Door de eeuwen heen hoort men mysterieuze knallen waar men geen verklaring voor kan geven. Tot op de dag van vandaag maken mensen meldingen van onverklaarbare knallen die de ramen in de sponningen doen rinkelen en de deuren klapperen. Een verklaring voor het fenomeen is nog nooit gevonden maar misschien komt daar binnenkort verandering in. Voor het eerst heeft men een mysterieuze knal en bijbehorende lichtflits op videobeelden weten te vangen. Nu nog de oplossing op de vraag: Wat flitst en knalt op ongeveer 10 à 15 meter boven een parkeerterrein?

Boem

( Een enorme flits verlicht de hele omgeving )

Bewoners van Pikesville in Baltimore Counte (VS) klagen al maanden over nachtelijke knallen en lichtflitsen die op onregelmatige intervallen plaatst vinden. (ongeveer 24 voorvallen sinds oktober 2007) Aanvankelijk dacht men aan een technische oorzaak en werden compressors en andere elektrische installaties in de buurt onderzocht, maar men vond geen problemen. Het idee dat er misschien ergens een gaslek zou zijn kon niet worden bevestigd. Zou de oorzaak van meteorologische oorsprong kunnen zijn? "Nee" zei WJZ-meteoroloog Woods die de data, tijden en weercondities analyseerde.

Omdat de stroom klachten aanhield plaatste de politie camera's om uit te vinden wat er precies ’s nachts gebeurde. Op 23 april omstreeks 03.34 uur wist de camera een flits en oorverdovende knal vast te leggen. Het heeft er alle schijn van dat de knal en flits op zo'n 10 meter hoogte boven een parkeerterrein plaatst vond.

De politie heeft nu de smaak de pakken en heeft meer camera’s geplaatst om een nog beter beeld van de oorsprong te krijgen en, wie weet, de oorzaak te vinden. Bekijk de opname hier.

UPDATE: 30 april 2008: Wat als een veelbelovend mysterie begon eindigde in een ontluisterende ontknoping. Explosieven-experts van de politie die de videobeelden hadden bekeken konden aan de schaduw van de flits de precieze locatie van de knal vaststellen.

En daarmee kwamen ze uit bij Fred Mackler, een gestoorde bewoner die uit frustratie zo nu en dan 's nachts één enkel stuk vuurwerk afstak om zijn buren te tergen.

Met de arrestatie van Mackler kwam een einde aan een half jaar van mysterieuze knallen die de buurt ruw uit de slaap wekte. Buiten vuurwerk vond de politie bij de onverlaat ook drugs en wapens.

Waren alle mysterieuze knallen maar zo simpel te verklaren.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden