Het laatste nieuws op het gebied van stamcel-onderzoek weet te melden dat, Japanse wetenschappers hebben vastgesteld dat menstrueel bloed gebruikt kan worden om beschadigingen aan een hart te herstellen.

Menstrueel bloed heeft als voordeel dat het lichaam niet gepenetreerd hoeft te worden om stamcellen te vergaren. Men maakt gebruik van stamcellen omdat deze de potentie hebben om zich te ontwikkelen in elke cel van het lichaam.

Uit het bloed dat door 9 vrouwelijke vrijwilligers werd aangeleverd werden “precursorcellen” (ook wel MMC’s; mesenchymal cells genoemd) geoogst en een maand op kweek gezet.

Nadat deze cellen bij een kweek van uit ratten verkregen hartcellen werden gevoegd, bleek dat ongeveer 20 procent van de cellen spontaan begon te kloppen en uiteindelijk zelfs een laagje vormden over het hartspierweefsel.

Percentueel blijkt het slagingspercentage 100 x groter te zijn dan bij het gebruik van stamcellen uit beenmerg.

Een ander onderzoek wees uit dat de conditie van ratten die aan hartaanvallen leden verbeterde nadat MMC’s werden geïmplanteerd.

Volgens de onderzoekers zullen vrouwen in de nabije toekomst hun eigen menstruele bloed kunnen gebruiken voor behandelingen.

Menstrueel bloed blijkt een nieuw ontdekte, makkelijke, goedkope en overvloedige bron voor toepassingen in de regeneratieve medische wetenschap te zijn.

Bron : China View

Edmund:
Magnentius:

Leviticus 15:19-30

Zet er dan meteen een link bij, scheelt weer wat werk: http://www.biblija.net/biblija.cgi?Bijbel=Bijbel&m=Lev+15%2C1-33&id18=1&pos=0&set=10&l=nl
Op 11-05-2008 20:36:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden