Geheel in de lijn van The Secret hadden we nog een onbegrensd artikel op de redactionele plank liggen dat het brein vergelijkt met superpositie. De Superpositie is een belangrijke term uit de kwantummechanica. Een deeltje (elektron, foton, …) waarvan de positie niet bekend is bevindt zich letterlijk op alle mogelijke plaatsen. Omdat het deeltje nergens en toch overal is spreekt men van een positie die super is: superpositie.

Eenmaal er een meting of waarneming op het deeltje wordt gedaan, dan trekt men het uit zijn staat van superpositie en wordt er een eenduidige positie afgedwongen, dan weet men waar het is. Dit is kort (door de bocht) samengevat het principe achter superpositie: een staat van zijn die alle mogelijkheden bevat, maar waarvan de mogelijkheid die uiteindelijk gekozen zal worden nog niet bij een waarnemer bekend is. In dit artikel wordt deze conditie geassocieerd met de werking van de menselijke hersenen.

Is het je niet helemaal duidelijk? Kijk dan eens op deze hyperlink naar een animatie over dit principe, afkomstig uit de opvolger van What The Bleep. Snap je het allemaal? Mooi, dan kun je meer lezen door hier te klikken

CSM: T-symmetrie i.p.v. P-symmetrie
Op 03-06-2007 0:51:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
zweefvlieg: Als ik ga zeggen wat in me opkomt, dan lijkt dat vast op hoogmoedwaanzin. Is het niet! Alsjeblieft zeg! Ik buig me voor de wetenschap! Wat ik dus zeggen wilde: Ik snap maar niet waarom dit allemaal als zo moeilijk uit de bus komt. Grote woorden en lange zinnen, terwijl het zo simpel is. Je wordt met dat begrip--wat je niet bekend is maar wel gekend wordt--geboren. Als kind ga je er iets van gebruiken, en als je groot bent zoek je naar de bijhorende waarheid. En zie--dat is dan ook weer precies wat je ondervond als kind.Als het boek What te bleep enz."als vertelboek was gemaakt voor kinderen, en dat kan best! dan zouden we veel beter begrijpen in welke toestand we toen en nu leefden, en gemakkelijker met de vreemdste"dingen omgaan.Of zijn we pas sinds kort zover? Nou, dan alle respect voor de Joden van het verleden.
Op 06-12-2009 14:28:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Devoney: Weinig reacties... Zijn er dan maar weinige die het gehele artikel hebben gelezen? Je maakt je leven inderdaad zelf. Ik gebruik daarvoor protocollen. Die zitten in me hoofd en hebben merkbaar resultaat. Deze zijn natuurlijk niet reeds in perfecte staat anders bracht ik al meer tot expressie van mijn potentie.

Mijn protocollen model berust om het 11 dimensionale besef, wat vervolgens weer een iteratie is van een oneinde fractal. Wat je de ein-sof zou kunnen noemen. Ik zal mijn model hieronder beschrijven. Ik mis nog het volle besef van de eerste dimensie, dus begin ik bij de tweede.
1ste: Je levensverloop?
2de: herinneringen, beelden
3de: ruimte om je heen, materie
4de: tijd, ruimtes achtereen volgend
5de: keuze in het moment, splitsing van tijdlijnen
6de: alle keuzes van het verleden, het moment en de toekomst
7de: keuzes die vallen buiten je ego, dus van andere, het hele universum
8de: Nog een universum, bijvoorbeeld een droom
9de: Je besef dat jij meerdere universa kent, namelijk een droom als ook de realiteit van nu
10de: Andere met ook hun universa.
11de: Alle universa bij elkaar.
12de en verder: iteraties van de fractal structuur van hierboven.

Films als "Inception" berusten op bovenstaande idee.

Om terug tekomen op de functionaliteit ervan: wees gelukkig op ieder bovenstaand niveau en je zult ultiem geluk/macht vinden. Ben je niet gelukkig met het verleden van jezelf(6de)? Dan maak je verkeerde keuzes (uit frustratie) in de toekomst (5de), kom je op verkeerde tijdslijnen (4de) bij verkeerde ruimtes (3de) en zul je verkeerde herinneringen hebben (2de) en verkeerd hebben geleefd (1ste). Haal je al het positieve uit je verleden? (6de) maak je nu uit bekwaamheid goede keuzes (5de) heb je betere tijden (4de) en betere ruimtes (3de), betere herinneringen (2de) en een beter leven (1ste).

Het principe van de fractal komt hier naar boven, als je 1 parameter veranderd is de gehele uitkomst (welke iteratie dan ook) van de fractal anders.

Jij bent dus aan de macht!
(bericht gewijzigd op 29-10-2010 20:59:45)
Op --0 20:57:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden