In de race om het Amerikaanse presidentschap gaat alles om de gunst van de kiezer. Andersom zien veel Amerikanen het uitbrengen van hun stem als een daad van vaderlandsliefde. Soms gaat die liefde wel heel erg ver. Zo bracht Jane Drury vorig jaar haar stem nog uit. Dat was eigenlijk wel een opzienbarende prestatie. Jane Drury was op dat moment al acht jaar dood. Kunnen de doden stemmen?

zombies

( zombies stemmen massaal op Bush )

Marcel Dufresne (professor journalistiek verbonden aan de universiteit van Connecticut) liet zijn studenten onderzoeken hoeveel overledenen op de lijsten van kiesgerechtigden uit de staat Connecticut voorkwamen. De studenten vonden 8.558 namen van overleden personen terug op de lijsten. 300 Van de overleden kiezers hadden volgens de lijsten hun stem uitgebracht. Volgens Dufresne bleek uit het onderzoek dat één persoon na het overlijden nog 17 maal een stem had gebracht.

Toch denkt de professor niet aan grootschalige verkiezingsfraude, Het onderzoek toont wel aan dat het huidige systeem alles behalve waterdicht is. Ook van overheidszijde denkt men niet aan corruptie, zij wijten het aan administratieve fouten in het huidige systeem.

Op zich lijken 300 stemmen uitgebracht door overleden personen niet zo heel veel. Toch kan het een verschil uitmaken. Zo verloor in 2004 kandidaat Dino Rossi in de race om het gouverneurschap van Washington omdat hij slechts 133 stemmen tekort kwam.

Broh-Koh Lee:
grensweterschappert:

sjah het kan nog gekker.
Hier in NL hebben ze wel eens een dooie tot president willen stemmen.

President?
In Nederland?
(bericht gewijzigd op 16-6-2008 11:40:37)
Fruit dan?
Op 16-06-2008 11:40:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Kstem liever mn gitaar, daar krijg ik iig nog wat voor terug

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 16-06-2008 13:23:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden