Afgelopen zaterdag was er de 'Wakkerdag' en Grenswetenschap.nl was van harte uitgenodigd. De 'Wakkerdag' was een initiatief van antropoloog, auteur en professioneel denkert Marcel Messing. De tekst op de uitnodiging zag er veelbelovend uit en dus togen Draakje, Hive Queen en ondergetekende naar Rosmalen om eens lekker wakker te worden. Op naar Marcel Messing, op naar de dubbelpresentatie van Albert Toby en Rick Devente en natuurlijk op naar de beloofde vegetarische lunch. Maar er was meer, er zou ook een informeel samenzijn plaatsvinden van iedereen die 'bewustmakend' bezig is. Waarom eigenlijk een 'Wakkerdag'? De tekst op de uitnodiging gaf een duidelijk antwoord op die prangende vraag.De Uitnodiging.

Sinds geruime tijd houdt een groeiend aantal mensen zich actief bezig met het verzamelen en doorgeven van informatie over wat er gaande is in de wereld.
Het zijn mensen die zich individueel inzetten of als groep. Velen zijn initiatiefnemers van websites. Dit werk wordt belangeloos gedaan. Wij zijn blij met al die inzet!

Daarom organiseren wij voor bovengenoemden, waartoe ook u behoort, een WAKKERDAG. Dat wil zeggen: een dag waarop we elkaar op een ontspannen en informele manier kunnen ontmoeten. Een dag waarop gevoeld mag worden dat de afzonderlijke bijdragen uiteindelijk van belang zijn voor het geheel.

De happening vond plaats in een boerderij en het ontvangst alleen al rechtvaardigde de komst. Er was koffie en thee en er stonden allerlei heerlijkheden klaar. We werden allerhartelijkst ontvangen en voelden ons gelijk thuis. Het feit dat er geen stoel meer vrij was, leek te wijzen op een voltallige opkomst van alle genodigden.

Marcel Messing opende met een welkomstwoord en onderstreepte het belang van het werk van een ieder die druk bezig was 'bewustmakend' te zijn. Hij sprak, onder het mom van samen sterk, de hoop uit voor meer onderlinge samenwerking om zodoende toch een tegenwicht te bieden aan de eenzijdige, veelal gekleurde berichtgeving, van de media en duistere krachten in deze wereld.

Bewustmaking is een breed begrip en natuurlijk kan men zich ook gelijk afvragen: 'bewustmaking waarvan?'. Voor Grenswetenschap.nl betekent 'bewustmaking' zoveel mogelijk onderbouwde andere visies te presenteren. Visies die tegen de algemeen geaccepteerde opvattingen ingaan. Ons doel is door verbazing, verwondering en vermaak uw en onze denkramen te openen. Maar welk uitzicht dat 'denkraam' vervolgens biedt laten we graag over aan uw persoonlijke voorkeur en wijsheid.

Na de relatief korte introductie werd het woord gegeven aan Toby en Rick. Deze heren die hun andersdenkende sporen ruimschoots hebben verdiend hadden een presentatie waarbij nogmaals werd ingegaan op 9/11 (uw weet wel dat onhoudbare verhaaltje dat 'terroristen' met vliegtuigen het New Yorkse WTC in waren gevlogen) en wat daarna allemaal gebeurde. Inperkingen van vrijheden, oorlog in Irak, Afghanistan, inzetten van privé-legers, superstaat Europa, war on terror, kortom al die zaken die ook terug te vinden zijn in boeken zoals 'Worden wij Wakker', deze website en op de vele andere websites van onze bewustmakende collega's.

Voor u en mij wellicht gesneden koek. Maar het overgrote deel van de Nederlanders gelooft nog steeds dat de naar voren geschoven formele drogredenen en de daaruit voortvloeiende wetten en maatregelen voor de 'eigen veiligheid' zijn en een 'bescherming van vrijheden' moeten waarborgen.

Na bijna drie uur lang door Toby en Rick op de duistere machten en krachten achter de politiek en media gewezen te zijn zwol mijn paranoia tot ongekende proporties. Toen een van de gasten mij toevertrouwde dat samenwerking van 'bewustmakenden' misschien toch niet zo een idee zou zijn, schoot ik onmiddellijk in 'conspiracy-mode'. Als we allemaal samenwerken had ‘men’ in één keer greep op de ‘vrije’ geluiden, verduidelijkte de gast mij. Ik realiseerde me dat ik deze dag helemaal niet door een complotbril had bekeken.

Er zijn drie gouden regels waar iemand zich aan kan vasthouden om list en bedrog te ontmaskeren. Één is 'Who's Funding', twee is 'als een goochelaar zijn truukje met de linker hand toont kijk dan naar de rechter' en drie luidt: wie heeft waar baat bij? Ik had verzuimd om deze dag langs deze drie punten te checken.

Bewustwording leek heel even om te slaan in bangwording. Gelukkig won, zoals gebruikelijk, mijn arrogantie het van de paranoia. Niets is absoluut en zelfs de schimmigste overheidsdienst heeft baat bij andersdenkenden. Daar zit een pijnlijke paradox. De beste manier om controle over de massa te houden is zorgen voor een optimale mix van leugens en waarheden. Het netto-resultaat van de mix formele en alternatieve berichtgeving is tenslotte verwarring, twijfel, onenigheid en verdeeldheid onder een brede laag van de bevolking. Het is om gek van te worden. Ik stelde mijzelf gerust met het idee dat Grenswetenschap over het algemeen complotten over laat aan diegene die er écht verstand van hebben zoals een Zapruder of de onvolprezen en ijzersterke Daanspeak.

Na de presentatie was er dan eindelijk de lunch en die was zonder meer goed te noemen. Tijdens het informele samenzijn hebben veel interessante mensen mogen ontmoeten, waaronder de de Niburu-clan onder leiding van Anton Teuben. We hebben verder nieuwe inzichten en informatie gekregen over vrije energie, spiritualiteit, chippen, straling en meer zaken waar je in de reguliere media niets of niet veel over hoort. Wat dat betreft was de dag succesvol van we hebben flink wat inspiratie opgedaan.

Natuurlijk waren er ook hier en daar wat geluiden te horen die mij deden herinneren waarom 'we' bijvoorbeeld door een GeenStijl.nl gekscherend 'aluhoedjes' worden genoemd. Maar zoals ik al zei... we openen denkramen maar willen zeker het uitzicht niet bepalen. Kortom, we vonden het een leerzame en gezellig dag en willen graag onze gastheer Marcel Messing bedanken en ook de overige gasten die zo vriendelijk waren om ons te woord te staan.

Denkraampjes verder openen of uitzicht daarvan bepalen kan bijvoorbeeld hieronder:

Docsatthedocks (docu's bekijken)
Boekenstand (boeken lezen)
SAN ( stichting stralingsarm-nederland)
Niburu
Worden Wij Wakker

Volksopstand 2008
Spiritueel TV

One Heart
Deepjournal

Lampie: @Redaktie

De link "Volksopstand 2008" verwijst naar een verkeerde site.
Op 17-04-2008 7:43:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
LSM: Leuk initiatief. Ik vind het wel weer verdomd jammer dat spiritualiteit gemengd wordt met allerlei complottheorieen en andere paranoia gedachten. Spiritualiteit heeft al genoeg te lijden onder het (grotendeels terechte) negatieve beeld over new age praktijken. Komt dit er ook nog eens bij. Die twee vormen van 'wakker worden' moet je niet mengen. Vooral omdat de paranoia/NWO/complottheorieen wereld schimmig, vaag en vaak slecht geinformeerd te werk gaat. Je komt de meest idiote dingen tegen. Laten we deze wereld vooral niet verbinden met de wereld van de spiritualiteit, al is het alleen maar omdat paranoia daar niet in thuishoort.
Op 17-04-2008 0:28:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Goed initiatief en je moet ergens beginnen.
Kvind het goed van die Marcel Messing en ik lees nog geregeld in zijn woud der inwijding (voorgaand PRACHTIGE boek aan www).
En begreep ik het nu goed dat hij in de Alpen zat, net zoals Michael Baigent?!?!?
Wat doen die gasten daar?

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 17-04-2008 0:28:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: goeie vragen
(bericht gewijzigd op 17-4-2008 12:42:21)
Op 17-04-2008 0:41:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: Frappant dat ik geen uitnodiging heb gekregen als degene die aan de vooravond stond en daar wil ik echt niet arrogant mee doen maar door mijn inzet is nederland hier mee bezig geraakt (rotg) al heb ik nu allang niet meer het geduld om persoonlijk ermee bezig te zijn, er zijn nu genoeg mensen die het hebben opgepikt
Op 18-04-2008 14:11:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
LSM:
Sophya:

<BR><BR><BR>1) Lees eerst svp eens een paar goede bronnen / boeken<BR>Voor je dit verkondigd.<BR>2) Met een chip in je lijf is je voltooiing van het lichtkleed, je spirituele bevrijding uit deze matrix bekeken. <BR>Dus als er iets is dat een spirituele bevrijding nu in de kern aantast is dat de chip-agenda wel.<BR><BR>SVP ik wil het niet beter weter. Maar lees je eerst solide in voor je het hebt over "paranoia NWO" agenda's . Dank! <BR><BR>
Lichtkleed? Hoop dat 'ie goed matcht met mijn lichtgordijnen, laat anders maar zitten. Maar serieus, spirituele evolutie is niet afhankelijk van chipjes of andere fysieke zaken omdat het om immateriële vooruitgang gaat. Materie is niet de bron van vooruitgang, dus dit argument gaat niet op.
Verder blijf ik bij mijn mening dat je deze zaken niet moet mengen. Wat er allemaal in boeken geschreven wordt weet ik niet, maar de websites die zich met NWO en zulk soort dingen bezig houden zijn doorgaans meer lachwekkend dan serieus te nemen. Die link bijvoorbeeld in het artikel van Stichting StralingsArm Nederland. Bekijk die website eens en vraag je eens af waarom zoiets niet serieus genomen dien te worden. Het internet staat vol met zulke rommel, en dit dienen we niet op eenzelfde lijn te plaatsen als spiritualiteit.
Op 18-04-2008 15:28:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi:
Gladiator:

eoi:

Frappant dat ik geen uitnodiging heb gekregen als degene die aan de vooravond stond en daar wil ik echt niet arrogant mee doen maar door mijn inzet is nederland hier mee bezig geraakt (rotg) al heb ik nu allang niet meer het geduld om persoonlijk ermee bezig te zijn, er zijn nu genoeg mensen die het hebben opgepikt

Vertel, wat heeft ervoor gezorgd dat jij jezelf pionier ziet in dezen..?


Zoals ik al zei; ik stond aan de vooravond en heb mij destijds ingezet om nederland wakker te schudden door Rotg op te zetten, maar ik kreeg teveel buitenlandse aandacht en zelfs een aanbod een corporatie op te zetten, en dat heb ik afgeslagen.. ik voel me er nu dubbel onder het resultaat, er is nogsteeds teveel ruis aanwezig in mensen om het maar even een naam te geven. Maar ik heb de energie niet meer om hetzelfde te doen, maar ik denk dat ik wel weet waarom ik geen uitnodiging heb gehad, komt waarschijnlijk omdat ik geen bekend forum heb, mischien heb je weleens gehoord van "Eye on information, oftewel EOI en eye of the garden, oftewel EOTG, dat waren in die periode de main boards, is nu niet meer zoveel van over, maar het team deed dan ook het meeste vanuit het IRC als basis.
Op 20-04-2008 15:52:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden