De wiskundige zoektocht naar de hypothetische mogelijkheid binnen ruimte-tijd van wormgaten zou in een stroomversnelling terecht gekomen zijn.Wormgat Of we dat letterlijk of figuurlijk moeten interpreteren is minder pertinent dan de onwaarschijnlijke vraag: 'Is er een deur naar een andere wereld?'.

Als er al andere werelden bestaan (planeten, zonnestelsels, heelallen) die parallel liggen naast de onze, zoals trouwens diverse kosmologische modellen laten uitschijnen en zelfs voorspellen, dan is het tijd geworden om op zoek te gaan naar de ingang ervan. Waarschijnlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan omdat ons heelal - naar de ons bekende normen - al onwaarschijnlijk oneindig groot is.

Een analyse in het vakblad New Scientist suggereert dat de deur, de poort of de ingang zichzelf zal openbaren door het vreemde effect dat deze parallelle werelden uitoefenen op licht. Dit idee steunt dan weer op het idee van wormgaten, uiterst bizarre ruimte-structuren die ontwikkeld werden om bepaalde aspecten van Einsteins algemene relativiteitstheorie te kunnen duiden.

Wormgaten zouden op een mysterieuze manier door het heelal kronkelen zodat materie, die er aan één kant ingeraakt en er langs de andere kant weer uitkomt, zich op een totaal andere plaats in het heelal - en misschien ook wel 'tijd' - zou bevinden. Allemaal op voorwaarde dat het wormgat niet onder zijn eigen gewicht implodeert en zo de in- en uitgang definitief afsluit.

Om dit laatste te voorkomen wordt er nu een theoretische nieuwkomer naar voor geschoven: de spookmaterie. Deze materie zou een negatieve massa en energie hebben waarmee ze het 'gat' open zou kunnen houden. Terzijde: wormgaten worden algemeen beschouwd als de meest eenvoudige manier om ooit in de tijd te reizen.

The Hole?

De dag van vandaag is er nog geen enkel wormgat ontdekt, maar Russische wetenschappers zeggen dat ze 'vermomd' zijn in de vorm van een zwart gat. Volgens de nieuwe theoretische modellen zouden wormgaten niets minder dan zwarte gaten zijn die 'binnenstebuiten' gekeerd zijn.

Berekeningen zouden uitwijzen dat de spookmaterie een zodanig speciaal effect op licht zou uitoefenen dat het een signaal zou kunnen zijn voor de aanwezigheid van een wormgat. Licht dat uit een wormgat zou komen, zou als een brede ring moeten stralen. Als er sterren of planeten achter zouden liggen, zouden die in het midden van de ring zichtbaar zijn.

In bovenstaande alinea komt 6 keer een vervoeging van het werkwoord 'zullen' voor. Iets wat mijn inziens wijst op vermoedens, heel veel vermoedens. En (theoretische) veronderstellingen, heel veel veronderstellingen. Critici hebben er al op gewezen dat er geen bewijs voor spookmaterie bestaat. En als deze spookmaterie toch zou bestaan, dan blijft het absoluut onduidelijk welk effect ze op licht zou kunnen hebben.

Zou het? Ik zou het niet meer!

Lampie: Wat zou het?
Op 28-04-2008 7:34:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Radiation:
Kenneth:

Het is het werkwoord "zullen" i.p.v. "zouden"


Aangepast. Bedankt voor het melden.
(bericht gewijzigd op 28-4-2008 9:20:23)
Ge kunt er uw haar mee kammen!
Op 28-04-2008 9:20:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Kheb dr ook wel eens over lopen brainstormen.

Wat nu als de zwarte gaten de wormholes zijn?

In theorie klopt het aardig, geloof ik.

Alles wat in de buurt komt wordt erin gezogen, alwaar men aan het einde in feite weer bij een zon uitkomt en zo zou onze zon dus ook het einde van een wormhole kunnen zijn, alwaar alles wat wij hier manifesteren vandaan komt (dit vind je ook terug in de occulte/ esoterische teksten).

Maar het is maar een hypothese

Carpe diem homo universalis
(bericht gewijzigd op 28-4-2008 9:45:29)
Carpe diem homo universalis
Op 28-04-2008 9:44:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol:
Deva:

Alles komt uit de Ether, de levensether, ook het licht .....
Materie is slechts 'gevangen licht' .....
Universum is holografisch ......
Poorten gaan via microholes & macroholes ............. .......

Pas op dat je niet wegzweeft.

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 28-04-2008 14:07:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Een paar jaar?! Volgens mij weten bevindt ons zonnestelsel zich een beetje aan de rand van de melkweg. Dus voorlopig hebben we nog wel een tijdje licht.

Tetzmol. (die het nog wel zonnig inziet)
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 28-04-2008 20:58:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Edmund:
gast:

Ik heb ergens gelezen, dat er begin mei in Zwitserland (CERN) een nieuwe en grotere deeltjesversneller in gebruik gaat worden genomen. Ook las ik daar, dat ze mogelijk gaan proberen om een (klein) zwart gat te maken. Wat nu, als dit zwarte gaatje een wormholletje wordt?
Of haal ik de klok en de klepel weer door elkaar?

De LHC

http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?grens=453

http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?grens=1685
Op 28-04-2008 21:18:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden