"Gekken en dwazen schrijven hun namen op deuren en glazen" zei mijn oma altijd en wie het geklieder op bussen en gebouwen ziet kan dat slechts beamen. Beter is om op jezelf te schrijven. Tatoeages zijn daarvoor uitermate geschikt. Maar welke boodschap plaats je dan op je lichaam? Natuurlijk kennen we allemaal de rozen, doodshoofden of de hippe tribals, maar het kan ook 'wetenschappelijker'. Op de site van Carl Zimmer zien we een keur aan voorbeeld van wetenschappelijke tatoeages, klik hier om ze te bewonderen. En nu we het toch over bewonderen hebben.


Taxidermie is een tak van sport waar men probeert om onder anderen dieren op te zetten. Taxi betekent dan ook 'verplaatsen' en dermie verwijst naar 'huid'. Nu is een wild zwijn of een hert opzetten om zodoende het beest voor het nageslacht te bewaren nog goed te doen. Maar hoe zet je een beest op dat voor meer dan 90% uit water bestaat? het antwoord is simpel; 'niet'. Kwallen en dergelijke moet je namaken en daarvoor kan je het best glas gebruiken. Hier kunt u enkele verbluffende staaltjes van glasblaaskunst zien.


( In glas gevangen water )

In Florida dook onlangs 'Jezus' weer eens op. Ditmaal in Florida Hospital Medical Complex waar de beeltenis verscheen in een raam van een kapel. Natuurlijk was er geen verklaring voor het verschijnen en na een paar uur verdween de beeltenis weer van het raam. Gelukkig waren er nogal wat opnames van gemaakt dus kunt u het hieronder zelf zien.


( Jezus in het raam )

Je hebt mensen die helemaal idolaat van hogere wiskunde zijn en je hebt mensen die helemaal gek zijn van koken en bakken. Precies tussen die twee groepen heb je ook lieden die zowel bakken en wiskunde als hobby hebben. Het resultaat is een fractaal koekje. Mandelbrot wordt dan Mandelkoekje. Wilt u zelf van hogere wiskunde proeven kijk dan hier hoe dat moet.


( lekkere wiskunde )

Jaarlijks stappen er duizenden mensen in het huwelijksbootje, op zich is dat niet zo heel bijzonder. Wel bijzonder is de manier waarop men elkaar ten huwelijk vraagt. Springend vanuit een vliegtuig, duikend onder water, of ouderwets romantisch onder de Eifeltoren, je kan het zo gek niet verzinnen of het ja woord werd en wordt onder de meest vreemde omstandigheden gevraagd. Maar wie het echt eens anders wil doen kan natuurlijk ook een serieus gepatenteerd huwelijksaanzoek doen.

Ooit wel eens een artificieel intelligent meisje een muis zien volgen? Klik hier (pagina moet even inladen) en krijg een lekker onwerkelijk gevoel.


( ideale vrouw? )

Garfield is de bekende aardsluie en dikke strip kat uit de Telegraaf. Nu blijkt Garfield een levende tegenhanger te hebben die luistert naar de naam Orazio. De drie jaar oude kat is gelijk zijn strip evenbeeld naar verluidt en zo lui en hongerig. Het effect ziet u hieronder. (van Ananova website dus info niet persé betrouwbaar, red.)

-->

Eva:
artikel:
Ooit wel eens een artificieel intelligent meisje een muis zien volgen? Klik hier (pagina moet even inladen) en krijg een lekker onwerkelijk gevoel.


Schattig, zoals ze loenst wanneer je de muis tussen haar ogen houdt, ze heeft er alleen ernstig bloeddoorlopen oogwit van gekregen.. :-S

Op 23-04-2008 22:14:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sir Wicked III: De fractaal filmpjes die bij de wikipagina staan doen me trouwens denken aan als je ziek op bed ligt te ijlen, heb ik tenminste wel zulk soort beelden als ik dan ´slaap´. Wel geinig.
quark, dat is toch een zuivelproduct?
Op 25-04-2008 8:22:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden