Zij behoren tot de meest angstaanjagende paranormale ervaringen die een persoon kan hebben: 'Shadow People' of vrij vertaald 'schaduwmensen'. Hun identiteit en oorsprong zijn een geheim en als u er ooit één ziet, zult u het nooit meer vergeten. Schaduwmensen zijn donkere, gesilhouetteerde figuren die onverwacht verschijnen en die vrees en angst ontboezemen voor diegenen die er getuige van zijn. Meestal verschijnen ze in de slaapkamers van 'bezeten' huizen.

In alle leeftijdscategorieën hebben mensen ervaringen met deze vreemde schaduwen. Er zijn personen die meermaals 'bezoek' krijgen en in sommige gevallen wordt zelfs het ganse gezin bezocht door deze vreemde entiteiten. Wie of wat zijn deze verontrustende verschijningen? Spoken? Demonen? Mensen uit een andere dimensie? En waarom willen ze 's nachts mensen de stuipen op het lijf jagen?

Bij een typische ontmoeting ontwaakt een persoon tijdens de nacht om - wat lijkt op - het silhouet van een lange mens met een cape en/of hoed te zien opduiken. De schaduwmens bevindt zich naast het bed, in de deuropening of in een hoek van de slaapkamer. De entiteit kijkt de slapende persoon intens aan, hoewel er geen ogen of gelaatscontouren zichtbaar zijn. De entiteit is stevig gebouwd, zwarter dan zwart, en kan licht en het waarnemen van aanwezige voorwerpen blokkeren. Er is geen communicatie, enkel waarnemingen van zwaar ongemak, vrees, angst en kwaadaardigheid. Als de getuige begint te gillen verdwijnt de waarneming in een flits: hij lost op in ruimte, verlaat de kamer door de muur of het plafond of verdwijnt in een kast of onder het bed.

Rosemary Ellen Guiley heeft het verschijnsel verscheidene jaren bestudeerd en heeft zo honderden persoonlijke ontmoetingen verzameld. Ze zocht daarbij naar verbanden met folklore, paranormale verschijningen, droombeelden, het Old Hag Syndroom (slaapverlamming), psychologische en slaapstoornissen.

Rosemary Ellen Guiley is één van de belangrijkste autoriteiten op het gebied van het paranormale. Psychische ervaringen als kind leidden haar naar een levensopdracht: research en bestuderen van paranormale mysteries. Ze werkt sinds 1983 full-time aan haar levenswerk en schreef 31 non-fictie boeken en honderden artikels over een brede waaier van paranormale onderwerpen en heeft persoonlijk vele paranormale fenomenen mogen ervaren. Ze werkte mee aan verschillende documentaires en aan radio- en tv-programma's. Ze is lid van de 'League of Paranormal Gentlemen for Spooked Productions', columniste voor T.A.P.S. Para Magazine en 'consulting editor' voor FATE Magazine. Ze heeft ook haar eigen website: Visionary Living.

Guiley gelooft dat schaduwmensen een paranormale ontmoeting zijn: het bezoek van wezens uit een andere dimensie die in staat zijn om onze fysische werkelijkheid binnen te dringen. De interesse van deze entiteiten gaat uit naar de observatie van - en de mogelijk controle over - ons. Wie deze schaduwmensen precies zijn is onduidelijk, maar een link naar buitenaardsen mag niet uitgesloten worden: zij zouden ons al lang observeren, controleren en bijsturen. Misschien willen deze entiteiten net angst en vrees afdwingen met hun openbaringen om te vermijden dat wij op het idee zouden komen om binnen te dringen in hun dimensie.

SilhouettenWaarom dragen zij capes en hoeden? De hoeden zijn gewoonlijk van een oudere stijl of lijken soms op helmen, wat zou kunnen betekenen dat de schaduwmensen of hun ware silhouet, of de ware aard en doel van hun 'bezoek', willen verbergen.

Voor diegenen die zo'n verschijning de eerste keer meemaken hoeft er geen tweede vertoning te zijn. Alleen al het achteraf beschrijven van deze ervaring roept terug dezelfde vrees en angst op. Velen hebben na de eerste ontmoeting met een schaduwmens jarenlang een verstoorde nachtrust.

Een wetenschappelijke verklaring voor het fenomeen zou hypnagogie kunnen zijn: een fysiologische conditie tussen slapen en wakker zijn. In die toestand is een persoon zich bewust van zijn omgeving en kan een gevoel van angst en opwinding ervaren, die mogelijk uitgelokt wordt door het onderbewustzijn.

Deze nachtelijke verschijningen zijn over de hele wereld gedocumenteerd. Het ziet er zelfs naar uit dat ze al voor een heel lange tijd deel uitmaken van onze wereld. Het eigenlijke doel van hun missie(s) is nog steeds niet gekend.

Bron: http://www.paranormalinsider.com

Update 6-8-2013

We stuitten op onderstaand YouTube-filmpje, een compilatie van 'shadow people caught on camera'. Op de beelden zijn vreemde, wazige figuren zichtbaar, tamelijk vormeloos maar wel degelijk aanwezig. Hoewel de figuren niet voldoen aan het signalement 'hatman' of 'hooded man', doen de verschijningen ons lichtjes huiveren. 

Chris de Boden: Doet mij een beetje denken aan wezens uit die andere wereld waar in het boek "Het Oermysterie" (isbn 90-4390-854-1) over gesproken wordt.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 12-05-2008 2:38:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Ik zelf denk dat het entiteiten zijn van overleden mensen.
Ik heb een soortgelijke verschijning zelf namelijk waargenomen alleen het vreemde was dat het niet binnenshuis was, maar buiten tijdens het uitlaten van de hond. Dit was vorig jaar en het begon met onweer.

Een maat van mij vertelde mij laatst dat hij ook een dergelijke ervaring had meegemaakt, hij woonde toen in een oud huis waar het zeker niet rustig was. Bij hem gebeurde het uiteraard s'nachts en eveneens tijdens onweer. Op een foto was er ook rook te zien terwijl er op dat moment zeker niet gerookt of gekookt werd, bovendien was de rook op de foto te dik. Ook groeide er een "heksenkring" van paddenstoelen in zijn tuin en meer van die rare dingen.

Maar ik denk dus dat het gewoon entiteiten zijn van overleden mensen, maar nu de vraag: Als de zielen der doden zich op een dergelijke manier weten te manifisteren, waar verblijven die zielen dan doorgaans. Zou dat niet die andere wereld kunnen zijn?
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 12-05-2008 17:55:53 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Tja, een site die over dergelijke verschijnselen gaat:
www.theghosthunter.nl

Ik krijg alleen een beetje erge commerciële gevoelens bij die site.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 12-05-2008 18:31:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
einstein: ja ik herken zo iets uit mijn zeer vroege jeugd, voor mij is dit een bekend verschijnsel.
Op 12-05-2008 23:28:45 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Wiend: Het verhaal over de schaduwmensen herken ik als geen ander, omdat mijn broertje en ik als kind een keer wakker geworden zijn van een verschijning die aan het voeteneinde van ons bed stond. Ik was een jaar of acht, mijn broertje een jaartje jonger. We woonden op twee hoog in een (doodeng) herenhuis (waar het ook nog eens spookte) en sliepen samen in een zijkamertje aan de voorkant van het huis.

We werden tegelijk van iets wakker en we zagen beiden een verschijning die aan het voeteneinde tussen onze bedden in stond. Het was een man, in een ouderwets zwart pak. Het pak was een beetje een kruising tussen een soort smoking en de zwarte werkkleding die de kolenman vroeger droeg. De verschijning had een hoed op en wat het echt doodeng maakte was dat het ons met vuurrode ogen aan stond te staren.

We raakten volledig in paniek en begonnen onze moeder te roepen, die in de woonkamer TV zat te kijken. Op dat moment draaide de verschijning zich om en verdween door het raam. Twee seconden later kwam onze moeder onze kamer binnenstormen, maar toen was er niks meer te zien. Mijn moeder vond het ook doodeng. Ze was bang dat er ingebroken was, hoe onwaarschijnlijk ook op twee-hoog en is nog met buren gaan zoeken en kijken of er iets vreemds te zien was.

Dit is nu ruim dertig jaar geleden, maar de verschijning staat nog steeds op mijn netvlies gegrift. Zelfs nu kijk ik nog wel eens voorzichtig naar het voeteneinde van mijn bed als ik 's nachts onverwacht eens wakker schrik van iets.

Tot op de dag van vandaag vraag ik me af wat deze bizarre verschijning te betekenen had. Ergens doet het mij wel goed te lezen dat er dus veel en veel meer mensen blijken te zijn die dit fenomeen gezien hebben en ik kan het nu nog een naam geven ook.

Kort na dit voorval zijn we verhuisd. In het nieuwe huis gebeurden geen vreemde dingen. Hooguit voelde ik soms de aanwezigheid van mijn oma die hier overleden was, maar dat was geen vervelend gevoel.
Op 06-03-2009 22:34:35 | Kudos: 5 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
D75: Ik herken de beschrijvingen vanuit het onderzoek maar er is één afwijking. Een bekende van mij heeft namelijk shadowpeople om haar heen maar het feit wil dat deze mij nu steeds wenken en wijzen naar haar. Ik weet ook wat ze bedoelen nu en waarom ze er zijn. En nu ik contact kan leggen blijkt ook dat er andere intenties zijn dan men doet vermoeden.

Reden tot meer onderzoek?
Op 03-04-2009 15:39:13 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
D75:

Ik herken de beschrijvingen vanuit het onderzoek maar er is één afwijking. Een bekende van mij heeft namelijk shadowpeople om haar heen maar het feit wil dat deze mij nu steeds wenken en wijzen naar haar. Ik weet ook wat ze bedoelen nu en waarom ze er zijn. En nu ik contact kan leggen blijkt ook dat er andere intenties zijn dan men doet vermoeden.

Reden tot meer onderzoek?

"wenken en wijzen naar haar."

komt me heel erg bekend voor, vooral het wijzen en het vergezellen van een persoon, kan je evt iets meer zeggen over het waarom ze bij die persoon zijn en waarom ze (in mijn geval) bepaalde dingen aanwezen?
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 03-04-2009 20:29:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
sufi: Ik ben blij dat ik dit blog lees. Jaren geleden kwam mijn dochter met 2 vriendinnen bij me logeren op Bonaire. Een van die vriendinnen was nogal een vrolijke frans, veel uitgaan, drinken enz. We woonden aan zee met een eigen stuk strand. Toen de drie meden eens een middag op het strand waren, zonderde de vrolijke frans zich af om zich te ontlasten. Op een gegeven moment voelde ze iemand naast zich, keek op en zag een hele lange man (persoon) met een cape en een hoed naar haar kijken, helemaal zwart. Zonder gezicht, zei ze, hoewel ze er wel zeker van was dat hij naar haar keek. Ze gilde de boel bij elkaar en toen was het weg. Ik nam het eerst niet zo serieus (teveel bier?) want het was zo idioot. Een cape en een hoed, nou ja zeg. Mijn zoontje zag altijd een kind lopen daar, dat vind ik nog aannemelijk, maar dit?
Later bleek dat ze nog jaren nachtmerries heeft gehad en totaal is veranderd. Niks vrolijk feestnummer meer.
Nu lees ik dit en het is een beetje een shock voor me. Ik woonde daar en voelde me nooit echt veilig, er gebeurden wel vreemde dingen, maar dit slaat alles.
Op 03-04-2009 20:53:58 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
D75: @Ron B

Ik kan je ivm de privacy van die persoon helaas niets over het waarom in haar geval vertellen. In jouw geval wordt het vanaf hier nogal moeilijk zoals je begrijpt.

www.projectd75.blogspot.com
Op 04-04-2009 17:19:17 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
D75:

@Ron B

Ik kan je ivm de privacy van die persoon helaas niets over het waarom in haar geval vertellen. In jouw geval wordt het vanaf hier nogal moeilijk zoals je begrijpt.

www.projectd75.blogspot.com

begrijpelijk, ik vroeg het omdat ik een deels vergelijkbare ervaring heb, en nog steeds geen idee heb waarom die persoon, en waarom (in dat geval) er zo specifiek naar bepaalde zaken werd gewezen, alsof men wat probeerde duidelijk te maken...

maar alle respect voor je uitleg, ik zou zelf ook geen meer details gaan geven dan het bovenstaande...
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 04-04-2009 18:12:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lina: Sufi, je hebt het ook over een jongen. Heb je ook aan een bakroe gedacht?
Ik heb afgelopen nacht een slechte nacht gehad. Ik lag te slapen, samen met mijn vriend. Ik werd midden in de nacht plotseling wakker, en er stond een zwarte gedaante naast mijn bed. Ik schrok hier zo van, dat het enige wat ik kon doen was tegen mijn vriend aandrukken en niet kijken. Ik ben daarom gaan zoeken wat dit geweest kon zijn, want ik heb zoiets nog nooit meegemaakt en wil dit ook nooit meer, die angst. Op internet kwam ik het woord bakroe of bakru ook tegen. Is een beetje vergelijkbaar met schaduwmensen.
Op 09-05-2009 2:58:04 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: Ik wil een paar zaken noemen die wellicht een uitbreiding kunne zijn op de gedachten over het onderwerp.
1. De menselijke geest vult heel gemakkelijk zaken in, om het plaatje compleet te maken. Dat wil wel eens waarnemingen opleveren die niet objectief zijn.
2. In de kwantummechanica is inmiddels gebleken dat tijd en afstand relatieve zaken zijn, functies van het denken.

Gedachten (dromen, beelden, warnemingen) hoeven niet uitsluitend binnen het brein af te spelen, maar kunnen ook op ander locaties aanwezig zijn. Telepathie is dan niet paranormaal meer, want wetenschappelijk bewezen als mogelijk. Ook de toestand die wij hebben aanvaard als werkelijkheid is in feite bewijsbaar subjectief.

'Don't forget rule number 6'
Op 09-05-2009 8:59:54 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Mehdi:

...
...
,. Waar een wil is ben ik weg,..!
Op 09-05-2009 9:04:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Mehdi: <BR>Het lijkt erop, ( ik kan er ook voor 100 procent naast zitten ), dat wanner iemand een heftige periode, mishandeling, sexueel misbruik, of andere zware zaken voor de kiezen heeft gehad hij of zij meer zien op het vlak van spriritualiteit, ook is hun antenne gemaximaliseerd in veel gevallen, ... Ken aardig wat mensen ( vanuit mijn werkvlak, ) en peroonlijk die veelal ervaringen hebben,..lijkt erop dat hun systeem zo'n opdoffer gehad heeft dat er een ander sttruktuur in hun is ontstaan, een systeem dat gevoelig is voor de geestelijke wereld,....
(bericht gewijzigd op 9-5-2009 10:58:27)
,. Waar een wil is ben ik weg,..!
Op 09-05-2009 10:25:15 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
C.: @Mehdi,

Het valt me inderdaad ook op dat mensen die zware periode(s) in hun leven hebben meegemaakt meer openstaan voor andere zaken. Behalve de gevallen die jij noemt zijn er ook vaak gebeurtenissen als een burnout of een depressie, waardoor ze zo diep gaan en zichzelf zo enorm tegenkomen dat ze een ander wereldbeeld krijgen.
Persoonlijk denk ik dat dat vaak hand in hand gaat: door een andere kijk op het leven ben je vaak ook anders "afgestemd".

En sommige mensen hebben het hun hele leven al, maar omdat het heel eng kan zijn en niet echt past bij de dagelijkse gang van leven sluiten ze zich ervoor af. Die komen het later wel weer tegen.

Op 09-05-2009 0:15:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider:
Ik liep eerst met een vriendin over straat. Het was avond dus donker, maar midden in de stad dus veel verlichting van lantarenpalen.
Ik moest rechtdoor en zij wilde de hoek omgaan om naar haar huis te lopen.
Op dat moment zag ik een hele duistere gedaante aan komen lopen. Deze was donkerder dan alle andere schaduwen en liep midden op de weg. Deze gedaante was plat. ( 2 dimensionaal ) En gaf geen prettig gevoel.
Ik had nog niets tegen haar gezegd en op dat moment zag ze hem/het zelf ook en zei ze: oh nee wacht, ik loop met jou mee! ( geschrokken )
Even later was de gedaante verdwenen. poef, gone.

We zagen het dus allebei, onze reactie erop was hetzelfde en er was geen sprake van slaapverlamming.
Hij voelde aan alsof het geen goede bedoelingen had al waren we allebei niet bang.
Wij zijn wel wat meer gewend. Als wij samen waren gebeurden er heel vaak van dit soort dingen.

Een gordijn dat opeens heel wild ging wapperen terwijl de ramen dichtwaren en er geen tocht was. Een koffer die in de kamer stond en die opeens een meter verschoof.
En nog veel meer bizarre dingen, teveel om op te noemen.

Slaapverlamming heb ik ook weleens gehad en ik zoek ook voor altijd eerst een logische verklaring. Soms is die er echter niet.

Wij vonden die gebeurtenissen eigenlijk nooit eng, zeker niet als we samen waren. Het fijne is, als je dingen tegelijk ziet kun je zinsbegoocheling in de meeste gevallen uitsluiten.
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op 16-06-2011 1:56:02 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
B-O-K-E: hallo ,
ik ben 12 j & als klein meisje (ong. 4j) werd ik ooit lastig gvallen door zoiets, ik vond het angstaanjagend en was 99% zeker dat het geen droom was. Ik dacht toen dat het een indringer ofz.. was , ik wou niet roepen want ik dacht dat het een mes bij zich had en mij ging vermoorden. Tot als ik deze site zie. Alles word duidelijker , het is me ook maar 1 x ovrkomen , maar ik denk er ng vaak aan . ik heb het nooit aan men ouders vtrelt want ik wist zekr dat ze dat niet gingen geloven. Ik heb het al vaak aan men vrienden vertelt , maar telkens als ik dat zei lachten ze. Nu zeggen ze gewn ... ja ja . maar ik zie dat ze me niet geloven. IK wou het grg met iemnd meedelen dat me wel zou geloven . mijn enigste vragen zijn.
1 ; Kan het zijn dat ik dat 'ding' ooit weer zal zien?
2 ; Kijk dat 'ding' naar me als ik slaap (of hebbn jullie daar geen idee vn) ?
alvast bedankt . x
Op 12-02-2012 20:17:09 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
B-O-K-E:
hallo ,
ik ben 12 j & als klein meisje (ong. 4j) werd ik ooit lastig gvallen door zoiets, ik vond het angstaanjagend en was 99% zeker dat het geen droom was. Ik dacht toen dat het een indringer ofz.. was , ik wou niet roepen want ik dacht dat het een mes bij zich had en mij ging vermoorden. Tot als ik deze site zie. Alles word duidelijker , het is me ook maar 1 x ovrkomen , maar ik denk er ng vaak aan . ik heb het nooit aan men ouders vtrelt want ik wist zekr dat ze dat niet gingen geloven. Ik heb het al vaak aan men vrienden vertelt , maar telkens als ik dat zei lachten ze. Nu zeggen ze gewn ... ja ja . maar ik zie dat ze me niet geloven. IK wou het grg met iemnd meedelen dat me wel zou geloven . mijn enigste vragen zijn.
1 ; Kan het zijn dat ik dat 'ding' ooit weer zal zien?
2 ; Kijk dat 'ding' naar me als ik slaap (of hebbn jullie daar geen idee vn) ?
alvast bedankt . x

Waarom zouden je ouders je niet geloven? Dat zijn de mensen die het dichtst bij je staan (als het goed is tenminste...).
Dat 'ding' kan weer opduiken zolang jij het met je angst vasthoudt, denk ik. Probeer het dus los te laten, weg te sturen. Stel je voor (visualiseer) dat het voor je staat en dat je het wegstuurt, en kijk het dan na net zolang tot het uit beeld is.
Of het je kan zien als je slaapt? Is moeilijk te zeggen. Ik denk dat je je dat verbeeldt (niet negatief bedoeld), omdat je er zo bang voor bent, ga je dat denken en gedachten creëren dan weer angst. (Ik had vroeger dezelfde gedachten over god/sinterklaas/overledenen.)
Probeer dus je gedachten bij te sturen, want hoe je denkt, zo ga je je ook voelen.
En tot slot: aiai, wat moet ik wennen aan je taalgebruik... Hyves/msn etc, het is niet bevorderlijk voor de taalvaardigheid. (Sorry, ik ben een opvoeder. )
Is it electrickery?
Op 12-02-2012 20:37:52 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates:
B-O-K-E:
hallo ,
ik ben 12 j & als klein meisje (ong. 4j) werd ik ooit lastig gvallen door zoiets, ik vond het angstaanjagend en was 99% zeker dat het geen droom was. Ik dacht toen dat het een indringer ofz.. was , ik wou niet roepen want ik dacht dat het een mes bij zich had en mij ging vermoorden. Tot als ik deze site zie. Alles word duidelijker , het is me ook maar 1 x ovrkomen , maar ik denk er ng vaak aan . ik heb het nooit aan men ouders vtrelt want ik wist zekr dat ze dat niet gingen geloven. Ik heb het al vaak aan men vrienden vertelt , maar telkens als ik dat zei lachten ze. Nu zeggen ze gewn ... ja ja . maar ik zie dat ze me niet geloven. IK wou het grg met iemnd meedelen dat me wel zou geloven . mijn enigste vragen zijn.
1 ; Kan het zijn dat ik dat 'ding' ooit weer zal zien?
2 ; Kijk dat 'ding' naar me als ik slaap (of hebbn jullie daar geen idee vn) ?
alvast bedankt . x

Dank je wel voor je verhaal! Het lijkt me wel eng hoor, maar ik ben er vast van overtuigd dat je er zeker niet bang voor hoeft te zijn. Ik weet niet of het naar je kijkt als je slaapt. Maar het kan zijn dat hij een beetje op je past. Dus niet bang zijn, het is misschien je beschermengel!
Op 12-02-2012 22:42:23 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
deempelyoungs: Gelukkig zijn er meer mensen die een 'vreemde man met hoed en een lange jas hebben gezien,ik heb dit als klein kind van een jaar of 6 gezien aan het voeteneinde van het bed.Dit was in de slaapkamer van wijlen mijn oma en opa in Geldrop,daar sliep ik in een aparte bed.Ik ben enigzins opgelucht dat ik niet de enige ben die dit als kind heeft meegemaakt.De herinnering blijft.
Op 04-10-2012 0:15:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
deempelyoungs: Het is vergelijkbaar als de afbeelding van 'Sandeman"-drank
Daarna nooit meer gezien.
Op 04-10-2012 0:18:43 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
seekerofwisdom: Grappig, heb ik als kind ook een paar keer gezien.
Bij mij was het de ook een donkere "sandeman" figuur, maar dan met brandend steenkool gloed.
(bericht gewijzigd op 4/10/2012 9:23)
Be yourself......everyone else is already taken
Op 04-10-2012 9:23:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wdawn: Dat soort dingen voeden zich met angst, als je zon ding ziet of rare geluiden hoort, gewoon opstaan en er na toe lopen. Op het moment dat je dat doet gaat hij weg.
in horor films is dat vaak het domste wat je kan doen, maar in het echt is dat het beste dat je kunt doen.
(bericht gewijzigd op 4/10/2012 10:34)
Op 04-10-2012 10:33:52 | Kudos: 4 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: autolichten, maanlicht dat door wolken danwel bomen gereflecteerd wordt.

Zo, weer wat broodje aaps opgelost.
Op 06-08-2013 14:27:26 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
LiveTime: Eoi, laat nauw! Nu weer een kans gemist op leven na de dood, ufo bezoek, duivels & co, dimensie verschuivingen, en nog tig andere voorstellingen, dan wel verklaringen.
wdawn: schrijft de oplossing al, het zit tussen de oren!
Ps is altijd negatief, nooit eens een mooie beeldschone dame of zo.Is net als met Ufo bezoek altijd ontvoerd en een tik opgelopen terug gekeerd. Die UFO gasten zijn niet zo slim, om dat probleem op te lossen...
Op 06-08-2013 14:55:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Yoop: Nooit last van gehad, ik zal wel immuun zijn voor de paranormale prietpraat.
Ook elfjes, marsmannetjes & ufo's zijn niet echt aan mij besteed, lees wel is iets op niboeboe maar heb snel het idee dat de bezoekers daar snel een dwangbuis aan moeten & opgesloten dienen te worden in psychiatrische afdeling van Huize Weltevreden.
Op 06-08-2013 15:53:17 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Diana: En wat , als je al die lichten en zo kunt uitsluiten , als je gewoon wakker was met zijn tweeen bent en dan nog zo' n figuur ziet.
Het intense angstgevoel, dat nog heel lang nablijft is zo apart.
O we hebben wel meer rare dingen meegemaakt en ook akelige.
Maar die doodsangst is totaal anders.
Jammer dat je het zelf niet ervaren hebt dan, je kunt er dan ook niet over oordelen alleen veroordelen.
Schaduwen door maanlicht en autolichten hebben doorgaans geen rode ogen en roepen geen doodsangst op.
Op 06-08-2013 15:53:48 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Yoop:
Nooit last van gehad, ik zal wel immuun zijn voor de paranormale prietpraat.
Ook elfjes, marsmannetjes & ufo's zijn niet echt aan mij besteed, lees wel is iets op niboeboe maar heb snel het idee dat de bezoekers daar snel een dwangbuis aan moeten & opgesloten dienen te worden in psychiatrische afdeling van Huize Weltevreden.

Omdat jij het niet kent is het dus maar prietpraat?
Is it electrickery?
Op 06-08-2013 18:05:58 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
Emie :
Yoop:
Nooit last van gehad, ik zal wel immuun zijn voor de paranormale prietpraat.
Ook elfjes, marsmannetjes & ufo's zijn niet echt aan mij besteed, lees wel is iets op niboeboe maar heb snel het idee dat de bezoekers daar snel een dwangbuis aan moeten & opgesloten dienen te worden in psychiatrische afdeling van Huize Weltevreden.

Omdat jij het niet kent is het dus maar prietpraat?

Vrije meningsuiting. Een beetje tolerantie aub .
En het is natuurlijk allemaal maar een computersimulatie, die begon te lopen toen een buitenbewust iemand op de run knop drukte.
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 06-08-2013 18:45:09 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Luk:
Emie :
Yoop:
Nooit last van gehad, ik zal wel immuun zijn voor de paranormale prietpraat.
Ook elfjes, marsmannetjes & ufo's zijn niet echt aan mij besteed, lees wel is iets op niboeboe maar heb snel het idee dat de bezoekers daar snel een dwangbuis aan moeten & opgesloten dienen te worden in psychiatrische afdeling van Huize Weltevreden.

Omdat jij het niet kent is het dus maar prietpraat?

Vrije meningsuiting. Een beetje tolerantie aub .
En het is natuurlijk allemaal maar een computersimulatie, die begon te lopen toen een buitenbewust iemand op de run knop drukte.

Ik stelde gewoon een vraag, vrije meningsuiting. Het is een algemeen veel voorkomend mechanisme: "Ik heb er geen last van, dus het bestaat niet of het is aanstellerij." Psychologisch en sociologisch erg interessant. Ik heb trouwens een psycholoog gekend die zo dacht. Wat hij niet herkende, vond hij onzin. Zijn praktijk liep niet heel goed...
Is it electrickery?
Op 06-08-2013 18:48:48 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev: Ik weet niet of het een schaduwmens is geweest, maar het leek er wel op nu ik dit artikel zo lees, alleen was het een droom.
Ik heb eens gedroomt dat er een zwart silhouet naast me bed was die, zoals het leek, mij aankeek en zijn hand aanreikte. Eigenlijk was ik me hiervan zeer bewust en schrok er van wakker, niet van angst, want dat had ik totaal niet, maar meer van 'wat is dit nou?'. Toen ik ook wakker was lag ik ook op me linkerzijde precies zoals ik droomde.
uit artikel:

Er is geen communicatie, enkel waarnemingen van zwaar ongemak, vrees, angst en kwaadaardigheid.

Totaal geen last van deze gevoelens, ik vond het eerder zeer interessant en was eerder opgewekt dan bang oid. Helaas zo'n droom niet meer gehad tot op heden.
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 06-08-2013 18:53:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sinbad: It's a Djinn
100 km is niet ver behalve als je het moet lopen
Op 06-08-2013 21:25:36 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
psixty4:
Sinbad:
It's a Djinn

Heeft een Djinn eigenlijk wel een schaduw?
It's all a figment of imagination!
Op 06-08-2013 21:42:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Olaf van Kooten: Brrr.....eng!
CCrider:
2 dimensionaal
Okee, zijn het dus een soort "flatlanders" in ons universum?
I am the Mighty Midget!
Op 06-08-2013 21:42:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sinbad:
psixty4:
Sinbad:
It's a Djinn

Heeft een Djinn eigenlijk wel een schaduw?

Tuurlijk een Djinn heeft alles wat jij en ik ook hebben incluis een piemel en dus ook een shaduw
100 km is niet ver behalve als je het moet lopen
Op 06-08-2013 21:44:21 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
psixty4:
Sinbad:
It's a Djinn

Heeft een Djinn eigenlijk wel een schaduw?

't Lijkt meer alsof het een schaduw is in plaats van dat het er eentje heeft.
United as one. Divided by zero.
Op 06-08-2013 23:20:48 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
3.14po:
psixty4:
Sinbad:
It's a Djinn

Heeft een Djinn eigenlijk wel een schaduw?

't Lijkt meer alsof het een schaduw is in plaats van dat het er eentje heeft.

Als het een piemel heeft heeft het een schaduw, zegt Sinbad. En over de grootte ervan (of het 'een' is of 'eentje') is niets gespecifieerd.
(bericht gewijzigd op 6/8/2013 23:36)
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 06-08-2013 23:34:58 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sinbad:
3.14po:
psixty4:
Sinbad:
It's a Djinn

Heeft een Djinn eigenlijk wel een schaduw?

't Lijkt meer alsof het een schaduw is in plaats van dat het er eentje heeft.

Dat komt omdat je de Djinn zelf niet ziet maar wel zijn schaduw
100 km is niet ver behalve als je het moet lopen
Op 07-08-2013 6:11:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
satijn: Ooit eens, jaren geleden, lang wakker gelegen in mijn bed, starend naar een donker silhouet dat zich bevond ter hoogte van mijn slaapkamerdeur. Verstijfd van de angst durfde ik amper te bewegen of te ademen. Het leek wel uren te duren. Het was al tegen de ochtend en plots was 'het' weg. Mijn bezoek leek een grote hoed te dragen en een wijde mantel. Althans, dat maakte ik er van toen. Of het veel bewoog, kan ik me niet meer herinneren. Het leek me eerder stilstaand aan te staren.
(bericht gewijzigd op 7/8/2013 9:37)
Op 07-08-2013 9:36:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Donkerwoud: Ook wel eens een ervaring gehad met een schaduwwezen dat over mijn bed gebogen stond om mij te observeren. Het enge is dat ik niet sliep en niet wakker was, dus het had wel iets van een hallucinatie. Gelukkig kon ik de ervaring makkelijk rationaliseren omdat ik die dag best wel veel alcohol gedronken had. Geloof dus niet echt dat het iets paranormaals was, maar vooral een voortbrengsel van mijn eigen geest.
Op 07-08-2013 11:33:36 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Yoop:
Ik stelde gewoon een vraag, vrije meningsuiting. Het is een algemeen veel voorkomend mechanisme: "Ik heb er geen last van, dus het bestaat niet of het is aanstellerij." Psychologisch en sociologisch erg interessant. Ik heb trouwens van dichtbij een psycholoog gekend die zo dacht. Wat hij niet herkende, vond hij onzin. Zijn praktijk liep niet heel goed...


Dat ik er niet in geloof heeft de volgende reden, zal als voorbeeld een onderbouwde stelling poneren:
We hadden ooit Tesla op deze aardkloot in het verleden rondwandelen op deze aardkloot, deze man vond het leuk om met hoogfrequente wisselspanningen te klooien omdat hij dacht dat energie te transporteren was door de ether dit is slechts ten dele geslaagd. Er werd energie aan ionen verspild dan dat er aan bruikbare energie door de ether verzonden werd, dus technisch onhaalbaar.
De rest van het verhaal is een eigen leven gaan leiden, met meest fantastische complottheorieen ten gevolge. Er werd van alles bij verzonnen van elfjes, marsmannetjes tot ufo's, menigeen is heden tendage nog aan het knutselen om een technisch onhaalbaar iets aan de praat te krijgen.
De ether is eveneens een wetenschappelijk verzonnen term om de elektromagnetische radiogolven-AM/FM theoretisch te kunnen duiden.

Psychologen zijn meestal nog gekker dan hun clienten, degene die in de waan denkbeelden van hun clienten meegaat zal er goed aan verdienen, anders niet.

(bericht gewijzigd op 7/8/2013 14:31)
Op 07-08-2013 14:29:33 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : @Yoop, ik begrijp je verhaal maar dat het één onzin is, wil natuurlijk niet automatisch zeggen dat het andere óók onzin is. Je gelooft er gewoon niet in, dat is prima.
Hoe verklaar je de getuigenissen van velen, o.a. in de reacties hier op GW? Veel mensen zien 'schaduwmensen' of iets wat er op lijkt.
Is het een voortbrengsel van onze eigen geest, komt het voort uit oerangst, zijn het een soort hallucinaties? Hoe zie je dit?
Is it electrickery?
Op 07-08-2013 15:26:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Yoop:
Emie :
@Yoop, ik begrijp je verhaal maar dat het één onzin is, wil natuurlijk niet automatisch zeggen dat het andere óók onzin is. Je gelooft er gewoon niet in, dat is prima.
Hoe verklaar je de getuigenissen van velen, o.a. in de reacties hier op GW? Veel mensen zien 'schaduwmensen' of iets wat er op lijkt.
Is het een voortbrengsel van onze eigen geest, komt het voort uit oerangst, zijn het een soort hallucinaties? Hoe zie je dit?


Het is een combinatie van de menselijke biologie & de verbeelding.

ik heb net even wat geexperimenteerd in een lichte kamer & kwam tot de conclusie dat het beeld van een schaduwfiguur op te roepen is door je ogen even stijf dicht te knijpen en daarna dicht te houden.

Je kunt zowel een hatted of hooded schaduwfiguur oproepen al naar gelang je je ogen meer of minder stijf dichtknijpt, rode of geen ogen na een aantal seconden vervliegt het beeld in analogie met de hier bovenstaande verhalen.

Biologisch gezien kent de mens sluimerslaap, rem(rapid eye movement) & diepe slaap. In de diepe slaap wordt lichaamsbeweeglijkheid geblokkeerd.

Als men door het beeld opgewekt door te stijf dichtgeknepen ogen een schaduwfiguur in de droom ziet zul je wakker schrikken & deze na het wakker worden zien vervliegen in een slaapkamer, dit omdat het brein enige tijd nodig heeft om het opgewekte beeld te verwerken.

Hetzelfde effect is te bereiken door kortstondig naarde zon te kijken.

Op 07-08-2013 19:25:14 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
Yoop:

Het is een combinatie van de menselijke biologie & de verbeelding.

ik heb net even wat geexperimenteerd in een lichte kamer & kwam tot de conclusie dat het beeld van een schaduwfiguur op te roepen is door je ogen even stijf dicht te knijpen en daarna dicht te houden.

Je kunt zowel een hatted of hooded schaduwfiguur oproepen al naar gelang je je ogen meer of minder stijf dichtknijpt, rode of geen ogen na een aantal seconden vervliegt het beeld in analogie met de hier bovenstaande verhalen.

Biologisch gezien kent de mens sluimerslaap, rem(rapid eye movement) & diepe slaap. In de diepe slaap wordt lichaamsbeweeglijkheid geblokkeerd.

Als men door het beeld opgewekt door te stijf dichtgeknepen ogen een schaduwfiguur in de droom ziet zul je wakker schrikken & deze na het wakker worden zien vervliegen in een slaapkamer, dit omdat het brein enige tijd nodig heeft om het opgewekte beeld te verwerken.

Hetzelfde effect is te bereiken door kortstondig naarde zon te kijken.


En kijk je een poos naar 2 groene bollen dan zie je nadien '2 rode ogen'.
Ons gezichtsorgaan (ogen+hersenen) kompenseert. Licht en donker (vandaar het "effe in de zon kijken"-effect, werkt ook met de TV trouwens) en ook kleur (de complementaire kleur is te zien na een tijdje naar een kleur te kijken: rood / groen etc).
Maar als men graag in geesten en andere 'er is meer tussen hemel en aarde'-dingen wil geloven ziet men wat men wil zien natuurlijk.
De schaduwfiguur is dus eigenlijk iets wat 'hel wit met groene ogen is'. Misschien te lang naar die blonde nieuwslezer(es) met die groene ogen gekeken...
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 07-08-2013 19:38:53 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sinbad:
Yoop:

ik heb net even wat geexperimenteerd in een lichte kamer & kwam tot de conclusie dat het beeld van een schaduwfiguur op te roepen is door je ogen even stijf dicht te knijpen en daarna dicht te houden.

Je kunt zowel een hatted of hooded schaduwfiguur oproepen al naar gelang je je ogen meer of minder stijf dichtknijpt, rode of geen ogen na een aantal seconden vervliegt het beeld in analogie met de hier bovenstaande verhalen.

Yoop, en dat kun je dus blijkbaar ook filmen?
100 km is niet ver behalve als je het moet lopen
Op 07-08-2013 19:39:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Yoop:
Sinbad:
Yoop:

ik heb net even wat geexperimenteerd in een lichte kamer & kwam tot de conclusie dat het beeld van een schaduwfiguur op te roepen is door je ogen even stijf dicht te knijpen en daarna dicht te houden.

Je kunt zowel een hatted of hooded schaduwfiguur oproepen al naar gelang je je ogen meer of minder stijf dichtknijpt, rode of geen ogen na een aantal seconden vervliegt het beeld in analogie met de hier bovenstaande verhalen.

Yoop, en dat kun je dus blijkbaar ook filmen?

Ik heb geen idee of hersenactiviteit om te zetten is naar beeld?

(bericht gewijzigd op 7/8/2013 19:50)
Op 07-08-2013 19:47:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Volgens mij is over het algemeen ons brein afgestemd op het kanaal 'algemeen aanvaarde dagelijks werkelijkheid'. Doch soms kan het gebeuren dat het naastgelegen kanaal het 'algemeen aanvaarde dagelijkse werkelijkheid' stoort. Hetgeen wij denken te ervaren als 'hallucinatie, droom, spook'.
Het is net als vroeger op TV, dan zag je ook soms spookbeelden door het beeld van het kanaal waarop je had afgestemd. Bij het gebruik van psychedelica bijv. krijg je zelf controle over de afstemknop in handen. Dus kan je eens op een ander kanaaltje afstemmen dan het gebruikelijke kanaal, 'algemeen aanvaarde dagelijks werkelijkheid'. Hetgeen niet wegneemt dat al die andere kanalen vol met schaduwen, aliens, engelen en spoken, niet minder valide zijn dan het kanaal waar we nu allemaal op zitten.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 07-08-2013 19:48:40 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
psixty4: Komt daar dan het woord 'channelen' vandaan?
It's all a figment of imagination!
Op 07-08-2013 19:56:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol:
psixty4:
Komt daar dan het woord 'channelen' vandaan?

Mogelijk.
Maar hetgeen ik poneer is enkel maar een mogelijke verklaring. Vereist is enkel dat je een ruim begrip hebt voor wat werkelijkheid eigenlijk inhoudt.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 07-08-2013 20:01:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
psixty4:
Tetzmol:
psixty4:
Komt daar dan het woord 'channelen' vandaan?

Mogelijk.
Maar hetgeen ik poneer is enkel maar een mogelijke verklaring. Vereist is enkel dat je een ruim begrip hebt voor wat werkelijkheid eigenlijk inhoudt.

Ofwel; we weten werkelijk niet wat de werkelijkheid inhoudt.
It's all a figment of imagination!
Op 07-08-2013 20:02:54 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol:
psixty4:
Tetzmol:
psixty4:
Komt daar dan het woord 'channelen' vandaan?

Mogelijk.
Maar hetgeen ik poneer is enkel maar een mogelijke verklaring. Vereist is enkel dat je een ruim begrip hebt voor wat werkelijkheid eigenlijk inhoudt.

Ofwel; we weten werkelijk niet wat de werkelijkheid inhoudt.

Inderdaad, het is een deur waar je nooit echt een vinger achter krijgt. Tenzij...... je 'the doors op perception' openzwaait.

"If the doors of perception were cleansed every thing would appear to man as it is, Infinite. For man has closed himself up, till he sees all things thro' narrow chinks of his cavern."
(bericht gewijzigd op 7/8/2013 20:8)
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 07-08-2013 20:05:43 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
psixty4:
It's all a figment of imagination!
Op 07-08-2013 20:19:35 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Veteo:
Tetzmol:
Volgens mij is over het algemeen ons brein afgestemd op het kanaal 'algemeen aanvaarde dagelijks werkelijkheid'. Doch soms kan het gebeuren dat het naastgelegen kanaal het 'algemeen aanvaarde dagelijkse werkelijkheid' stoort. Hetgeen wij denken te ervaren als 'hallucinatie, droom, spook'.
Het is net als vroeger op TV, dan zag je ook soms spookbeelden door het beeld van het kanaal waarop je had afgestemd. Bij het gebruik van psychedelica bijv. krijg je zelf controle over de afstemknop in handen. Dus kan je eens op een ander kanaaltje afstemmen dan het gebruikelijke kanaal, 'algemeen aanvaarde dagelijks werkelijkheid'. Hetgeen niet wegneemt dat al die andere kanalen vol met schaduwen, aliens, engelen en spoken, niet minder valide zijn dan het kanaal waar we nu allemaal op zitten.

Mooi gesproken Tetzmol.
You don't know what you've got until it's gone...
Op 07-08-2013 20:21:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sinbad: Onze Rabijn heeft gesproken uch!!!
100 km is niet ver behalve als je het moet lopen
Op 07-08-2013 21:50:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Rosmarinus: Ik heb wel eens gedroomd over een man met zo'n hoed en zo'n cape. Toen ik wakker werd, was het een beetje eng. Maar dat was omdat het zoiets was als een goeroe, waar je macht aan zou geven. Ik zou dat nooit doen. En toen vond ik het wel leuk, als een soort compliment.
Op 08-08-2013 19:32:51 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : *foutje*
Is it electrickery?
Op 09-08-2013 17:37:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw: Mensen worden altijd bang als ik een hoed op zet.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 09-08-2013 19:24:09 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Phonioer: Het was in de jaren 80 ik was een jaar of 8. Mijn zusje en ik lagen nog maar net op bed toen ik kleine witte wezentjes bij de muur naar beneden zag komen en in de hoek van de slaapkamer zag ik een donkere gedaante. Ik vroeg aan mijn zusje of zij het ook zag. Ze antwoorde met ja. Ik heb me altijd maar voorgehouden dat het een droom was. Maar deze gebeurtenis is me altijd bij gebleven.
Op 10-08-2013 14:53:47 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sinbad: Hij was nog maar een schaduw van zijn oude zelf
(bericht gewijzigd op 10/8/2013 17:50)
100 km is niet ver behalve als je het moet lopen
Op 10-08-2013 17:49:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk: Lucky Luke schiet sneller dan zijn eigen schaduw.
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 10-08-2013 18:52:38 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Mark TT: Ahum

B-O-K-E reageert hierboven (toch echt) en in de stats komt ze vervolgens niet voor. Ook spooky :p
Op 12-08-2013 13:34:27 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Nr 12: Interessante ervaringen,in het begin..en dan is r Yoop die nog nooit iets ervaren heeft wat i niet wetenschappelijk kan onderbouwen..
Wel Yoop,Luk ea die nooit 'n paranormale ervaring hebben gehad: kan zomaar..
Wat ik niet helemaal snap is waarom je 'n ander,die 'n ervaring rijker is als jij,niet serieus kan nemen.
Want volgens mij ben jijzelf helemaal overtuigt van je eigen waarnemingsvermogen.. 'n ander die meer heeft gezien is toch niet gek?Nee,ik heb zelf in 'n huis gewoond waar hele rare dingen gebeurden,5 jaar lang.
En als er dan vreemde dingen gebeuren is 't eerste wat je doet 'n wetenschappelijke verklaring zoeken,1 die te bevatten is.
Maar ik,net als jij, twijfel ook niet aan m'n waarneming.
Ik weet zeker dat ik daar niet al1 woonde.
'T heeft me wat gedaan,in dat huis wonen en ook nadat 'k verhuisde hield t me nog bezig..dat blijft denk 'k.
Die schaduwfiguur heb ik daar ook meegemaakt,van tijd tot tijd kwam hij langs,vloog'ti m'n slaapzoldertrap op tot heel dichtbij en dan floep,was'ti weer beneden en herhaalde zijn beweging..niet zo leuk! Ik hielt 't op dromen maar toen m'n zusje kwam logeren maakte die hetzelfde mee..dezelfde droom. En geen kattepis,echt levensecht!
Vorig jaar kwam ik voor 't eerst iets op internet over schadowfigures:precies zoals wij 'm hebben gezien. Ik werd gewoon emotioneel,da's toch fijn als je zo'n bevestiging krijgt,snap je..juist omdat 't op velen als zweverig/idioot overkomt.
Alles wat ik daar heb meegemaakt,heel veel in 5 jaar,heeft me eerder gek gemaakt dan dat ik zou wezen voor die tijd.
Ik heb daar ondervonden dat er meer is dan wij kunnen (willen) bevatten.
En 't is ook moeilijk..'t houdt me nog steeds bezig want ik wil weten hoe t kan! Maar ik kan geen verklaring vinden,wel weer bevestiging hier.
Dus ja,Yoop,waarom stel je je niet wat opener op? Daar zou je wijzer van worden.. Ik zou verhuizen naar 'n pand in 't centrum maar bij bin'komst voelde ik dat er iets hangt dus ik doe 't toch maar niet,bij nader inzien..
Op 04-09-2013 21:31:40 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lachika: Mensen denken teveel met de hersenen en luisteren te weinig naar hun gevoel en hun hart.
Ik heb als klein kind ook vreemde ervaringen gehad. Mijn moeder heeft me tot mijn 14 jaar naar boven moeten brengen om dat ik erg bang was.
Tot mijn vader zei, meisje stel je niet aan je gaat vanaf vandaag alleen naar boven. Toen begon het ergste. Op een bepaalde treden was er altijd een speciaal licht. Een licht blauw licht, dat bleek later mijn beschermengel te zijn, die me bij die treden tegen hield. Boven aan de trap was er altijd een zwart gedaante die op en neer over de overloop liep, waar ik erg bang van werd. Op mijn slaap kamer gingen de gordijnen op en neer. In de kast hoorde ik mijn kleren hangers bewegen. En ik sliep echt niet ik was klaar wakker en dat ging niet een keer dat was dag in en dag uit. Tot op een gegeven nacht dat ik wakker werd kwam de man met de hoed over mijn bed hangen achter over met een boek in zijn handen met de volgende tekst erin Ik ga je vermoorden. Mijn ouders geloofde me ook niet, het was zelfs zo erg dat ik me zelf voor gek verklaarde. Maar via verschillende paragnosten ben ik er achter gekomen dat ik niet gek ben, maar hoog sensitief gevoelig. Ik ben nu bijna 40 jaar en nog doods bang in het donker. En dan moet je nagaan dat is al 25 jaar geleden
Nu zat ik vandaag wat te surfen op het internet en kwam toevallig bij deze site en nog een andere, nu zie ik een tekening van de schaduwman met de hoed, ik barstte gelijk in tranen uit de puzzel viel op zijn plek, ik ben gelijk mijn man er bij gaan halen om hem te laten zien wat ik altijd zag. Mijn man ziet zulke verschijningen ook niet, maar hij gelooft me wel. Maar ik ben blij door de reacties van andere mensen te zien dat ik niet alleen ben die dit heeft ervaren. Dit bevestigd voor mij weer iets. Er is meer tussen hemel en aarde geloof me maar.
Op 11-12-2013 19:07:41 | Kudos: 3 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden