In het vorige deel kon u lezen dat heksenvervolging nog steeds voorkomt en steeds actiever lijkt te worden. Er komen steeds meer verontrustende berichten over heksenvervolging uit verschillende werelddelen in de media. Soms gebeurt dit omdat men een schuldige zoekt voor het “noodlottige onverklaarbare” dat hen is overkomen. Heksenvervolging is vooral een middel om vrouwen, mannen en kinderen te onderdrukken. Het is de beste manier om bijgelovige volkeren van een land of dorp angst aan te jagen. Dit gebeurt vooral in gebieden waar de bevolking arm en weerloos is en een makkelijke zondebok zoekt voor hun wanhopig bestaan. Zogenaamde redders maken misbruik van het laatste restje vertrouwen en hoop dat er nog is, maar zonder dat ze het beseffen legt men dat in de handen van kwaadaardige lieden die heel andere bedoelingen hebben dan de mensen te redden uit hun wanhopige bestaan.

Terwijl In Nigeria het dure zwarte goud uit de grond wordt gepompt, maken priesters misbruik van de arme, verscheurde lokale bevolking die is weggerukt uit haar eigen sociale cultuur en omgeving, waar nieuwe indringers hun slag slaan. In een kleine plaats genaamd Akwa Ibom worden honderden, zo niet duizenden kinderen vermoord en misbruikt onder het mom van het christendom. De lokale bevolking is verdreven en maakte plaats voor de pompen van de rijke oliemaatschappijen. Zij is door angst en verwarring een makkelijk prooi geworden

De mensen zoeken hulp, een reden, een schuldige, ze vragen zich af waarom hun dit allemaal overkomt, en dit alles denken ze in de plaatselijke christelijke kerk te vinden, maar bovenal hopen ze er verlossing te vinden. Overal in het dorp wordt reclame gemaakt voor de kerken en hun verlossingsdiensten. Achter de rijk beschilderde huisdeuren maken de priesters er een beroep van om exorcisme uit te voeren bij onschuldige slachtoffers. Hierbij zijn voornamelijk de kinderen slachtoffer. Als een kind een heks wordt genoemd keert de hele familie en de rest van het dorp zich tegen dat kind. Het wordt verbrand, vergiftigd, gesneden met scherpe voorwerpen, in een boom opgehangen, levend begraven of in het mildste geval geslagen en verdreven naar de bossen. Sommige ouders schrapen hun laatste centjes bij elkaar om te kunnen betalen voor de zogenaamde verlossing. Maar de pastoor vertelt hen dat een tweede uitdrijving nodig kan zijn, omdat de heks weer in het kind kan terug keren. Terwijl de ouders proberen het kind te behouden en te “helpen”, wordt het kind ook vaak nog aangevallen door de buren. Dit zijn niet zomaar een paar incidenten, maar veel voorkomende feiten. Sinds 1998 zijn ongeveer 5000 kinderen in de steek gelaten door ouders en familieleden, omdat ze aangewezen zijn als heks. In een naamloos gebied van Esit Eket staat een hut die vol zit met deze verbannen kinderen. Zie hier het hele verhaal van de slachtoffers. Hieronder een film over de slachtoffers van deze pastoors.

Gerard: Halleluja!
'Don't forget rule number 6'
Op 24-06-2008 5:17:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DaVince:
EOI:

fijn is dat toch he, onze superieure westerse beschaving.


Het geloof is nog veel fijner.
Religion, a placebo which causes damage.
Op 24-06-2008 21:48:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden