In plaats van het verplichte kopje koffie bij de schoonouders of naar de woonboulevard kunt u natuurlijk aanstaande zondag ook iets échts interessants gaan doen. Voor de derde maal in successie zal er een 1001 soortendag plaats vinden in de Zandwaaijer. U krijgt de unieke kans om meer te leren van de flora en fauna in eigen land. En zeg nou zelf, een safari in eigen achtertuin wie wil dat nou niet.

Ook dit jaar zal onze insectenkampioen Koen weer de insectenstand bemannen en kunt u eindelijk antwoord krijgen over al die zaken die u over de kleine beestje wilde weten. Maar er is meer. Planten en kruiden, Wisenten, vogels en waterdiertjes. Niets blijft onbesproken of ongezien.
Iedereen van 6 jaar is welkom tussen 12.00 en 15.30 uur. U krijgt dan de mogelijk om een route te lopen waarbij u langs verschillende posten komt waar deskundigen u uitleg geven over al wat leeft. (de posten sluiten om 16.30 uur.) Een compleet rondje zal ongeveer 2 uur duren.

Vertrekpunt is NPZK-bezoekerscentrum, Duincentrum De Zandwaaier, waar men voor slechts 3 euro (per gezin) bij de balie instructies en een routebeschrijving krijgt.
De tocht gaat over Zandwaaierterrein en dan door het Middenduin (Staatsbosbeheer) naar Kraansvlak (PWN) weer richting De Zandwaaier.

Als u de hele route loopt komt u langs de volgende posten:
  • Insecten inspecteren (op veldje bij Copernicus)
  • Waterdiertjes speuren (bij eerste brug Middenduin)
  • Planten en kruiden /Libellen en vlinders (bankje vóór tweede brug Zanderijvlakte)
  • Reanactors langs schelpenpad en langs Zanderijvlakte op (westelijke) bankje voorbij brug
  • Wisenten en vogels spotten op het uitkijkpunt (Zwarteveldmeertje)
  • Historie Zanderijvlakte op uitkijkpunt Zanderijvlakte
  • Copernicus

Meer info? Duincentrum De Zandwaaier, telefoon: 023-5411123
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden