Er verscheen een klein maar opvallend berichtje in de Telegraaf dat mijn aandacht trok. "Mabel wordt directeur van Mandela's denktank" luidde de kop en vervolgde met: "Prinses Mabel wordt algemeen directeur van The Elders, de denktank van 'oude wijzen' die Nelson Mandela vorig jaar presenteerde. In de groep zitten naast Mandela onder anderen de Amerikaanse ex-president Jimmy Carter en het voormalige hoofd van de Verenigde Naties, Kofi Annan". Mandela's denktank 'The Elders' en Mabel Wisse Smit. Vraagtekens rijzen. Beatrix in haar Bilderbergclubje en schoondochter Mabel bij de 'Elders'. Ik vraag me af hoe een spelletje Risk er bij het konningshuis aan toe gaat.

( Slaap gerust, wij bedenken de oplossingen wel )

Mabel Wisse Smit kennen we allemaal als het ex-liefje van wijlen crimineel Klaas Bruinsma met wie zij het 'bootje' deelde. Deze informatie danken we aan journalisten en niet aan de AIVD die na twee onderzoeken bleef volhouden dat er 'niets aan de hand was'.

Ze is iets minder bekend om haar buitenechtelijke relatie met de Bosnische ambassadeur bij de VN Mohamed Sacirbey. Dat is dezelfde Sacirbey die 2003 werd gearresteerd op verdenking van verduistering van minimaal 600.000 dollar uit fondsen en hulpgelden van de VN.
Een groep prominenten onder leiding van oud-senator Ed van Thijn (!) probeerde deze schuinsmarcherende fraudeur vrij te pleiten.


( Mabel weet hoe ze moet 'netwerken' om doelen te bereiken. )

Enfin, ook niet zo bekend is dat Mabel en Sacirbey ten tijde van de oorlog in v.m. Joegoslavië de enige twee personen buiten het Nederlandse politieke en ambtelijke circuit die invloed uitoefenden op het Nederlandse beleid ten aanzien van de Balkan (bron: NIOD rapport). Ook blijven de hardnekkige geruchten bestaan dat Mabel een lekkere vinger in de pap had bij wapenhandelaars tijdens het Joegoslavië conflict.

In 1993 leerde Sacirbey Mabel kennen toen zij stage liep bij de VN. Ze kregen een relatie. Later zou Sacirbey een belangrijke rol spelen bij het tot stand komen van het Dayton-akkoord, en stemde toe in de opdeling van het voormalige Bosnië en Herzegovina in een Servisch deel en een Moslim-Kroatische Federatie.
( Sacirbey )

Grappig genoeg gaat er ook een lijntje van Mabel naar de Hongaars-Amerikaanse miljardair George Soros en werd directeur van zijn Open Society Institute (OSI). Het was toevallig een hele grote wens van Soros om Joegoslavië op te delen. Wat een toeval allemaal.

Soros verwierf zijn enorme vermogen met vaak adembenemende speculatiepraktijken. Met zijn Quantum Fund wist hij in 1992 in zijn eentje het Engelse pond op te blazen. Hij verkocht deze actie in de media als een herverdelingsoperatie van het rijke Engeland naar de minder bedeelden in Oost-Europa waar de Soros Foundation destijds talloze projecten ondersteunde.
Bron: NOS

Soros (één van de rijkste mensen ter aarde met politieke agenda) was ook zo vriendelijk om op haar bruiloft met prins Friso te verschijnen. Dikke mik dus. (over de Soros-ideologie en de Mabel-connectie met zogenaamde liefdadigheidsinstellingen zie hier op deze site)
Mabel, Prinses van Oranje-Nassau, Gravin van Oranje-Nassau, Mevrouw van Amsberg - Wisse Smit, zoals de dame tegenwoordig heet, blijft een vieze smaak in de mond geven. Ze loog tegen de regering en zelfs tegen U door het 'verfraaien' van haar eigen Wiki-pagina.

The Elders

Als we het over een vertrouwenwekkend persoon hebben dan is Nelson Mandela je man. Hij had dan ook de tijdsgeest mee. Tegenwoordig zou een figuur als Mandela als 'terrorist' bestempeld worden. In 1964 werd hij tot levenslang veroordeeld wegens z'n betrokkenheid in de Rivonia-bende, die moordaanslagen plande en ook uitvoerde tegen blanken in Zuid-Afrika. Ook zijn eigen ANC beschuldigde hem ooit van verraad. Maar goed hij wist uit te groeien tot symbool van de anti-apartheid en won zelfs een Nobelprijs voor de vrede. Leuk toch voor iemand die ooit leider was van de militante tak van het ANC; Umkhonto we Sizwe (de speer van de Natie).

Maar goed, iedereen maakt foutjes toch? En dus nu heeft de wereld volgens Mandela 'vaderfiguren' nodig. Op de website lezen we: "We are moving to a global village and yet we don't have our global elders." Mandela wil met een groep 'wijze mensen' oplossingen bedenken voor de moeilijke vraagstukken in onze wereld.
Op de lijst van 'wijze mensen' staan onder anderen; Desmond Tutu, Jimmy Carter, Kofi Annan em San Suu kyi. (zie hier voor meer.) En nu kunnen we daar ook Mabeltje, als algemeen directeur aan toevoegen. Het lijkt een beetje op de oude vraag; "wat hoort niet in het rijtje thuis?".

Net als Verdonk's Trots op Nederland geven ook de The Elders gehoor aan uw mondiale zorgen en grieven ... misschien kunt u hier http://theelders.org/village/ op hun website uw mening over Mabel geven. Een betere wereld begint tenslotte bij uzelf.

Update 13 mei 2008: Op mijn schriftelijke vraag aan the Elders waarom juist Mabel als algemeen directeur werd aangewezen is nog geen antwoord gekomen.

Edmund:
Older:

http://idealen.trouw.nl/idealen/laatste

'De eigen kracht van Afrika.'

Mooi initiatief. Afrikanen moeten ook op eigen initiatief zichzelf redden. Al dat ontwikkelingsgeld, men neme een rood kruis, blijft onderweg plakken. Om het rode kruis bijvoorbeeld in stand te houden is al héél veel geld nodig. Lang leve de zelfredzaamheid. Leer een volk vissen ipv ze vis te geven.
Op 16-05-2008 10:59:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden