U voelt zich ontspannen. Tel terug van 3 tot 1. Bij iedere tel wordt u meer ontspannen. Als ik in mijn vingers knip wordt u wakker en gaat u deel 2 van deze blogreeks lezen. 3.. 2.. 1..– knip -

Ormond McGill staat te boek als een grondlegger van het Amerikaans hypnotisme, de podiumhypnose. Hij heeft sinds 1927 meer dan 25 boeken geschreven over de ins en outs van hypnose. In zijn boek 'Encyclopedia of Genuine Stage Hypnotism' verklaart hij vele effecten, geeft tips voor hypnosescripts en meer. McGill spreekt over 4 belangrijke zuilen:

Kijkt u diep in mijn ogen...

1 – De gehypnotiseerde moet helemaal in het verhaal worden gebracht en daarin vastzitten. Alle externe stimuli moeten weg en alle aandacht moet naar de suggestie gaan.

2 – De suggestie moet overtuigend en herkenbaar worden gebracht – De hypnotiseur moet vertrouwen uitstralen. Volgens Ormond McGill geloven mensen 99% van wat er verteld wordt. Personen moeten zélf geloven dat ze te hypnotiseren zijn.

3 – De kritische factor van het bewustzijn moet geïsoleerd worden. De waakhond tussen het bewuste en onbewuste die iedereen tussen de oren heeft moet weg. Een sterke visuele suggestie zoals besproken in het eerste deel de waakhond weg. Alle twijfel moet weggenomen worden zodat zowel de gehypnotiseerde als de niet gehypnotiseerden zich vermaken.

4 – De gehypnotiseerde mag niet tegenwerken. Iemand die de situatie niet helemaal vertrouwt zal zich niet overgeven aan de hypnotiseur. Mensen moeten zich ontvankelijk opstellen opdat hypnose wil werken.

Meer informatie over Ormond McGill vindt u via Wikipedia, hier, op zijn in memorian-site (mcGill stierf in 2005) en op de Ormond McGill-homepage.

Slaap, kindje slaap

Na de intromuziek en introgesprekken komt het moment waarop een podiumhypnotiseur enkele vrijwilligers de bühne op vraagt. De meeste genadigden zullen vanwege hun vrijwillige actie niet erg tegenspartelen tijdens de act, dat geeft de hypnotiseur een streepje voor want dat betekent dat ze sowieso ontvankelijk zijn voor zijn input. Op GW bespraken we een tijd geleden de handshake-induction, waarmee je met een handdruk iemand in een ontvankelijke staat brengt. In een volgend deeltje klappen we nog iets verder uit de hypnosebiecht en krijgt u een volledig Nederlandstalig script aangeboden waarmee u zelf vriend en vijand aan uw wil kunt onderwerpen. Wordt vervolgd...

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden