Toen de 14 jarige tiener Conner Bond zijn foto’s bekeek op de computer zag hij wel iets heel vreemds. Hij ontdekte dat er meer gasten waren dan uitgenodigd op een bruiloft. Conner had die dag ongeveer 200 foto’s genomen van een bruiloft die hij met zijn familie die dag bijwoonde. Hij had meer gefotografeerd dan hij kon vermoeden. Toen Conner de foto’s had gedownload en bekeek zag hij tot zijn verbazing iets erg spookachtigs. Op één van de foto’s is er duidelijk op de trap een spookverschijning zichtbaar.

geesten

Op de leuning zie je duidelijk een hand waar een dikke witte mist omheen hangt. Conner zijn vader Mike, dacht dat Conner de boel beduvelde en de foto had bewerkt, maar zijn zoon ontkent dit en zijn vader gelooft hem. De foto is genomen met een digitale camera en kan dus niet toevallig blootgesteld zijn aan een dubbele openingstijd. Conner beweert dat die foto werd genomen op het moment dat niemand op de trap aanwezig was. Conner en zijn vader zijn aanvankelijk sceptisch maar na deze foto zijn ze toch overtuigd geraakt dat er meer is dan we zien. De andere familieleden die aanwezig waren geloofden hun ogen niet en controleerden hun eigen foto's op vreemde gasten. Conner en zijn vader hopen dat een wetenschappelijk onderzoek de echtheid van de genomen foto zal bevestigen. De geestige foto was genomen in het oude kasteel Tulloch te Dingwall in de Schotse Hooglanden. Dit kasteel is befaamd om zijn geestverschijningen. Het kasteel dateert van rond 1200. Tulloch Kasteel werd vermoedelijk gebouwd door de Noormannen, maar van de oorspronkelijke structuur is alleen de zuidwestelijke hoek en zijn toren overgebleven. Het werd voor het eerst Tulloch genoemd in 1507. Het komt van het Gallische woord “Tuich”, dat "heuveltje" betekent.

De bekendste verschijning is de green lady. Zij is waar genomen door vele verschillende mensen. Men denkt dat ze de geest is van Elizabeth Davidson, wiens familie het kasteel eens bezat. Haar portret hangt in de grote hal. En als je al jaren op dezelfde plek hangt kan ik me voorstellen dat ook eens ergens anders op een foto wilt verschijnen.

Gerard: Zo'n foto krijg je dus ook als je met een wat langere belichtingstijd iemand fotografeert die de trap afloopt. Doordat de hand tijdelijk stationair op de leuning is, is die goed zichtbaar, de rest, die beweegt, wordt vaag. Verklaringen dat er niemand aanwezig was en dat pappa zijn zoon gelooft, zijn heel leuk, maar mensen geloven al heel snel iets.
'Don't forget rule number 6'
Op 05-06-2008 6:39:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic: Ben benieuwd wat ze zeggen na het foto onderzoek.
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 05-06-2008 7:38:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lampie:
Hive Queen:

Op de leuning zie je duidelijk een hand ...

Je ziet kleuren en vlekken die onze geest laat 'denken' dat het een hand is. Eventueel andere mogelijkheden worden door onze geest dan bij voorbaat uitgesloten.
Op 05-06-2008 7:43:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Picobyte: Inderdaad een geintje met de sluitertijd, dit soort foto's zijn zo enorm gemakkelijk te maken dat ik enige andere uitleg bij voorbaat al zeer dubieus ga vinden.
Hier een foto die ik op campzone heb gemaakt:

http://media.gameparty.net/list/2006/200607_Campzone-2006/Foto/Picobyte/
En browse eens door de hele serie ook bij andere users kom je zat spoken tegen

Op campzone lopen erg veel spoken rond ook wel nerds genoemd in bijde gevallen zien ze weinig daglicht

Ghmm blaatie tags dat werkt hier blijkbaar niet


(bericht gewijzigd op 5-6-2008 12:22:09)
Stroom moet vloeien.
Op 05-06-2008 0:16:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden