Soms kom je een artikel tegen die alarmbellen doen rinkelen. Dit is er zo een...

Een stel uit St. Louis heeft een aanklacht ingediend tegen Walgreen Co., een firma die on-line medicijnen verkoopt. Het slachtoffer kreeg van haar dokter, ter ondersteuning van haar zwangerschap, een recept voor prenatale vitamines voorgeschreven. Bij Walgreen werden deze pillen echter met zware chemo gevuld.

Op het recept stond Materna (een vitaminesupplement) maar ze kreeg Matulane (chemotherapeutisch middel dat wordt gebruikt bij de ziekte van Hodgkin) toegezonden. Dit medicijn verhindert celgroei op DNA-niveau, en veroorzaakte bij haar een miskraam.

Vrij snel na de inname van haar “vitamines” werd ze misselijk en begon over te geven. Ze schreef dit toe aan ochtendmisselijkheid waar veel zwangere vrouwen last van hebben. Na de miskraam hoopte ze op een nieuwe zwangerschap. Ze bleef de pillen gebruiken, niet beter wetend dan dat dit vitamines waren, en diende een herhalingsrecept in.

Hierdoor werd de fout ontdekt en informeerde men het slachtoffer.Het koppel heeft daarop een aanklacht ingediend tegen Walgreens wegens nalatigheid.
Tot op de dag van vandaag weigert Walgreens toe te geven dat het een fout heeft gemaakt. Een woordvoerdster van Walgreens zei dat men het jammer vindt dat de miskraam heeft plaatsgevonden.

Het slachtoffer ervaart de hele situatie als een nachtmerrie. Haar advocaat heeft zijn zorgen geuit, niet alleen over haar mogelijkheden om nogmaals zwanger te raken maar ook haar over eigen gezondheid. Een oncoloog heeft het slachtoffer namelijk gewaarschuwd dat zij door het onjuiste gebruik van chemo een verhoogd risico loop om tumoren te ontwikkelen, zoals longkanker.

De advocaat van het koppel stelt dat indien dit waar is, het duidelijk maakt wat mis is met onze farmaceutische industrie; ‘Het simpele feit dat giftige stoffen als chemotherapeutische middelen als "medicijnen” beschouwd worden is niet minder dan verbazend.

Tja, het zal je maar gebeuren.

Voetnoot: "Een oncoloog heeft het slachtoffer namelijk gewaarschuwd dat zij door het onjuiste gebruik van chemo een verhoogd risico loop om tumoren te ontwikkelen, zoals longkanker."

Veelzeggend.
Op 05-05-2008 15:34:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
KC: Ja, zeer boeiende verslaggeving van Radar. Zeker kijken!

Deel 1: http://player.omroep.nl/?aflID=6951632
Deel 2: http://player.omroep.nl/?aflID=6999021

En allemaal nog even een mailtje sturen over het HPV 'vaccine '
Ik ben omdat 'ik' is. 'Ik' heeft nooit niks en is voor altijd.
Op 06-05-2008 17:23:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden