Misschien is het u nog niet opgevallen, maar de alternatieve geneeswijze ligt momenteel zwaar onder vuur. Steeds sterker wordt de roep om een halt toe te roepen aan de zogenaamde “kwakzalvers”. De vraag dringt zich op waarom, en waarom nu?

Wat als eerste opvalt is de totaal verschillende visie van waaruit beide disciplines opereren.

De alternatieve zienswijze

Men zou kunnen zeggen dat de alternatieve hoek gebaseerd is op het holistische, matriarchale denken; alles is met elkaar verbonden en heeft een eigen plaats/taak in het geheel. Een soort gesloten ecosysteem dus, dat een natuurlijk evenwicht hanteert.
Ze gaat er van uit dat de mens volmaakt wordt geschapen en haar behandeling is gebaseerd op het herstel van de oorspronkelijke harmonie. Symptomen worden gezien als een uitingsvorm van een onbalans in de gehele mens, waarbij alle facetten (lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel) worden betrokken. Ze gaat er tevens van uit dat mensen verschillen en stemt de geneeskundige handelingen af op de patiënt zelf. Zo kan het voorkomen dat voor een zelfde kwaal bij verschillende mensen een ander medicijn wordt voorgeschreven.
In het kort; men werkt samen met het lichaam en ondersteunt de processen.

De allopatische zienswijze

De allopathische, patriarchale zienswijze ziet de mens meer als een machine die in onderdelen uit elkaar gehaald kan worden, waarbij versleten of minder goed werkende onderdelen vervangen kunnen worden. Ze focust op de symptomen en bestrijdt deze, doodt indringers, snijdt onwerkzame delen weg en schrijft voor elke kwaal z’n de vastgestelde, gestandaardiseerde medicijnen voor.

Het waarom.

Nu is het bovenstaande wel erg scherp gesteld en komt de allopatische geneeskunst er zo gezien bekaaid af. Dit is in het geheel niet de bedoeling. De allopathie heeft een voor een ongekende vooruitgang gezorgd en is onmisbaar in onze huidige samenleving. Door te chargeren komt het verschil in wereldbeleving echter het meest duidelijk tot uiting.

De matriarchale en patriarchale visie complementeren elkaar. Zelfs onze hersenen bestaan uit 2 delen; een logisch denkende (linker)kant en een holistisch denkende (rechter) kant. Dit komt scherp tot uiting in het onderstaande filmpje van Jill Bolte Taylor, een neurologe, die op humoristische wijze beschrijft wat haar overkomt tijdens haar eigen hersenbloeding. Helaas in het Engels, maar het is een sublieme weergave van de verschillende werking van beide hersenhelften.

Zowel de allopathie als de alternatieve geneeswijzen hebben dus een reden om te bestaan; ze zijn een afspiegeling van verschillende facetten van onszelf.

Waarom nu.

Om te verklaren waarom de alternatieve hoek op dit moment zwaar onder vuur ligt moeten we de logica van de rechter hersenhelft toepassen; de yin-yang. Gebleken is, dat zodra iets - zeg een beschaving - op zijn hoogtepunt is, het omslaat in zijn tegendeel. Het verval en het omslagpunt vindt plaats op het moment dat één facet extreem wordt doorgevoerd. Overdrachtelijk kan gezegd worden dat de logica van de linker hersenhelft (techniek, opsplitsing) momenteel hoogtij viert en aan de uitingsvormen van de rechter hersenhelft (holisme, eenheidsdenken) geen bestaansrecht gunt. Dit kan duizenden jaren duren, maar zou ook heel snel kunnen gaan. 2012 komt in gedachten.

Voor wie geïnteresseerd is, lees het artikel "De kruistocht in de gezondheidszorg tegen de alternatieve geneeskunst" van E.B. van Loon. Het geeft de gevolgen van de aanval op de alternatieve geneeskunst treffend weer. Al dateert het artikel uit 2006, het is nog steeds actueel.

celtic:
Ringding:

De alternatieve genezers zijn levensgevaarlijke op geld beluste charlatans.

Een acupuncturiste heeft enige tijd geleden mij een klaplong bezorgd door met zo'n acupuntuurnaaldje mijn longwand te doorboren. Reguliere artsen hebben toen in het ziekenhuis mij weer op moeten lappen.

En dan komt de klap op de vuurpijl nog! De nota van die acupunturiste. Gigantisch hoog. En toen ik deze om overduidelijke redenen niet wilde betalen haalde ze er nog een incassobureau bij ook.

Dit is maar 1 persoonlijk voorbeeldje. (En meer zullen er, van mijn kant, natuurlijk niet komen!) Maar er zijn er zoveel. Silvia Millecam, die honderden Afrikaanse gebedsgenezers die je voor een paar duizend euro van IEDERE kwaal af kunnen helpen. Etc. De lijst is oneindig...

Heb je weleens stil gestaan hoeveel fouten er worden gemaakt in het regulieren geneeskunde? Per jaar worden in nederland minimaal 30.000 onnodige medische fouten gemaakt. Waarvan 1700 mensen per jaar overlijden. Vijf procent komt maar voor het gerecht.En als er een schade vergoeding word uitgekeerd wie denk je wie dat betaal? De aansprakelijkheids verzekering? Juist.Aan wie denk je dat doorberekendt word? Juist. aan u en mij. Een foutje? Wat geef dat hup nog tien euro erbij en probleem opgelost. En dan heb ik er nog niet over hoe men elkaar het handje boven het hoofd houd. Ik ben niet tegen de regulerend e geneeskunde. Maar mensen moeten zelf kunnen uitmaken voor welke geneeskunde ze kiezen. Het mijn lijf en ik bepaal zelf wel wie ik wel en niet verkies voor medische hulp. En gaat het mis,so what, ik kies daar toch zelf voor. Nu betalen een heleboel mensen voor een ziekenkosten verzekering waar ze totaal niets aan hebben, omdat de regering bepaald wie jij moet toelaten tot je fysieke en mentale lijf. Waarom moet altijd het ene uitgesloten worden voor het ander? Waarom word er gewoon niet samen gewerkt inplaats van elkaaar tegen te werkent en elkaar de vinger toewijzen.

(bericht gewijzigd op 8-5-2008 9:33:18)
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 08-05-2008 9:30:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic: Sit letters op

U vind de altenatieve geneeswijze duur? Dan moet je maar eens gaan rekenen hoeveel geld er rond gaat in de farmaceutische industrie. En gaan door grote belangen in rond. Ze hebben een grote macht positie.Misschien is dat eén van de redenen waarom ze geen andere dulden op hun terein. Als de altenatiefe genees wijze zo slecht is, hoe komt het dan dat de mensheid nog leef? Want er was een tijd dat de regulerende de wetenschap die we nu kennen niet bestond.
(bericht gewijzigd op 8-5-2008 9:41:32)
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 08-05-2008 9:41:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic:
Ringding:

celtic:

U vind de altenatieve geneeswijze duur?


Daar ging het niet om, je moet goed lezen. Het gaat erom dat ze me eerst bijna doodsteken en er dan nog geld voor durven vragen ook. Zulke brutale arrogante geldlust krijg je zelfs in de reguliere medische wetenschap niet voor elkaar.

Tuurlijk schort er vanalles aan de reguliere medische wetenschap, dat heb ik nergens ontkent. (Wederom lezen) Maar van alle vormen van medische hulp is de reguliere versie wel de minst gevaarlijke en de goedkoopste. Nog steeds gevaarlijk en duur, maar niet zo erg als het alternative gebeuren. En simpele blik in de cijfers van het CBS is hiervoor afdoende.

Het percentage charlatans, kwakzalvers en oplichters is in het alternatieve cirquit nu eenmaal gigantisch veel hoger. En zoals altijd, hebben die paar goede te lijden onder de duizenden slechten.

Eer men een dergelijke alternative behandeling aan zou mogen bieden zou men eerst 100% en wetenschappelijk moeten aantonen dat zoiets veilig is, én bovendien nog werkt ook nog. En dan mag het van mij zo duur zijn als ze willen.

Dus dat de alternatieve genees-industrie onder vuur ligt is in mijn ogen geheel terecht. Sterker nog, ik vind het heel jammer dat het zo lang heeft moeten duren.

jij moet ook eens leren lezen.
Ik vind dat ik zelf het recht heb op wat voor gezondheids hulp ik kies en voor betaal.Het is mijn lijf en niemand bepaalt wat ik ermee doet.
Als ik voor alternatieve of de regulerende kies, dan kies ik zelf voor de gevolgen. En daar heeft niemand geen reet mee te maken.
En nogmaals waarom word er tegen gwerkt en niet met elkaar gewerkt dan hou je kwakzalvers van beide kanten in de gaten.Regulerende wetenschap minder schadelijk en minder geld lust? Laat me niet lachen. In welk hol ben jij geboren. We zijn niet meer dan proefkonijnen voor de miljarden business die farmaceutische heet. Wij zijn niet meer dan opjecten waar ze geld op kunnen verdienen.
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 08-05-2008 0:31:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic: Maar als jij zo gelukkig ben om een als een kudde dier te leven.Dat je zo veilig bij voelt als iemand anders laat beslissen wat jij moet doen eten,drinken en slapen of whatever. Ga je gang het is jou leven.
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 08-05-2008 0:35:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic:
Ringding:

celtic:

Maar als jij zo gelukkig ben om een als een kudde dier te leven.Dat je zo veilig bij voelt als iemand anders laat beslissen wat jij moet doen eten,drinken en slapen of whatever. Ga je gang het is jou leven.


En wat heb ik 2 posts geleden dan gezegd?!? Ik ga het trouwens niet eens herhalen, want je doet het er gewoon om volgens mij.

Jij doet niet anders. Jij buigt alle dingen om naar jou straatje.En als het er niet in past knikker je het eruit.Nee, het word tijd dat jij eens je eigen onder de loep neemt en niet die ander.Je staat splinters in iemand zijn ogen uit te trekken maar mist de balk in je eigen ogen.
Ik sta open voor alle soorten hulp en de vrijheid om te kiezen. Maar blind gangers zoals jij lopen dwars door anderen heen, mensen zo als jij zijn een gevaar voor anders denkende. Want alles wat een anders denkt dan jou gestandariseerde denken is hij niet normaal en zo verboden moeten worden. want alles moet 100 % bewezen zijn. Laat me niet lachen.In de regulerende wetenschap is niets 100% bewezen en dat mag dan wel. Flikker toch op.

(bericht gewijzigd op 8-5-2008 13:12:39)
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 08-05-2008 13:08:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paps: Er zijn goede en slechte genezers in zowel het alternatieve circuit als in de reguliere geneeskunde.

Dat er echter rare kwakzalvers rondlopen in de alternatieve branche is geen geheim en erg jammer voor degenen die wél goed werk verrichten.

Een ander voorbeeld van mijn kant: Ik had last van rug en knie. In het ziekenhuis werd geconstateerd dat mijn linkerbeen anderhalve centimeter korter was. Als oplossing kreeg ik een steunzeul met 1,5 cm correctie.
De dagen erna werd de pijn in mijn rug ondraaglijk en ben ik bij een alternatieve chiropractor te rade gegaan.

Wat bleek: Mijn been was niks korter, mijn heupstand was scheef....

Mijn heupstand werd weer recht gezet, benen weer even lang en pijn weg.

Nu kan ik die arts in het ziekenhuis wel kwakzalver noemen maar hij zal ongetwijfeld ook veel goede dingen gedaan hebben.

Niets is dus absoluut maar het kan geen kwaad om kritisch te kijken naar beide branches. Daarmee is de kans dat je de goede genezer treft een stuk groter.
Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 08-05-2008 14:53:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic: Kort door de bocht? Hij scheurt hem af.
@ringding
Ik bewijzen? haha, Kom jij maar met bewijzen dat de regulerende 100% bewezen is en dat ze oplicht vrij zijn.

Mij laten kennen? whahaha..Als je al van "flikker op van je sokken valt". Ben hier nog poeslief.
En volgens mij ben jij die gene die zich aardig laat kennen.

(bericht gewijzigd op 8-5-2008 15:13:07)
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 08-05-2008 15:01:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic: o, maar die zijn er zeker wel. Alleen met het verschil dat ze niet met een gesponserd vliegtuig vliegen of met een gesponseerd logo op een vrachtwagen rijden om ten einde op hun borst te kloppen van; kijk eens wat voor geweldig werk ik hier verricht.. De altenatieve genezer reist met het gewone klootjes volk mee en met een rugzakje op zijn rug mengt hij/zij zich onder de bevolking om in stilte zijn werk belangloos te doen.
Er zijn alternatieve genezers die helemaal niet fysiek hoeven te reizen om ergens te komen. Maar kom, dat zal ik je niet aandoen. Anders wordt het veel te zweverig voor je.
(bericht gewijzigd op 8-5-2008 16:17:49)
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 08-05-2008 16:15:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic:
celtic:

o, maar die zijn er zeker wel. Alleen met het verschil dat ze niet met een gesponserd vliegtuig vliegen of met een gesponseerd logo op een vrachtwagen rijden om ten einde op hun borst te kloppen van; kijk eens wat voor geweldig werk ik hier verricht.. De altenatieve genezer reist met het gewone klootjes volk mee en met een rugzakje op zijn rug mengt hij/zij zich onder de bevolking om in stilte zijn werk belangloos te doen.
Er zijn alternatieve genezers die helemaal niet fysiek hoeven te reizen om ergens te komen. Maar kom, dat zal ik je niet aandoen. Anders wordt het veel te zweverig voor je.

Niemand? Dacht ik al...
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 08-05-2008 16:55:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic: Ik neem aan dat je ook websites adressen hebt van de betreffende artsen waar het op staat dat deze belangloos in hun praktijk deze zwervers, dakloze en ect helpen.
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 08-05-2008 18:37:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 08-05-2008 19:01:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Draakje:
princje:

Zoals in het artikel geschreven is, zijn de beide geneestechnieken een weerspiegeling van ons collectief bewustzijn.
Beide kanten hebben zowel positieve als negatieve aspecten.
Persoonlijk zou ik beide in evenwicht met elkaar willen zien zodat zij volledig in balans zouden staan tot elkaar.
Om toch de mensen een zuiver beeld te laten zien van holistische geneeswijze ipv flauwekul die sommige mensen gebruiken om zichzelf op een makkelijke manier te verrijken, wilde ik de film: 'Knowledge of Healing' aanraden.

http://www.cinemien.nl/sites/homescreen.php?taal=nl&land=nl&page=synopsis&barcode=8717249471295


Goede samenvatting. Dank voor de link.

(bericht gewijzigd op 9-5-2008 8:21:27)
Op 09-05-2008 8:21:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paps: Ik zeg nooit nooit.

Onze huidige stand der techniek hebben we inderdaad te danken aan mensen die iets nieuws verzonnen.
Mensen die geen genoegen namen met "Dit is het, meer is er niet."
Mensen die iets probeerden wat in eerste instantie belachelijk leek.

Als we onze huidige techniek 500 jaar terug brengen belanden we allemaal op de brandstapel. Probeer eens te verzinnen wat we over 500 jaar kunnen....

Of nog gekker: Wedden dat elke wilde fantasie van 500 jaar geleden.... elk idioot idee... elke fantasie...inmiddels allemaal al lang werkelijkheid zijn...?

Ik zeg dus nooit nooit.
Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 09-05-2008 23:46:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DaVince:
randell:

chatsmit:

Go Ringding, goed bezig!
celtic zei: Flikker toch op.
Wat is dat nou weer, meningsverschillen mogen er zijn, maar je gaat toch niet schelden omdat iemand een andere mening heeft?! Laat iedereen een mening hebben zoals hij/zei wil aub. Het siert je niet zulke uitspraken...
(knip)
Zo'n waarschuwing houdt mij scherp, bedanktOm je scherp te houden:
Ringding zei: Spuit 11
(zie vorige pagina)Lijkt hier wel een kleuterklas.
Religion, a placebo which causes damage.
Op 14-05-2008 0:01:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Edmund:
dEVA:

Mis ! regulier onderdrukt en het komt dubbel weer .
Na 18 jaar nog steeds kanker bij een bekende van mij .
Een andere WEET nu dat ze verkeerd gehandeld heeft met chemo , loopt nu krom met evenwichtsstoornissen en is maar 75 jaar , en NU WEET ZE dat er een ozontherapie was, die 100% haar had kunnen definitief genezen .

Eén vriendin maakt nog geen lente.
Op 19-05-2008 20:34:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gebakken Plasse: Ja hoor, tuurlijk zijn alle doktoren kwakzalvers Deva, en jij bent wat ze noemen een 'onheilsprofeet'.

Als Sylvia ervoor gekozen had om reguliere methode af te wijzen, dan is dat op basis van verkeerde gronden en indoctrinatie gegaan. Sylvia is dood omdat de echte kwakzalvers met haar rondleurden. En dat is natuurlijk walgelijk.

Er lopen ontzettend veel onheilsprofeten op deze aardkloot rond, gelukkig zijn er nog wat wijze mensen zoals Ringding, want, als we allemaal blind zouden varen op de stellingen van onheilsprofeten dan was de wereld al 80.000 keer vergaan en vergaat deze nog 80.000 keer in de komende 80.000 jaar.

Op 20-05-2008 0:02:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Edmund:
Ringding:

Eeuuhhhmmm... Voor de vorm wil ik nog even toevoegen dat ik niet ECHT een druiper heb, het was een voorbeeld.

Hoax!

Op 20-05-2008 14:18:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Voetnoot: Tjeezz Ringding,
Een beetje irritant ben je wel.
Wil je weten hoe acupunctuur werkt?
Vraag een acupuncturist, vraag een wetenschapper die er meer van weet, of doe iets anders.

Het komt zóó verkeerd over, de manier waarop je bezoekers hier iets vraagt om hen vervolgens met hun eigen om de oren te slaan. VRAAG DAN NIETS, of doe je eigen onderzoek, en stop met dat gezeik tegen anderen. Je laat je zóó kennen.

En het maakt mijn tijd hier op GW een stuk prettiger.
Op 26-05-2008 11:18:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Voetnoot:
Ringding:


Ik snap dat veel mensen die al reeds gehersenspoeld zijn door de alternatieve genezers.

Wat is erger.
Gehersenspoeld door de alternatieve genezers, of door de farmaceutische industrie?
(bericht gewijzigd op 26-5-2008 11:36:47)
Op 26-05-2008 11:36:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Voetnoot:
Ringding:


Oh sorrie, ik wist niet dat jouw tijd hier de prioriteit had. *kuch*

Je verdraait mijn woorden.
zeer manipulatief.

Respect joh!!
Daar win je oorlogen mee.
(bericht gewijzigd op 26-5-2008 11:45:51)
Op 26-05-2008 11:40:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ward Aal:
Ringding:

Ik heb nog een voorbeeld van een sterk staaltje kruiden'genezing':

Brussel, PERSBERICHT 27.02.08

BVBA MANNAVITA, Zuidstraat 10, 8560 Wevelgem vraagt aan zijn klanten om het voedingssupplement PRANAVITE SLANK 240 tabl met vervaldatum 09.2010 terug te brengen naar de winkel van aankoop.
Tijdens een controle van het F.A.V.V. werd een te hoge concentratie aan arsenicum in dit product vastgesteld.

Aangezien de hoeveelheid arsenicum in dit product klein is, houdt een kortstondige inname volgens de op het etiket beschreven aanbevolen dagelijkse hoeveelheid geen onmiddellijk gezondheidsrisico in. Intussen werd dit product in alle verkooppunten uit de rekken gehaald. De klanten die dit product gekocht hebben, worden verzocht het niet te verbruiken en naar de winkel van aankoop terug te brengen, waar het product vergoed zal worden.

Voor verdere info kan U terecht bij onze klantendienst op het nummer 056/439852

Beschrijving van het product :

Naam : Pranavite slank
Houdbaarheidsdatum : 09.2010
Lot nr : 70549/1
Verpakking: 240 tabl

Dit soort voorbeelden zijn zo simpel te vinden, Ringding:
http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?grens=487

Ward
Op 30-05-2008 9:18:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
Ringding:

Ik heb nog een voorbeeld van een sterk staaltje kruiden'genezing':

Brussel, PERSBERICHT 27.02.08

BVBA MANNAVITA, Zuidstraat 10, 8560 Wevelgem vraagt aan zijn klanten om het voedingssupplement PRANAVITE SLANK 240 tabl met vervaldatum 09.2010 terug te brengen naar de winkel van aankoop.
Tijdens een controle van het F.A.V.V. werd een te hoge concentratie aan arsenicum in dit product vastgesteld.

Aangezien de hoeveelheid arsenicum in dit product klein is, houdt een kortstondige inname volgens de op het etiket beschreven aanbevolen dagelijkse hoeveelheid geen onmiddellijk gezondheidsrisico in. Intussen werd dit product in alle verkooppunten uit de rekken gehaald. De klanten die dit product gekocht hebben, worden verzocht het niet te verbruiken en naar de winkel van aankoop terug te brengen, waar het product vergoed zal worden.

Voor verdere info kan U terecht bij onze klantendienst op het nummer 056/439852

Beschrijving van het product :

Naam : Pranavite slank
Houdbaarheidsdatum : 09.2010
Lot nr : 70549/1
Verpakking: 240 tabl

In het water uit de kraan zit ook arsenicum (bijv. < 10 microgram per liter in Utrecht) dus op zich zegt het niet zoveel. Productie fouten komen overal voor dus het is geen argument voor of tegen kruiden genezing wat je hier aanhaalt. Het vult wel weer lekker de discussie.
'Don't forget rule number 6'
Op 30-05-2008 9:20:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ward Aal: Je vindt wat je wilt vinden.

Ward
Op 30-05-2008 9:34:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Broh-Koh Lee:
Sceptic:

Het is inderdaad gestegen t.o.v. 1981.. maar de laatste 10 jaar is er een (licht) dalende trend, zie website CBS..
Het is dus een beetje een misleidend bericht.


tut tut,
om een mogelijk foutje meteen af te doen als misleiding.
Daarmee pretendeer je dat de schrijver deze fout bewust ter misleiding heeft ingebracht?
Fruit dan?
Op 05-06-2008 0:47:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
jspreen:
Deborah:

Bij deze. U bent gewaarschuwd.


Ja, dat had ik ook al begrepen. Een paar jaar geleden heb ik het zo verwoord:

nightsofarmour.com:

In het Westen, lees: “In de beschaafde landen”, zijn we nu al zover dat niemand het nog gek vindt dat men ouders het voogdijschap over hun kind ontzegt, omdat die ouders geen enkel vertrouwen meer hebben in de aanpak van het moderne ziekenhuis waar hun kind verpleegd zal te worden op een manier die door hen wordt bestempeld als pure marteling.

Eigenlijk zijn daar toch geen woorden voor te vinden! Om ouders, hè, die toch in principe liever aan het kruis genageld willen worden dan dat zij hun kind moeten zien lijden, om die ouders hun zoontje of dochtertje af te nemen op doktersadvies.

- Dus afgaande op de beoordeling van mensen die behoorlijk in de financiële problemen zouden komen mochten er geen te behandelen patiënten meer zijn en die dus feitelijk belang hebben bij de ziekte van dat kind. Dat klinkt misschien bot, en ik wind me nou ineens wel op, maar objectief gezien komt het daar wel op neer.

= Ja, dat is inderdaad verschrikkelijk bot en natuurlijk moet je het zo niet zien man. Die ouders zijn totaal onverantwoordelijk. Die zijn het contact met de werkelijkheid verloren en staan geheid onder invloed van één of andere hééééle enge sekte. Dat zijn ouders die bijvoorbeeld hun kinderen niet laten inenten en dat is crimineel. Tegenover die kinderen en tegenover de samenleving in het algemeen. Want niet gevaccineerde kinderen zouden bijvoorbeeld de mijne kunnen besmetten.

- Nee domoor, dat kan niet, want jouw kinderen zijn immers ingeënt! Daar geloof je toch heilig in? Of ben je desondanks toch ongerust voor je kinderen? Nou, dan helpt dat inenten blijkbaar ook niet echt…

(uit http://pagesperso-orange.fr/jan.spreen/dutch/mnb.htm )

(bericht gewijzigd op 5-6-2008 23:19:44)
Op 05-06-2008 23:11:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
jspreen:
Sceptic:

Misschien zou je je prettiger gevoeld hebben wanneer je zo'n 1000 jaar geleden geboren was. Dan had je ook nog mooi kunnen fantaseren over de God van de donder, en het einde van de platte aarde.. Of geloof je daar nog steeds in?


1000 jaar geleden of nu, 't is één pot nat en denk vooral niet dat jij, moderne Sceptic, ook maar een fractie van een trede hoger staat op de trap van de kennis dan de ouwen. God van de donder, platte aarde. OK, dat is nu over.
Maar een hoop van de hedendaagse overtuigingen zijn op z'n minst zo dom, hoor. Neem nou bijv. het idee van een kankercelletje dat op zoek gaat naar een ander orgaan, zich daar nestelt en een secondaire kanker veroorzaakt. Ha ha ha ha !!! Om je te bescheuren. En wat kan je d'r tegen doen, zeggen de heren specialisten? Vergiftigen, bestralen, wegsnijden. Ha ha ha ha!!!! En, to top it all, het feit dat de patient meestal een paar maanden later toch de pijp uitgaat, dat vindt niemand vreemd en niemand die een vinger opsteekt en zegt: Hé, die behandelingen, zouden we die misschien moeten zien als van de wal in de sloot? Dat zou een hoop verklaren!

Echt, die platteaardegelovers, die waren toch minder dom. Die hadden tenminste nog wat gezond verstand en zintuigen waarmee ze konden waarnemen. Ik kijk om me heen, wat zie ik? De aarde als een pannekoek. Plat. 'T is echt niet zo dom, hoor. En dat jij nu weet dat het een bol is, daar hoef je echt niet stoer mee te doen, want dat heb je niet zelf ontdekt.
(bericht gewijzigd op 28-6-2008 0:39:25)
Op 28-06-2008 0:35:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
aya: Geen enkele therapeut regulier of alternatief kan een patient genezen. Het enig wat ze kunnen doen is een impuls geven en dat kan fysiek en/of geestelijk zijn. De rest moet de patient zelf doen.

Therapeuten zijn gewoon goochelaars ze flikken kunstjes en mij mogen ze voor de gek houden zolang ik mag bepalen of dat nodig is. Ik wil niks door de strot geduwd krijgen of bang gemaakt worden dat je die therapie moet doen want anders loopt het fout. Er zijn zogenaamd geen alternatieven! Nou die alternatieven zijn er genoeg maar niet binnen de regulieren daarom mijd ik die gasten als de pest. Heb genoeg mensen de dood in gejaagd zien worden omdat de meeste regulieren artsen arrogante eikels zijn met tunnel visie!

Uitzonderingen daargelaten want sommige artsen beseffen gelukkig dat ze maar heel weinig kunnen en dat ze eigenlijk gewoon een vak hadden willen leren!
Op 28-06-2008 1:49:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Zo!! En wie heeft er nou echt verstand van? Iemand van jullie een medische opleiding gehad?
Ik wel dus, ik ben homeopathisch arts. Ik heb de tekortkomingen van de allopathie van nabij meegemaakt. Daarmee wil ik niet zeggen dat we de allopathie maar opzij moeten zetten, want voor kanker, nierproblemen, en noem maar op kan je daar beter terecht. Maar het is wel vaak zo dat men in de allopathische geneeskunde op muggen schiet met een kanon en daarbij nog mis schiet ook.
Verder is er veel kaf onder het koren in het alternatieve circuit, dat komt omdat er weinig tot geen regulering is. Dit komt de reguliere geneeskunde alleen maar van pas, want door dat kaf onder het koren wordt deze hele sector in een kwaad daglicht gezet. Alleen over de blunders van de regulieren hoor je weinig omdat ze elkaar daar graag de hand boven het hoofd houden. Zaken als met Sylvia Millecam komen ook daar voor doordat er ook dikwijls foutieve diagnoses worden gesteld. Alleen dat wordt niet aan de grote klok gehangen.
De farmacie betaald veel van het onderzoek naar alternatieve geneeswijzen om zo de uitslagen van de onderzoeken te kunnen beinvloeden. Men praat namelijk naar de mond van degene die betaald. De farmacie is nou eenmaal een miljarden industrie. Want wat te zeggen dat iemand tot genezing komt na toediening van een paar homeopathische granules die slechts een paar centen kosten. Daar gaat ons geld, wij leveren liever veel te dure medicijnen die vaak nog erger zijn dan de kwaal. Lees de lijst met bijwerkingen maar eens na van het eerste de beste medicijn dat je in handen krijgt.
Ik weet dat homeopathie werkt, gewoon omdat ik het dagelijks meemaak. Over placeboeffect zal ik het maar niet hebben, want geldt dat ook voor zuigelingen en peuters die ik ook vaak in m'n praktijk heb? Krijsende kinderen met ototis die binnen 5 minuten stil zijn en van de pijn verlost. Placeboeffect? Ik dacht het niet.
Van mij mogen de sceptici hun mening hebben.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 30-06-2008 0:03:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Maar als je nooit een behandeling hebt ondergaan kan je beter je mond houden. Ik vind dat namelijk net als meepraten over de smaak van heerlijke cognac terwijl je nog nooit een slok hebt genomen.

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 30-06-2008 0:04:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Beetje kort door de bocht allemaal Ringding. Jou slechte ervaring met alternatieven wil og niet zeggen dat alles niet deugt. Ook niet iedere chirurg laat scharen achter in z'n patiënten.
Homeopathie is iets dieper dan verdunnen en potentiëren. Maar dat gaat het petje van mingeen nog te boven, omdat wat er in het water achterblijft nog niet te meten is omdat we daar de instrumenten nog niet voor hebben. Het gaat namelijk niet om de moleculen die men zoekt, maar om de energetische essentie van de stoffen die we gebruiken. Materie is niets meer dan verdichte energie, daar is zelfs de wetenschap nu over uit. Ik ben zelf ook wetenschappelijk geschoold, heb alle dogma's te horen gekregen. Ik kan het ook niet direct wetenschappelijk verklaren, maar als ik iets zie werken dan zie ik dat, dan kan het mij eerlijk gezegd niet direct schelen hoe. Suggestie is niet van toepassing op zuigelingen of dieren.
Homeopathische middelen zijn alleen maar de switch die het organisme aanzet tot zelfgenezing. Trouwens ik zie ze ook steeds vaker toegepast worden in de allopathie al geeft men dat niet toe. Men geeft tegenwoordig al dikwijls arnica aan patiënten na een zware operatie. Wat daarvan te denken?

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 30-06-2008 0:35:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
jspreen:
Tetzmol:

Daarmee wil ik niet zeggen dat we de allopathie maar opzij moeten zetten, want voor kanker, nierproblemen, en noem maar op kan je daar beter terecht.


Waarom denk je dat? Merkwaardig, een arts die de ziektes opdeelt, de kleine aandoeninkjes voor zichzelf opeist en, zo gauw het een beetje serieus begint te worden, de patient een verwijsbriefje geeft naar 't ziekenhuis. 'T is precies andersom, man. Vuistregel: Hoe erger de aandoening, hoe wijder de bocht om de specialist die d'r mee wil gaan rommelen.
.
(bericht gewijzigd op 30-6-2008 12:43:48)
Op 30-06-2008 0:42:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Enig idee hoe levensbedreigend bijvoorbeeld acuut nierfalen is? Schoenmaker, hou je bij je leest.

Tetzmol.
(bericht gewijzigd op 30-6-2008 12:58:13)
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 30-06-2008 0:56:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
jspreen:
Tetzmol:

Enig idee hoe levensbedreigend bijvoorbeeld acuut nierfalen is? Schoenmaker, hou je bij je leest.


Ja, ja, hou je bij je leest. En laat het aan anderen over te weten wat goed of slecht voor je is. Forget it, Tetzmol. Die leest, als het over gezondheid en ziekte gaat, dat ben ik zelf.

Maar natuurlijk, acuut nierfalen of acuut falen van -tig andere dingen, dat is niet mis. Reden te meer om te proberen erachter te komen wat nou eigenlijk de diepere oorzaken van al dat falen is en te proberen er preventif iets aan te doen. Ik zou zeggen, ga allemaal grondig Ryke Geerd Hamer's Neue Medizin bestuderen, dan leggen we in ieder geval een goed fundament voor de toekomst.

(bericht gewijzigd op 30-6-2008 15:13:48)
Op 30-06-2008 13:27:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol:
jspreen:

Tetzmol:

Enig idee hoe levensbedreigend bijvoorbeeld acuut nierfalen is? Schoenmaker, hou je bij je leest.


Ja, ja, hou je bij je leest. En laat het aan anderen over te weten wat goed of slecht voor je is. Forget it, Tetzmol. Die leest, als het over gezondheid en ziekte gaat, dat ben ikzelf.

Maar natuurlijk, acuut nierfalen of acuut falen van -tig andere dingen, dat is niet mis. Reden te meer om te proberen erachter te komen wat nou eigenlijk de diepere oorzaken van al dat falen is en te proberen er preventif iets aan te doen. Ik zou zeggen, ga allemaal grondig Ryke Geerd Hamer's Neue Medizin bestuderen, dan leggen in ieder geval we een goed fundament voor de toekomst.


Denk je dat daar tijd voor is bij een dergelijk geval. Tegen de tijd dat je de diepere oorzaak hebt gevonden is je patient dood. Kan je voor de tuchtraad verschijnen voor onkundig handelen en nalatigheid.
Tot straks, ik ga me nu weer een paar uur met de hypochonders bezighouden.

Tetzmol.

(bericht gewijzigd op 30-6-2008 13:38:08)
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 30-06-2008 13:33:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
jspreen:
Tetzmol:

Denk je dat daar tijd voor is bij een dergelijk geval. Tegen de tijd dat je de diepere oorzaak hebt gevonden is je patient dood.


Ben je nou echt zo dom of doe je maar alsof? Ik heb het niet over zoeken naar oorzaken als de patient op stervens na dood is, maar jaren eerder, als de kwaal nog niet eens begonnen is. Met andere woorden: Wat is ziekte?
(bericht gewijzigd op 30-6-2008 13:58:18)
Op 30-06-2008 13:57:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
aya: Ik snap niet dat het placebo effect zo verwaarloost wordt. Het is meest onschuldige en meeste werkzame manier om te genezen en het speelt een rol bij elke behandeling.

De 1 wil liever dat er gehakt en gesneden wordt om te geloven dat ze zullen genezen en de ander laat zich liever overtuigen door een hand oplegging. Wat is het probleem? Het probleem is dat men straks geen keuze meer heeft omdat er zoveel te verdienen valt in de gezondheidszorg. En met handoplegging of wat voor softe aanpak dan ook valt weinig mee te verdienen.

Nogmaals er bestaat geen vast recept! En daarom moeten we allemaal erg oppassen en boos worden als we merken dat we van bovenaf gepiepeld worden en de keuze vrijheid beperkt of aan banden gelegd wordt.

Op 30-06-2008 14:04:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
aya:
jspreen:

Tetzmol:

Denk je dat daar tijd voor is bij een dergelijk geval. Tegen de tijd dat je de diepere oorzaak hebt gevonden is je patient dood.


Ben je nou echt zo dom of doe je maar alsof? Ik heb het niet over zoeken naar oorzaken als de patient op stervens na dood is, maar jaren eerder, als de kwaal nog niet eens begonnen is. Met andere woorden: Wat is ziekte?

en wat is gezond zijn?

Heeft niet ieder mens bijvoorbeeld een bepaalde mate van kanker? Het is maar waar ze de grens leggen. Ik bepaal dat liever zelf.
(bericht gewijzigd op 30-6-2008 14:15:40)
Op 30-06-2008 14:11:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden