Onlangs was er heisa over vermeende aanstootgevende kunstwerken in het Huizense gemeentehuis. De naïeve kunst toonde enkele blote dames en dat bleek voor sommige te aanstootgevend. De werken werden verwijderd. (Wat is dat toch met kunst? Klik hier voor de 33 meest bijzondere standbeelden uit de hele wereld.) Het lijkt wel alsof tegenwoordig iedereen aan alles en iedereen aanstoot neemt. Draconische maatregelen en heftige discussies zijn het gevolg. Wat is dat toch met aanstoot nemen?

( kunst en aanstootgevend inderdaad, hoe anders dringt de boodschap door tot de botte hersenen? )

'Aanstootgevend' lijkt trouwens de nieuwste hype te worden. Zo vond men een gay medewerker van super AH te aanstootgevend en kregen ook naakte mummies het predikaat aanstootgevend. Maar ook bouwvakkers in korte broek zijn aanstootgevend en reden tot klagen.

Buiten naakte mummies, vage kunstwerkjes, bouwvakkers en gay vakkenvullers vallen voor sommigen ook CDA gemeenteraadsleden onder het hoofstukje 'aanstootgevend'. Tijdens een KLM-vlucht van Istanboel naar Amsterdam verzocht men de CDA'ers elders in het vliegtuig plaats te nemen, omdat zijn toevallige moslimbuurvrouw er bezwaar tegen had naast een man te zitten.

Gambiaans staatshoofd Yahya Jammeh nam aanstoot aan homofielen. Om zijn 'aanstootheid' te onderstrepen nam hij zich voor om alle homofielen die niet het landje verlaten te onthoofden. Gek genoeg nam de VN of Balkenende dáár geen aanstoot aan.

Balkenende nam daarentegen wel aanstoot aan U. U moet niet zeuren volgens Balkenende. Het kabinet vindt dat het op de goede weg is, terwijl uit opiniepeilingen blijkt dat een groot deel van de bevolking ontevreden is over tal van maatregelen en dat het vertrouwen in het kabinet laag is.

McCain nam in Amerika aanstoot aan zijn ex-vriendje dominee Hagee. Amerikaans TV Dominee Hagee spreekt wekelijks tienduizenden gelovigen toe in zijn reusachtige kerk en bereikt via televisie bovendien een veelvoud daarvan. Het is algemeen bekend dat hij zich zo nu en dan laat verleiden tot het doen van gewaagde uitspraken. Zo noemde hij de rooms-katholieke kerk ooit 'de grote hoer' en zei hij dat deze Hitler heeft geholpen bij de totstandkoming van diens anti-semitische gedachtengoed. ook zei hij dat dat god Adolf Hitler stuurde om de joden te helpen het beloofde land te bereiken. De verwoestende orkaan Katrina noemde hij gods vergelding voor homoseksuele zonden.

Aanstoot nemen was nog nooit zo makkelijk.

Ook ik moet bekennen dat ook ik ergens aanstoot aan heb genomen. Helaas trok in mijn geval niemand er zich wat van aan. Providers moeten alle bel-, chat-, mail-, surf- en msn-gegevens van alle Nederlanders een jaar lang bewaren. Als de overheid denkt terroristen of zware criminelen op het spoor te zijn, kan ze deze persoonlijke informatie opvragen, doorspitten en eventueel als bewijsmateriaal gebruiken. Met dank aan Hirsh Ballin.

Waar neemt u aanstoot aan?

Ganzfeld: we krijgen een lange tenen cultuur op basis van doorgeschoten politieke correctheid en relinonsens doe er nog een vleugje Amerikaans claim-cultuur bij en iedereen kan iedereen aanklagen.

Ik neem aanstoot aan iedereen die aanstoot neemt.
Op 24-05-2008 16:09:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Edmund: Ik neem niet zo snel meer aanstoot aan, vooral sinds ik gemerkt heb dat de reden van aanstoot nemen altijd in jezelf ligt en spreekt van innerlijke wrijvingen. 'k Hou niet van innerlijke wrijving.
Op 24-05-2008 17:12:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Edmund:
Gladiator:

Had t gisteren nog met mn vriendin over 'aanstoten en aftrekken'..

Ik volg je niet helemaal?
Op 24-05-2008 17:31:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Edmund:
Gladiator:

'Aantrekken en afstoten' wordt...? En een vriendin is iemand waarmee je intieme zaken bespreekt...en vooral mee id praktijk brengt...
En verder is humor iets wat je niet kunt leren...daar moet je mee geboren zijn!

Zelden zo gelachen. 'k Heb er tranen van in mijn ogen.
Op 24-05-2008 18:56:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
LSM:
Obama nam in Amerika aanstoot aan zijn ex-vriendje dominee Hagee.

Heeft de schrijver het bericht in de link ook daadwerkelijk gelezen? Het gaat niet om Obama maar om McCain.
Op 24-05-2008 19:22:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: Goed blog. Ik moet kotsen van die aanstootonzin. Gaat steeds meer amerikaans worden hiero.
'Don't forget rule number 6'
Op 24-05-2008 21:34:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden