Tafels, stoelen en bedden zijn de normaalste zaak van de wereld en doorgaans weinig opzienbarend. Alhoewel, dat ligt natuurlijk wel aan de context waarin zij zich bevinden. Tijd om weer even lekker te verwonderen en verbazen. Hieronder alvast een apart plaatje van een Praags kunstwerk. Wat zou de kunstenaar met gebonden huisraad bedoelen?

( Tafels en stoelen bondage? )

Globalisatie is een moeilijk onderwerp waar maar weinig mensen een beeld bij hebben. Om het wat inzichtelijker te maken kan men zich vasthouden aan de volgende schatting: '1 op de 10 Europeanen is verwekt in een Ikea bed'. Heeft u meer redenen nodig om tegen globaliseren te zijn?

Als u 's morgens niet op tijd uit uw all-inclusive vakantiebed komt zijn de strandstoelen rond het zwembad allemaal vergeven. Niet dat er mensen opzitten, die zijn nog aan het ontbijten, maar een over de stoel gedrapeerde handdoek geeft aan dat deze 'gereserveerd' is. Gelukkig heeft men uitgezocht dat aan een handdoek over een strandstoel juridisch gezien geen rechten kunnen worden ontleent. Slaap gerust uit, ontbijt op uw gemak en verwijder gewoon andermans handdoek die uw favoriete plek bezet houdt. Mogelijk dat men zich wel zal beklagen maar niet aanklagen.

Shafique el-Fahkri mag zich met recht een gelukkig man prijzen. Tijdens een knokpartij in een kroeg kreeg hij een stoel naar zijn hoofd geslingerd. Hoewel hij zijn handen voor zijn gelaat hield kon hij niet voorkomen dat een stoelpoot zijn oog opzij drukte en in zijn keel bleef steken. Na bezoek aan intensive care bleek dat Shafique nog 95 procent zicht had in zijn getroffen oog. Nog mooier is dat Shafique zijn belager heeft vergeven en zelfs geen aanklacht heeft ingediend.


( Rontgen opname van de stoelpoot in het hoofd )

En nu we het toch over stoelen hebben, als je het in een debat niet eens kan worden kan een stoel misschien uitkomst bieden.

Cheshire Cat:
gastissimo:

De bovenste is onmiskenbaar een godzilla keutel.

Nee hoor, zo ruim ik mijn oude inboedel altijd op.
"We're all mad here."
Op 27-05-2008 2:58:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden