Sinds de komst van het fenomeen bloggen kan men de wereld in tweeën delen. Je hebt de schrijvers enerzijds en de lezers anderzijds. De meeste bloggers komen niet verder dan het schrijven van verhalen over hun poezen of sport. Niets mis mee natuurlijk, maar een beetje gaap is het wel. Maar tussen het immer groeiende leger van bloggers zitten af en toe veelbelovende auteurs die de aandacht verdienen. "The Paranormal Pastor" is zo iemand. We hebben het over een oud-missionaris en pastoor met een voorliefde voor Star Trek die gegrepen is door het Forteaanse gedachtegoed. Vreemder kunnen we het niet maken.

Pastoor Swope werd als kind al gegrepen door mysterieuze zaken zoals UFO's en Loch Ness-monsters. Dat hij later met het woord Gods onder de arm in dienst van de kerk trad weerhield hem er niet van zijn voorliefde voor Forteaanse zaken te behouden. Swope legt op zijn nieuwe blogstek uit dat hij er geen behoefte aan heeft om de leer te verspreiden. Gedreven door eigen ervaringen wil hij u deelgenoot maken van zijn grensverkenningen en persoonlijke indrukken.

Hoewel zijn webstek pas twee blogjes telt is de teerling geworpen en ben ik razend benieuwd naar de rest van zijn werk. Zijn introductieblog is een pareltje op zich. Hij laat duidelijk zien dat niet iedere geestelijke een blinde fanaticus is en hoewel de benadering misschien afwijkt het doel hetzelfde blijft. Of zoals de pastor zelf schrijft:

"We live in such a mysterious world and rather than flee the unexplained we should use the brain that our Creator gave us and try to fully understand the world we live in".

Zijn tweede blog gaat over een oud verhaal van mijnwerkers in Amerika die onder de grond werden aangevallen door een vreemd wezen. In plaats van domweg nawauwelen deed de pastor een knap stukje research. Ik ga het u niet verklappen maar het sprak mij bijzonder aan.

Geloven is goed controleren is beter, The paranormal Pastor is een veelbelovende Engelstalige webstek en ik hoop een waardevolle aanwinst voor de grenswetenschap en de rest van de wereld.

Lanoe: ik ga NU checken

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 13-06-2008 8:01:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus: Interessant...

(bericht gewijzigd op 13-6-2008 8:35:52)
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 13-06-2008 8:23:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paps: Kardinaal Balducci ging hem enigszins voor. Deze hoge geestelijke, één van de vertrouwelingen van Paus Johannes de 2e, draagt de boodschap uit dat buitenaards leven zeer wel mogelijk is.

Maar deze pastoor zit meer op het paranormale/mystieke. Leuk!
Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 13-06-2008 8:40:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus: Geen pastoor, maar een dominee, dus.
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 16-06-2008 10:48:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden