En terwijl we in Nederland een Wilders hebben die maar blijft hameren op het Islamitische gevaar kent Amerika een Al Gore die ons het gevaar van een opwarmende aarde blijft inpeperen. Onlangs lanceerde hij een 'Klimaat campagne' die 3 jaar zal duren en 200 miljoen euro zal kosten (bron). Maar net zoals men vraagtekens kan zetten bij een mondiale Islamitische dreigen kan men zich afvragen hoe werkelijk het idee van een steeds warmer wordende aarde is. Alhoewel, het is geen kwestie meer van afvragen, we weten het zeker; de aarde warmt niet op!

aqua nasa

(Meten is weten: NASA project Aqua toont aan, aarde warmt niet op)

Jennifer Marohasy is biologe en verbonden aan de Australische denktank "the Institute of Public Affairs". Toen zij onlangs in een interview werd gevraagd op de aarde nog steeds aan het opwarmen is antwoordde ze: "eigenlijk is de aarde aan het afkoelen".

Van 1998 tot en met 2002 zijn de temperaturen op aarde gelijk gebleven, dit in tegenstelling van wat je zou verwachten op basis van de voorspellingen over stijgende C02-levels. De gemiddelde temperatuur op aarde vertoont de afgelopen 10 jaar juist een licht dalende lijn. Aldus Jennifer Marohasy. Is Marohasy gek geworden? Niet echt. Het IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change ) onderschrijft de zienswijze van Marohasy.


(Marohasy, niet alleen leuker om te zien dan Al Gore maar ook haar boodschap is veeeel beter )

Omdat we eigenlijk niet zo heel veel weten over het klimaat lanceerde de NASA in 2002 het project Aqua. Onderdeel van dit project was het in de lucht brengen van een satelliet om meer gegevens te verzamelen. Inmiddels blijkt dat de gegevens die de Aqua-satelliet terug stuurt niet in overeenstemming te zijn met de klassieke klimaatmodellen die een opwarming voorspellen.

Klimaatwetenschapper Roy Spencer van het NASA Aqua-project heeft de bevindingen die rechtstreeks tegen die van Al Gore ingaan naar buiten gebracht en zijn zelfs wetenschappelijk geaccepteerd maar niemand luistert. Spencer denkt dat de mensen nog in 'shock' zijn van de tegenstrijdige gegevens. Het Aqua project toont aan dat het beetje opwarming op aarde ruimschoots gecompenseerd wordt door moedertje Gaia waardoor we dus eerder kunnen spreken van afkoeling dan opwarming.

Al met al blijkt het klimaat robuuster dan tot nu toe werd aangenomen. Dus kunnen we nu alle malle doorgeschoten klimaatmaatregelen en belastingen terugdraaien? Volgens Marohasy is dat maar zeer de vraag. Veel vooraanstaande lieden, politici, professoren, journalisten en gewone mensen lopen mee in de polonaise van een opwarmende aarde. Het is natuurlijk pijnlijk en voor sommigen zelf ronduit beschamend om een, twee drie te zeggen "Oké, we hadden het fout". Het heeft tijd nodig maar zal zeker gebeuren want de feiten spreken voor zich.

Zo, en met nu weer een fantastisch doemscenario geslecht te hebben richten we onze pijlen weer op de volgende bangmakerij.

Gerelateerd aan deze publicatie:
paps: Mja... de aarde zal dan wel niet opwarmen maar eigenlijk vind ik de onderliggende boodschap veel belangrijker:

We moeten ZUINIG zijn op onze planeet. Geen vervuiling, geen verwoesting van bossen, geen genetisch gemanipuleerd voedsel, geen masale aanplant van soja ten koste van andere bebouwing, geen jacht op walvissen, niet leegroven van de zeeën, geen ecosystemen vernielen, terugdringen van de mensenpopulatie naar 3 miljard, afschaffen bioindustrie, etc,etc.

Laten we een leefbare planeet maken waar onze kleinkinderen trots op kunnen zijn. Dan regelt moeder Aarde zelf de temperatuur maar.

Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 13-04-2008 0:44:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
H.man:

Bartelo:

Je slaat de spijker op z'n kop Jules.p! Wanneer wordt de overgrote rest nu eens wakker. Alle doemscenario's dienen maar 1 ding. De portemonnaie van de doemheilspellers en aanverwanten.

Ja men verdiend eraan en toch zit ik tegen 2012 in Afrika op een berg...just in case.


Je bedoelt die berg waar die meteoriet dan gaat inslaan? Levensmoe?
Geintje hoor, maar wat zou ons in 2012 te wachten staan?
'Don't forget rule number 6'
Op 13-04-2008 8:03:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: verdraaing van de feiten.
Ze heeft aangetoont zoals je boven het plaatje ook ziet staan, dat de uitstoot van CO2 in de atmosfeer niet alleen bijdraagt aan de opwarming van de aarde.

Eenieder die met zn blote ogen beweerd dat de aarde niet opwarmt gaat ZELFS voorbij aan zn eigen fysieke feiten.
Ik ben nog maar 35, maar in mijn leven is het gewoon een letterlijke observatie.

Dit bedoel ik nu met wetenschap die doorschiet in zn relativatie.
Al meer dan 20 jaar geen fatsoenlijke winter, de heetste zomers ooit na 1988.
Boter op je hoofd heet dat in de volksmond

Ow en waar zijn die wetenschappers die de afstand van de aarde tot de zon meten om te kijken of die misschien verkort is?
Dan is het natuurlijk interessant om te kijken zo voor 1988 (1980) tot 1990 of zo.
Ik ben dan iig benieuwt

Planeet aarde wordt letterlijk schoongekookt

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 13-04-2008 9:23:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
Besjakie:


Goh, mevrouw is dus qua ideologie een klimaatsceptici.

Wat raar dat ze dan deze mening is toegedaan.
Ze is een voorvechter van de 'vrije markt'. Tja en ecologische rampen kan die markt niet gebruiken. Dus vandaar...Familie van Tineke Schouten?

De zaken die je in je argumentatie aanhaalt bewijzen niets over haar oprechtheid.
'Don't forget rule number 6'
Op 13-04-2008 0:14:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
jules.p:

aan Struikelaar,

waarom zouden gegevens of theorieën van enkele dagen niet zaken kunnen weerleggen die al eeuwen oud zijn kijk naar Galileï , Newton, Einstein... allemaal mensen met theorieën die niet zomaar aanvaard werden, die ingingen tegen een conservatieve trend en die toch gelijk hadden.

In het project aqua worden dingen gemeten en afgezet tegen resultaten van modellen, en een model is slechts een afspiegeling van een realiteit, een benadering van feiten.

En ja het poolijs smelt af maar dit is een proces dat reeds lang geleden begonnen is, zeer grootschalige gebeurtenissen hebben een zeer grote traagheid (vergelijk met de enertie van grote schepen).Maar wat als er onlangs een omslag is opgetreden in het proces van de globale opwarming, misschien een omslag die amper enkele jaren geleden is begonnen?

We zullen nog een tijdje moeten afwachten, maar doemdenkers schijnen nu eenmaal geliefd te zijn bij de massa's en intelligente profiteurs staan altijd klaar om de doemdenkers te melken.

Als de doemdenkers gelijk krijgen gaan we er allen aan, maar als de anderen gelijk krijgen, ja dan zijn zij de winnaars....


Dit is meer jou projectie denk ik.
Jij maakt er een doemscenario van, alsof het het einde van de wereld betekent.
De aarde veranderd om de zoveel tijd haar jasje en hoewel we er soms bekaaid vanaf komen, overleven we het wel en beginnen we gewoon een nieuwe tijd.
Goed en slecht zijn mensenlijke observatie's.
Iets werkt of iets werkt niet en nu komen we langzaam tot het inzicht dat hoe we nu bezig zijn niet werkt en WIJ totaal uit balans zijn en nogal zijn doorgeschoten (groot deel daarvan ligt in de drang naar instant satisfaction ).
Maar ik zie geen doemscenario in de toekomst.
Het hoeft niet altijd het een of het ander te zijn, er is gelukkig ook nog zoiets als de Gulden Middenweg en die vaak iets genuanceerder en is niet weg te zetten in de popu oneliners van tegenwoordig
Carpe diem homo universalis
(bericht gewijzigd op 13-4-2008 13:27:19)
Carpe diem homo universalis
Op 13-04-2008 13:23:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cheshire Cat:
Salome:

rob:

Ik geloof niks van al die voor en tegenstanders, zij hebben hun eigen agenda...

Ik weet helemaal niet meer wat ik moet geloven.Geloof in Uw zelf.

Mhhh, Dit is toch meer Dr. Phil zijn job!
"We're all mad here."
Op 13-04-2008 18:06:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: Klimaat, hoe was dat vroeger?

http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?grens=1042

Op 14-04-2008 7:49:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: Jammer dat de discussie blijft steken in onderbuiken gevoel en persoonlijke voorkeur....

hieronder nog even de historie om de boel in perspectief te plaatsen.
http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?grens=1042

Goedenmorgen.
Op 16-04-2008 0:25:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden