Is Osama bin Laden dood? Geruchten gaan al veel langer en komen vaak uit bedenkelijke regionen. Volgens het ene verhaal zou Bin Laden al omgekomen zijn tijdens de aanvallen op Afghanistan in 2001. Volgens weer andere verhalen zou het vermeende brein achter 911 toen al ernstig ziek geweest zijn, en tijdens zijn vlucht aan de gevolgen daarvan overleden zijn. Sommige verhalen gaan zelfs zo ver dat er geopperd word dat Osama omgekomen zou zijn bij een aardbeving in Pakistan.

Maar de meest opvallende verklaring komt uit onverwachte hoek. In November 2007 had David Frost van Al-Jazeera TV een interview met Benazir Bhutto. Grotendeels gaat het interview over politieke zaken, maar op een bepaald moment doet Bhutto een op z'n minst opvallende uitspraak: “... Omar Sheik, the man who murdered Osama bin Laden ...” In het gesprek komt het onderwerp op een mislukte aanslag op haar leven, en de eventuele betrokkenen, waarbij deze man genoemd word.

Opvallend, op zijn minst? Zeker, mevrouw Bhutto doet geen enkele moeite zichzelf te corrigeren wat een fout of verspreking van haar kant eigenlijk uitsluit. Ook de interviewer David Frost lijkt helemaal niet onder de indruk en kijkt niet op of om. De BBC, die het interview ook uitzond, lette een beetje beter op en knipte het stukje weg, maar naar de reden daarvan is het helaas gissen.

Wat is er hier aan de hand? Wist Benazir Bhutto meer dan de gemiddelde mens en was ze niet bang om deze kennis met de wereld te delen? Of was het gewoon niets meer dan een verspreking? Vragen te over, en een chronisch gebrek aan antwoorden. Één ding is helaas overduidelijk, we kunnen haar niet meer vragen wat ze nou precies bedoelde. Op 27 December 2007 werd er een 2de aanslag op haar leven gepleegd, die ze niet overleefde...

Bekijk hieronder een stukje uit het bewuste interview, de bewuste uitspraak wordt gedaan rond 2 minuut 20 seconden.

DaVince: Zet je inderdaad aan het denken.
Religion, a placebo which causes damage.
Op 02-05-2008 1:05:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Laten we hopen dat Bin laden dood is. Dan is wel de vraag: wie staat er dan nu aan de leiding van Al Quaida?

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 02-05-2008 10:24:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
KC: Yep. Dit is ook oud nieuws voor mij. 'Raar' he dat het nog niet op elke voorpagina heeft gestaan? Vrouw zegt dat Bin Laden allang dood is en wordt vervolgens vermoord. En Scotland Yard en de ISI zeggen dat het een bom was. Terwijl op de video fragmenten elke kleuter kan zien dat ze EERST neergeschoten wordt.

En 'wij' zien overal een complot in... right... Ik noem het liever goed geïnformeerd en gezond verstand.
Ik ben omdat 'ik' is. 'Ik' heeft nooit niks en is voor altijd.
Op 03-05-2008 20:20:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden