Welkom terug bij de tweede ronde van de door Chipsafe gesponserde webstrijd. Klantenkaarten, smartcards, OV chipkaarten, passen en identiteitsbewijzen, de chip is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Helaas geven al die chipjes hun informatie prijs aan een ieder die over de juiste uitleesapparaten beschikt. Al lopend door bijvoorbeeld een winkelstraat is de kans groot dat u zich ongewild laat lezen als een boek. Voor wie geen persoonlijke informatie wil lekken maar toch de gechipte kaarten op zak wil hebben is er de Chipsafe.

Webstrijd Winnaars:

In het eerste deel van deze driedelige webstrijd zochten we een antwoord op de vraag 'Wat is de maximale afstand waarop een RFID chip kan worden uitgelezen?'. Het was een beetje gemeen van ons want het antwoord is afhankelijk van een heleboel factoren. Gelukkig waren er genoeg die dat door hadden. Afhankelijk van wat en hoe kan een RFID tot op wel 100 meter worden uitgelezen (en misschien wel meer).

De winnaars van deel 1 zijn:

Whyme
DaVince
Ronald A.

Gefeliciteerd!

Webstrijd deel 2

De firma Compex timmerde in 2002 al flink aan de weg met systemen om klanten, goederen en betalingen aan elkaar te koppelen. Om te laten zien hoe een dergelijk systeem in praktijk werkt maakten ze een leerzaam filmpje.
Het filmpje kunt u hier terug zien en onze vraag aan u is:

Wat heeft de gechipte klant in het filmpje gekocht?

U heeft weer een week de tijd om een antwoord op deze diepzinnige vraag te vinden. En natuurlijk kiezen we ook ditmaal weer drie winnaars uit onder de goede inzendingen. Bezoek tot die tijd ook nog even de sponsor Chipsafe.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden