Grenswetenschap.nl maakt zich zorgen die ik graag met u wil delen. Grenswetenschap heeft ooit eens voor de optie gekozen dat men vrijelijk onder blogjes kan reageren. Daarmee namen we bewust het risico dat er vroeg of laat iemand zou reageren met de gebruikelijke "plas-pies-poep" opmerkingen. Onze moderators halen dergelijke flauwekul comments weg voordat u het leest. Natuurlijk dwalen reaguurders ook wel eens af en/of vliegen elkaar in de armen of haren. Voor die categorie reacties bedachten wij 'de Zeepkist' een wekelijkse vrijplaats voor al uw off topic hersenspinsels. En natuurlijk kwamen er huisregels met betrekking tot reageren. Eind goed al goed? Was maar waar.

frank barkel

( Strenge Bert: Er is er maar één die het écht beter weet. )

De laatste tijd zien we steeds vaker dat er mensen zijn die uit een eigen vaste overtuiging anderen die een andere visie zijn toegedaan 'onvriendelijk bejegenen'. Soms ontstaat er dan een grimmige discussie om een 'gelijk' dat niet onderbouwd, aannemelijk noch bewezen kan worden. En dat baart ons zorgen.

Begrijp ons niet verkeerd, het staat u geheel vrij om het wel of niet eens te zijn met de strekking van een blog. We hebben speciaal daarvoor onder ieder blog de mogelijkheid geschapen om een blogwaardering uit te spreken door middel van de cijfers 1 tot en met 5. Tekstueel uw waardering uitspreken mag ook. Natuurlijk leren we ook graag van u en zien graag uw mening met onderbouwing of aanvulling terug. We zijn niet bang voor kritiek maar een paar losse kreten kunnen we niet serieus nemen.

Waar we voor passen zijn reacties waarbij men elkaar onderling afkraakt of belachelijk maakt op basis van een persoonlijke visie of reacties die mogelijk als kwetsend kunnen worden ervaren. De vraag is echter hoe we daar mee om moeten gaan. We willen liever blogjes schrijven dan als scheidsrechter te bemiddelen in vruchteloze welles-nietes discussies en hebben dus het volgende besloten:

Iedereen die een ander omwille van een andere visie kwetsend, beledigend, boos of kleinerend bejegent krijgt een BAN.

En nu we toch bezig zijn, het tot vervelens toe afkraken van andermans stellingen of blogjes zonder degelijke onderbouwingen die bijdragen aan een zinvolle discussie levert ook een BAN op.

Mogelijk zal niet iedereen blij zijn met deze maatregel en 'censuur' roepen of 'we mogen geen kritiek geven'. Tegen diegene die dat roepen zeg ik volmondig; 'Ja inderdaad, ongefundeerde kritieken op elkaar of blogjes tolereren we niet meer'. En als u van mening bent dat uw waarheid de enige, onomstotelijke en alles omvattende waarheid is bespaar u en ons dan de ergenis en blijf gewoon weg van deze site.

Grenswetenschap.nl heeft inmiddels meer dan 1.700 korte en lange artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen voor u online gezet. Wij pretenderen geen waarheden maar geven slechts een gedeeltelijk visie op de wondere wereld om ons heen met als doel verwondering, verbazing en vermaak. Het is bijna vanzelfsprekend dat een deel daarvan u mogelijk niet aanspreken. Prima. We schrijven voor iedereen. Op inhoudelijke onjuistheden willen graag gewezen worden maar wel op een opbouwende manier waar iedereen baat bij heeft. Uw zinvolle bijdrage onder de blogjes zijn belangrijk en vormen vaak een meer dan welkome aanvulling.

Kortom, reageer gerust met een lach of een traan maar behoud het fatsoen en respect voor andere meningen. Onderbouw of vul aan of verwijs en gebruik de reageermogelijkheid waarvoor zij bedoeld is, als bron voor lering en vermaak voor allen.

Wie naar mijn smaak de regels overschrijdt krijgt een ban. Reclameren kan, kom gerust langs, ik woon op de Engelsholm 51 in Hoofddorp. (tevens ook het adres voor al uw blijken van waardering)

Broh-Koh Lee: Respect!
Fruit dan?
Op 05-04-2008 17:59:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Life is a playg: Prima actie ..... respect voor jullie inzet tot eerdere creatieve oplossingen (zeepkist) en integere afwegingen!
Neerbuigende of respectloze reacties leiden tot het verdwijnen van mensen die oprecht geïnteresseerd zijn in grenswetenschappelijke zaken. Ik zou tenminste geen vraag meer durven posten na persoonlijk gekijf bij een blog.
Maak vaak dankbaar gebruik van de positief bedoelde aanvullende info of gesuggereerde links. Vind het een verademing om bestaande paradigma's te toetsen en me te ontwikkelen met nieuwe gezichtspunten. Jullie site faciliteert dit .... ga zo door !!!!
Anja

Op 05-04-2008 22:25:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva: Mmmmmmhh, we krijgen met het virtuele zweepje...*zucht*....lekker hoor...
Op 05-04-2008 23:10:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paps: Prima. Ik kan me hier helemaal in vinden.

De sfeer had de laatste tijd wel wat te lijden onder het gemekker van de betweters, hopelijk wordt het wat minder zuur de komende tijd.

Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 05-04-2008 23:28:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus: Sommige kinderen hebben nu eenmaal een strenge papa nodig.

Ik ban al jaren in de ban van http://www.grenswetenschap.nl/

O)
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 06-04-2008 6:16:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus:
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 06-04-2008 6:17:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: Haha... geweldig. Ik ben benieuwd wie er allemaal bij Bert op visite gaan komen :-) (of moet ik op het matje komen zeggen?)

Dat is wat ik nu zo leuk vindt aan GW... gewoon open gooien en aanpakken die boel, nix mantel der liefde of de kopje thee Cohen aanpak... '

Dat mevrouw Ganzfeld opeens ernstig geintresseerd is in GW en serieus overweegt om expres een ban op te lopen om zodoende bij Bert boete te doen is natuurlijk weer wat minder....
Op 06-04-2008 10:50:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic: Volgens mij wil heel het vrouwelijk geslacht boete doen bij strenge Bert.TJa zwart maakt nu eenmaal veel in mij los.
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 06-04-2008 11:25:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
RF:
celtic:

Volgens mij wil heel het vrouwelijk geslacht boete doen bij strenge Bert.TJa zwart maakt nu eenmaal veel in mij los.

ik word eigenlijk wel een beetje bang van die man in het zwart, straks staan ze weer in hun geblindeerde busje voor mn huis te posten
(bericht gewijzigd op 6-4-2008 16:07:50)
blaat het niet dan schaapt het niet
Op 06-04-2008 16:07:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Broh-Koh Lee:
F.Floor (62):

Maar HOE kan het dan dat hier mensen komen met een proxy-server, dus volledig echt anoniem en alle adresgegevens zijn verzonnen?

Hoe weet u dat?
(bericht gewijzigd op 6-4-2008 17:40:22)
Fruit dan?
Op 06-04-2008 17:40:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic:
Ron B.:

celtic:

Volgens mij wil heel het vrouwelijk geslacht boete doen bij strenge Bert.TJa zwart maakt nu eenmaal veel in mij los.

ik word eigenlijk wel een beetje bang van die man in het zwart, straks staan ze weer in hun geblindeerde busje voor mn huis te posten

Een Bus vol M.I.B. ?ooooooooooo
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 06-04-2008 18:37:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dilettante Emme:
H.man:

F.Floor (62):

(...) Nee. Het was gewoon al minstens 5x gepubliceerd maar ene Timmy wilde het niet weten.

Het klopt dat soms vreemde persoonsgrichte opmerkingen worden geplaatst maar doe je wel voorzichtig? Dictatuur begint daar waar wetenschap eindigt: en dat is OOK op grenzen die een ander meent te moeten opleggen zie die kopschuddende Timmy met zijn politieke correctheid. Maar inderdaad, als politici een wetenschapsblog vervuilen dan is datte een grens aan bevattingsvermogen.

http://www.rvdj.nl/1989/19
bezeten vd duivel, Floor..? Mmmm, denk niet dat ze hier de duivel durven bannen. Jij?Toen werd het paard voor de kar gespannen, en zat het spel meteen weer op de wagen.... :-s
Op 06-04-2008 19:24:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Edmund:
F.Floor (62):

Tsja. Grenswetenschap is volgens mij de grenzen van de wetenschap opzoeken en niet de grenzen van jouw incasseringsvermogen.
Maar HOE kan het dan dat hier mensen komen met een proxy-server, dus volledig echt anoniem en alle adresgegevens zijn verzonnen? Zijn dat AIVD-lijnen met rechtstreekse lijnen?

Hoe kan het dat de redaktie wordt bedolven door zogenaamde doktors en respectabele geleerden - en die hun doctoraal op Internet hebben gekocht en vervolgens vragen om de échte techneuten (die notabene een wettelijk beschermde beroepsstatus hebben!) proberen van GW te jagen zoals mij is overkomen?
Ja ik moest mijn toon matigen oke. Maar iemand beledigen heb ik hier nog nooit gedaan trouwens MIJN ECHTE NAAM staat hier dus dan laat je zoiets wel. Ik denk dat het probleem in de niche-namen zit..

Als voorbeeld de Tibet-opstand. Als professor Nienhuis, als een duitse professor dat boeddhisme al eerder in Bres beschrijft; en als ikzelf als Ere-doctor in de godgeleerdheid (maar electronicus met onder sterkstomenlicentie) een justitie pedo-voorval met dat boeddhisme uit 1963 beschrijf - wie is dan die "Timmy" die er zelfs in de zeepkist nr.13 weer zo nodig bij met zijn kop moet schudden???
Stonden er leugens? Nee. Stonden er beledingingen? Nee. Stonden er smalende godsdienstlasteringen? Nee. Het was gewoon al minstens 5x gepubliceerd maar ene Timmy wilde het niet weten.

Het klopt dat soms vreemde persoonsgrichte opmerkingen worden geplaatst maar doe je wel voorzichtig? Dictatuur begint daar waar wetenschap eindigt: en dat is OOK op grenzen die een ander meent te moeten opleggen zie die kopschuddende Timmy met zijn politieke correctheid. Maar inderdaad, als politici een wetenschapsblog vervuilen dan is datte een grens aan bevattingsvermogen.

Wat kun jij uit je nek lullen, (kinder)vrind.
Op 06-04-2008 23:23:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Picobyte: Ghmm deze planeet is al niet groot maar de wereld is echt klein.
/me heeft vanaf zijn geboorte tot een jaar of 18 op rosenholm gewoond
Rosenholm ja met een s dus
Stroom moet vloeien.
Op 08-04-2008 20:50:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
TISWEERDRUKOPTW:
oursobrorou:

ps. of was nummer 51 misschien toch die bouwvallig ogende kartonnen doos op het einde van dat dubieuze zandwegeltje???


Nee, da's de plaatselijke openbare bibliotheek.
't is weer druk op 't werk. Jaja.
Op 11-04-2008 15:37:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden