 'man' spoorslags te zien verdwijnen.

Er is meer.

"De kronieken van rampen en ongewone fenomenen" bevat een verhaal die we tegenwoordig onder de noemer 'alien abuction' zouden kunnen scharen. In het 3de jaar van Keizer Yongzheng (1724) trok een groepje boeren erop uit om bamboe te snijden. Tot hun grote schrik zagen ze hoe één van hen plotseling voor hun ogen in het niets verdwijnen. 140 dagen later verscheen de onfortuinlijke boer weer gewoon thuis. De arme boer was letterlijk en figuurlijk de weg kwijt en niet in staat om wat voor verklaring dan ook te geven.

Charles Fort zou in zijn handen klappen en de werken van de Romein Julius Obsequens hebben er een Chinese tegenhanger bij.

1) In Search of the Supernatural: The Written Record. vert: Kenneth J. DeWoskin, J. I. Crump [ Link ]

Ganzfeld: cool altijd die ouwe meuk.... geeft toch weer te denken.
Op 31-03-2008 21:04:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
psixty4: Aliens en ufo's in het vroegere China. Leuk artikel.
It's all a figment of imagination!
Op 09-04-2012 2:07:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden