Mensen masturberen gemiddeld 1 x per week onder de douche of in het toilet. Dat blijkt uit een studie onder 100.000 mensen waarbij het afvalwater werd onderzocht op aanwezigheid van sperma of vaginale afscheiding. De studie kom worden uitgevoerd omdat waterleidingbedrijven met speciale apparatuur bijhielden wanneer en hoeveel 'sekssappen' zich in het afvalwater bevonden. Door de gegevens te analyseren kwamen de onderzoekers erachter dat de meeste mensen nagenoeg 1 x per week met zichzelf seks hebben. De studie is behoorlijk controversieel, omdat de testsubjecten niet wisten dat hun 'gegevens' gebruikt werden.

( Het zijn altijd enge mensen die alles van u willen weten )

Gelukkig is bovenstaande kop flauwekul (de foto helaas niet) maar onlangs gebeurde iets precies soortgelijks toen telecombedrijven via GSM signalen bijhielden wie welke route naar werk of huis kozen.

Telefoonstudie: mens is gewoontedier

"AMSTERDAM - Mensen volgen van dag tot dag reispatronen die zeer makkelijk na te gaan zijn. Dat blijkt uit een studie onder 100.000 mensen waarbij de positie van de mobiele telefoons werd bijgehouden. De studie kon uitgevoerd worden omdat telecombedrijven bijhouden waar hun abonnees zich wanneer bevinden. Dit doen ze door te kijken welk nummer op welk moment rond welke GSM-mast te vinden is.

De studie is behoorlijk controversieel, omdat de testsubjecten niet wisten dat hun gegevens gebruikt werden. In veel landen is dit soort onderzoek dan ook illegaal. Waar deze studie heeft plaatsgevonden, willen de onderzoekers niet bekendmaken". Aldus het originele bericht.

Stiekem Uw reisgegevens uitlezen om erachter te komen wat we al wisten. Natuurlijk is de mens een gewoontedier en natuurlijk kiezen we dezelfde route. Ik durf zelfs te wedden dat we precies die route nemen omdat die het snelst of het gemakkelijkst is. De grote vraag is wie onderzoekt wat nog meer? En wat gebeurt er met die gegevens? Wie betaalde het onderzoek?

Allemaal vragen waar we eigenlijk eens stiekem tegenonderzoek naar zouden moeten doen.

morgaine:
Bassie:

In het oosten van ons land, staan flitscamera's die elk voertuig flitsen dat langskomt. De snelheid doet er niet toe. Waar is dat voor???

Big brother is watching you...


Staat er van te voren ergens aangegeven dat er geflitst word? want anders zou de overheid zelf in overtreding van de wet zijn.
Het is hetzelfde princiepe als dat ik niet zomaar iemand op straat op de foto mag zetten en winkels met camera's dit ook aan moeten geven voor je de winkel betreed.

Verder vraag ik me af waarvoor zon onderzoek nut heeft en of ze verwachten dat iemand zou liegen over de route die hij/zij neemt naar werk.
Op 06-06-2008 16:13:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paps: We hoeven inmiddels niet meer bang te zijn voor Orwelliaanse toestanden a la Big Brother. We zijn dat punt namelijk al lang gepasseerd...

Gelukkig neemt het gepeupel af en toe wraak en wordt er een wethouder of Formule 1 baas met de broek onder aan de enkels duidelijk gemaakt dat schenden van privacy niet altijd leuk is...
Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 06-06-2008 19:10:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paps: Wat me af en toe nog het meest verbaasd is het totale gebrek aan verontwaardiging bij de burgers.

Iedereen vind het maar best schijnbaar, onze privacy wordt met voeten getreden en iedereen haalt zijn schouders op....

Nu herken ik dat deels ook wel. Ik leef ook onder het motto: Ik heb niets te verbergen, ben een eerlijke en openhartige vent.

Maar het grootste probleem ligt in de mogelijke interpretaties die anderen kunnen verbinden aan jouw gegevens én het al dan niet doorgeven van gegevens..... en daar wordt al te gemakkelijk aan voorbij gegaan..
Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 07-06-2008 0:50:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gebakken Plasse: Volgens mij bestaat er in de onderzoeken geen onderscheid tussen mastuberen onder de douche, op de plee of op het aanrecht. Ook als de restanten van de eenpersoons vrijpartij worden opgeruimd komt het op dezelfde 'hoop' terecht. Verkeerde conclusie dus.
(bericht gewijzigd op 7-6-2008 22:01:58)
Op 07-06-2008 22:01:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden