"Arbeid Adelt" riep de socialistische vrouwenbeweging ooit eens en de Duitse nationalist Diefenbach gaf in 1872 een van zijn boekjes de titel "Arbeit macht frei" mee. Later prijkte diezelfde slogan op de toegangshekken van de concentratiekampen Sachsenhausen, Dachau en Auschwitz. Maar arbeid maakt helemaal niet vrij en adelt zeker niet. "Als arbeid gezond zou zijn dan deden de hoge heren het zelf wel" sprak mijn opa altijd. De gevleugelde uitspraak "werken is voor de dommen" klopt als een bus. De oude Grieken vonden al dat arbeid iets was wat je als mens moest mijden omdat vrijheid de grootste deugd was.

( vroeger zou arbeid vrij maken, tegenwoordig is arbeid vooral 'leuk' )

De oude Grieken en later de Romeinen lieten arbeid graag over aan slaven en vreemdelingen. Ook in de middeleeuwen was arbeid iets voor de uiterste onderlaag van de bevolking en als burger werkte men niet meer dan strikt noodzakelijk was. Volgens het Oude Testament is arbeid zelfs een straf van God: "In het zweet zult ge werken voor uw brood." Eigen schuld dus, hadden we maar niet de doodzonde moeten begaan.

Nog vóór de schrijvers van het Oude Testament hadden ook de Soemeriërs het idee dat arbeid als een last door de goden op hun schouders was gelegd. Toen die goden, de Annunaki, de mens schiepen deden ze dat alleen maar om het werk uit de goddelijke handen te nemen. Om de rol van de mensch nog eens fijntjes te onderstrepen gaven de Annunaki hen de naam 'Lulu', wat zoveel als 'werker' betekent.

Maar ook verder terug in de tijd klinkt via oude religies arbeid als iets negatiefs door. De Jainisten, van wie de mythologie terug te leiden is tot de vroegste beschavingen uit de Indusvallei, zijn daar heel duidelijk over. Van een waar aards paradijs waarin de mens in harmonie met zijn omgeving en de kosmos was hebben we een 'werkplaneet' (sic) gemaakt. Wie om zich heen kijkt ziet dat de Jainsten gelijk hebben gekregen.

Kortom van de vroegste oudheid tot ongeveer het jaar 1500 was arbeid iets wat je maar beter niet kon doen. Het is te danken aan Luther ("Als je hard werkt, behaag je God meer dan wanneer je luiert.") en Calvijn ("Arbeid is het instrument om God eer te bewijzen.") dat er een ommekeer in dat denken kwam. Aan het succes van de arbeid kon men zien op welke manier de gelovige door God was uitverkoren. En ziedaar de eerste kiemen voor het socialisme en kapitalisme ontsproten. Claude-Henri de Saint-Simon (1760-1825) noemde arbeid de bron van alle deugden: "Als je niet werkt, ben je ook niets." Het is maar dat u het weet.

Nu

Werken is trendy, werken is hot. Met Monsterboard en de carrièrebeurs hopt men van baan naar baan. Met een wat mindere CV is dat niet zo eenvoudig maar gelukkig hebben we de Leidse Onderwijsinstelling waar u per kerende post uw kansen op de arbeidsmarkt kunt vergroten. Voor de overheid maakt het niet uit of u putjesschepper of neurochirurg bent als u maar werkt en dan het liefst tot ver na uw 65ste levensjaar. U heeft immers alleen economische betekenis.


( Hoeveel man zijn er nodig voor een putje in de weg? )

Wie niet werkt zal niet eten

Meer dan 500 jaar van arbeidsethos-indoctrinatie heeft z'n sporen nagelaten. Mensen die niet werken zien we tegenwoordig als parasieten, uitvreters en asociale misfits. Mensen die geen carrière najagen worden ook met zekere argwaan bekeken. Voor minder-validen verzon men aangepast werk en zelfs geestelijk gehandicapten laat men lampenkapjes in elkaar fröbelen. Een jeugdige krantenbezorger is tegenwoordig een 'held' en voor wie te jong of te onervaren is voor arbeid verzon men de 'stage'. Moeders dragen probleemloos hun kroost over aan totale vreemden (lees: kinderopvang) om te kunnen werken. En als er toevallig even geen werk is dan verzint men wel werk in de vorm van gesubsidieerde banen.

Maar dan

Laten we even heel eerlijk zijn. Buiten de happy few die van hun hobby hun werk hebben gemaakt of een baan hebben met behoorlijk wat vrijheden is het merendeel van de werkende klasse niets anders dan de slaaf van weleer.

De meeste mensen brengen het grootste deel van hun werkzame leven door in een omgeving waar ze liever niet zouden zijn. Inderdaad, de werkplek. Een werkplek die ze delen met mensen waar ze normaal gesproken nooit omgang mee zouden hebben gezocht. Ze doen daar dingen waar ze geen persoonlijke interesse voor hebben en dat allemaal voor een loon dat slechts de onkosten van een maand dekt, zodat het einde nooit in zicht komt.

Acht uur per dag laten we ons door de maatschappij opsluiten in kantoren en fabrieken en spelen daar een kunstmatige rol. We meten ons een 'zakelijke houding' aan wat eigenlijk betekent dat we afstand doen van onze unieke persoonlijkheid. De mensen met wie we werken noemen we collega's, wat al duidelijk aangeeft dat het zeker geen vrienden of kameraden zijn.

Bedrijven presenteren zich op de arbeidsmarkt als ware pretparken. "Welke gezellige persoonlijkheid komt ons leuke team versterken" of "Ben jij die flexibele en doortastende persoonlijkheid" schreeuwen de wervende teksten ons toe. We stinken erin. Tijdens ons sollicitatiegesprek vertellen we net zoveel halve waarheden als het bedrijf tot we worden aangenomen. Éénmaal de baan gekregen blijkt dat de werkgever geen moer om je 'gezellige persoonlijkheid' of 'flexibele houding' geeft. Gewoon zitten en net als de grijze massa je taakjes doen is de harde waarheid waarmee wervingsteksten onderuit worden gehaald.

Om het werk wat dragelijker te maken verzon men carrière. Omdat hoop doet leven bouwen gevangenisdirecteuren altijd een mogelijkheid tot ontsnappen in. Op die manier kunnen gevangenen die het al te kwaad krijgen blijven dromen en hopen om uit de cel te ontsnappen. Bedrijven weten dat de positie van de arbeider net zo uitzichtsloos is, dus zijn er mogelijkheden geschapen om een stapje hogerop te komen.

Wie erin stinkt heeft geen tijd om de eigen belabberde positie te overdenken maar moet zich storten op cursussen, konkelfoezen en hielen likken. De winnaars krijgen dan een positie als chef, of zoals dat tegenwoordig zo mooi heet: 'manager'. Het is een zoethoudertje, een wortel voor de neus van een ezel in een tredmolen. Dat al die chefjes eigenlijk overbodig zijn zien we bij reorganisaties. De eerste laag die naar huis mag zijn al die kapo's van de werkvloer.

Om de leegte en ellende van ons arbeidersbestaan te vergoeilijken roepen we dat we "zóóó'n leuke baan" hebben of "hele leuke collega's". We roepen dat net zo lang tot we er zelf in gaan geloven. Maar wie 's morgens voor de poort de gezichten van de stroom werkers bekijkt komt op andere gedachten. En van al die leuke collega's die 'jobhopten' horen we nooit meer terug. Misschien vonden ze hun oude collega's toch niet zo heel 'leuk'.

We laten ons door de baas onderwerpen aan doorlopende vernederende situaties zoals 'functionerings-, beoordelings- en voortgangsgesprekken'. Dat kan omdat uw manager de wijsheid in pacht heeft en ook wel eens zijn of haar macht wil laten gelden. En zo komt u, net als een klein kind, eens per half jaar thuis met een 'rapport' van de baas. Maar laat u niets wijsmaken en neem het niet serieus. De beslissing van een werkgever om iemand in dienst te nemen is puur economisch en gebeurt als men verwacht dat de werknemer in het proces gemiddeld drie keer zijn of haar salaris opbrengt. Ten finale betaalt u uw eigen salaris en dat van uw werkgever. Maar om de één of andere reden is er bijna niemand die dat doorheeft en blijven we dank- en dienstbaar naar onze uitbuiters toe.

Kantoorguerilla

Hoe overleef je het werken? De Sovjetarbeiders hadden daar een prima systeem voor dat ze 'Toefta' noemden. Toefta is lijntrekken als kunstvorm. Voor de oude communisten was arbeid het hoogste goed. Hamers en sikkels vlogen in het rond en arbeiders braken productierecord na productierecord. Onzin! Arbeiders zijn niet gek. Van hoog tot laag draaiden ze de normbepalers uit het Kremlin een rad voor de ogen. Op het laagste niveau zaagden houthakkers bijvoorbeeld iedere dag een klein stukje van de stammen van reeds lang geleden gehakt hout zodat het leek of ze iedere dag opnieuw flink wat bomen hadden geveld.

Ook in Nederland passen we overal Toefta toe. Helaas niet zo goed georganiseerd als die Sovjetarbeiders maar toch. We staan in files die er voor de verandering niet waren, moeten vooral vaak naar de printer of koffieapparaat en surfen we tijdens kantoortijd op het net onze vakantie bij elkaar. Maar ook formeler lijkende vormen zoals 'belangrijke' vergaderingen en andere 'lege activiteiten' is vaak een vorm van toefta (met name managers kiezen juist voor deze vorm van lijntrekken). Ik durf te wedden dat als we alle creativiteit en energie die de gemiddelde werknemer nu steekt in het zich onttrekken aan het arbeidsproces juist zou investeren, we een productieoverschot zouden hebben van heb ik jou daar.

Dáár ligt de oplossing. In feite kunnen we met de helft van het huidige arbeidspotentieel dezelfde productie halen, als we ons louter en alleen met de eigenlijke arbeid bezig zouden houden. Dus iedereen kan voor hetzelfde salaris 50 procent minder gaan werken. De resterende vrije tijd kunnen we dan gebruiken om weer bij zinnen te komen en onze positie als mens in de wereld te overdenken.

Natuurlijk zien bazen en regeringingen niets in een dergelijke verandering omdat de één u wil blijven uitmelken en de ander u van de straat wil houden. Er zit dus niets anders op dan individueel spaken in de wielen van het arbeidsproces te steken. Als toefta het communisme op de knieën kreeg dan kan toefta ook het kapitalisme onderuit trappen.

Omstreeks 1900 zongen de arbeiders al uit volle borst de Internationale:

Ontwaakt! verworpenen der Aarde
Ontwaakt! verdoemd in hong'ren sfeer
Reed'lijk willen stroomt over de Aarde
en die stroom rijst al meer en meer
Sterft, gij oude vormen en gedachten
Slaaf geboor'nen, ontwaakt! ontwaakt!
De wereld steunt op nieuwe krachten
begeerte heeft ons aangeraakt

In 2008 is het nog steeds geldig, alleen ligt de doelstelling nu misschien anders.

AND: geniaal stuk, dit is nou precies waar ik me de laatse tijd zo zorgen over maak nu ik net mijn HAVO diploma op zak heb. Ik blijf nog lekker een paar jaar op school, om zo de tewerkstelling maar wat uit te stellen, hopelijk vind ik tegen die tijd een uitweg.

Heeft iemand nog tips of ideeén?
Op 20-06-2008 0:26:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Edmund: goed artikel.
I've got a plan so cunning, you could put a tail on it and call it a weasel
Op 20-06-2008 0:37:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Edmund: Vooral dit vind ik ijzersterk: "Laten we even heel eerlijk zijn. Buiten de happy few die van hun hobby hun werk hebben gemaakt of een baan hebben met behoorlijk wat vrijheden is het merendeel van de werkende klasse niets anders dan de slaaf van weleer."

Ik heb een eigen bedrijf dat ooit mijn hobby was (men zegt terecht: als je hobby je werk wordt dan is het je hobby niet meer) en zelfs dan nog, met alle belastinggedoe er omheen, voelt het vaak als moderne slavernij. Werken moet en als je mazzel hebt is er nog tijd om bewust te existeren. Economie is de moderne ketting aan de voet, de roeispaan van het galei.
I've got a plan so cunning, you could put a tail on it and call it a weasel
Op 20-06-2008 0:41:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ward Aal:
AND:

geniaal stuk, dit is nou precies waar ik me de laatse tijd zo zorgen over maak nu ik net mijn HAVO diploma op zak heb. Ik blijf nog lekker een paar jaar op school, om zo de tewerkstelling maar wat uit te stellen, hopelijk vind ik tegen die tijd een uitweg.

Heeft iemand nog tips of ideeén?

Vind wat je WERKELIJK wilt! Waar word je gelukkig van?
Dan hoef je later nóóit te zeggen: "Had ik toen maar......."

Ward
Op 20-06-2008 0:42:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Edmund:
Ward Aal:

Vind wat je WERKELIJK wilt! Waar word je gelukkig van?
Dan hoef je later nóóit te zeggen: "Had ik toen maar......."

Ward

En zelfs al doe je waar je denkt gelukkig van te worden: wees voorzichtig met wat je wenst. Je zou het zomaar eens kunnen krijgen.

Doelen volgen is een dubbel iets.
I've got a plan so cunning, you could put a tail on it and call it a weasel
Op 20-06-2008 0:44:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Je hoeft niet te werken, maar dat neemt wel bepaalde gevolgen mee.
Je zult jezelf moeten bevrijden van die "oude vormen en gedachten".
Leer met de mazen (van de wet) om te gaan en die zijn er nogal wat.
Je bent geen verantwoording schuldig aan de staat of wie dan ook (en zij zullen het je niet in dank afnemen ).
Doe er alles aan om dit systeem tegen te werken en dr onderuit te halen (besef wel dat dit dan ook een keer zal gebeuren en gevolgen zal hebben, ook voor jou).
Lukt je dit?
Welkom bij de heerscharen
Let love set you free
Ik zal een bedrijf of de staat nooit serieus nemen, zijn maar tijdelijke structuren.....leuk om mee te spelen.

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 20-06-2008 7:40:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
AND:

geniaal stuk, dit is nou precies waar ik me de laatse tijd zo zorgen over maak nu ik net mijn HAVO diploma op zak heb. Ik blijf nog lekker een paar jaar op school, om zo de tewerkstelling maar wat uit te stellen, hopelijk vind ik tegen die tijd een uitweg.

Heeft iemand nog tips of ideeén?

Ja beste, kijk niet naar je cijfers, maar naar wat je leuk vindt. Daar zit jouw gave in die je bij je geboorte hebt meegekregen. Gisteren hoorde ik nog in een song de zin: "home is where your heart's on fire, and where that snowbird melts away" dat idee zou je ook kunnen gebruiken voor wat je gaat doen in je leven om voor de noodzakelijke materiële omstandigheden te zorgen.
'Don't forget rule number 6'
Op 20-06-2008 8:10:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
Duh:

AND:

geniaal stuk, dit is nou precies waar ik me de laatse tijd zo zorgen over maak nu ik net mijn HAVO diploma op zak heb. Ik blijf nog lekker een paar jaar op school, om zo de tewerkstelling maar wat uit te stellen, hopelijk vind ik tegen die tijd een uitweg.

Heeft iemand nog tips of ideeén?


1) zet je niet vast in huwelijk of kinderen

2) mijdt mensen die zeggen "dat lukt je niet, dat kan je niet, dat is niet verstandig of dat moet je niet doen'.

3) pak je rugzak en trek de wereld in... dingen komen vanzelf op je pad... maar dan moet je wel op pad... mogelijkheden kloppen niet bij je thuis aan en eenmaal 40 uur per week werk ben je al blijmet een biertje in de kroeg.

4) vermijd verplichtingen zoals leningen

5) volg gevoel en niet verstand.

Hoe ik zo wij kom? ik deed percies het tegenovergestelde en ben braaf slaaf van baas en staat.


In deze zin leef je nog voor vadertje staat en stel je jezelf buiten het systeem en doe je weinig schade aan dat systeem.
Speel het spelletje mee.
Ga, "werken", maar naai ze waar je kunt.
Maak ge(mis)bruik van het systeem.
Stel je voor dat 2/3e zich morgen allemaal ziek melden en dat voor 1 jaar volhouden?
In de middenklasse kraakt het al aan alle kanten en de nieuwe generatie zijn al zo ingesteld.
Ze hebben schijt aan de staat en aan bedrijven, dus hulp is onderweg
Leidt hen goed op en dit systeem haalt het einde van dit jaar al niet meer (persoonlijk geef ik het nog tot november totdat de bom barst).
Er zullen steeds meer "klokkenluiders" komen omdat de macht van de gevestigde orde steeds minder wordt en het bewustzijn van de mens steeds hoger en dus beter doorkrijgen in welk pakket we zitten:

Achter de eerste sluier:

Er zijn 6 miljard mensen op de planeet. De meesten van hen leven en sterven zonder dat ze ooit aan iets anders hebben gedacht dan wat het kost om simpel in leven te blijven. Negentig procent van de mensheid zullen leven en sterven zonder
(bericht gewijzigd op 20-6-2008 8:49:23)
Carpe diem homo universalis
Op 20-06-2008 8:40:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: ooit voorbij de eerste sluier te komen.

Tien procent van ons zal de eerste sluier doorbreken en de wereld van de politiek ontdekken. We zullen stemmen, actief zijn en een mening hebben. Onze meningen worden gevormd door de stoffelijke wereld om ons heen. We hebben de neiging te accepteren dat de vertegenwoordigers van de overheid, de media en andere `deskundigen` een bepaalde autoriteit bezitten. Negentig procent van de mensen in deze groep zullen leven en sterven zonder de tweede sluier te doorbreken.

De tweede sluier:

Tien procent van ons zal de tweede sluier achter zich laten om de wereld der geschiedenis te onderzoeken, de relatie tussen de mens en de overheid en de betekenis van zelfbestuur door de grondwet en andere wetten. Negentig procent van de mensen in deze groep zullen leven en sterven zonder de derde sluier te passeren.

De derde sluier:

Tien procent van ons zal de derde sluier doorprikken om te ontdekken dat de grondstoffen van de wereld, inclusief de mensen, gecontroleerd worden door extreem rijke en machtige families, wiens officiele bezit vanuit het verleden, met moderne strategieën van afpersing, het fundament werd waarop de wereldeconomie momenteel gefinancierd wordt. Negentig procent van de mensen in deze groep zullen leven en sterven zonder door die vierde sluier te komen.

De vierde sluier:

Tien procent van ons zal de vierde sluier doorbreken om de Illuminati, de Vrijmetselaars en de andere geheime genootschappen te ontdekken. Deze genootschappen gebruiken symbolen en voeren ceremonies uit, die de overdracht van esoterische kennis van generatie op generatie in stand houden, welke wordt gebruikt om de gewone mensen in een politieke, economische en spirituele houdgreep te houden, slaven van de oudste bloedlijnen op aarde. Negentig procent van de mensen in deze groep zullen leven en sterven zonder de vijfde sluier te zijn binnengedrongen.

De vijfde sluier:

Carpe diem homo universalis
Op 20-06-2008 8:44:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Tien procent van ons zal door de vijfde sluier heenbreken om te leren dat de geheime genootschappen technologisch zover zijn ontwikkeld dat het tijdreizen en de interstellaire communicaties tot de mogelijkheden behoren en hun leden controleren de acties van mensen even simpel en voor de vuist weg als wat wij onze kinderen vertellen wanneer wij ze naar bed brengen. Negentig procent van de mensen in deze groep zullen leven en sterven zonder door de zesde sluier heen te breken.

De zesde sluier:

Tien procent van ons zal de zesde sluier passeren waar de draken en de hagedissen en buitenaardsen - waarvan wij dachten dat het de verzonnen monsters van onze kinderjaren waren - letterlijk echt bestaan en de controlerende krachten achter de geheime genootschappen zijn. Negentig procent van de mensen in deze groep zullen leven en sterven zonder de zevende sluier te hebben doorgeprikt.

De zevende sluier:

Ik zou niet weten wat er achter de zevende sluier ligt. Ik denk dat daar de ziel naar een punt evolueert waarop je op de aarde kunt bestaan en tevens een man als Ghandi, of een vrouw van de Peace Pilgrim kan zijn - mensen die zo verlicht zijn dat ze alles op de wereld doen oplichten.

De achtste sluier?

Het doorbreken van de achtste sluier zal waarschijnlijk God openbaren en de zuivere energie die de levenskracht is in alle levende dingen - wat, denk ik, een en hetzelfde is.

Wanneer mijn berekeningen juist zijn, zijn er slechts 60.000 mensen op de planeet die de zesde sluier hebben doorbroken. De ironie hiervan is te ongelooflijk: degenen die achter sluier een tot en met vijf zijn blijven steken, kunnen niet anders dan de mensen die de overige sluiers hebben doorbroken als gekken te zien. Met ieder sluier die doorgeprikt wordt, zal het exponentieel krimpende aantal verlichte mensen door de exponentieel toenemende massa tot krankzinnigen worden bestempeld.

Carpe diem homo universalis
Op 20-06-2008 8:46:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Als toevoeging op de ironie: hoe meer iemand van een `zesde of hogere sluier` probeert uit te leggen wat hij kan zien aan degenen die niet kan zien, hoe krankzinniger deze lijkt.

Onze vijand, de staat.

Achter de eerste twee sluiers bevindt zich de grootste meerderheid van de mensen op de planeet. Ze zijn het gereedschap van de staat: de mensen achter de tweede sluier zijn de gewillige stemmers, wiens onwetendheid de acties van politici rechtvaardigen, die de mensen achter de eerste sluier als kanonvoer naar buitenlandse landen sturen om te sterven - zij moeten geloven dat de egoïstische machinaties van de machtselite te maken hebben met nationale veiligheid, wat de dood rechtvaardigt.

De mensen achter de derde, vierde, vijfde en zesde sluiers zijn in toenemende mate verantwoordelijk voor de staat, vanwege hun vermogen gebruikt te kunnen worden als de werktuigen om de macht en de rijkdom te consolideren in de handen van de machtselite. Deze mensen vinden het normaal in toenemende mate hun relaties met vrienden en familie, hun professionele carrières en persoonlijke vrijheid op te offeren bij elke sluier die ze wegnemen.

Albert Jay Nock (1870-1945), schrijver van `Onze Vijand, de Staat` (1935), verklaarde wat er gebeurt met de mensen die de zevende en achtste sluier ontdekken: Wat kon de staat het beste doen met een Socrates en een Jezus? Simpel, door de een te vergiftigen en de andere te kruisigen, met als enige reden dat ze onmogelijker langer konden blijven leven omdat ze de elite in ernstige verlegenheid brachten.

Conclusie:

En dus weten we nu, dat niet onze gewone burgers zo aan hun levens hangen dat ze de mechanismen van hun slaaf zijn en exploitatie `niet willen zien`. Ze `kunnen het gewoon niet zien`, precies zoals ik niet achter de andere kant van een gesloten gordijn kan zien.

Het doel van dit verhaaltje is drievoudig:

Het handjevol mensen binnen de laatste sluiers te laten begrijpen waarom de massa nauwelijks anders kan doen
Carpe diem homo universalis
Op 20-06-2008 8:47:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: dan hun helderheid als krankzinnigheid te bestempelen.

De mensen achter de eerste twee sluiers te laten begrijpen dat leven, ademhalen en denken slechts het begin is.

De mensen te tonen dat het grootste avontuur van ons leven is achter de volgende sluier te kijken, wat slechts een sluier minder is tussen ons en God.

Don Harkins

Te vaak laten we ons nog vangen door sociaal/maatschappelijke/dialectische structuren, want je moet toch je bijdrage leveren?

NEEEE, niet aan dit systeem dat ons uiteindelijk en nu al bijna tot het randje van de afgrond heeft geleid.

@Redactie

Sorry, maar in mn onkunde kreeg ik het niet gelinkt.

Carpe diem homo universalis
(bericht gewijzigd op 20-6-2008 9:05:15)
Carpe diem homo universalis
Op 20-06-2008 8:48:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
Duh:

Lanoe:

Je hoeft niet te werken, maar dat neemt wel bepaalde gevolgen mee.
Je zult jezelf moeten bevrijden van die "oude vormen en gedachten".
Leer met de mazen (van de wet) om te gaan en die zijn er nogal wat.
Je bent geen verantwoording schuldig aan de staat of wie dan ook (en zij zullen het je niet in dank afnemen ).
Doe er alles aan om dit systeem tegen te werken en dr onderuit te halen (besef wel dat dit dan ook een keer zal gebeuren en gevolgen zal hebben, ook voor jou).
Lukt je dit?
Welkom bij de heerscharen
Let love set you free
Ik zal een bedrijf of de staat nooit serieus nemen, zijn maar tijdelijke structuren.....leuk om mee te spelen.

Carpe diem homo universalisGrappig. de staat neemt jou ook niet serieus.
http://www.zibb.nl/10217139/Bedrijfsvoering/human-resources/Nieuws/Human-resources-nieuwsbericht/Minister-Donner-wil-oudere-werklozen-snel-aan-werk-helpen.htm


Ja, goed zo en dat hou ik ook graag zo

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 20-06-2008 8:55:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: "Don Harkins"?
Wie is Don Harkins?

http://video.google.nl/videosearch?q=Don+Harkins&sitesearch=#

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 20-06-2008 9:14:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
Ringding:

Normaal kan ik het snel eens zijn met de blogjes op grenswetenschap, maar in deze...

Zonder werken en arbeid ligt de evolutie en natuurlijke selectie HELEMAAL op z'n gat. Iedereen moet werken, en de sterksten en slimsten staan bovenaan de keten. Simpel, eerlijk en efficient.

Daarbij, je wordt de keus gelaten. Je hoeft echt niet te werken als je niet wil hoor. Je kunt ook gewoon boeken schrijven, kunstenaar worden of ambtenaar worden.

Als je, zoals het artikel suggereert, vastzit in een werkplek waar je je niet goed voelt. Dan is dat een teken dat je méér kan en te snel opgegeven hebt. Dan is dat niet de schuld van de samenleving, maar je bloedeigen schuld. Als je te lamlendig bent om wat van je leven te maken dan kan de staat daar niks aan doen. Als je geen ambitie hebt voor iets beters, PRIMA, maar dan niet bitchen over de mensen die wél die ambitie hebben. Dat noemen ze 'jaloezie' en siert echt niet.

We zijn in NL in de bevoorrechte situatie dat we alles kunnen worden wat we maar willen. Maar dan moet er wel de WIL voor zijn!

Voorbeeldje? Ik ken persoonlijk iemand die vroeger zelfs niet geschikt bevonden werd voor de LTS. Maar na een lange weg, heeft ie, puur op karakter, afgelopen februari zijn masters gehaald.

Nog ééntje? Ikzelf zat heel eventjes vast in een futloze baan. Maar dat pik ik gewoonweg niet. Ondertussen heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Ik verdien, met mijn siervissen en koralen nu aan huis en in mijn loods, méér dan dat ik ooit met die suffe baan had kunnen bereiken. En 's avonds ben ik ook moe hoor, maar alleen door die dingen te toen die ikzelf leuk vind en waar ik niemand anders kwaad mee doe.

Het enige wat je nodig hebt is ambitie en wat lef. En als je dat mist, dan houdt het gewoon op. Je krijgt het nu eenmaal niet in je schoot geworpen. Als ik het zo lees zou men dat wel graag willen, maar zo gaat het nu eenmaal niet.


En zo lever je toch mooi je bijdrage aan vadertje staat.
Carpe diem homo universalis
Op 20-06-2008 9:19:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
Ringding:

Zonder werken en arbeid ligt de evolutie en natuurlijke selectie HELEMAAL op z'n gat.


Dat sal mooi wezen

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 20-06-2008 9:22:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Niet te vergeten zijn wij als mens ook slaaf van onze eigen behoeften, angsten en onzekerheden. Ik denk als je daar voorbij groeit je al een stap verder komt naar werkelijke vrijheid.
Overheden zeggen mij al lang niets. Ik ben een overtuigd anarchist en ga lekker m'n eigen weg.

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 20-06-2008 10:43:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol:
Ringding:

Lanoe:

En zo lever je toch mooi je bijdrage aan vadertje staat.


Onzin Lanoe, als iedereen gemotiveerd was en genoeg ambitie had om zich aan te leren en in te zetten voor dàt wat ze écht leuk vinden, dan kost dat de staat juist bakken met geld. Aan studiefinanciering, gemiste inkomstebelastingen etc.

Als de staat echt zo'n slavendrijver is, waarom is het dan zo doodsimpel om aan die slavendrijver te ontsnappen?

Over dat ontsnappen ben ik het niet eens met je RingDing. Om iets voor elkaar te krijgen ben je toch afhankelijk van geld, daarmee conformeer je aan het systeem. En om aan geld te komen zul je toch moeten werken en daarmee dienen. Zelf al werk je voor jezelf dan nog komt de fiscus om de hoek kijken om z'n deel van jouw arbeid op te eisen. Je kan natuurlijk ook je geld uit criminele activiteiten halen, maar dan loop je kans dat er zelfs aan je beperkte vrijheid van keuze een einde komt. Wie wil z'n leven nou achter de tralies slijten?

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 20-06-2008 10:48:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Ja jonguh wwie wweet ga ik wwel in suriname wwonen. Daar zijn ze wwel gewwend om niet te wwerken. (Sorry voor dit geintje, maar het was zo'n inkoppertje dat ik 't niet kon laten.)

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 20-06-2008 11:32:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
voelspriet:

is het woord lul een aftreksel van het woord lulu?

Ja zeg, wat ga je dan overhouden als je weer wat van het woord lul aftrekt? een aanspreektitel: U?
'Don't forget rule number 6'
Op 20-06-2008 14:14:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Wie kent het volgende spreekwoord? "Geef het volk brood en spelen"
Alleen wat daar eigenlijk op volgt wordt altijd vergeten. Het spreekwoord hoort te zijn: "Geef het volk brood en spelen en laat ons saam de buit verdelen" Zo denken vaak onze overheden.
@ Ringding.
Het mag wel zo zijn dat er veel aan plasma tv's, vakanties e.d. wordt besteedt. Maar dat wil nog niet zeggen dat de overheid daar z'n pluk maar raak beleid op mag baseren. Ik ben zelf ook een kleine ondernemer, homeopaat te weten. Bij het opstarten van m'n praktijk stond bij mij de balastingdienst al z'n handje op te houden voordat m'n praktijk goed en wel liep. Da's erg frustrerend als je weet dat je investeringen moet doen, maar het geld dat je daarvoor wilt gebruiken wordt al bij je weggehaald voordat je het kan uitgeven. Dat was dus wel even op een houtje bijten voor me, temeer omdat ik geen leningen wilde afsluiten. Want er is nog een gezegde in de torah dat zegt: "wie leent van een ander wordt daarmee automatisch diens slaaf" en slaaf worden is wel het laatste wat ik ambieer.

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 20-06-2008 15:12:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Het is eigenlijk best simpel.
Laat je niet begrenzen, niets of niemand buiten jouzelf bepaalt jou grenzen.
Naai de staat, bedrijven, verzekeringen en banken waar je het kunt.
Zij zijn de ruggegraat van dit systeem.
Leen, maar betaal niet terug.
Pak alles wat je van de staat kunt pakken, of je er nu recht op hebt of niet en werk ze tegen.
Pluk je baas voor wat ie waard is, big corp of niet.
Pak het systeem waar je kunt net zolang tot het valt.
Werk tegen en niet mee, kortgezegd.
Met een grote liefdevolle glimlach pak je ze voor wat ze waard zijn en maak zoveel mogelijk mensen bewust.
In de nieuwe generatie's zit dit al ingebakken...tis nog een kwestie van tijd.

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 21-06-2008 0:39:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: En dan nog ff dit:

Het valt me op dat mensen het er vaak wel over hebben, maar toch nog vastzitten in structuren en soort van ander opvangnet verwachten....geen systeem is geen opvangnet (buiten dat wat je zelf opvangt, als je een mens in nood ziet dan help je... ben een voorbijganger ).
De drang en afhankelijkheid van een soort van een systeem (grote broer, vadertje staat) is groot zie ik dus vaak, zo diep zit het geloof ik.
Men houdt ons voor dat zonder een systeem er chaos komt, maar is dat zo?
Wie zet wie dan nog tegen elkaar op en denk je er dan niet 2x over na?
Zouden de mensen elkaar dan juist niet gaan helpen, want dr is niets anders meer?

Kzit er de laatste tijd vaak aan te denken.
Wat nu als er geen systeem meer is en je kunt op niets anders terugvallen dan jezelf en die die jou liefhebben en jij hen?

Wie zouden het dan redden?
Stel jullie daar maar eens op in......wie weet

Carpe diem homo universalis
(bericht gewijzigd op 21-6-2008 12:51:40)
Carpe diem homo universalis
Op 21-06-2008 0:50:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
Lanoe:

Het is eigenlijk best simpel.
Laat je niet begrenzen, niets of niemand buiten jouzelf bepaalt jou grenzen.
Naai de staat, bedrijven, verzekeringen en banken waar je het kunt.
Zij zijn de ruggegraat van dit systeem.
Leen, maar betaal niet terug.
Pak alles wat je van de staat kunt pakken, of je er nu recht op hebt of niet en werk ze tegen.
Pluk je baas voor wat ie waard is, big corp of niet.
Pak het systeem waar je kunt net zolang tot het valt.
Werk tegen en niet mee, kortgezegd.
Met een grote liefdevolle glimlach pak je ze voor wat ze waard zijn en maak zoveel mogelijk mensen bewust.
In de nieuwe generatie's zit dit al ingebakken...tis nog een kwestie van tijd.

Carpe diem homo universalis

Ik ken een paar mensen met een eigen bedrijf die nog wel integer zijn, he ene bedrijf is een klein gespecialiseerd bedrijf, het andere een 1-mans-bedrijf. Die mensen doen wat ze beloven en draaien je geen poot uit, je kan er altijd op terugvallen en geven gerust hun privenummer in goed vertrouwen.
Daartegenover staat een hele massa onzinnige rotzooi (zachtjes uitgedrukt) zoals de meeste banken en mega grote bedrijven, daar lijkt vooral de sleur de toon te zetten.
Zolang geld het allerbelangrijkste is zullen mensen elkaar erom doden, lichamelijk of geestelijk.
'Don't forget rule number 6'
Op 21-06-2008 15:40:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
gast999:

Lanoe:

Het is eigenlijk best simpel.
Laat je niet begrenzen, niets of niemand buiten jouzelf bepaalt jou grenzen.
Naai de staat, bedrijven, verzekeringen en banken waar je het kunt.
Zij zijn de ruggegraat van dit systeem.
Leen, maar betaal niet terug.
Pak alles wat je van de staat kunt pakken, of je er nu recht op hebt of niet en werk ze tegen.
Pluk je baas voor wat ie waard is, big corp of niet.
Pak het systeem waar je kunt net zolang tot het valt.
Werk tegen en niet mee, kortgezegd.
Met een grote liefdevolle glimlach pak je ze voor wat ze waard zijn en maak zoveel mogelijk mensen bewust.
In de nieuwe generatie's zit dit al ingebakken...tis nog een kwestie van tijd.

Carpe diem homo universalis

destructie, lekker constructief...


Destructie?
Waar?
Je werkt alleen niet mee met dit systeem en met deze gevestigde orde.
Jij behandeld hen zoals zij jou behandelen.
En als er iemand komt met een goed idee is ie welkom en wie weet?
Maar dat is dan aan ons, de mens, zoals het nu ook aan ons is om ons te bevrijden van die mensen die ons nu al heel lang controleren totdat ze de macht hebben om ons totaal te controleren.
Ik zie het meer als zelfverdediging tegen die mensen en hun systeem.
Als het aan hen ligt mag de helft van de mensenheid opgeruimt worden incl moi en jij.

Carpe diem homo universalis
(bericht gewijzigd op 21-6-2008 20:14:09)
Carpe diem homo universalis
Op 21-06-2008 20:13:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cheshire Cat: What does it matter to you?
When you got a job to do
You got to do it well
You got to give the other fellow hell

Live and let die, Sir Paul McCartney.
"We're all mad here."
Op 22-06-2008 10:15:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Edmund:
als het niet recht is, is het krom:

Veel van jullie gaan er van uit dat we zonder staat en regelgeving beter zouden kunnen 'leven'.
Maar de bedoeling van een staat is om gezamelijk te overleven en waar nodig is de zwakkere van de groep te helpen.
Natuurlijk gaat niet alles eerlijk en betaalt de een meer als de ander, maar het is de bedoeling van de staat dat wij als Nederland overleven.

Waar kan ik die bedoeling ergens lezen of terugvinden in het politieke bestel?
I've got a plan so cunning, you could put a tail on it and call it a weasel
Op 22-06-2008 23:41:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: Neem alleen al het lobbyisme: gekozen personen die de regering vormen en die om de partijprogramma's gekozen zijn, worden beïnvloedt door de lobbyisten en niet zo weinig ook. Dat alleen al haalt de zin van verkiezingen volledig onderuit. Verder heb ik sterk de indruk dat vele gekozenen vooral met hun carrière bezig zijn en zich weinig aan ons, het gewone volk, gelegen laten liggen. Wel mooie praatjes, maar zoals je weet, vullen die geen gaatjes.
'Don't forget rule number 6'
Op 23-06-2008 5:44:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: "kijk het grote probleem voor jouw is dat we de staat zelf gekozen hebben."

Nee, dr kwamen ooit mafkezen die dachten dat ze de aarde konden verdelen en daar heb ik NIET voor gekozen en ik erken ze ook NIET.
Voor mij zijn en blijven het piraten.
En die hou ik ook ver verwijderd van mn kind.

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 23-06-2008 7:27:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: "Veel van jullie gaan er van uit dat we zonder staat en regelgeving beter zouden kunnen 'leven'.
Maar de bedoeling van een staat is om gezamelijk te overleven en waar nodig is de zwakkere van de groep te helpen.
Natuurlijk gaat niet alles eerlijk en betaalt de een meer als de ander, maar het is de bedoeling van de staat dat wij als Nederland overleven."

Ja en dat noemt men nu nationalisme, alwaar we de laatste 2 oorlogen aan te danken hebben.
Ik ben geen Nederlander ik ben een mens en wil helemaal niet geaccioseerd worden met de staat der Nederlanden of het koningshuis (reptielenhuis? ).

Carpe diem homo universalis


(bericht gewijzigd op 23-6-2008 7:31:52)
Carpe diem homo universalis
Op 23-06-2008 7:31:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Ik ben geen Nederlander ik ben een mens en wil helemaal niet geaccioseerd worden met de staat der Nederlanden of het koningshuis (reptielenhuis?).
Even een vraagje Lanoe. Als het koningshuis een reptielenhuis is zoals jij zegt, hoe kan het dan dat Beatrix toen ze ziek was in het ziekenhuis lag en werd geholpen door artsen in plaats van dierenartsen? Het bloed van een reptiel is namelijk heel anders dan dat van een zoogdier. Zou niemand iets gemerkt hebben?
Met zo'n bewering moet je eens naar de krant stappen. You'll be the laughingstock of the nation. En dat niet geheel onterecht.

Tetzmol.
(bericht gewijzigd op 23-6-2008 9:49:11)
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 23-06-2008 9:48:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: Het beeld van bezige bijen of nijvere mieren klopt niet. Volg maar eens 1 individulele mier of bij en je zal zien dat het dier de grootste deel van de tijd inactief is. Omdat het er zoveel zijn en op elkaar lijken LIJKT het of ze de godgansedag 'werken'.

Sociale dieren lijken hard te werken als je de docu's ziet op Animal Planet. Maar wie gewoon een heledag stokstaartjes, leeuwen of wilde honden zou volgen valt in slaap door de weinige activiteiten die ze ontplooien.

Bewegen = verlies van energie. Dieren doen het dus alleen als het strikt noodzakelijk is voor overleven. Neem een voorbeeld aan uw kat.

Het idee van nijvere bijen of hard werkende broedparen zijn vertekende beelden bedacht door de EO om voor ons mensen een mooi voorbeeld te stellen. Een beetje vogel is deeltijdwerker. Nadat het grit groot is vliegen ze naar verre costa's en houden driekwart jaar vakantie.


Op 23-06-2008 14:38:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:
Ringding:

Nogmaals, als je niet mee wil draaien in de samenleving, ga dan uit die samenleving weg en vertrek naar eentje die wél bij je past. Jij gelukkig, want je kunt luieren. En de samenleving gelukkiger, want die zijn een ongemotiveerde bloedzuiger kwijt. Gemak dient de mens.


Ja en als je last hebt van mijn sigarettenrook moet je de adem maar inhouden. Ik denk dat vele graag voor een andere maatschappij zouden kiezen als die er was.

Anderzijds zijn ongemotiveerde uitzuigers in onze maatschappij een econmische motor. ronde dergelijke lieden bestaat een hele industrie. en het voorkomt dat mensen hun geld oppotten. hoe maak je van 1 consument twee consumenten? juist, door een verzorgingsstaat.
Op 23-06-2008 14:45:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
aya: Ganzfeld weet het! De rest komt er hopelijk nog wel een keer achter! Vele zullen dan zijn wijze woorden kopieren en zeggen dat ze het zelf bedacht hebben want dat doen wij schAAPjes nou eenmaal!
Op 23-06-2008 17:59:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: Is natuurlijk ook nog eens zo, dat als we ons gaan vergelijken, we dat het beste kunne doen met andere zoogdieren, dat is wat dihter in de buurt dan insecten.het mooiste is apen, die spelen lekker, eten eens uitgebreid wat uit hun neus, pikken een banaantje mee of vechten wat, hier en daar wat voortplanting en dan heb je het wel gehad. Lopende banden, call centra, kantoren en arbeidsbureaus worden ook wel door apen bevolkt, maar die zijn zonder uitzondering van de soort HomoSapimens, die soort dus die carpe diem heeft bedacht, maar dit zelden doet.
'Don't forget rule number 6'
Op 23-06-2008 19:38:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
Tetzmol:

Ik ben geen Nederlander ik ben een mens en wil helemaal niet geaccioseerd worden met de staat der Nederlanden of het koningshuis (reptielenhuis?).
Even een vraagje Lanoe. Als het koningshuis een reptielenhuis is zoals jij zegt, hoe kan het dan dat Beatrix toen ze ziek was in het ziekenhuis lag en werd geholpen door artsen in plaats van dierenartsen? Het bloed van een reptiel is namelijk heel anders dan dat van een zoogdier. Zou niemand iets gemerkt hebben?
Met zo'n bewering moet je eens naar de krant stappen. You'll be the laughingstock of the nation. En dat niet geheel onterecht.

Tetzmol.


Zoek eens naar de ex van die Margareta
Ze zijn erg druk hem zn mond te laten houden over hun DNA
Je denkt toch niet dat hun zomaar een dokter krijgen?
Als jij in het ziekenhuis ligt komt er toch ook geen apendokter?
Was het maar zo simpel, Tetzmol.
Dit soort shit kan je je leven kosten.
Je speelt dan het hoogste spel.
Ooit een DNA string van hen gezien?
En dan nog moet je weten wat je moet zoeken.
Zij hebben gelijke met de reptielen zoals wij bv met de chimpansee.
Tis voor mij juist al een tijdje de vraag met welk reptiel?
En dan moet je ook nog duizende jaren terug gaan.
The croc staat tot nu toe nog op 1, maar men noemt zich ook slangen, zoals de lemuriers de slangenzonen waren (dat zijn wij!! ).
Raar, vergezocht?
Jep, zekers, maar op deze planeet is dan ook niets wat het lijkt

Carpe diem homo universalis
(bericht gewijzigd op 24-6-2008 7:41:56)
Carpe diem homo universalis
Op 24-06-2008 7:41:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
EOI:

Lanoe:

En dan nog ff dit:

Het valt me op dat mensen het er vaak wel over hebben, maar toch nog vastzitten in structuren en soort van ander opvangnet verwachten....geen systeem is geen opvangnet (buiten dat wat je zelf opvangt, als je een mens in nood ziet dan help je... ben een voorbijganger ).
De drang en afhankelijkheid van een soort van een systeem (grote broer, vadertje staat) is groot zie ik dus vaak, zo diep zit het geloof ik.
Men houdt ons voor dat zonder een systeem er chaos komt, maar is dat zo?

Ik zei eens "men denkt dat het systeem hun draagt, maar in werkelijkheid onderdrukt het."

Ik vind orde veel viezer klinken dan chaos om eerlijk te zijn, orde is restrictie, chaos is alles wat je ervan wilt maken.
Het word weer tijd voor een wereldwijde revolutie, een bohemiaanse opstand.Die is al gaande....werk gewoon niet meer mee met de gevestigde orde....beter nog....werk ze tegen waar je kunt

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 24-06-2008 7:46:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
als het niet recht is, is het krom:

Lanoe:

"Veel van jullie gaan er van uit dat we zonder staat en regelgeving beter zouden kunnen 'leven'.
Maar de bedoeling van een staat is om gezamelijk te overleven en waar nodig is de zwakkere van de groep te helpen.
Natuurlijk gaat niet alles eerlijk en betaalt de een meer als de ander, maar het is de bedoeling van de staat dat wij als Nederland overleven."

Ja en dat noemt men nu nationalisme, alwaar we de laatste 2 oorlogen aan te danken hebben.
Ik ben geen Nederlander ik ben een mens en wil helemaal niet geaccioseerd worden met de staat der Nederlanden of het koningshuis (reptielenhuis? ).

Carpe diem homo universalis


Nationalisme is liefde voor je eigen land. Dat is anders als land zelf te proberen te overleven. Dit in economische opzicht.

En trouwens er is helemaal geen oorlog gekomen door het nationalisme. Dit werd gebruikt als wapen om de mensen op te stoken.

en wat zou jou oplossing dan zijn, anarchie?


"En trouwens er is helemaal geen oorlog gekomen door het nationalisme. Dit werd gebruikt als wapen om de mensen op te stoken."

1e en 2e wo gemist?
Duidelijker als Hitler kon je het niet brengen, denk ik, anders luister nog eens naar de naam van zijn partij, de NSDAP.
En van daaruit ontstond de volgende zieke natie, Israel.
Toeval?

Carpe diem homo universalis
(bericht gewijzigd op 24-6-2008 8:01:57)
Carpe diem homo universalis
Op 24-06-2008 8:01:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol:
Lanoe:


Zoek eens naar de ex van die Margareta
Ze zijn erg druk hem zn mond te laten houden over hun DNA
Je denkt toch niet dat hun zomaar een dokter krijgen?
Als jij in het ziekenhuis ligt komt er toch ook geen apendokter?
Was het maar zo simpel, Tetzmol.
Dit soort shit kan je je leven kosten.
Je speelt dan het hoogste spel.
Ooit een DNA string van hen gezien?
En dan nog moet je weten wat je moet zoeken.
Zij hebben gelijke met de reptielen zoals wij bv met de chimpansee.
Tis voor mij juist al een tijdje de vraag met welk reptiel?
En dan moet je ook nog duizende jaren terug gaan.
The croc staat tot nu toe nog op 1, maar men noemt zich ook slangen, zoals de lemuriers de slangenzonen waren (dat zijn wij!! ).
Raar, vergezocht?
Jep, zekers, maar op deze planeet is dan ook niets wat het lijkt

Carpe diem homo universalis

Dat gedoe met die ex van Margareta gaat echt niet om het feit om een reptielenafkomst te verbergen maar eerder om een paar slippertjes in het verleden.
Hou trouwens eens een keer op de alwetende pseudomessias te spelen. We hebben al genoeg van die pseudomessiasen gezien in het verleden, het enige wat ze deden was labiele zielen op een dwaalspoor zetten. Denk eens na voor je praat en geloof niet alle shit die je leest. Want ik geef je op een blaadje dat je in de toekomst diep door het stof zal moeten met je ongefundeerde beweringen.

Carpe diem! Homo Lulmaarraakus.

Tetzmol.

(bericht gewijzigd op 24-6-2008 10:44:57)
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 24-06-2008 9:12:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
Ringding:

boro:

Gerard:

Is natuurlijk ook nog eens zo, dat als we ons gaan vergelijken, we dat het beste kunne doen met andere zoogdieren, dat is wat dihter in de buurt dan insecten.het mooiste is apen, die spelen lekker, eten eens uitgebreid wat uit hun neus, pikken een banaantje mee of vechten wat, hier en daar wat voortplanting en dan heb je het wel gehad. Lopende banden, call centra, kantoren en arbeidsbureaus worden ook wel door apen bevolkt, maar die zijn zonder uitzondering van de soort HomoSapimens, die soort dus die carpe diem heeft bedacht, maar dit zelden doet.

Ja precies de homo-sapimens doet precies het tegenovergestelde van wat hij pretendeert en eert daarbij zelfs ook nog het "kruis" zonder te weten wat het precies betekent.

Aaaahhh... Dus in DEZE discussie zijn wij mensen wél verwant aan de apen? Ik dacht hier gelezen te hebben dat we uit een lab kwamen?!?

Hahaha... Bewijzen jullie zelf maar even mooi dat jullie dit soort flauwe kul exact draaien en buigen zoals jullie het het beste uitkomt.

BTW, er werd 1 diersoort gevraagd die werkt voor zijn bestaan. Daar werden verder geen voorwaarden aan gebonden. Deze achteraf nog toevoegen (woorden verbuigen dus) is een beetje flauw.

Op die vraag heb ik vijfvoudig antwoord op gegeven, waaronder ook 1 zoogdierensoort. Is een prairie-hondje geen zoogdier dan??

En dat waren nog maar voorbeelden van een enorm aantal dieren. Wat dacht je van die Nieuw-Zeelandse vogels, die een zo mooi mogelijk huisje en tuintje aanleggen, met zo veel mogelijk mooie spulletjes, om zo een vrouwtje binnen te halen? Lijken wel mensen...

Ken me nie herinneruh da dak errugus geschrefe heb jochie, kheb ut nie over verwant, maar we lijken er wel heel veel op, dezelfde koppen ongeveer, dezelfde streken en nog een paar. Mochten wij desalniettemin het gevolg van labogeknutsel, dan kan een apie daar best als basis voor gediend hebben.
'Don't forget rule number 6'
Op 24-06-2008 10:38:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
Tetzmol:

Lanoe:


Zoek eens naar de ex van die Margareta
Ze zijn erg druk hem zn mond te laten houden over hun DNA
Je denkt toch niet dat hun zomaar een dokter krijgen?
Als jij in het ziekenhuis ligt komt er toch ook geen apendokter?
Was het maar zo simpel, Tetzmol.
Dit soort shit kan je je leven kosten.
Je speelt dan het hoogste spel.
Ooit een DNA string van hen gezien?
En dan nog moet je weten wat je moet zoeken.
Zij hebben gelijke met de reptielen zoals wij bv met de chimpansee.
Tis voor mij juist al een tijdje de vraag met welk reptiel?
En dan moet je ook nog duizende jaren terug gaan.
The croc staat tot nu toe nog op 1, maar men noemt zich ook slangen, zoals de lemuriers de slangenzonen waren (dat zijn wij!! ).
Raar, vergezocht?
Jep, zekers, maar op deze planeet is dan ook niets wat het lijkt

Carpe diem homo universalis

Dat gedoe met die ex van Margareta gaat echt niet om het feit om een reptielenafkomst te verbergen maar eerder om een paar slippertjes in het verleden.
Hou trouwens eens een op de alwetende pseudomessias te spelen. We hebben al genoeg van die pseudomessiasen gezien in het verleden, het enigste wat ze deden was labiele zielen op een dwaalspoor zetten. Denk eens na voor je praat en geloof niet alle shit die je leest. Want ik geef je op een blaadje dat je in de toekomst diep door het stof zal moeten met je ongefundeerde beweringen.

Carpe diem! Homo Labilus.

Tetzmol.Tetzmol, kheb geen zin meer in zulke discussie's.
Als je wat on-topic hebt hoor ik het wel weer, geen zin meer in dit onderhuids geprik.
Als je er niets mee hebt, lees het dan niet
Ieder zijn weg.
Gnif en hoe kan een Lanoe nou een messias zijn?

Lanoe. Een woord, gebruikt in de oude Aziatische mystieke opleidingsscholen voor 'leerling'. (Zie Chela).

Bron: http://www.theosofie.net/onlineliteratuur/ow/l.html

Messias, da doet maar mooi iemand anders, khebt druk.

Carpe diem homo universalis
(bericht gewijzigd op 24-6-2008 10:57:06)
Carpe diem homo universalis
Op 24-06-2008 10:51:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Nee, loop maar weg als het niet in je straatje past. Het punt bij discussies is dat je het niet eens kan zijn met elkaar.
Ik ben dat paranoïde gelul van jou een beetje zat. Iedereen is volgens jou schuldig aan de ellende in de wereld. de reptielen, de joden, de vrijmetselaars, de rozekruizers en noem maar op. Uit dergelijke paranoïa praatjes zijn de vreselijkste moordpartijen ontstaan. Dus wie is er nu mede schuldig aan alle ellende. Inderdaad leeghoofdige pseudomessiasen zoals jijzelf.
Gebruik eens je hersens en hou mythen en fabels uit elkaar en verwissel ze niet voor feiten.
Een groot deel van mij familie is uitgemoordt door maloten die geloofden in mythen en ongefundeerde verhalen. Die lulverhalen zorgden ervoor dat er al snel een beschuldigende vinger ging in de richting van "die joden" die schuldig waren aan alle ellende in de wereld. Wie zijn er nog meer schuldig Lanoe?! De vrijmetselaars? De reptielen? De aliëns? Nee, orang oetangs zoals jijzelf zijn schuldig, omdat ze hersens hebben gehad maar die weigeren te gebruiken.

Carpe diem homo erectus.

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 24-06-2008 11:05:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: "Aaaahhh... Dus in DEZE discussie zijn wij mensen wél verwant aan de apen? Ik dacht hier gelezen te hebben dat we uit een lab kwamen?!?"

Klopt, maar de 1e keer werden we rechtstreeks met het godenbloed gekruisd en die waren te slim en verloste zich van hun slavendrijver/goden.
Toen bedacht men een domdownsoort....1/3e van de hersencapaciteit en begon men te splijten doormiddel van traumata zoals we dat inmiddels ook kennen van de mens met mps, maar dat dan globaal, vandaar hebben wij onze archetype angsten.
Maar verdorie nog aan toe, komen die 1e het 2e ras bevrijden (alwaar de vrouw ontvankelijker was en daarom de schuld kreeg, zie adam en eva).
Shit, weer naar de tekentafel en hey, die reptielen.....en daar begon de oorlog tussen de "goden".
Lemurie vs Atlantis.
Een oorlog zonder einde?

Diepe shit he
En eigenlijk krap je met dit nog maar aan de service.
Sirius speelt een hoofdrol in deze.
Waar kwamen die rare goden vandaan?
Waarom overtraden zij de universele wetten van vrije wil?
Wat zijn dat dan voor een goden?
Zitten ze hier nu gevangen om die redenen?
Wie leeft er onder de zee (zie vele oude teksten).
Wie waren die mierenmensen waar de indianen het over hadden en waarom lijken ze zo op de grijze?
Waarom loopt het altijd slecht af met mensen die zich hier serieus mee bezig houden, zoals bv mevrouw Karla Turner en de psychiater J.Mack enz.

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 24-06-2008 11:13:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
Tetzmol:

Nee, loop maar weg als het niet in je straatje past. Het punt bij discussies is dat je het niet eens kan zijn met elkaar.
Ik ben dat paranoïde gelul van jou een beetje zat. Iedereen is volgens jou schuldig aan de ellende in de wereld. de reptielen, de joden, de vrijmetselaars, de rozekruizers en noem maar op. Uit dergelijke paranoïa praatjes zijn de vreselijkste moordpartijen ontstaan. Dus wie is er nu mede schuldig aan alle ellende. Inderdaad leeghoofdige pseudomessiasen zoals jijzelf.
Gebruik eens je hersens en hou mythen en fabels uit elkaar en verwissel ze niet voor feiten.
Een groot deel van mij familie is uitgemoordt door maloten die geloofden in mythen en ongefundeerde verhalen. Die lulverhalen zorgden ervoor dat er al snel een beschuldigende vinger ging in de richting van "die joden" die schuldig waren aan alle ellende in de wereld. Wie zijn er nog meer schuldig Lanoe?! De vrijmetselaars? De reptielen? De aliëns? Nee, orang oetangs zoals jijzelf zijn schuldig, omdat ze hersens hebben gehad maar die weigeren te gebruiken.

Carpe diem homo erectus.

Tetzmol.


Kheb alleen de 1e zin gelezen.
Projecteer je frustratie's maar op iemand anders.
Ik loop dan het risico met hetzelfde bijltje te gaan hakken en dat doet dit forum geen goed.
Gaarne on-topic en niet persoonlijk, dan probeer ik daar ook op te letten.

Carpe diem homo universalis
(bericht gewijzigd op 24-6-2008 11:20:53)
Carpe diem homo universalis
Op 24-06-2008 11:16:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Leuk allemaal. Pffffff! Mythen hebben een kern van waarheid maar zijn dat niet. Adam en Eva is een mythe, een verklaring of zingeving, maar geen feit. De wereld is niet in 6 dagen geschapen zoals daar wordt beschreven. Neem mythen niet letterlijk!!!!!!!! Hoe vaak moet dat nog gezegd worden.
Volgens de maya zijn wij botten die ooit door goden met maïs zijn bekleedt. Neem je dat dan ook serieus? Het is gewoon een poging ons bestaan te verklaren door mensen die ook niet wisten waar we vandaan kwamen, net zoals we dat nu nog steeds niet weten. Het zijn allemaal maar theoriën!!!!!
Soms lijkt het wel alsof je hier tegen een muur praat. En alleen gekken praten tegen muren dus ik denk dat ik er maar mee ophou. Dit heeft namelijk allemaal niet met grenswetenschappen te maken. Deze site lijkt soms wel gekaapt door een stel ......... En daarmee bedoel ik niet iedereen hier, er zijn gelukkig ook weldenkende mensen hier met een hart voor grenswetenschappen. Zij weten wel dat ik hen bedoel. Ik wens jullie succes in het gevecht tegen de (lichtgelovige) bierkaai. Ik gebruik m'n hersens liever voor zinniger discussies.

Succes allemaal!

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 24-06-2008 11:24:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Kheb alleen de 1e zin gelezen.
Projecteer je frustratie's maar op iemand anders.
Ik loop dan het risico met hetzelfde bijltje te gaan hakken en dat doet dit forum geen goed.
Gaarne on-topic en niet persoonlijk, dan probeer ik daar ook op te letten.

Carpe diem homo universalis

Lees de rest ook maar, misschien LEER je er dan iets van.

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 24-06-2008 11:26:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Broh-Koh Lee:
Ringding:


Je verward "nationalisme" met "nationaal socialisme"... Dat zijn toch echt twee heel verschillende dingen.

Zucht...

Het Nazisme vloeide voort uit de Nationaal Socialistische partij.

Wat een verschrikkelijk stomme vergissing inderdaad, Ringding.
Tja: holle vaten, beste stuurlui, en van die dingen
(bericht gewijzigd op 24-6-2008 11:48:26)
Fruit dan?
Op 24-06-2008 11:45:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
Broh-Koh Lee:

Ringding:


Je verward "nationalisme" met "nationaal socialisme"... Dat zijn toch echt twee heel verschillende dingen.

Zucht...

Het Nazisme vloeide voort uit de Nationaal Socialistische partij.

Wat een verschrikkelijk stomme vergissing inderdaad, Ringding.
Tja: holle vaten, beste stuurlui, en van die dingen


Ja, wederom een mooi jasje van ze en of je het nu sociaal, communisme, democratie noemt, het is en blijft een afscheiding van het geheel
Wij het duitse volk enz.
Allemaal een spel en het maakt niet uit wie, als er maar een vijand is.
Joden, nu de moslims en zo gaat het de laatste 10.000 jaar maar door.

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 24-06-2008 0:53:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Broh-Koh Lee:
Ringding:

Lanoe:

Broh-Koh Lee:

Ringding:


Je verward "nationalisme" met "nationaal socialisme"... Dat zijn toch echt twee heel verschillende dingen.

Zucht...

Het Nazisme vloeide voort uit de Nationaal Socialistische partij.

Wat een verschrikkelijk stomme vergissing inderdaad, Ringding.
Tja: holle vaten, beste stuurlui, en van die dingen


Ja, wederom een mooi jasje van ze en of je het nu sociaal, communisme, democratie noemt, het is en blijft een afscheiding van het geheel
Wij het duitse volk enz.
Allemaal een spel en het maakt niet uit wie, als er maar een vijand is.
Joden, nu de moslims en zo gaat het de laatste 10.000 jaar maar door.

Carpe diem homo universalis


Ik geef het op. Je hebt waarlijk geen idee waar je het over hebt.

Lanoe heeft ALTIJD gelijk, Ringding.
Als het wit is, zal hij keihard beweren dat het zwart is.
Stop de Persen, en druk ALLE geschiedenisboekjes opnieuw!!
Lanoe heeft gesproken.....

Nationalisme = Nationaal Socialisme.
Dan zal Communisme wel Socialisme zijn, en Democratie staat voor Vrijheid.
Wat een Trollengedrag. Zou hij dat nu bewust doen, of is Lanoe zo dom?
Fruit dan?
Op 24-06-2008 13:13:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Broh-Koh Lee: Zit er een echte trol op de lijst?
REDACTIE????
(bericht gewijzigd op 24-6-2008 13:33:27)
Fruit dan?
Op 24-06-2008 13:33:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Edmund: Moest de redactie daar weet van hebben dan zou de trol vast al geband zijn. Beetje een paranoide gegeven, die internettrollen.
I've got a plan so cunning, you could put a tail on it and call it a weasel
Op 24-06-2008 13:39:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivoryke^: Ik weet niet of jullie bazen dit soort gekibbel in zijn tijd op prijs stellen? werkplektrollen...
Moeten is een keuze...
Op 24-06-2008 17:49:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Niemand weet, niemand weet...

Kvoel me net Repelsteeltje.
Maar mensen toch, blijf eens on-topic, anders moet ik jullie weer persoonlijk aanvallen en dan krijg je weer zo'n heel gezeik hier op het forum.
Moet de redaxie weer ingrijpen enz enz.
Als het iemand niet bevalt wat ik schrijf lees het dan niet, doe ik ook.
Op elk forum zitten mensen die ik niet of vluchtig lees.
Get over it and grow up.

Carpe diem homo universalis

Carpe diem homo universalis
Op 24-06-2008 23:25:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ward Aal:
Lanoe:

Niemand weet, niemand weet...

Kvoel me net Repelsteeltje.
Maar mensen toch, blijf eens on-topic, anders moet ik jullie weer persoonlijk aanvallen en dan krijg je weer zo'n heel gezeik hier op het forum.
Moet de redaxie weer ingrijpen enz enz.
Als het iemand niet bevalt wat ik schrijf lees het dan niet, doe ik ook.
Op elk forum zitten mensen die ik niet of vluchtig lees.
Get over it and grow up.

Carpe diem homo universalis

Je eigen arrogantie zie je blijkbaar niet.

Carpe je eigen doem Homo blindus
(bericht gewijzigd op 25-6-2008 0:03:22)
Op 25-06-2008 0:02:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol:
Lanoe:

Niemand weet, niemand weet...

Kvoel me net Repelsteeltje.
Maar mensen toch, blijf eens on-topic, anders moet ik jullie weer persoonlijk aanvallen en dan krijg je weer zo'n heel gezeik hier op het forum.
Moet de redaxie weer ingrijpen enz enz.
Als het iemand niet bevalt wat ik schrijf lees het dan niet, doe ik ook.
Op elk forum zitten mensen die ik niet of vluchtig lees.
Get over it and grow up.

Carpe diem homo universalis

Hmmmm! Wel eens van de pot en de ketel gehoord?

Tetzmol.

“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 25-06-2008 8:24:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: "Dan ben jij de eerste die ik uit zelfbescherming voor de groep om zou leggen."

Wij zijn dus uitgepraat.

Tegen geweld.

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 25-06-2008 8:30:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
Tetzmol:

Lanoe:

Niemand weet, niemand weet...

Kvoel me net Repelsteeltje.
Maar mensen toch, blijf eens on-topic, anders moet ik jullie weer persoonlijk aanvallen en dan krijg je weer zo'n heel gezeik hier op het forum.
Moet de redaxie weer ingrijpen enz enz.
Als het iemand niet bevalt wat ik schrijf lees het dan niet, doe ik ook.
Op elk forum zitten mensen die ik niet of vluchtig lees.
Get over it and grow up.

Carpe diem homo universalis

Hmmmm! Wel eens van de pot en de ketel gehoord?

Tetzmol.


Ken nogal wat potten en ik zal eens vragen waar ze de ketel hebben gelaten?

Zo zie je maar weer, als je af en toe wat prikt dan blijkt er onder de schil vaak toch heel wat anders te voorschijn te komen en is men toch niet zo ruimdenkend over andersdenkende als men zelf dacht

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 25-06-2008 8:37:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: @ Lanoe. Inderdaad, er blijkt een grote leegte onder de schil te zitten. Ik hoop dat je daar nu zelf van bewust bent.
Misschien een idee voor je om toch eens een ander forum op te zoeken van mensen van je eigen "verheven" niveau. Wat ben jij toch fantastisch, ruimdenkend en verlicht. Een echte leerling die zich meester waant. Nederigheid is een woord dat je nog moet leren, meester! En niet alleen het woord maar ook de betekenis erachter. Succes met je studie van het leven.
Ik weet tenminste dat mijn kennis een druppel is en mijn onwetendheid een oceaan. Nu jij nog.

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 25-06-2008 9:33:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Broh-Koh Lee:
Tetzmol:

@ Lanoe. Inderdaad, er blijkt een grote leegte onder de schil te zitten. Ik hoop dat je daar nu zelf van bewust bent.
Misschien een idee voor je om toch eens een ander forum op te zoeken van mensen van je eigen "verheven" niveau. Wat ben jij toch fantastisch, ruimdenkend en verlicht. Een echte leerling die zich meester waant. Nederigheid is een woord dat je nog moet leren, meester! En niet alleen het woord maar ook de betekenis erachter. Succes met je studie van het leven.
Ik weet tenminste dat mijn kennis een druppel is en mijn onwetendheid een oceaan. Nu jij nog.

Tetzmol.

Ik sluit me bij je aan bij de actie: "Verhef Lanoe naar een hoger podium, en verlos hem van GW"

Stand: 2-1

Fruit dan?
Op 25-06-2008 10:08:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Broh-Koh Lee:
Broh-Koh Lee:

Tetzmol:

@ Lanoe. Inderdaad, er blijkt een grote leegte onder de schil te zitten. Ik hoop dat je daar nu zelf van bewust bent.
Misschien een idee voor je om toch eens een ander forum op te zoeken van mensen van je eigen "verheven" niveau. Wat ben jij toch fantastisch, ruimdenkend en verlicht. Een echte leerling die zich meester waant. Nederigheid is een woord dat je nog moet leren, meester! En niet alleen het woord maar ook de betekenis erachter. Succes met je studie van het leven.
Ik weet tenminste dat mijn kennis een druppel is en mijn onwetendheid een oceaan. Nu jij nog.

Tetzmol.

Ik sluit me bij je aan bij de actie: "Verhef Lanoe naar een hoger podium, en verlos hem van GW"

Stand: 2-13-1
(bericht gewijzigd op 25-6-2008 10:11:30)
Fruit dan?
Op 25-06-2008 10:11:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:
Larry Cook:

Broh-Koh Lee:

Tetzmol:

@ Lanoe. Inderdaad, er blijkt een grote leegte onder de schil te zitten. Ik hoop dat je daar nu zelf van bewust bent.
Misschien een idee voor je om toch eens een ander forum op te zoeken van mensen van je eigen "verheven" niveau. Wat ben jij toch fantastisch, ruimdenkend en verlicht. Een echte leerling die zich meester waant. Nederigheid is een woord dat je nog moet leren, meester! En niet alleen het woord maar ook de betekenis erachter. Succes met je studie van het leven.
Ik weet tenminste dat mijn kennis een druppel is en mijn onwetendheid een oceaan. Nu jij nog.

Tetzmol.

Ik sluit me bij je aan bij de actie: "Verhef Lanoe naar een hoger podium, en verlos hem van GW"

Stand: 2-13-1


4-1
Op 25-06-2008 10:57:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Broh-Koh Lee:
Ganzfeld:

Larry Cook:

Broh-Koh Lee:

Tetzmol:

@ Lanoe. Inderdaad, er blijkt een grote leegte onder de schil te zitten. Ik hoop dat je daar nu zelf van bewust bent.
Misschien een idee voor je om toch eens een ander forum op te zoeken van mensen van je eigen "verheven" niveau. Wat ben jij toch fantastisch, ruimdenkend en verlicht. Een echte leerling die zich meester waant. Nederigheid is een woord dat je nog moet leren, meester! En niet alleen het woord maar ook de betekenis erachter. Succes met je studie van het leven.
Ik weet tenminste dat mijn kennis een druppel is en mijn onwetendheid een oceaan. Nu jij nog.

Tetzmol.

Ik sluit me bij je aan bij de actie: "Verhef Lanoe naar een hoger podium, en verlos hem van GW"

Stand: 2-13-1


4-1


Wat moet dat toch een grote boom zijn geweest waar ze die mega-plank uitgehaald hebben......

Misschien is Zapruder verheven genoeg?

5-1
(bericht gewijzigd op 25-6-2008 11:22:38)
Fruit dan?
Op 25-06-2008 11:19:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: misschien kan men GW beter verlossen van dit soort zeikstrelen?
Get a life zeg, als je een forum zo serieus neemt en het je zo treft, ga dan in therapie of zo.

Ik zal nu verder maar zwijgen betreffende dit soort zielige opmerkingen in het belang van GW.

Carpe diem homo universalis
Nvdr: "het effect van je communicatie, is de reactie die je krijgt"
Carpe diem homo universalis
Op 25-06-2008 11:24:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Broh-Koh Lee: 6-1
(bericht gewijzigd op 25-6-2008 12:20:33)
Fruit dan?
Op 25-06-2008 0:20:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Edmund: Zit toch eens niet zo op die jongen zijn kap, hij bedoelt het goed. Beetje knullig geplaatst soms, maar hij doet vast geen vlieg kwaad.
I've got a plan so cunning, you could put a tail on it and call it a weasel
Op 25-06-2008 0:30:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Broh-Koh Lee:
Edmund:

Zit toch eens niet zo op die jongen zijn kap, hij bedoelt het goed. Beetje knullig geplaatst soms, maar hij doet vast geen vlieg kwaad.

Goed bedoeld verheven, en naar beneden trappend gedrag?

Hmmmmmm
(bericht gewijzigd op 25-6-2008 12:37:13)
Fruit dan?
Op 25-06-2008 0:37:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Edmund:
gast:

Edmund:

Zit toch eens niet zo op die jongen zijn kap, hij bedoelt het goed. Beetje knullig geplaatst soms, maar hij doet vast geen vlieg kwaad.

Goed bedoeld verheven, en naar beneden trappend gedrag?

Hmmmmmm

Beetje knullig, ja.
I've got a plan so cunning, you could put a tail on it and call it a weasel
Op 25-06-2008 0:40:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Broh-Koh Lee:
Edmund:

gast:

Edmund:

Zit toch eens niet zo op die jongen zijn kap, hij bedoelt het goed. Beetje knullig geplaatst soms, maar hij doet vast geen vlieg kwaad.

Goed bedoeld verheven, en naar beneden trappend gedrag?

Hmmmmmm

Beetje knullig, ja.

Mild..
(bericht gewijzigd op 25-6-2008 13:11:29)
Fruit dan?
Op 25-06-2008 13:11:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
Lanoe:

misschien kan men GW beter verlossen van dit soort zeikstrelen?
Get a life zeg, als je een forum zo serieus neemt en het je zo treft, ga dan in therapie of zo.

Ik zal nu verder maar zwijgen betreffende dit soort zielige opmerkingen in het belang van GW.

Carpe diem homo universalis
Redaxie: "het effect van je communicatie, is de reactie die je krijgt"


@ Redaxie

Ow en dan zijn verwensingen wel oké?
Och, laat ook maar, zonde van jullie en mijn tijd.

Carpe diem homo universalis


(bericht gewijzigd op 25-6-2008 13:21:30)
Carpe diem homo universalis
Op 25-06-2008 13:15:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
Edmund:

Zit toch eens niet zo op die jongen zijn kap, hij bedoelt het goed. Beetje knullig geplaatst soms, maar hij doet vast geen vlieg kwaad.


Wijsheid.
Thnx, Edmund.

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 25-06-2008 13:17:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Broh-Koh Lee:
Lanoe:

Edmund:

Zit toch eens niet zo op die jongen zijn kap, hij bedoelt het goed. Beetje knullig geplaatst soms, maar hij doet vast geen vlieg kwaad.


Wijsheid.
Thnx, Edmund.

Carpe diem homo universalis

7-1
(bericht gewijzigd op 25-6-2008 13:20:18)
Fruit dan?
Op 25-06-2008 13:20:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Edmund:
Mira:

@Lanoe, Je hebt groot gelijk! Blijkbaar werkt de ongepast-knop niet, ik heb het meerdere keren geprobeerd!

De NSB-knop wordt goed gebruikt, blijkbaar. De redaxie zal er blij mee zijn.
I've got a plan so cunning, you could put a tail on it and call it a weasel
Op 25-06-2008 18:40:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
Mira:

oproepen om iemand te willen bannen vind ik zeer ongepast, ik neem aan dat jullie hier wat aan gaan doen, of zit die ongepast-knop er voor de sier?


Ik ook.
In het voetbal krijg je er een gele kaart voor
Soms ketst het hier weleens, Mira, maar zolang we elkaar niet afschieten vind ik het oké.
Zowel de mensen waar ik de discussie mee heb als ik zelf zijn lerende doormiddel van deze discussie's.
Toch lief dat je het voor me opnam, dank je

Carpe diem homo universalis

(bericht gewijzigd op 26-6-2008 20:24:50)
Carpe diem homo universalis
Op 26-06-2008 20:24:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Beter een pittige discussie dan een lading flauw gezever. Ik ben ook geen voorstander voor het bannen van mensen. We zijn volwassen en hebben verschillende meningen. Dat kan er soms wel eens heet aan toe gaan, maar het geeft wel leuk leesvoer. Ik heb alvast bumpers op m'n pc laten zetten voor het geval er weer een botsing volgt.

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 26-06-2008 20:33:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden